Jesu li Otac i Sin "jednaki", jesu li Osobe istoga Boga?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Lažeš, jer ti je laganje u krvi.


Ne svedoči lažno..jel za tebe važi ta zapovest ili ju je Hristos ukinuo" :)? Pošto ti veruješ da je Hristos ukinuo te zakone onda te razumem, naravno da je lažno svedočenje tebi dobar dan. Ti sada živiš po zakonima "kako se meni svidi" i to proglašavaš Hristovim zakonima. Tako da te potpuno razumem zašto voliš da kršiš zapovest "ne svedoči lažno".

Ali za nas hrišćane koji drživmo zapovest Dekalog i Hristov zakon su isti, pa ne smemo lagati na bližnjeg. Vama pak "slobodnima" je dopušteno. Blago vama.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Kršćani su oni koji Krista priznaju svojim Bogom i Spasiteljem


Ali mogu da nemare za "ne svedoči lažno"? Jer to je Hristos ukinuo. Ali ako veruju u Božansku prirodu Isusa na zemlji onda su pravi Hrišćani. Nebitne su zapovesti, to je ukinuto, prevaziđeno. No, važno je verovati "Božansku prirodu". Nije važan život koji vodiš važno je kako ispovedaš.... Razumeo, da.
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.414
Pa da su dva rodjena brata blizanca bili bi dve potpuno razlicite osobe.
Da su dva rodjena brata blizanca u jednom telu sa dve glave kao sto se nazalost desava usled nase genetske nesavrsenosti i anomalija,sta bi rekli?
A da su cak tri glave na istom telu ,sta bi tek onda rekli .
Da li zamisljate Boga sa 3 glave 6 ruku i nogu,6 ociju,3 usta ,6 usiju???
Bog ima ukusa za lepotu,i to takodje pise u Bibliji,a vi bi kako da ga predstavite ?,kao trojstvo???
Ako u Bibliji pise da je Jehova Jedan,otkuda onda verovanje da je trojedan.
1 Mojsijeva, glava 2
24 Zato će ostaviti čovek oca svog i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo.
Jovan, glava 17
21 Da svi jedno budu, kao Ti, Oče, što si u meni i ja u Tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svet veruje da si me Ti poslao.
22 I slavu koju si mi dao ja dadoh njima, da budu jedno kao mi što smo jedno.
Misli se na JEDINSTVO.
22 Дао сам им славу коју си ти дао мени, да буду једно као што смо ми једно. 23 Ја сам у јединству с њима и ти си у јединству са мном, да би они били потпуно уједињени. Тако ће свет знати да си ме ти послао и да волиш њих као што волиш мене.
2 Mojsijeva, glava 29
39 Jedno jagnje prinosi jutrom a drugo prinosi večerom,
Погледајте у рецнику како се преводи и шта значи реч
BGT John 17:21 ἵνα πάντες ἓν ὦσιν, καθὼς σύ, πάτερ, ἐν ἐμοὶ κἀγὼ ἐν σοί, ἵνα καὶ αὐτοὶ ἐν ἡμῖν ὦσιν, ἵνα ὁ κόσμος πιστεύῃ ὅτι σύ με ἀπέστειλας. (Jn. 17:21 BGT)
BGT Exodus 29:39 τὸν ἀμνὸν τὸν ἕνα ποιήσεις τὸ πρωὶ καὶ τὸν ἀμνὸν τὸν δεύτερον ποιήσεις τὸ δειλινόν (Exod. 29:39 BGT)

Izjava "ja i otac smo jedno" je naizgled suprotna "Otac je veci od mene"
Poenta je da vidimo sta kaze Biblija o jehovi i o Isusus ,a ne da pokusavamo da uskladjujemo ove stihove sa trojstvom.
Biblija pokazuje da Jehova nije samo Isusov otac vec i Bog.
Matej 4:10 Тада му је Исус рекао: „Одлази, Сатано! Јер писано је: ’Јехови, свом Богу, клањај се и једино њему служи.‘
Marko, glava 15
34
I u devetom satu povika Isus glasno govoreći: Eloi! Eloi! Lama savahtani? Koje znači: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?
Zar ovo nije sasvim dovoljno da se vidi da je Jehova ne samo Isusov Otac ,vec i Bog???
Ima jos ovih stihova na koja ne zelite da ovbratite paznju.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Nebitne su zapovesti, to je ukinuto, prevaziđeno. No, važno je verovati "Božansku prirodu". Nije važan život koji vodiš važno je kako ispovedaš.... Razumeo, da.

Naravno da je važno kako čovjek živi. Nema raja "fejk-čekerima" koji su sami sebi dodijelili ulogu Boga. I nema raja onima koji kurvinim sinovima i lažovima nazivaju katolike, jednom jedinom argumentacijom - "katolik je, katolik tradicionalist".
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Naravno da je važno kako čovjek živi.


Pa kako je važno kako živi ako su zapovesti ukinute a baš one uređuju na ispravan način međuljudske odnose :)?

"katolik je, katolik tradicionalist".

Sme se reći da je to jedan parametar koji svakako "utiče" na formulacije koje neko iznosi. Ali to je sporedni faktor u naučnom pristupu provere nečijih tvrdnji a i katolik tradicionalist može biti nepodložan teorijama zavere. To što je većina podložna, statistički, opet ne znači da su svi katolici tradicionalisti skloni tome. Posebno katolici progresivisti. Ali jednostavano statistika je egzaktna i pokazuje opšte usmerenje. I ko to iznosi nije zlonameran već samo koristi prostu logiku i egzaktnu računicu. Kome se to ne sviđa, šta da se radi.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Naravno da je važno kako čovjek živi. Nema raja "fejk-čekerima" koji su sami sebi dodijelili ulogu Boga. I nema raja onima koji kurvinim sinovima i lažovima nazivaju katolike, jednom jedinom argumentacijom - "katolik je, katolik tradicionalist".

Fake checkeri dsubotnjeg podrijetla bi mogli da se suoče s pitanjem što misle o "radovima" Michaela Baigenta, koji je u svojoj najnovijoj "knjizi" - "Isusova pisma", nastaloj navodno na osnovu "uvida u originale, koji se navodno čuvaju u Vatikanu", izneo tvrdnju da se Isus, pismeno izvinjavao Sanehedrinu, i iznosio svoju "odbranu", te da nikada nije za sebe tvrdio da je Bog.

Isti "autor" tvrdi da su radiokarbonskom metodom, ta ista "pisma", datirana u 34. godinu A.D, te su tako "originali". ***

Šta na to kažu "oni koji toliko vole Isusa" - subotari?

Naravno, ništa, jer takve "izvore" koriste i kada trebaju da Crkvu nazivaju kurvom.

Uostalom, njima i nije stalo (ni jednom od Mileritskih kultova) do Isusa, nego do njihovih "proroka" i blasfemija nastalih posednućem židovstvom.


*** uprkos činjenici da Radiokarbonska metoda nije aposlutno tačna, te da nikada ne pokazuje tačnu godinu. Daje samo okvirne rezultate. Ujedno, ta pisma koja "autor" pominje i ne postoje.


PS. Pomenuti "autor" s zluradošću, u impresumu svog "dela", pominje kako u Katoličkoj Crkvi otkucava "tempirana bomba"...

 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
No, Isus nije došao da negira Mojsijev zakon. ..... Došao je da nas oslobodi od kazne za prekršaj zakona a ..... Ukinuo je kaznu zakona.

Jovane, tko ima pravo mijenjati i ukidati Zakon i propisane kazne za prestupanje Zakona? Ima li te ovlasti itko osim Boga? Otkuda Isusu "drskost" da se on usudio činiti ono što je samo Bogu moguće i samo Bogu dopušteno!? Ili možda Isus ipak nije "infantilni drznik", nego nešto beskrajno veće???

P.S. Mt 12,6: A velim vam: veće od Hrama jest ovdje!
 
Natrag
Top