Jovan 1,18-Da li smo videli Boga ili ne?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije to tema..samo ovaj stih..i ono što je povazeano sa voim stihom iz Jovana 1,18...

Nije tema!? Znam ja, tebi se gadi svaki redak iz Novog zavjeta, a do povraćanja te dodove retci u kojima piše da je Isus Bog.

I zato, pismoznanče, tko je Bog u ovoj novozavjetnoj rečenici???

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

P.S. I da znaš, pismoznanče, više ti se uopće neću ispričavati zbog citiranja Novog zavjeta, pa makar ti 'crko' od gadljivosti na Novi zavjet.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije tema!? Znam ja, tebi se gadi svaki redak iz Novog zavjeta, a do povraćanja te dodove retci u kojima piše da je Isus Bog.

I zato, pismoznanče, tko je Bog u ovoj novozavjetnoj rečenici???

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

P.S. I da znaš, pismoznanče, više ti se uopće neću ispričavati zbog citiranja Novog zavjeta, pa makar ti 'crko' od gadljivosti na Novi zavjet.

Nije tema..tema je Jovan 1,18. To što se tebi ne sviđa koncepcija šta ću ti..ovo je tam koju sam ja otvorio i postavljam pravila.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kakvo vrijeđanje, čak sam preblag bio.

Nego, pismoznanče, ja sam tebe nešto pitao. Tko je Bog u donjoj rečenici:

Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!

Nije tema taj stih već Jovan 1,18.

Bog se ne može videti..to je poenta. Isus je u vidljivom smislu objavio Boga. Pošto je to vidljivo znači nije u Božanskom. Isus je objavio Boga van Božasnke prirode. Jer je viđen.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Usput šta kaže 1. Jovanova 4,12?

"Boga niko ne vide nikada: ako imamo ljubav među sobom, Bog u nama stoji, i ljubav njegova savršena u nama".

Kada Jovan ovo piše? Mnogo nakon Hrista. Ako je Bog ipak viđen, kako to Jovan i dalje kaže da Boga niko nikad nije video?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije tema..tema je Jovan 1,18. To što se tebi ne sviđa koncepcija šta ću ti..ovo je tam koju sam ja otvorio i postavljam pravila.

Tako je. I zato mi odgovori, pismoznanče. Tko je Bog u Ivanu 1,18:

Iv 1,18: Boga nitko nikada ne vidje: Jedinorođenac - Bog - koji je u krilu Očevu, on ga obznani.

Nije tema taj stih več Jovan 1,18.

Tako je pismoznanče. Zato, tko je Bog u Ivanu 1,18:

Iv 1,18: Boga nitko nikada ne vidje: Jedinorođenac - Bog - koji je u krilu Očevu, on ga obznani.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
nego tko je Ivanu Bog u ovoj njegovoj rečenici:

Ogovorio sam. U tekstu se navodi da je Bog upravo onaj ko se ne vidi. Isus nije nazvan Bog, to je teološki prevod a i da se koristi izraz Bog za Isus(a ne koristi se) jasno je da to "Bog" za Isusa nije isto Bog sa Jahve koji se ne vidi. Samo Jahve se ne vidi a to je Bog. Theos koji se vidi nije Jahve...već theos

Natrag