Judaizam

Član
Učlanjen(a)
06.06.2009
Poruka
24
Pogledajte prilog 37252
Nemam ja brate problema sa dokazivanjem nego ti.
Ja imam odakle ali bih zato molio tebe da probaš da potražiš i dokažeš jer je tvoja izjava više nego smešna.
U vreme kada su Hitlerovi pomoćnici smišljali kako da što više ocrne jevreje nikom nije padalo na pamet da proveri u Talmudu da li nešto stvarno piše nego bi se naravno brže-bolje sve spalilo jer svi "znaju" šta tu piše pa ni ne treba proveravati.
Zato te opet molim da pre nego što opet odgovoriš pronađeš dokaze za svoje tvrdnje.
I opet da ponovim da jevreji nisu neprijatelji srbima nego naprotiv uvek nepravedno i lažnim optužbama proganjani od ljudi kojima je lakše mrzeti i ubijati nego proveriti.
Kampanje koje su neprijatelji jevreja(koji su takođe neprijatelji i srba) sprovodili u Srbiji u ranija vremena na sreću nisu uspevale,kao što neće uspeti ni tvoje neproverene i netačne optužbe.
Tako je brate!!!!

U jednom članku od ruskog publiciste Okunova pročitao sam kako se nad Jevrejima kroz istoriju vodi nešto slično Kafkinom procesu. Što su optužbe na račun Jevreja ciničnije, fantastičnije i gluplje to im je i efekat jači.
Jevreji npr. na takve nebuloze jednostavno i ne znaju, a i nemaju šta da odgovore, a što je najvažnije i ujedno i najapsurdnije, ni oni koji ih optužuju ne znaju kakav bi trebao biti odgovor pa da optužba bude anulirana.

Iz te apsurdnosti i izvire ona teza po kojoj Protokoli ... jesu laž, ali nije laž činjenica je da se sve u svijetu odvija po njima.
СлаваОбилићу - Зар данашња ситуација у свету не говори у прилог томе и у прилог протоколима цион. мудраца?
Jevreji su u javnost proturili falsifikat, sami goji su to otkrili, jevrejski neprijatelji, kojima je to protureno i koji su falsifikat publikovali, nakon toga su ismijani i sad Jevreji mogu svijet slobodno da oblikuju po programu iz Protokola ... .

Iza te teze naravno ne ide nikakav dokaz, nikakav argument ... i pošto je to tako, opravdano se postavlja pitanje šta se tu onda ima pobijati .., šta se tu u stvari ima opovrgavati - ništa, apsolutno ništa.

I što je glavno (kako Okunov to otprilike kaže) oni koji plasiraju tu tezu, u nju vjeruju bez ikakvih dokaza. Potruditi se i naći argumente protiv nje, ne bi značilo apsolutno ništa, jer njezino prihvaćanje je čin vjere, a protiv bilo kakvog oblika vjere eventualni kontraargumenti nemaju nikakav efekat.

Laž bi u "najboljem slučaju" evoluirala u novu varijaciju, a negdje ne bi došlo čak ni do toga, jer eto npr. "naši" ziloti i sada vjeruju da je Knjiga monaha Neofita istinito svjedočanstvo.

Sve u svemu, kako to čini mi se reče (mrsko mi tražiti) engleski istoričar Pol Džonson (inače desničar, konzervativac i hiperkatolik) u svojoj knjizi Popularna istorija Jevreja, odnos judeofoba prema Jevrejima ne zavisi od ponašanja Jevreja, drugim riječima, taj odnos je invarijantan u odnosu i na djelovanje i na nedjelovanje Jevreja.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
SlavaObiliću, kako se zove ta knjiga u izdanju BIGZ-a iz 1990. i da li je Eugen Verber njen autor ili prevodilac?

Učlanjen(a)
16.10.2012
Poruka
70
Талмуд, одломци и цитати. Није моја и немам је код себе, али су ови цитати тамо присутни.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Талмуд, одломци и цитати. Није моја и немам је код себе, али су ови цитати тамо присутни.

Kada ne bi imao baš tu knjigu koju si naveo pa da mi pričaš priče...
Ignorisao si primer koji sam ti postavio.
Ignorisaćeš verovatno i ovaj primer ali zato oni koji budu čitali što smo ovde postavljali sami vide da kopiraš gluposti koje si pokupio a da pojma nemaš šta i knjigama koje navodiš piše.
Talmud1.jpg

Nasumce sam otvorio jednu stranicu i slikao je ali ako treba da postavim još bilo koju da se svako uveri da u ovoj knjizi sigurno ne mogu da budu takve gluposti koje si prekopirao.

Talmud2.jpg

Zato te opet molim ,informiši se dobro pre nego što budeš nešto tvrdio.
To što ti radiš su radili i nacisti,fašisti...
Mi srbi nismo niti ćemo ikada dozvoliti da nas neko navuče na ovakve gluposti.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Član 3 Pravilnika Foruma, glasi: "#3 Negativni komentari o bilo kojoj državi, religiji, naciji, narodu i sličnim stvarima su strogo zabranjeni."
SlavaObiliću, tvoji postovi, tačnije, navodni citati iz Talmuda koje si bio ovdje postavio, upravo su to što ovaj čalan zabranjuje, pa su stoga pobrisani. Drugi razlog za njihovo brisanje je nejasna referenca. U Talmudu izdatom od BIGZ-a 1990. nisam mogao naći ono što si ti citirao i što navodno piše u tome izdanju Talmuda.

Učlanjen(a)
16.10.2012
Poruka
70
Ја не разумем да један хришћанин с таквом страшћу може да брани јевреје. Књигу ћу сликати првом приликом. Буди ти већи јуда од њих боли ме уво ал рече неко интелигентан - од анти-семитизма је гори само семитизам. ИРЕКАО САМ ДА НИЈЕ ИСТО ИИЗДАЊЕ. стога сматрам да је брисање постова хитлеровска и стаљинистичка метода расправе. Не могу да верујем на шта су Срби спали…
“Забрањено је бити милостив према Нејеврејима.“ (Талмуд, Рамбан).

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ја не разумем да један хришћанин с таквом страшћу може да брани јевреје. Књигу ћу сликати првом приликом. Буди ти већи јуда од њих боли ме уво ал рече неко интелигентан - од анти-семитизма је гори само семитизам. ИРЕКАО САМ ДА НИЈЕ ИСТО ИИЗДАЊЕ. стога сматрам да је брисање постова хитлеровска и стаљинистичка метода расправе. Не могу да верујем на шта су Срби спали…
A ja ne mogu da razumijem da jedan Srbin pravoslavac, može tako ostrašćeno mrziti bilo koga pa i Jevreja. Neću sada da ulazim u raspravu o Jevrejima, semitizmu i antisemitizmu, ali tebe pitam gdje se u tvome stavu izgubilo hrišćanstvo i hrišćanska ljubav. Šta je sa onom Isusovom porukom - ljubi bližnjega svoga kao samog sebe? Dati pravoslavlje u ruke takvima kao što si ti, bila bi prava katastrofa i konačna propast pravoslavlja.
Brisanje postova nije nikakva staljinistička metoda, nego postupanje u skladu sa Pravilnikom Foruma. Citirao sam ti taj član. Da li si ga pročitao? Možda i jesi, ali ga sigurno nisi razumio, jer da jesi, ne bi pisao nebuloze o staljinizmu.

Učlanjen(a)
16.10.2012
Poruka
70
Ф.М.Достојевски о Јеврејима
Јевреји напредују управо тамо где је народ још заостао и поробљен, или је у економском смислу слабо развијен. Ту је дакле прави живот за њих! И уместо да својим утицајем подигну културни ниво, увећају знања, ојачају економску моћ староседелаца-уместо да то учине, Јевреји су, где год би се нашли, још више уназађивали и кварили народ. Тамо је људскост падала све ниже, све је више опадао степен просвећености, све се одвратније ширила тешка и нехумана немаштина, а са њом и очајање. Питајте у нашим пограничним крајевима староседеоце шта је толико векова одржало Јевреје? Одговориће вам у један глас: бездушност! Вековима их је одржала бездушност према нама и жеља да буду сити од нашег зноја и наше крви.
Хоћеш да кажеш да је један Достојевски био човек мржње ? Е онда сам и ја!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Poznato mi je to mišljenje Dostojevskog, koje je iznijeto u Književno-kritičkim člancima i piščevom dnevniku. To je ustvari zbirka članaka koje je Dostojevski objavljivao u tadašnjim razmim časopisima u Rusiji, o raznim aktuelnostima toga doba - od ratova pa do mode.
I šta ti sada hoćeš da kažeš? Kada je mogao tako da misli jedan Dostojevski, mogu i ja. Možeš, naravno. Niko ti ne može određivati kako ćeš o kome misliti. Ali mišljenje je jedna stvar, a javno publikovanje toga mišljenja je nešto drugo. Na ovom forumu je, kao što si vidio, zabranjeno satanizovati bilo koje narode i nacije.

Član
Učlanjen(a)
06.06.2009
Poruka
24
Kada ne bi imao baš tu knjigu koju si naveo pa da mi pričaš priče...
Ignorisao si primer koji sam ti postavio.
Ignorisaćeš verovatno i ovaj primer ali zato oni koji budu čitali što smo ovde postavljali sami vide da kopiraš gluposti koje si pokupio a da pojma nemaš šta i knjigama koje navodiš piše.
Pogledajte prilog 37353

Nasumce sam otvorio jednu stranicu i slikao je ali ako treba da postavim još bilo koju da se svako uveri da u ovoj knjizi sigurno ne mogu da budu takve gluposti koje si prekopirao.

Pogledajte prilog 37354

Zato te opet molim ,informiši se dobro pre nego što budeš nešto tvrdio.
To što ti radiš su radili i nacisti,fašisti...
Mi srbi nismo niti ćemo ikada dozvoliti da nas neko navuče na ovakve gluposti.
Preteče me!:red:

Kod Vebera ništa od toga nema, a naravno nema ni drugdje.

Stvar je kao što već rekoh jednostavna - antisemiti ništa drugo ni ne znaju osim da lažu.

Natrag