Sve je više antikrista u svijetu, međutim, ne treba ni čuditi s obzirom da je Isus upravo takav razvoj događaja i navijestio. Jer, reče Isus svojim apostolima: Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?
A tko su antikrist? Antikristi su oni koji niječu sve ono što je sam Krist o sebi rekao i ono što su o Kristu rekli njegovi apostoli, i što već dvije tisuće godina vjeruje, ispovjeda i naučava Kristova crkva. A to je temeljna kršćanska dogma izrečena od apostola - Isus Krist je Bog, jednako kao Bog Otac i Bog Duh Sveti.
Zašto je onda sve više onih koji niječu Boga Krista, dakle antikrista? Zato što ih je sotona prevario i u svoju rabotu upregnuo. I nije ovo ništa novoga, sotona, Lucifer, bijaše anđeo na nebu, tamo se pobuni ljubomoran na Sina, bi zbačen s Neba jer je zavodio druge anđele, ali sotona nastavi svoj 'biznis' i na zemlji - zavoditi ljude.
A što nam sveto Pismo kaže o tome tko je Bog, tko je Isus Krist, i daje li nam Sveto pismo dovoljno nedvojbenih činjenica i argumenata po kojima s punom sigurnošću možemo prihvatiti "apostolsku dogmu = Krist je Bog"? Odgovor je da. I još više, činjenice i argumenti su toliko jasni i neupitni, da učenici 6. razreda osnovne škole, malo nadareniji za matematiku, mogu bez greške odgovoriti na ovo pitanje. Pogledajmo:
A. JAHVE SPASITELJ
Ps 24,5: On blagoslov prima od Jahve i nagradu od Boga, Spasitelja svoga.
Ps 68,20: Blagoslovljen Jahve dan za danom, nosi nas Bog, naš Spasitelj.
Ps 95,1: Dođite, kličimo Jahvi, uzvikujmo Hridi, Spasitelju svome!
Iz 43,3: Jer ja sam Jahve, Bog tvoj, Svetac Izraelov, tvoj Spasitelj.
Iz 43,11: Ja, ja sam Jahve, osim mene nema Spasitelja.
Iz 45,15: Doista ti si Bog skriveni, Bog Izraelov, Spasitelj.
Hab 3,18: Ali ja ću se radovati u Jahvi i kliktat ću u Bogu, svojem Spasitelju.
Sef 3,17: Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, silni Spasitelj!
B. ISUS KRIST SPASITELJ
Lk 2,10-11: No anđeo im reče: "Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin.
Dj 4,12: Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti."
Dj 5,30-31: Bog otaca naših uskrisi Isusa kojega vi smakoste objesivši ga na drvo. Njega Bog desnicom svojom uzvisi za Začetnika i Spasitelja da obraćenjem podari Izraela i oproštenjem grijeha.
Dj 13,23: Iz njegova potomstva izvede Bog po svom obećanju Izraelu Spasitelja, Isusa.
Fil 3,20: Naša je pak domovina na nebesima, odakle iščekujemo Spasitelja, Gospodina našega Isusa Krista.
Tit 1, 4: Titu, pravomu sinu po zajedničkoj vjeri, milost i mir od Boga i Krista Isusa, Spasitelja našega!
Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.
Tit 3,5-6: nego po svojem milosrđu: kupelji novoga rođenja i obnavljanja po Duhu Svetom koga bogato izli na nas po Isusu Kristu, Spasitelju našemu,
2 Pt 1,1: Šimun Petar, sluga i apostol Isusa Krista, onima koje pravednošću Boga našega i Spasitelja Isusa Krista zapade ista dragocjena vjera kao i nas.
2 Pt 1,11: Tako će vam se bogato osigurati ulazak u vječno kraljevstvo Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista.
1 Iv 4,14: I mi smo vidjeli i svjedočimo da je Otac poslao Sina kao Spasitelja svijeta.
--------------------------
I kao što rekoh, osnovnoškolac, malo nadareniji za matematiku, ovako bi postavio sustav 'Božjih jednadžbi':
Bog Jahve je jedini Spasitelj (1) [Stari zavjet]
Isus Krist je jedini Spasitelj (2) [Novi zavjet]
----------------------------------------
Rješenjem sustava jednadžbi (1) i (2) dobijamo:
Bog Jahve = Isus Krist!!!