Član
- Učlanjen(a)
- 26.02.2011
- Poruka
- 987
Kainos, vec sam odgovorio i dao citate iz Vagonerove knjige, u kojima on pise - da Isus nije stvoren, vec da je nestvoreni vecni Bog.
Takodje sam iz njegovih reci dokazao, da on u izrazu "RODJENJE" misli na Hristovu predestinaciju ili predodredjenje, kojim je on vec na nebu bio odredjen da se u jednm trenutku rodi na zemlji kao spasitelj, jer i rec Bozja u odnosu na ovu predestinaciju kaze "DA JE ISUS JAGNJE ZAKLANO OD POSTANJA SVETA"
I na kraju sam dokazao, da on u izrazu "PROIZISAO" ili "IZASAO IZ OCEVIH NEDARA" misli na to, da je Isus nakon stvaranja bica u kosmosu - izasao iz prisutnosti Bozje i njegove slave i svetlosti, kako bi stvorena bica mogla da u njemu gledaju sliku Bozju a da ne poginu, jer rec Bozja kaze "DA JE BOG OGANJ KOJI SPALJUJE"
To je tako jasno u Vagonerovim recima, i to je razumljivo objasnjeno u samoj Vagonerovoj knjizi u fusnotama.
Na kraju, ti si Kainos kontradiktoran, jer citiras Vagonerove reci gde on kaze da Isus nije stvoren vec vecni Bog, a potom tvdis kako je Vagoner pisao kako u izrazu "PROISHODITI" on misli na nekakvo stvaranje Isusa na nebu pre koga on nije postojao.
Dakle, problem nije u Vagoneru vec u tvom izvrtanju izraza, i njihovom prikazivanju u krivom svetlu.
To gore nije Vagoner, nego hrpa pionira (Andrews, Uria Smith, Prescot i ostali) koji su isto vjerovali ko Vagoner. I nisi ni jedan citat oborio. Idi čitaj ponovo....ti si jedini koji izvrće jer svi drugi adventisti trojičari se slažu sa ovimg gore napisanim, samo što će oni reći da su u početku pioniri griješili ili pripadalai nekoj zajednici christian conection pa su to vjerovanje ponijeli sa sobom kad su prešli u adventizam. Oni isto kažu kako su neki pioniri jeli i svinjsko meso, pa su onda dobili svjetlo da ne jedu...ili u našem slučaju dobili svjetlo pa su počeli vjerovati u trojstvo. Ti si jedini koji pokušavaš svojevoljno tumačiti te citati...idi čitaj pozorno gore nove citate od drugih pionira, ne Vagonera pa ih onda obaraj ako možeš.