Kako se izvrću stihovi iz Biblije u cilju dokazivanja lažnih učenja?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pa zašto onda izvrćeš?
4:4 Jer je svako stvorenje Božije dobro i ništa nije na odmet kad se prima sa zahvalnošću.
4:5 Jer se osvećuje rečju Božijom i molitvom.

Ne izvrcem ja nego ti, jer vadis iz konteksta i pripisujes Isusu i apostolima da su nesto novo uveli u novom zavetu u pogledu ishrane u odnosu na stari zavet, i ako to nije sluicaj, vec apostol Pavle daje savet onim Jevrejima koji su odbijali i tu vrstu hrane koju je Bog odvojio za coveciju ishranu u starom zavetu, i kaze im - da je ''SVAKO STVORENJE KOJE JE BOG STVORIO ZA COVECIJU ISHRANU I ODVOJIO U STAROM ZAVETU KAO ZDRAVE dobro za coveciju ishrabnu'' i da ih ne odbijaju.

To je sustina Pavlovih izjava, a ne navodni savet da se jedu divlje zveri i ptice, gmizavci, bube, mikrobi, itd, itd..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ne izvrcem ja nego ti, jer vadis iz konteksta i pripisujes Isusu i apostolima da su nesto novo uveli u novom zavetu u pogledu ishrane u odnosu na stari zavet, i ako to nije sluicaj, vec apostol Pavle daje savet onim Jevrejima koji su odbijali i tu vrstu hrane koju je Bog odvojio za coveciju ishranu u starom zavetu, i kaze im - da je ''SVAKO STVORENJE KOJE JE BOG STVORIO ZA COVECIJU ISHRANU I ODVOJIO U STAROM ZAVETU KAO ZDRAVE dobro za coveciju ishrabnu'' i da ih ne odbijaju.

To je sustina Pavlovih izjava, a ne navodni savet da se jedu divlje zveri i ptice, gmizavci, bube, mikrobi, itd, itd..

(Mk 7,14-19)"Tada ponovno dozove mnoštvo i stane govoriti: "Poslušajte me svi i razumijte! Ništa što izvana ulazi u čovjeka ne može ga onečistiti, nego što iz čovjeka izlazi - to ga onečišćuje. Tko ima uši da čuje, neka čuje!"
I kad od mnoštva uđe u kuću, upitaše ga učenici za prispodobu. I reče im: "Tako? Ni vi ne razumijete? Ne shvaćate li da čovjeka ne može onečistiti što u nj ulazi jer mu ne ulazi u srce, nego u utrobu te izlazi u zahod?" Tako on očisti sva jela.

(Djela apostolska 10 : 15) I dođe glas k njemu: "Ustani, Petre, pokolji i jedi!"
A Petar reče: "Nipošto, Gospodine, jer nikada ne jedoh što okaljano i nečisto."
I glas opet k njemu po drugi put: "Što je Bog očistio, ti ne zovi nečistim!"

Što nas Biblija uči , uči nas da nisu svi spremni prihvatiti činjenicu da je sva hrana čista . Imamo pravo jesti što želimo, ali nemamo pravo vrijeđati druge, čak i ako nisu u pravu.

(Rimljanima 14 : 17 ) A ako je brat tvoj zbog jela žalostan, već ne postupaš po ljubavi. Ne upropašćuj jelom svojim onoga, za kojega je Krist umro!
Dakle neka se ne psuje vaše dobro!
Jer kraljevstvo Božje nije jelo i piće, nego pravda i mir i radost u Duhu Svetome.

Vidite kako sve ljepo piše u Bibliji , za vjerujuće kako kaže Taramana , Isus je Mesija , on je ispunjenje i smisao zakona , samo po Njemu nema više nečistih , ni ljudi ni naroda , svi su po njemu spašeni ,i svisu čisti , isto kao što nema ni nečiste hrane .

Šta kažete vi jel papagaj laže?

Nije ljepo da ga tako nazivaš , a dali laže , možda nije sve dobro shvatijo i protumačijo

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Antonija, te tekstove si izvadila si iz konteksta, jer oni ne govore o hrani, već sadrže u sebi duhovne poruke.

Vizijom koju je Bog dao Petru on je njemu uputio jednu poruku da ni jednog čoveka ne naziva nečistim niti poganim, jer je Petar trebao da poseti jednog neznabošca, a Jevreji su neznabošce smatrali nečistim, i bilo im je zabranjeno da se sa njima druže, da ulaze u kuće neznabožaca, i da imaju sa njima bilo kakav kontakt.

Iz samog teksta se vidi da se tu ne radi o hrani, jer u toj viziji Petar vidi i bube, i sve divlje zveri i ptice, i gmizavce..

Tekst u Marku gde Isus kaže "ne pogani čoveka što ulazi u njega, nego što izlazi" takodze ne govori o hrani, već o Jevrejskom ritualnom običaju pranja ruku, gde su oni smatrali da jedenje prljavim rukama duhovno prlja čoveka.
Jevreji su optužili Isusove učenike da ne peru ruke pre jela, i Isus njima odgovara da "ne pogani čoveka jesti neumivenijem rukama, već zle misli koje dolaze iz srca"

Treći tekst koji si citirala ne govori o dozvoli jedenja nezdrave hrane, već o idolskim žrtvama, gde se brat sablazni ako vidi da neko jede žrvu prinesenu idolima"

-------------------------------------------------

"SVAKO STVORENJE KJOJE BOG ODREDI ZA ISHRANU"

Taramana, kaži nam koja je to vrsta hrane koju je Bog odredio za ljudsku ishranu, i kada je to uradio ( navedi bibliski dokaz gde to piše ), I gde su Hrist i apostoli jeli tu vrstu hrane i zbog toga došli u sukob sa Jevrejima?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Antonija, te tekstove si izvadila si iz konteksta, jer oni ne govore o hrani, već sadrže u sebi duhovne poruke.

LAŽEŠ!

Evo dokaza da lažeš i pre nego kažeš a kad kažeš duplo lažeš:
4:4 Jer je svako stvorenje Božije dobro i ništa nije na odmet kad se prima sa zahvalnošću.

Lažov kaže:
Biblija kaže:
Jer je svako stvorenje Božije dobro i ništa nije na odmet kad se prima sa zahvalnošću.

Da li je rekao istinu vi sami vidite.

Moj post iznad govori o istom gde papagaju koji je u zanosu na vešticinoj metli dokazujem da laže i on potom ponavlja istu laž pored Biblijskog dokaza da laže i onda mi neko kaže nije mu lepo reći da laže ....nego šta,laže kao da je jelenaš jedino su oni bez premca u laganju.

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322

Biblija sadrži istinite podatke o povijesnim osobama koje iznosi bez uljepšavanja ili pokušaja da od nekoga napravi pozitivnu ili negativnu osobu. Biblija se bavi etikom, uči čovjeka onome što je dobro, ispravno, pravedno, pošteno, moralno. No, osim toga Biblija uči čovjeka i kako i što jesti , znači ništa ja nisam izvukla iz konteksta , jer to ljepo piše uzmi kolji i jedi , i ljepo piše što čovjeku ulazi u želudac nije nečisto to jest unošenje hrane , a ljepo piše ljudsko srce može biti nečisto , ako ima zloće u njemu . Pozdrav

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, ako ja lažem onda to čini i biblija, jer ona kaže "SVAKO STVORENJE KJOJE BOG ODREDI ZA ISHRANU"

Bog je u starom zavetu već bio odredio koje životinje su za ishranu a koje ne, i apostol Pavle se poziva na te starozavetne propise, a ne na neke druge.

-----------------------------------------------

Antonija, bitan je kontekst, jer sagledavajući biblijske tekstove u celini - može se videti o čemu odredzeni tekstovi govore, a ovi nikako ne govore o slobodi jedenja bilo koje hrane, niti o jelu.

Biblija govori o onome što je dobro, lepo, ispravno moralno, ali nikako neće čoveka navoditi da konzumira nešto što će štetiti njegovom fizičkom zdravlju.

Ja nikada, ali nikada neću jesti svinjetinu, jer su mi skoro svi u porodici pomrli od šlogova i moždanih udara izazvanih jedenjem svinjskog mesa.
Bog nije masovni ubica, a svinjsko meso je jedno od najvećih sdredstava masovnog uništenja ljudskog zdravlja i ljudi na zemlji.

Svako ko propagira jedenje nezdrave hrane - ustvari je neprijatelj ljudski, jer Bog je ljubav, i on želi čoveku da bude zdrav i fizički i duhovno, i oni koji govore suprotno - nemaju veze sa Bogom.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana, ako ja lažem onda to čini i biblija, jer ona kaže "SVAKO STVORENJE KJOJE BOG ODREDI ZA ISHRANU"

Rekoh da lažeš i ponovo ću oba izjve postaviti jednu pored druge možda nekad progledaš:

,,STVORENJE KJOJE BOG ODREDI ZA ISHRANU"
,,Jer je svako stvorenje Božije dobro i ništa nije na odmet kad se prima sa zahvalnošću.,,

Kako se usuđuješ Bogu prebaciti da laže kad ti menjaš reči iz Biblije....kad može veštica što i đaci nebi mogli.

Svako ko propagira jedenje nezdrave hrane - ustvari je neprijatelj ljudski, jer Bog je ljubav, i on želi čoveku da bude zdrav i fizički i duhovno, i oni koji govore suprotno - nemaju veze sa Bogom.

Veze ti sa životom nemaš a sa verom ni toliko.
SVA JELA OČISTIVŠI čuješ li ti tereči OČISTIVŠI SVA JELA!
7:19 Jer mu ne ulazi u srce nego u trbuh; i izlazi napolje čisteći sva jela.

Jelenašu,kako je smeo Duh Sveti doći u pagane koji jedu svinju?????

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Onda ispuni ovu po tebi apostolovu zapovest i pocni da jedes buba svabe, pacove, paukove, divlje zveri i ptice, gmizavce, pa nam javi svoje utiske,, a nas biblijske Hriscane ostavi da se ponasamo u skladu sa pismom i savescu.

Sve ostalo je sadrzano u mojim predhodnim komentarima.

Pozdrav!

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ja nikada, ali nikada neću jesti svinjetinu, jer su mi skoro svi u porodici pomrli od šlogova i moždanih udara izazvanih jedenjem svinjskog mesa.
Bog nije masovni ubica, a svinjsko meso je jedno od najvećih sdredstava masovnog uništenja ljudskog zdravlja i ljudi na zemlji.

Tuse potpuno možemo složiti , treba zdravo živjeti . Rješenje je jednostavna i kvalitetna prehrana. Biblijska prehrana. Ona nam može vratiti izgubljeno zdravlje. Bog koji nas je stvorio točno zna što je našem organizmu potrebno. Uz rad, tjelovježbu, svjež zrak i redovnu higijenu, prehrana na način opisana u Bibliji je nešto što će nas održati zdravima do duboke starosti.
Nikako se nemogu složit daje neka hrana pogana , u vjerskom smislu , jer Bog je rekao što ja stvori ti ne zovi poganim .
Posle potopa, to je Prva knjiga Mojsijeva, 9. glava, potop je uništio celu zemlju, sve je bilo uništeno, povrće, voće, nije bilo zelenila, i Bog se odlučio na jedan korak.1. Mojsijeva, 9. glava, 3. stih: "Što god se miče i živi, neka vam bude za jelo, sve vam to dadoh kao zelenu travu." Ovo se odnosi prvenstveno na životinje jer kaže: "Ali ne jedite mesa s dušom njegovom, a to mu je krv".Ijako poslje , taj isti Bog preko Mojsija je dao točno koje meso od kojih životinja bi trebalo da jedemo, a koje ne bismo trebali.Viste potpuno u pravu , u Bibliji točno piše štoje dobro za naše zdravlje , a što nije . Isto u Bibliji piše da ništa nesmemo nazivati poganim . Ni ja nejedem svinjetinu , samo ponekad ne zbog vjerski razloga , nego zdrastveni . Ljep pozdrav

Natrag