Jesu li Otac i Sin "jednaki", jesu li Osobe istoga Boga?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nista se nije promenilo do danas. Sve protestantske sekte, pocevsi od svoje najranije istorije imaju ovaj kontinuitet "poricanja Hristove zrtve, upravo kroz Euharistiju"!

Ako sotona nesto najvise mrzi, to je Hristova zrtva! I zato je najlakse tako prepoznati antihriste, jer oni ce gotovo uvek negirati Hristovu zrtvu! Naravno pokusace to da prikriju, jer se pretvaraju da su nosioci "svetla".. Zato na prvi pogled obicnim ljudima i nije vidljivo..

Točno. Antikristi su mrzitelji Krista, a mržnju prema Kristu izražavaju mržnjom prema kršćanima (onima koji su Kristovi), a nasrtaji mrzitelja najviše se se ispoljavaju iskazima mržnje prema Kristovoj Crkvi, Euharistiji i Kristovoj Majci Mariji. Mire, probaj se sjetiti znaš li nekoga kome je "Euharistija sve", a da iz dna duše mrzi Kristovu Crkvu ili Kristovu Majku? Naravno, ne. Ali zato, kako gore navedoh, svaki antikrist koji Euharistiju naziva kanibalizmom, mrzi iz dna duše sve što je Kristovo. Primjera svega ovoga hrpetina je na ovom forumu.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Točno. Antikristi su mrzitelji Krista, a mržnju prema Kristu izražavaju mržnjom prema kršćanima (onima koji su Kristovi), a nasrtaji mrzitelja najviše se se ispoljavaju iskazima mržnje prema Kristovoj Crkvi, Euharistiji i Kristovoj Majci Mariji. Mire, probaj se sjetiti znaš li nekoga kome je "Euharistija sve", a da iz dna duše mrzi Kristovu Crkvu ili Kristovu Majku? Naravno, ne. Ali zato, kako gore navedoh, svaki antikrist koji Euharistiju naziva kanibalizmom, mrzi iz dna duše sve što je Kristovo. Primjera svega ovoga hrpetina je na ovom forumu.

Što je možda još i gore od svega navedenog, ti isti sinovi i kćeri palog serafa, mrzitelji svega Kristovog, sebe ovde (ali i na drugim mestima) predstavljaju "Hrišćanima" i usuđuju se da svoje blasfemije predstavljaju kao nekakvo "izvorno i jedino pravo" Hrišćanstvo.

Lakmus test za svakog antikrista, pre nego što se i pomene Euharistija je otvoriti četvore oči i uši kada isti iznosi svoje tvrdnje i čime ih potkrepljuje. Čim čujemo ili vidimo da se u svojim tvrdnjama poziva na "Pisma", da iste koristi da o Crkvi govori loše, znajmo da imamo posla sa sinom ili kćeri palog serafa, akolitom sotoninih sinagoga.

Odnos prema Bogorodici - Blaženoj Djevici Mariji, prema Isusovom Božanstvu, ili prema Euharistiji samo potvrđuju činjenicu da se pred nama nalazi sektaš, kultista, lovac na duše.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Što je možda još i gore od svega navedenog, ti isti sinovi i kćeri palog serafa, mrzitelji svega Kristovog, sebe ovde (ali i na drugim mestima) predstavljaju "Hrišćanima" i usuđuju se da svoje blasfemije predstavljaju kao nekakvo "izvorno i jedino pravo" Hrišćanstvo.

Zato i jesu antikristi, jer mrze Krista, što pokašavaju nevješto sakriti, a otvorenu mržnju pokazuju prema Kristovoj žrtvi, odbacujući Euharistiju, prema Kristovoj Crkvi (napadima na jednu svetu katoličku i apostolsku crkvu) i prema Isusovoj Majci Mariji, tvrdeći da se ni po čemu ne razlikuje od bilo kojeg ljudskog stvorenja.

Kad ih dovedeš "pred zid", navodeći im Isusove riječi kojima svojoj Crkvi jamči, na primjer, kako "njegovu Crkvu neće nadvladati ni vrata paklena", onda jadnici počnu "mucati i laprdati" kako to nema veze s Crkvom, pa misleći da su ljudi imbecili uvjeravaju da Isus nije govorio o Crkvi nego o vaterpolu. :)

Odnos prema Bogorodici - Blaženoj Djevici Mariji, prema Isusovom Božanstvu, ili prema Euharistiji samo potvrđuju činjenicu da se pred nama nalazi sektaš, kultista, lovac na duše.

Ričući lavovi. Koje je đavlina unajmio za "mizeriju".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kakva je uvreda za razum kada neko govori o navodnoj mrznji drugih ljudi prema Hriscanima i crkvi, a da sam u svom srcu gaji mrznju prema ljudima koji veruju drugacije.
Tipican primer je upravo Stvarnoslap, taj mracan covek koji i ne pokusava da tu mrznju sakrije, vec se njom jos i hvali - pisuci takve gadosti koje nisu tipicne ni za svetovne ljude koji nikada nisu culi o Hristu.

Tesko onome koga prevari njegov lukavi, lazljivi, dvolicni, i licemerni Duh.

Osnov njegovog ponasanja i pisanja na forumu je lukavo izvrtanje tudjih reci, i iznosenje prljavih neistina.
A sta reci o coveku koji nema tu osnovnu karakternu osobinu istinoljubivosti, i kome je laganje normalna stvar.
Takav ima nedostatak u svim ostalim pozitivnim osobinama, sto vidimo u negovom pisanju, koje govori samo za sebe, sto bi se reklo "da je on sam sebi najveci neprijatelj" koji je sebe tako osramotio i ocrnio - da ga ne moze oprati ni izbeljivac za pranje vesa.

On ovde upucuje laznu optuzbu protiv mene - izvrcuci moje reci vadeci ih iz konteksta, kako ja navodno mrzim euharistiju ili pricest i nazivam je kanibalizmom, pa da time mrzim i na Hrista i njegovu majku.

Ova prljava laz je tako niska, da je greh i uvreda na nju i odgovarati.
Ali hajde zbog onih kojima je nuzno da se osvedoce u njegovo licemerstvo.

Svako ko je procitao moj predhodni komentar - moze videti da ja tu apsolutno nisam govorio protiv euharistije ili pricesti onakve kakvu biblija propisuje kao jedan nuzni obred u Hriscanskoj crkvi.

Ono protiv cega sam ja naime pisao - je ljudska dogma koju je izmislila Rimokatolicka crkva tokom istorije, da se prilikom Euharistije hleb i vino pretvaraju u stvarno meso Hristovog tela, i stvarnu njegovu krv.

Takodje, napisao sam - da takvu ritualnu praksu jedenja ljudskog mesa i pijenja krvi praktikuju neka Africka primitivna plemena, ciji pripadnici jedu leseve svojih umrlih ukucana ili pak plemenskih vraceva, verujuci da ce njihova duh mudrosti preci na njih same.
Uputio sam i na takozvani "ritual 9" u kome se jede i pije krv dece, koji praktikuju neki moderni satanisti.

O nekim drugim prljavim pakosnim neistinama - da ja navodno mrzim Isusa i njegovu majku, nepotrebno je i odgovarati.

Stvarnoslap prvenstveno treba da nauci sta znaci biti Hriscanin, i ko se moze nazvati tim imenom, i ko je i sta je Bozja crkva, i koji su njeni temelji, jer je ocigledno u zabludi u odnosu na ove istine.

Na kraju, ljubav prema svim ljudima, cak i neprijateljima se kod Hriscana podrazumeva, sto pokazuje da Stvarnoslap sebe lazno predstavlja kao Hriscanina, jer tu ljubav Hristovu u sebi nema.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
On ovde upucuje laznu optuzbu protiv mene - izvrcuci moje reci vadeci ih iz konteksta, kako ja navodno mrzim na euharistiju ili pricest i nazivam je kanibalizmom, pa da time mrzim i na Hrista i njegovu majku.

Da, mrziš Euharistiju, i nazivaš je kanibalizmom.

Ono protiv cega sam ja naime pisao - je ljudska dogma koju je izmislila Rimokatolicka crkva tokom istorije, da se prilikom Euharistije hleb i vino pretvaraju u stvarno meso Hristovog tela, i stvarnu njegovu krv.

To je vjera apostola i prve Crkve, a ne ničija izmišljotina.

Takodje, napisao sam - da takvu ritualnu praksu jedenja ljudskog mesa i pijenja krvi praktikuju neka Africka primitivna plemena,

Ponovo pokazuješ i dokazuješ da si notorni i drski lažov i svetogrdnik. Kršćani ne jedu ljudsko meso i ne piju ljudsku krv, nego kruh i vino po euharistijskoj molitvi postaju pravo tijelo i prava Kristova krv.

A kad govoriš gore o "primitivnim afričkim plemenima", jesi li mislio na one za koje je Ellen White tvrdila da su nastali međusobnim križanjem ljudi i životinja? :)

O nekim drugim prljavim pakosnim neistinama - da ja navodno mrzim Isusa i njegovu majku, nepotrebno je i odgovarati.

Ako ljude koji razotkrivaju adventističke laži nazivaš životinjama, ti si onda sluga oca laži, a Isus s takvima nema ništa zajedničko.

Stvarnoslap treba da nauci sta znaci biti Hriscanin i ko se moze nazvati tim imenom, i ko je i sta je Bozja crkva, i koji su njeni temelji, jer je ocigledno u zabludi u odnosu na ove istine.

Biti kršćanin znači "ljubiti druge", a pogotovo "ljubiti najnevinije i najnemoćnije". Tvoja adventistička sekta se dosjetila "uložiti kapital od desetka" u gradnju "ubijaonica djece", u kojima kasapite nerođenu djecu i na taj način bogatstvo zgrćete. Jedno je što to čini tvoja sekta, međutim jednako zlo činiš i ti sam koji opravdavaš djecoubojice. I ne samo da se ne možete kršćanima i Božijima zvati, nego ste sramote ljudske.

Na kraju, ljubav prema svim ljudima, cak i neprijateljima se kod Hriscana podrazumeva, sto pokazuje da Stvarnoslap sebe lazno predstavlja kao Hriscanina, jer tu ljubav Hristovu u sebi nema.

Ljubavi ste prepuni vi koji djecu ubijate i njihovo ubijanje pravdate.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Biti kršćanin znači "ljubiti druge", a pogotovo "ljubiti najnevinije i najnemoćnije". Tvoja adventistička sekta se dosjetila "uložiti kapital od desetka" u gradnju "ubijaonica djece", u kojima kasapite nerođenu djecu i na taj način bogatstvo zgrćete. Jedno je što to čini tvoja sekta, međutim jednako zlo činiš i ti sam koji opravdavaš djecoubojice. I ne samo da se ne možete kršćanima i Božijima zvati, nego ste sramote ljudske.

Ispravit ću te. Sramota je kult, kult koji sebe naziva "vernim ostatkom", kult klanjatelja žene udarene u glavu, nastavljač debilnosti i blasfemija Williama Millera i njemu sličnih prevaranata i lažova koje je skriptulatorstvo američkog tipa izrodilo polovinom XIX stoleća.

Da, mrziš Euharistiju, i nazivaš je kanibalizmom.

Naravno da tako govori, kada je Euharistija za kult kome pripada i čije blasfemije propagira, samo i isključivo simbol, te se može davati i primati kako god da se "starešinama" kulta navije, kod njih, subotarskog "ostatka" to su krekeri (bez glutena zbog one debilnosti "zdravstvenog zakona") i voćni sok, kod drugih je to bilo koji keks i obična voda.

Da ne govorim o tome da su im Isusove reči uvek i isključivo uvek samo simbolilka, dok se za reči Mojsija uvek nalaze "doslovna" tumačenja... Usotalom da nije tako zar bi poverovali u to da je William Miller mogao da izračuna dan i čas drugog dolaska? Iako Isus doslovno kaže da taj dan niko ne zna i da će se dogoditi iznenada...

Pazimo, reči nekoga ko po učenju Crkve predstavlja samo smrtnika, samo proroka, se kod ovih čekalaca dana subotnjeg, tumače i tretiraju doslovno (i to ne sve, jer recimo ne kamenuju nikoga ko se ne klanja suboti, što taj smrtnik doslovno govori u Zakonima Ponovljenim), dok se reči utelotvorenog Boga uzimaju samo alegorijski i uvek im se nalazi nekakvo "skriveno i novo značenje"! Šta to govori o kultu?

Da je za njih Mojsije Bog? Ne, nego da Isus za njih nije Bog. Što njihova osnivačica, plagijator i pozajmljivač (čitava "Velika Borba" je prepisani Miltonov "Izgubljeni Raj") i tvrdi kada kaže da Isus nije Bog Svemogući...

A, sve ovo potvrđuje i činjenica da oni ne priznaju da je proroštvo završeno sa Ivanom - Jovanom - Yahananon Bar Zakarijem, te insistiraju o nekakvim novim "prorocima" i naravno na judejskom zakonu. Njima je Stari Zavet još uvek na snazi, Dakle Krist još nije došao niti nas je Otkupio. O tome da im je Krist samo stvorenje (nekima prikriveno, drugi javno to govore i propagiraju), da im je Bog jednak, brat čak sotoni, da i ne govorim.

Od takvih se može očekivati svašta, pa i to da druge nazivaju ludacima, lažovima, sotonama ili životinjama, dok su im istovremeno puna usta hvale za muhamedance.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Eto, sami mozete videti da Stvarnoslap i nakon obelodanjenja njegovih lazi, i dalje nastavlja po starom, i u svom odgovoru iznosi jos jednu hrpu jos gorih lazi protiv mene, Adventista, i Ellen White.
SVE, ali bukvalno SVE, svako slovce u njegovom odgovoru su prljave lazi, i tesko onome ko padne u jamu koju je iskopao drugima pa sam u nju upao, i dole sedi u mraku cekajuci da i drugi upadnu za njim.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Na žalost. Umesto da ti odgovori da li razume šta znači promena srca i da li shvata poentu hrišćanskog života on to izbegava i piše o drugoj temi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Eto, sami mozete videti da Stvarnoslap i nakon obelodanja njegovih lazi, i dalje nastavlja po starom, i u svom odgovoru iznosi jos jednu hrpu jos gorih lazi protiv mene, Adventista, i Ellen White.
SVE, ali bukvalno SVE, svako slovce u njegovom odgovoru su prljave lazi, i tesko onome ko padne u jamu koju je iskopao drugima pa sam u nju upao, i dole sedi u mraku cekajuci da i drugi upadnu za njim.

Na žalost. Umesto da ti odgovori da li razume šta znači promena srca i da li shvata poentu hrišćanskog života on to izbegava i piše o drugoj temi.

Kad ostanete bez argumenata onda vam je drugi životinja, iznosi "prljave laži o adventistima s pljuvačkih sajtova", "ne shvaća poantu kršćanskog života", itd, ... itd. Međutim, stvari stoje vrlo jednostavno, vas dvojica ne možete podnijeti istinu. Ne možete podnijeti istinu da vam sekta "mlati novce" ubijajući nerođenu djecu. Ne možete podnijeti činjenicu da vam je sektu osnovala "proročica koja je govorila u drskosti", i koja je bila notorna plagijatorica. Ne možete podnijeti činjenicu da vam je sekta "otpad otpada", nastala na sotonskoj raboti određivanja datuma Sudnjeg dana.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ko je bez argumenata to je odavno poznato, a to su Stvarnoslap i DarthShone, koji posto nemaju argumente - posezu za linijom manjeg otpora, nspadajuci lazima sve oko sebe.
To sto on naziva cinjenicama su lazi na koje je mnogo puta odgovoreno, i te lazi obelodanjene.
Ovo je kljucni dokaz da on svesno laze, i nema savesti da se postidi pred sobom i Bogom.

Natrag