Judaizam

Član
Učlanjen(a)
06.06.2009
Poruka
24
Ф.М.Достојевски о Јеврејима
Јевреји напредују управо тамо где је народ још заостао и поробљен, или је у економском смислу слабо развијен. Ту је дакле прави живот за њих! И уместо да својим утицајем подигну културни ниво, увећају знања, ојачају економску моћ староседелаца-уместо да то учине, Јевреји су, где год би се нашли, још више уназађивали и кварили народ. Тамо је људскост падала све ниже, све је више опадао степен просвећености, све се одвратније ширила тешка и нехумана немаштина, а са њом и очајање. Питајте у нашим пограничним крајевима староседеоце шта је толико векова одржало Јевреје? Одговориће вам у један глас: бездушност! Вековима их је одржала бездушност према нама и жеља да буду сити од нашег зноја и наше крви.
Хоћеш да кажеш да је један Достојевски био човек мржње ? Е онда сам и ја!
Nemaš ti pojma o Dostojevskom!

Fjodor Mihajlovič i Arkadij Grigorjevič | B92 Blog

Osim toga antisemitizam nije mišljenje, nego strast - kao kockanje. [FONT=&amp]
[/FONT]

[FONT=&amp]Čovjek je zbog slabih nervnih veza između hipotalamusa i neokorteksa mentalno neuravnotežena vrsta. U njemu su emocije i intelekt, vjera i razum u raskoraku.
S jedne strane u istim ličnostima možemo imati izuzetne uzlete misli i logike, a sa druge strastveno zastupanje iracionalnih vjerovanja (kao što je npr. antisemitizam).
Upravo zato su i mogući i jedan Dostojevski i jedan Vagner i jedan Jaša - veliki ljudi sa velikom manom. [/FONT]

[FONT=&amp]
Ja tako npr. mogu biti izuzetno racionalan, logičan, praktičan i uspješan na svakom polju gdje treba da se dokažem, ali da na sve to baca sjenku moja strast prema kocki.[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Ја не разумем да један хришћанин с таквом страшћу може да брани јевреје. Књигу ћу сликати првом приликом. Буди ти већи јуда од њих боли ме уво ал рече неко интелигентан - од анти-семитизма је гори само семитизам. ИРЕКАО САМ ДА НИЈЕ ИСТО ИИЗДАЊЕ. стога сматрам да је брисање постова хитлеровска и стаљинистичка метода расправе. Не могу да верујем на шта су Срби спали…
“Забрањено је бити милостив према Нејеврејима.“ (Талмуд, Рамбан).

Ne mogu ni ja da verujem da ima u našem narodu ljudi koji su spremni da iznose tvrdnje koje ne mogu da potkrepe dokazima nego vrdaju!
Iako si napisao velikim slovima morao sam da boldujem da ne bi promaklo da si rekao da nije isto izdanje.
Na žalost naš dobri urednik poštuje pravilnik i briše tvoje copy/paste genijalnosti.Mislim da nije trebao jer treba da ostane da se uporedi i vidi da ono što si ti postavljao veze nema sa istinom.Nije problem ako treba da skeniram celu knjigu pa da stranu po stranu objavljujem .

Sada da vidimo šta si ti rekao:

Talmud1.jpg

I sa vidimo da li govorimo o istom izdanju :

Talmud3.jpg

Dragi brate srbine, kada bi znao da je istina jednom hrišćaninu jako važna možda bi razumeo zašto jedan hrišćanin sa takvom strašću brani jevreje.
I meni je žao što je urednik izbrisao tvoje c/p ali samo zato što neće ostati onima koji budu došli na forum pa čitali da vide koje gluposti su ljudi spramni da poture jevrejima.
Ali još mi je žalije što sam za sebe kažeš da si čovek mržnje.

I opet te molim da probaš da dokazima potkrepiš svoje tvrdnje.

Učlanjen(a)
16.10.2012
Poruka
70
Ваше салве флоскула можда могу неког пореметити али мене тренутно не. Ја сам звао рођака да питам које је издаање које смо читали и он ми је то реко, сад пошто има више можда је заменио за ову књигу коју ви наводите а у којој нема тих цитата јер наравно један Хазар не би то ставио у књигу која се продаје ради афирмисања јудаизма
Ја нигде нисам рекао да сам човек мржње а ако ме таквим сматрају они који сматрају једног Достојевског за човека мржње нека будем. Биће ми част.

Antisesemitizam je bolest uma! Zar ne?
Mržnja prema Jevrejima koja se prenosi sa generacije na generaciju, među
raznim narodima, je kolektivno ludilo ili strah!
Strah je opasno seme, ono rađa neodmerene reakcije koje dovode do zločina
čak i genocida!
No, na planeti Zemlji ne postoji samo kolektivna mržnja prema Jevrejima, već
i prema Rusima, možda i prema Kinezima! U Evropi postoji mržnja i strah prema
Nemcima! Od skora i prema Srbima!
Antisemitizam je kolektivno bunilo čovečanstva.
Šta je anti-semitizam?
To je termin koji označava mržnju prema jednom vrlo praktičnom pogledu na
život, koji proističe iz Talmuda, niza knjiga koje vaspitavaju generacije ljudi – koji
sebe nazivaju Jevrejima! Taj termin ne označava u stvarnosti jedan narod, jednu rasu,
već ideologiju!
Biti Jevrejin, je ideološka odrednica kao i hrišćanin, komunista, musliman!
Jevrejstvo, hrišćanstvo, muslimanstvo i komunizam imaju iste korene i rat
među njima traje – od nastanka!
Svi koreni vode od istog uma – “jevrejskog”!
No, postavlja se jedno logično pitanje, da bi postojao anti-semitizam, mora da
postoji i “semitizam”!
Šta je “semitizam”?
To je pogled na život proizašao iz obrazovanja u sinagogama, gde je Talmud
osnovno štivo. Rabini vekovima uče Sefarde i Aškenaze da su oni elita, izabrani
Božiji narod, sa posebnom misijom na planeti Zemlji. Takva vrsta indoktrinacije
mladih ljudi stvara – semitizam!
Fakat je da semitistički, odnosno talmudistički pogled na život prihvataju i
Semiti, ali ne i Semiti-Hazari... Njihovo delanje je semitizam! Izvor toga je Talmud.
Talmud je niz lukavih knjiga, punih saveta učenicima kako da budu superiorni
u odnosu na okolinu! Cilj Rabina je da učenici nauče ovu knjigu što više napamet...
Studiranje niza knjiga koje čine Talmud je profilisanje elite i to kroz prostor i
vreme...
Ono što su komandosi među vojnicima, to su talmudisti među običnim
svetom!
Talmudisti su ideološki komandosi, kroz vekove i vekove, oni se maskiraju,
oblače tuđe uniforme (menjaju veru) i delaju prema istom cilju – programu iz knjiga
koje pruočavaju.
Takvo delanje izaziva strah običnih ljudi – “goja”... Oni misle da su svi Jevreji
“semiti”, rasa potekla od Sema – i eto termina anti-semitizam!
No, budimo iskreni, ti koje nazivaju “Jevrejima” nisu anđeoske duše i oni
imaju, osim ljubavi, i osećanje mržnje...
Koga mrze “Jevreji”?
Pre svega hrišćane, pa onda muslimane..

Дејан Лучић+ Краљевство Хазара

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dejan Lučić??? Ovo za njega kaže Wikipedia: "Poznat je neorginalan pisac i kao vrsni kompilator koji za svoja djela koristi najšovinističkiju literaturu[SUP][nedostaje izvor][/SUP] u kojoj se stigmatizira Vatikan, Islam, Židove, Hrvate, Albance itd..
U svojim nastupima na lokalnim TV postajma često koristi govor mržnje.[SUP][nedostaje izvor][/SUP]"

Šovinisti, takođe, nemaju šta da traže na ovom forumu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
16.10.2012
Poruka
70
слажем се да лучић претерује.у наступима и са неким теоријама, али тај чланак у википедији погледај ко је нписао

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Semiti su dobili ime po njihovom pretku: Semu.

Mnogi su narodi Semiti! Svi koji nstanjuju svejtska kopna a nicu skitacki narodi. To je po Tori, po SZ.

Mnogi su narodi Hebreji (Jevreji), to su narodi koji se nazivaju po njihovom prretku Eberu.

S velikom vjrovatnocom i mi s podrucja ex.YU bi mogli biti Jevreji (Hebreji).

Prvi Hebrej (Jevrej) koji se "proziva" u Bibliji je Avram (Avraham, Abraham).

I ako se Hebreji(Jevreji) nazivaju samo po njemu, mnoga su plemena Hebreji(Jevreji).

To su onda Avrahamovi potomci: 12 plemena Ismailovih (Arapi) 12 plemena Iazkovih (Izakovci), te potomci avrahamovi koje je imao sa Keturom.

Dakle: mnostvo naroda su Hebreji (Jevreji), a svi kopneni narodi su Semiti! Tako uci Tora, SZ.

.
Molim ako ima neko argumente da demantira! Molim za demanti iz Biblije, SZ.

Sljedece je poglavlje Izraelci.

Najmanje Izraelaca, genetskih potomaka Jakova zvanog Izralel, se danas nazivaju Izrelcima, a najvise "Izraleaca" uopste nemaju genetske veze sa Izraelom, bivsim Jakovom!
Ovo cete sami pronaci.

Zidovi, to je religija koja je dobila naziv po Judi, jenom od 12 plemena potomaka Izraela.

Zidovstvo je nastalo mnogo kasnije od doba u kojem dio tih ljudi nije prihvatio Isusa kao Bozjeg poslanika, naziv je prakticno naziv sekte koja je sebi zaustavila lanac Bozjih objava na nivou do dolaska Isusa. Drugi su sebe nazvali krscani (kristjani, po Kristu) sto se kasnije pretvorilo u jaku vezanost za krst (krscanstvo), koja je takodje sebi zaustavila lanac Bozjih Objava prihvatajuci Isusa, ali ne prihvatajuci Muhammeda a.s.

Tako antisemitizam postaje smijesna rijec medju potomcima Sema!

Takodje, postaje smijesno reci da Arapi nisu i Hebreji(Jevreji).

Ali spletkarosi dobro znaju zasto su nacinili zbrku, da bi sakrili zlocine a sebe prikazali kao zrtve - okretanje teza.

Nisam za lakoumno i lazno optuzivanje bilo koga! Jesam za cinjenice (istinu) ma kako pogadjala bilo koga racunajuci i mene licno.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Jevreji pamte prijatelje

Jevreji pamte prijatelje

Ambasador Izraela svečano će uručiti medalje „Pravednik među nacijama“ potomcima porodica Knežević i Pozderac

14.03.2013
U ponedeljak 18. marta, u Beogradskom dramskom pozorištu, sa početkom u 19 časova, biće održana svečana ceremoniju dodele medalja „Pravednik među nacijama“. Okupljenima će se na svečanosti obratiti ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi, rabin Isak Asiel, u ime jevrejske zajednice u Srbiji i visoki predstavnik Republike Srbije u svojstvu počasnog gosta.
Ambasador Levi će uručiti dve medalje “Pravednik među nacijama” članovima porodica posthumno odlikovanh Vojislava Kneževića i Nurije i Devlete Pozderac. Okupljenima će se nakon toga, kao potomak porodice Pozderac, obratiti i predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić.
Izraelska država je 1953. godine osnovala Jad Vašem, spomen obeležje Holokausta, kako bi sačuvala uspomenu na šest miliona Jevreja koji su stradali od ruke nacista i njihovih saradnika, ali i da bi ukazala poštovanje i sačuvala od zaborava one malobrojne nejevreje koji su rizikovali živote da bi spasili Jevreje od sigurne smrti. To su “Pravednici među nacijama”. U slučaju da odlikovani Pravednici nisu živi „Medalja pravednika“ i „Povelja časti“ uručuju se njihovim najbližim srodnicima, a imena Pravednika među nacijama bivaju uklesana na Zid časti u Vrtu Pravednika Jad Vašema. To je najveća počast koju izraelska država u ime jevrejskog naroda ukazuje nejevrejima.

SJOS

Učlanjen(a)
23.02.2013
Poruka
78
Član 3 Pravilnika Foruma, glasi: "#3 Negativni komentari o bilo kojoj državi, religiji, naciji, narodu i sličnim stvarima su strogo zabranjeni."
SlavaObiliću, tvoji postovi, tačnije, navodni citati iz Talmuda koje si bio ovdje postavio, upravo su to što ovaj čalan zabranjuje, pa su stoga pobrisani. Drugi razlog za njihovo brisanje je nejasna referenca. U Talmudu izdatom od BIGZ-a 1990. nisam mogao naći ono što si ti citirao i što navodno piše u tome izdanju Talmuda.
Ne mogu da shvatim da je zabranjeno govoriti negativno, recimo, o Siptarima, ili o neprimerenom, gotovo identicno hitlerovskim agresijama, vojno, tehnoloski i ekonomski najmocnije alijanse od 770 miliona ljudi na jednu nazadnu malu zemljicu sa nekih sest-sedam miliona stanovnika, a ja sada ne smem da na tu omrzenu alijansu uprem ni prst. Sta ako neko osudi Nemce, jer ih je gotovo sto posto podrzavalo nacizam i Hitlera. Na svim forumima se napada bivsa SFRJ, i nikom nista, ne smeta kada se govori negativno i o SSSR, ili Kini i njihovim narodima. Svi mi moramo da se klanjamo onima koji su nas u proslom veku nemilosrdno unistavali, a u njihovim glavama su Srbi jedan od prokuzenih, zaostalih i primitivnih naroda ogrezli u kriminalu i nemoralu. Koji smo mi gadovi kad sami sebe ne cenimo, a klanjamo se drugim narodima i religijama.

B.N. Interesuje me ko su vlasnici ovog portala, ako to nije poslovna tajna.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne mogu da shvatim da je zabranjeno govoriti negativno o Siptarima, o neprimerenom, gotovo identicno hitlerovskim manirima agresiju vojno, tehnoloski i ekonomski najmocnije alijanse od 770 miliona ljudi na jednu nazadnu malu zemlju sa nekih sest-sedam miliona stanovnika, a ja sada ne smem da na tu omrzenu alijansu ukazem ni prstom. Sta ako neko osudi Nemce, jer ih je gotovo sto posto podrzavalo nacizam i Hitlera (nacija i narod bi se mogli smatrati sinonima). Na svim forumima se napada bivsa SFRJ, i nikom nista, ne smeta kada se govori negativno i o SSSR, ili Kini i njihovim narodima. Svi mi moramo da im se klanjamo, a u njihovim glavama su Srbi jedan od prokuzenih, zaostalih i primitivnih naroda ogrezli u kriminalu i nemoralu. Koji smo mi gadovi kad sami sebe ne cenimo, a klanjamo se drugim narodima i religijama.

Neke stvari si pobrkao. Alijansa koja je bombardovala Srbiju nije nikakva nacija niti država, pa je ne možeš smatrati "zaštićenom" Pravilnikom foruma.
Takođe, kada je riječ o njemačkim zločinima u drgom svejtskom ratu, istorja je rekla svoj sud o tome. SSSR, SFRJ više ne postoje.

Ps. Imaš na dnu prve stranice link, gdje možeš vidjeti svu administaciju Foruma.

Poslednja izmena:
Natrag