- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Kako ti znaš da ja ne kritiziram svoje vlasti. "Moja" dva "predsjednika" u Hrvatskoj su jednako antikristi kao i ti. Crkvu ne mogu zbog ovoga napadati, jer nitko u Hrvatskoj nije izložen tolikim napadima koliko je izložena baš Crkva, i baš zbog svog učenja i traženja da se život svakog čovjeka zaštiti od njegova začeća pa do prirodne smrti.
Ja ti govorim o kriterijumima. Nemaš iste kriterijume prema svima. Ako u državi u kojoj živiš jeste dozvoljen abortus nju nećeš generalizovati kao satanističku ali ćeš napasti recimo Adventiste. Ja ti govorim da nemaš isti kriterijum....
Dakle, krivo vidiš. Sotonisti su sotonisti, i nikada nisu moji, bili on iz Hrvatske ili iz Tanzanije.
Ok. Naravno ja se ne slažem sa ovim jer pravo na abortus nije nešto što je po merilima vere strikntno zabranjeno ali ne ni da se propagira. Naravno.
Ja bih rekao, da, većina ljudi u Hrvatskim vlastima sotonistički su orjentirani kao i ti.
Opet kažem onda je i država cela jer gde vladaju ti satansiti tamo je on...dakle to što nisu svi Srbi ili svi Hrvati satansti, po tvojim kriterijumima je ipak cela država dok ih ima pod valsti satane.
Pravo nad svim pravima je pravo na život. I zbog toga, nikako se pravom ne može i ne smije nazvati ono što niječe i oduzima bilo čije pravo na život. Zbog toga "pravo na abortus" je apsurd, zločinaštvo, jer ono doslovno znači - "pravo na ubojstvo". Može li netko imati pravo na ubojstvo bilo kojeg čovjeka?
Vidiš majka i otac su najodgvorniji od ovozemaljskih ljudi jer je dete ili fetus preko njih došao. Pravo na život ima svako slažem se ali da li možemo dopustiti pravo obitelji da sama odluči o onome za šta je sama najodgovornija? Jednostavno je....imaju pravo a Bogu prepustimo da pravedno presudi...kada bude trebalo. Naše je da postičemo da se to ne dogodi ali to su stvari između njih i Boga. Možemo li se mi postavljati kao sudije...
Niko ne može odlučivati o mom detetu recimo, najodgovorniji sam samo ja. Bog je jedini iznad...i On donosi pravu presudu. Ako je to kao krajnja mera treba dobro preispitati odluku. Sa druge strane misliš li da ovo nerođeno dete neće biti spaseno? Šta misliš? Da li to možemo znati? Ne možemo...Bog samo zna kako bi to dete raslo i kako bi kao čovek u svom životu postupio...to dete nije izgubljeno...niti spaseno..Bog na kraju kada bude opšti vaskrs će i to dete možda vaskrsnuti..Bog zna. Ali znaj da mi nikako ne možemo uticati na večnu sudbinu nekoga...nikakvim postupkom. Zato čemu tolika bojazan da u slučaju krajnje nužde ako se i preduzmu ove mere mi možemo uticati na večnu sudbinu? Ne možemo.
Zato ne treba da razmišljamo na takav način. Ne kažem da je to neka sasvim normalna stvar ili dobra..daleko od toga ali ti valda kao hrišćanin znaš da će malo koji iskreni hrišćanin to učiniti...tako da ne treba od ove teme dizati optužbu....kakvu ti dižeš.