Kako do posla

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Uvali su debili do 67 godina, ali nešto hvata od 2024, a valjda ću se do tada nekako penzionisati ili u boljem slučaju crknuti.:)

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Mesara,pekara i ko zna sta jos Papak

Privatna firma u kojoj vam zla vestica od sto ljeta unistava i ono malo zivota sto imate sikaniranjem, vredjanjem i maltretiranjem. Ljudi rade maksimum 3 meseca i onda beze glavom bez obzira. Nedaju redovne plate jos vam uvale i manjak da morate da platite. Oni su vec godinama na crnoj listi poslodavaca jer im se oglas da traze ljude svakodnevno.

Privatne trafike izbegavajte u sirokom luku. Navuku te na platu od 40 000 i nesto radis prvi mesec sve bude ok, drugi mesec pojavi se manjak nestanu cigare i tako to i uvale ti da platis dug koji nisi napravio.

Inace ovo su tudja iskustva meni dragih prijatelja.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.01.2010
Poruka
472
Pa... ljudi situacija je zaista ocajna. Trenutno u ovoj zemlji radi samo Javni servis i uprava. Ja sam zapoceo svoje radno iskustvo daleke 1992. tj dok sam jos studirao, i do danas sam promenio nekoliko domacih privatnih firmi, tri strane, osnovao svoja dva preduzeca, tri zsr, pokrenuo proizvodnju na selu, i krecem ponovo iz pocetka sa novim poslom, ponajvise zbog 13 godina mladjeg brata, jer decko radi u komunalnom preduzecu do 14h, pa kao merchendaiser ili ti klasican komercijalista od 15h i nocu kao cuvar u Progardu, i smucilo mi se da ga gledam kako se susi, gubi i to malo nade, a ne zeli da radi kod mene, hoce sam da napravi nesto. Poslova ima kako Bleck napisa i to su klasicne sljake za 200-250, sto te pretvara u roba, nemas cak ni da zakrpis mesec bez staraca... Krijes se od samog sebe...Sa fakultetom je situacija jos gora jer ekonomista ima kao pleve, isto vazi i za pravnike,...inzenjeri, masinci ili elektro postaju sve vise trgovci umesto da se bave svojim pozivom, medicina ....ocaj, ne znam sta da napisem....A svi zelimo isto, samo pristojan ljudski zivot i sansu...

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Ja sam mislio da je kod nas loše, ali ovo što čitam. Žao mi je, ali vi ste u kurc* skroz.
Iako, ako se uzmu troškovi života, u istim smo govnima.

Član
Učlanjen(a)
12.01.2010
Poruka
472
Au ljudino, svaka ti čast, pa jel ti rade te firme i radnje, šta bi ?

Neke rade u leru, neke se oporavljaju i to tek u trecem kvartalu ove godine... Slazem se sa Ericom, bio sam u Zg-u u petak i otvorio predstavnistvo za neke drugare Poljake, ali i tamo je slicna situacija, jos je veca nervoza nego kod nas......U Srskoj sam proveo nekoliko nedelja i to uglavnom na terenu oko Mrkonjic grada, malo sam isao po Kupreskom polju, svratio do Tomislav Grada, Imotskog, Metkovica, Ljubusko, Trebinje, Bileca....tuga svuda.. U Sloveniji Kopar, Maribor, Slovenj Gradec, isto, oni se tek spremaju za sokove, jer su se oslanjali na plasmane prema Balkanu, ali i istok je stao dosta, nisam isao u Makedoniju, mogu da zamislim kako je kod njih...Italijani nemaju vise tekstilnu proizvodnju, lon poslovi su stali, merche origine Italiana ne postoji, samo Kina...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Neke rade u leru, neke se oporavljaju i to tek u trecem kvartalu ove godine... Slazem se sa Ericom, bio sam u Zg-u u petak i otvorio predstavnistvo za neke drugare Poljake, ali i tamo je slicna situacija, jos je veca nervoza nego kod nas......U Srskoj sam proveo nekoliko nedelja i to uglavnom na terenu oko Mrkonjic grada, malo sam isao po Kupreskom polju, svratio do Tomislav Grada, Imotskog, Metkovica, Ljubusko, Trebinje, Bileca....tuga svuda

Kod nas je sada "da Bog da imo, pa nemo". Prije 2-3 godine se sve činilo idilično. Ali zadnjih godinu dana koma. Proizvodnja sjbana, gradnja stala, trgovina u padu. Ne znam kako ide kurvama. Vjerujem da jedino droga ide bolje.

Natrag