- Učlanjen(a)
- 30.07.2010
- Poruka
- 37
Mi na nekineki nacin ispastamo zbog greha Adama i Jeve nasih praroditelja, jer su jedenjem ploda odnosno neposlusnoscu Bogu prvi ljudi izgubili prvobitnu savrsenu moralnu prirodu - sagresili su.
Da bi se razumelo ovo SAGRESENJE, mora se razumeti sta je greh, da je to sila koja je suprotna sili zivota, ona neposlusnoscu prema moralnim principima i njihovim prakticnim krsenjem ovladava covekovim bicem, donosi smrt i raspadanje, cini da nesto sto je bilo savrseno postane nesavrseno i da besmrtno postane smrtno.
U tom smislu, sagresenjem prvih ljudi oni su izgubili savrsenu moralnu prirodu i doziveli moralni pad cime je automatski u njih usla klica smrti - kako na njih tako i na njihove potomke i svaki Adamov i Jevin potomak se od casa njihovog pada radjao sa nesavrsenom gresnom prirodom i klicom smrti u sebi jer se to genetski prenosilo.
Isus Hristos je u bibliji nazvan drugi Adam, jer je dosao da pobedi na ispitu na kome su prvi ljudi pali i da polozi svoj zivot umesto coveka, jer ucinjen greh vodi coveka u vecnu smrt bez mogucnosti da ikada vise zivi "JER JE PLATA ZA GREH SMRT" ali je Bog iz ljubavi pronasao resenje za smrt i dao mogucnost da covek moze vecno ziveti, a uslov je da prihvati Isusovu zrtvu kao zamenu za svoju smrt, da uskladi svoj zivot sa moralnim principima i dopusti Bogu da ga promeni i da ga ocisti od greha.
U bibliji postoji pojam HRISTOVOG DRUGOG DOLASKA kada ce Isus po drugi put doci i vratiti sve stvari u prvobitno stanje i od zemlje ponovo stvoriti raj na kome ce ljudi vecno ziveti kao u pocetku.
svaki covek ima svoje grehe.da li sam ja po tebi kriv sto je Milojica ubio Dragutina.Neam ja nista s tem ko sto nemam nista ni sa Adamom.cinjenica je da smo svi drugaciji a ako smo svi drugaciji normalno je da ce neko pojesti jabuku a neko nece.i zasto bi isus umro za nas.zar nije lakse da je bog rekao: posto si ti Adame sagresio moras da umres jer sam ti ja tako kazao i svi posle tebe ce da umiru ali ko bude dobar njega cu da nagradim.prosto ko pasulj.a mogao je ovaj "test" da ostane u raju.ko pogresi tri put znaci nesto nije u redu s njim i aj zdravo.kad dodje taj raj takodje cemo moci da gresimo.to znaci da cim neko okusi jabuku aj zdravo..ili se varam.pa ako ce onda tada biti tako zasto odma u pocetku nije rekao aj zdravo ili sto nije oprostio..bolje bi bilo al ako je meni to ok bogu nije.