Jerusalimski oganj

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Odu tamo i opijaju se emocijama što im izazivaju demoni i izlaze iz crkve sa promijenjenim osjećanjima, umjesto sa promijenjenim motivima ponašanja na bolje.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Odu tamo i opijaju se emocijama što im izazivaju demoni i izlaze iz crkve sa promijenjenim osjećanjima, umjesto sa promijenjenim motivima ponašanja na bolje.

Oganj ne silazi dole da te menja već da POTVRDI mesto gde je ležalo SVETO TELO.
Mrtvaca ubaciše u Jelisijev grob i mrtvac ožive jer Bog potvrđuje sveto telo.
Opet te Jelena prevarila.
Idi traži desetke nazad i čućeš jelenin glas:
,,BOLJE BI TI BILO DA ZABORAVIŠ NA SVOJ DESETAK,,

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Blagodatni oganj

Jedno od omiljenih čudesa pravoslavnih crkava, Blagodatni oganj u Jerusalimu, više od 1000 godina, donosi velike prihode pravoslavnim crkvama.

O čemu se radi?

Naime, svake godine, na Veliku subotu, Patrijarh Jerusalimski se spušta u navodno mesto gde su pripremali Hrista za sahranu, gde danas stoji Hram vaskrsenja Hristovog. Tamo, na njega se spušta Sveta vatra i on od te vatre pali sveću, potom izlazi iz prostorije, predaje sveću svim ostalima, koje šire plamen, i nose ga na sve četiri strane sveta. Ovaj običaj je prvi put pomenut 870. godine naše ere, a pomenuo ga je hodočasnik Bernard. Detaljan opis je dao ruski iguman Danilo koji je prisustvovao ceremoniji 1106. godine.
Nekoliko puta se desilo i da se ne dogodi "spuštanje Svetog Duha" u vidu vatre. Godine 1099. kad su Krstaši osvojili Jerusalim, pokušali su da molitvom spuste plamen i, navodno, pošto nisu uspeli, izbila je pobuna u novoosvojenom gradu. Takođe, 1579. godine, jermenski patrijarh se molio celu subotu, dan i noć, ali se plamen nije upalio na svećama. U prošlom veku, 1969. i 1970., jerusalimski patrijarh Benedikt je, po dogovoru koji je napravljen na svetskom savetu Crkava u Đenovi, prešao na Gregorijanski kalendar. Međutim, vatra se nije pojavila. Posle godinu dana, kada su se vratili na Julijanski kalendar, Sveti duh se opet spustio.
Takođe, verujući tvrde da vatra, u stvari, Duh sveti, je hladna i da ne pali odeću, kožu i dlake, tj. da je bezopasna.

Ne, ne, ne! O čemu se, ovde, zapravo, radi?

Ono malo podataka što je uspelo da se sačuva tokom vekova, Crkva je pažljivo uništavala i sakrivala od javnosti. Ipak, neki podaci su sačuvani. Na primer:

• Kad su Krstaši preuzeli Jerusalim 1099. godine, i kad se vatra nije pojavila, došlo je do naglog prestanka interesovanja zapadnih hodočanika za ovo čudo. Manji priliv hodočasnika, manja zarada od turizma. Zato je već sledeće godine Boldvin I Jerusalimski vratio pravoslavne sveštenike da vrše dati obred i tako je nastavljena tradicija svete vatre.
  • Islamski istoričar XII veka, Ibn al-Kalanisi, opisao je koji se sve materijali koriste: „...da bi im oganj došao po ulju balzamovanog drveta i njegovih derivata, a njegovo je svojstvo stvaranje vatre u dodiru sa jasminovim uljem, a vatra je jarko svetla i ima svojstvo blještavilosti.“
  • Katolički poglavar Papa Gregorije IX je 1238. godine je proglasio blagodatni oganj prevarom i zabranio katolicima da u ovom obredu učestvuju.
  • Otomanski putopisac, Evlija Čelebija, tvrdio je da je jedan pravoslavni monah bio zadužen da iz skrivenog odeljka sipa belu naftu niz lanac na mesto gde treba da se zapali plamen.
  • Na grčkoj državnoj televiziji (na youtube linku dole) Mihail Kalopulos je izveo demonstraciju samozapaljivanja sveća koje prethodno umočio u beli fosfor.
  • Ruski Vladika Porfirije (Uspenski) je u svojim dnevnicima jasno stavio do znanja da je Blagodatni oganj prevara koju sveštenstvo u Jerusalimu praktikuje vekovima.
  • Za one koji znaju ruski, skeptik Igor Dobrohotov je detaljno istražio ceo slučaj.

Zašto?

Na kraju se postavlja pitanje zašto se ova prevara održava toliko vekova. kao i uvek kad su ovakve stvari u pitanju, glavna pokretačka snaga su finasije. I dok su Jerusalimom vladali katolici, i kad su vladali pravoslavni, i kad su vladali muslimani, a i sad, kad vladaju Jevreji, prihodi od ove vrste hodočasništva su ogromni. Postoje zapisi, još iz XIII veka, da je odgovor koji su hrišćanski monasi dali jednom muslimanskom caru, koji je hteo da sazna tajnu Blagodatnog ognja bio sledeći:

Šta je draže caru: bogatstvo koje se dobija na takav način; ili znanje o tajni koja može da se raširi ako previše ljudi za to zna? Kada je car to čuo, shvatio je potrebu da se čitava stvar drži u tajnosti i pustio da se i država i crkva bogate.
(Na prvoj slici gore se nalazi Igor Dobrohotov koji pokazuje na sebi, da vatra, iz kog god oblika dolazila, ne može ništa ako se dovoljno kratko nanosi na sebe.)

Izvor: BLOG - PROKLETI ATESTA

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kume pa ti si ATEISTA.
Zašto i ti ne izmisliš neku priču šta te košta misliš da će oni iz Azije ili SAD doći da provere istinitost...neće,jer uvek je bilo takvih kao ti i to je normalno.
Vidi sad,da se ja pitam postroio bih sve vas ,PAMETNE, i dao vam koji god parafin želite i upalječe i šila i 24 časa da vam siđe takav oganj od gore koji ne peče a posle tih 24 časa bih postupio kai i Ilija na Karmilu da drugi ne šantaju zbog vas.

Glava obično sem šišanja treba da služi za razmišljanje i onda bi se shvatilo:
1.Da oganj silazi od gore i pali kandila na visini u trenu kad oganj OD GORE silazi.
2.Ako je Patrijarh umočio sveće u parafin ili bilo šta drugo njemu će biti takav plamen ali drugima neće jer drugi ne umaču.
3.Drugima bi oganj bio različit i pekao bi.
4.Kako Patrijarh spusta oganj i njemu PRAVOSLAVNOM uspeva a drugima ne...možda je pretplaćen kod Boga za oganj?
5.Ko proizvodi oganj i pali gornja kandila i ponekim ljudima u prostoriji a ko dole u odeljku groba?

Ono što bih zamolio Pravoslavne da ispitaju a nije mi jasno je sledeće:
Verujem da je oganj od Boga ali znam da Bog ne daje oganj prema zaslugama niti po našim životima jer onda NIKO nebi bio dostojan ognja.I ona druga dvojica što su molili za oganj isto veruju kao i Pravoslavni i nisu dobili znači nije ni do verovanja. Nije ni do nacije jer i Ruskkim iGrčkim je oganj silazio.Nije ni do same potvrde mesta -groba jer bi Bog potvrdio bez obzira ko moli.
Pitanje glasi,ZAŠTO SAMO PRAVOSLAVNOJ CRKVI SILAZI OGANJ?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisi pratio sta sam pisao.

Silazak ognja je od satane jer tako pise u bibliji, i on ima za cilj da svet pozove da se pridruzi ekumenskom savezu.
To sto silazi od ruke Pravoslavnog svestenika i to crkve koja je vec u ekumenskom savezu, a to je Jerusalimska patrijarsija, to znaci da satana poziva ceo Pravoslavni svet da postupi isto kao i ona, i pridruzi se u ekumenski savez.

Oganj nije silazio svaki put, pa je tada postojala nuzna prevara, da ne bi bilo rasipanje vernika.

Ja nisam ateista, vec verujem Bogu i onome sto on otkriva u svojoj reci.

Nikada necu biti satanista time sto cu prihvatiti cudo za koje Bozja rec jasno kaze da je od sotone, i da ima za cilj da svet ujedini u ekumenizam, i uzdigne antihrista.

Ti cini sto hoces, ja to ne zelim, niti me Bog u to osvedocava, vec upravo suprotno, da je to cudo manifestacija samog djavola.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nisi pratio sta sam pisao.

Silazak ognja je od satane jer tako pise u bibliji, i on ima za cilj da svet pozove da se pridruzi ekumenskom savezu.
To sto silazi od ruke Pravoslavnog svestenika i to crkve koja je vec u ekumenskom savezu, a to je Jerusalimska patrijarsija, to znaci da satana poziva ceo Pravoslavni svet da postupi isto kao i ona, i pridruzi se u ekumenski savez.

Oganj nije silazio svaki put, pa je tada postojala nuzna prevara, da ne bi bilo rasipanje vernika.

Ja nisam ateista, vec verujem Bogu i onome sto on otkriva u svojoj reci.

Nikada necu biti satanista time sto cu prihvatiti cudo za koje Bozja rec jasno kaze da je od sotone, i da ima za cilj da svet ujedini u ekumenizam, i uzdigne antihrista.

Ti cini sto hoces, ja to ne zelim, niti me Bog u to osvedocava, vec upravo suprotno, da je to cudo manifestacija samog djavola.

Da ti Slaviša nisi malo uobrazio?
Ti ne vidiš da ekumenu sprovode Adv. za račun poglavice.
Ti ne vidiš da taj oganj silazi od 4-og veka kad su bili JEDNA CRKVA.
Ne vidiš da u Bibliji piše kako će NA KRAJU a ne na početku hrišćanstva se pojaviti čovek bezakonja i njegov ortak lažni prorok e tad će taj lažni prorok da čini LAŽNA ČUDA i imitiraće ovaj stvarni.
Ti ne vidiš da huliš jer je tebi silazak ognja satansko delo a isti oganj siđe kao znak prisutne u gornjoj sobi.
Idi ti kao ekumenista pa spusti oganj sa svojim propovednikom...zar ne čitaš kako je rimski poglavica 24 časa molio i nije dobio oganj za ,ekumenu, a Pravoslavni nisu za ekumenu i silazi im.
Kome su oganj spustali pre 17 vekova kadsu bili jedna crkva?
Ti čitaš Islamske izveštaje i njima želiš nešto dokazati...žalosno.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izmisljas i sramotis sebe ovakvim izjavama o Adventistima, da ce ti se i najveci protivnici adventizma smejati za ovakvo izmisljanje.

Nisu Adventisti osnovali Ekumenizam, niti imaju ista sa njim.

Sto se tice Pravoslavlja ono je odavno u Ekumenizmu:

Godine pristupanja pravoslavnih crkava u Ekumenski savez:
Ovaj oganj u Jerusalimu nema veze sa silaskom Duha Svetoga na apostole na pedesetnici, a ovo sam vec obrazlozio, da sve sto Bog cini mora imati neku odredjenu svrhu koja ce doneti ljudima istinsko duhovno dobro.

Ti si uporedio ovaj oganj sa jezicima koji su sisli na apostole na pedesetnici, gde su oni doziveli novorodjenje Duhom, i ispunili se silom Duha Svetoga sto je dovelo do toga da objave jevandjelje okupljenim ljudima u Jerusalimu, od kojih se u jednom danu krstilo 5000 ljudi.

Pitanje je kakva je svrha ovog ognja koji se danas spusta u crkvi svetog groba u Jerusalimu, jer ako je on od Boga, on bi morao da proizvede u ljudima one efekte i da donese duhovne rodoove koji su se pojavili u apostolima, a to je krstenje Duhom Svetim, i promena koju Bog cini u ljudskom bicu kroz veru u Hrista.

Za razliku od toga, mi sa ovim ognjem visdimo samo cist prazni teatralizam koji ne stvara nikakve pozitivne efekte u ljudima.

Ljudi dodju, budu fascinirani jednim cudom koje vide svojim telesnim ocima, i potom odu kuci i nastave svoj zivot u grehu kao i do tada.

Bog se tako ne igra sa ljudima, vec sve sto cini, on to cini iz razloga da bi ljudi bili upoznati sa recju Bozjom, i kroz veru u ono sto je u njoj otkriveno, doziveli promenu Duhom Svetim, i spremili se za zivot u njegovom carstvu.

Sto se tice Antihrista, ovo je upravo cudo koje ima za cilj da ujedini ceo svet pod njegovu kapu, i kada se on bude javno pojavio - ceo ujedinjeni svet u Ekumenizmu ce mu se poklonitim i priznati njegov autoritet.

Tada ce Bozja crkva biti najglasnija, i objaviti troandjeosku vest ovom svetu, koja poziva da ljudi izadju iz duhovnog vavilona, da se ne klanjaju zveri, i da ne primaju njen zig, sto ce dovesti do progonstva crkve, nakon cega ce Hristos doci na spasenje onima koji ga cekaju.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kažeš Božja crkva objavljuje tro-anđeosku vest a šta će raditi 3 anđela poslatim sa tim porukama?
Čudna je tvoja ,logika, SVI su u ekumeni a samo Pravoslavnima oganj silazi.
Jednom tvrdiš da satana taj oganj daje a onda neka prevara sa parafinom...šta je po sredi možeš li se opredeliti jednom jer si kao vlažan sapun.

A zašto ti govoriš Bogu šta bi On trebao i kako?
U čemu je razlika izmđu silaska ognjenih jezike na Pedesetnici i ovog ognja?
Da nisu i apostoli mazali kose parafinom?
Kako parafinomprave kuglu koja silazi i pali sveće?

Adventisti su ti sad najveći zagovornici ekumene i generali trče na poklonjenje poglavici jer traže da im pomogne da se u nekim američkim državama zakonom nedelja proglasi neradnimdanom kako bi pokušali iDanilove reči izvrnuli pa umesto da vremena menja čovek bezakonja menjaće kontinent....to će nevernike lako prevariti i klicaće masonskoj ekipi.

Za uzvrat okultisti će za Rim odraditi posao gde će se lukavo primaći Islamu tvrdeći kako je Alah i Hrišćanski bog i približiti ih rimskom klubu.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izvrnuo si i prikrio moje reci, jer si svestan da jedino tako mozes da diskreditujes druge.

Evo sta sam napisao:

Silazak ognja je od satane jer tako pise u bibliji...
Oganj nije silazio svaki put, pa je tada postojala nuzna prevara, da ne bi bilo rasipanja vernika.

Dakle, oganj jeste od satane, ali posto nije silazio svaki put, tada su ga stvarali vestacki, da se ne bi rasipali vernici.

Tako postoje dokazi da oganj u nekim slucajevima nije silazio sa neba, vec ga je svestenik donosio sa strane.

Ponovo iznosis neistine o Adventistima, zamenivsi teze, jer Pravoslavna crkva je danas najveci zagovornik ujedinjenja sa Rimom, i ovaj sadasnji patrijarh Srpski je Ekumenista.

Oni koji se prikljuce Ekumenizmu nisu Adventisti, i ako mogu da nose to ime, vec su to neprijatelji Adventizma koji su se uvukli u crkvu sa ciljem da je kompromituju i rasture njenu organizaciju.

Bog ima na zemlji svoj narod, a to je ostatak unutar Adventizma koji ce ostati nakon velikog probudjenja i reforme.

Ja licno verujem da ce se Adventisti koji prodju kroz resetanje pridruziti vavilonu, i postati veci protivnici Adventizma, od onoga kakvi su sada vernici.

Na pedesetnici nije silazio nikakav oganj, vec ognjeni jezici, za koje cak smatram da su bili nevidljivi ljudskom oku, i to je bila manifestacija ispunjenja Svetim Duhom, gde je apostolima data sila da objave jevandjelje okupljenim ljudima u Jerusalimu, od kojih se u jednom danu krstilo 5000 ljudi,

Bog nista ne cini radi teatralizma, jer Bog nije cirkuski artista, vec sve sto cini on to cini iz svrhe da bi se jevandjelje objavilo ljudima, i ono u njima pokrenulo duh pokajanja, i odluke da covek promeni svoj zivot, i krene putem posvecenja.

Okultisti negiraju Isusa i zele da ga uklone kao spasitelja i posrednika pred Bogom.

Cini mi se da je to tvoje uverenje.

Simbolom trojice andjela je prikazano poslednje veliko objavljivanje jevandjelja od strane Bozjih svetih koji drze zapovesti Bozje, imaju veru Isusovu, i Duh prorostva - prorocki dar.

Ja verujem da ce u poslednje vreme sam Bog znacima i cudima ucestvovati u objavi istine, tako da nije pogresno reci da su to i stvarni andjeli.

U svakom slucaju ceo svet ce cuti istinu, otvorenim ocima gledati cuda Bozja i njegovo ispoljavanje sile i slave, i biti pozvan da je prihvati i da se obrati Bogu, i obavi pripremu za Hristov drugi dolazak u slavi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Dakle, oganj jeste od satane, ali posto nije silazio svaki put, tada su ga stvarali vestacki, da se ne bi rasipali vernici.

Znači satana činio čudo da bi ljudi išli u crkvu a kad satani nestade šibica ljudi morali parafinom pomagati satani...ni Dunav i Sava zajedno taj tovar ne mogu odneti a kamo li vodo-kotlić.
Vidi se da si Jelenin đak i ona je takvih bisera prosula gomile.

Tako postoje dokazi da oganj u nekim slucajevima nije silazio sa neba, vec ga je svestenik donosio sa strane.

A sa koje strane ga je donosio...jel u kofi?

Bog ima na zemlji svoj narod, a to je ostatak unutar Adventizma koji ce ostati nakon velikog probudjenja i reforme.

Idi.....

Ja licno verujem da ce se Adventisti koji prodju kroz resetanje pridruziti vavilonu, i postati veci protivnici Adventizma, od onoga kakvi su sada vernici.

Da se ja pitam svi što bi zadržali masonsko učenje bi bili brzo izrešetani.

Na pedesetnici nije silazio nikakav oganj, vec ognjeni jezici, za koje cak smatram da su bili nevidljivi ljudskom oku,

Sve reke sveta ovo ne mogu odneti i mora bi prepunilo.
Mirko inače kako si, jel ti dobro?

Okultisti negiraju Isusa i zele da ga uklone kao spasitelja i posrednika pred Bogom.

Ma tako je brate moj dragi pa šta onda još čekaš izlazi odatle.

Natrag