Jerusalimski oganj

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
.

Pozdrav, i neka ti Bog da otvoreno srce za istinu, bar u poslednje vreme kada je on bude sam objavio.

Zar ona žena nije rekla istinu pa mora Isus doći da donese novu istinu za drugo vreme?
Blagodatni oganj bi se ugasio jedino u slučaju pojavljivanja nekog od vas dvoje ona žena ili ti i Duh bi pobegao.
Teško se dešava da tama poklopi svetlost ali to bi bio izuzetak.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nece Isus doneti novu istinu, vec ce odpoceti poslednja desavanja svetske istorije opisana u otkrivenju Jovanovom, i Jevandjelje ce biti objavljeno celom svetu, a to ce uciniti sam Bog znacima i cudima, i obavom istine sa neba, tako da ce svako moci otvorenim ocima da vidi Bozje delovanje i cuje istinu na svom jeziku, a to ce uciniti jer su ljudi potpuno podbacili, i nema ko da radi za Boga.

Postojace ostatak koji drzi zapovesti i veru Isusovu, i ko cuje i prihvati istinu i obrati se Bogu - postace deo tog ostatka koji ce spreman docekati Hrista na oblacima nebeskim.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nece Isus doneti novu istinu, vec ce odpoceti poslednja desavanja svetske istorije opisana u otkrivenju Jovanovom, i Jevandjelje ce biti objavljeno celom svetu, a to ce uciniti sam Bog znacima i cudima, i obavom istine sa neba, tako da ce svako moci otvorenim ocima da vidi Bozje delovanje i cuje istinu na svom jeziku, a to ce uciniti jer su ljudi potpuno podbacili, i nema ko da radi za Boga.

Postojace ostatak koji drzi zapovesti i veru Isusovu, i ko cuje i prihvati istinu i obrati se Bogu - postace deo tog ostatka koji ce spreman docekati Hrista na oblacima nebeskim.

Pa zar nije Bog odbacio sav pokvareni svet pre vek i po lepo reče onaj komad žene.

Bog će sići da govori svim narodima da On postoji....svašta.

Znači sići se samo da potvrdi reči one žene kako Jakov nije Jevrejin već paganin i da je Jovan biogluv te nije reč o stvarnom broju od 144000.Potvrdiće da su knjige proroci koji su ubijeni i da je On sam u Parizu razapet. Potvrdiće da je dan Pentakosta-nedelja zapravo žig zveri i da proroštvo ide obrnutim redom.
Pošto neće ništa novo doneti potvrdiće da je satana onaj jarac koji trajno odnosi grehe naroda te je zato Mesija. Potvrdiće da su darovi Duha Svetog satanini darovi i da je Pentakostna zajednica njegov teren. Potvrdiće da je držanje subote to što se loži vatra tad i čisti sneg.

I onda će tako ceo dan nabrajati učenje one žene rekavši da je upravo sišao sa Oriona.

Jedno praktično pitanje:
Kako Duh Sveti može biti u osobi koja uči sve suprotno od Božje reči i kako može davati datume kad proroci i Gospod rekoše da to neće verujući dobiti,kako može onaj što Duha energijom smatra biti poučen od Duha Svetog,kako može onaj ko darove Duha svetog oslovljava sataninim i čuda Božja takođe sataninin zove,kako može Duh sveti učiti čoveka da je dan na koji Duh Sveti siđe žig zveri,kako Duh Sveti može učiti čoveka da je Božja reč simbolika a svojim prorocima reče da ZAPIŠU doslovno,kako Isus može reći da razumeju KAKO ČITAJU a Duh Sveti učiti da tako ne može?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, ja ne znam o cemu ti govoris.

Sve si ispmesao i umrsio, i nista nije onako kako si ti predstavio.

Bog ce izneti istinu o spasenju u Gospodu Isusu Hristu i uslovima spasenja, i pozvace svet da ga prihvati kao spasitekja, i da se obrati i dozivi promenu Duhom Svetim, obavi licnu pripremi za Hristov dolazak u slavi.

To je prioritet u ovom poslednjem vremenu.

Niko u Adventistickoj crvi nikada nije ucio suprotno od reci Bozje, vec je vera Adventista pa i Ellen Vhite i ono sto je ona pisala - u potpunosti zasnovano na Bozjoj svetoj reci, i otkrivenjima njegovog Duha.

Onaj ko uci pogresno si upravo ti, jer se i ovde na forumu vidi ko iznosi rec Bozju, a ko svoja licna misljenja, i to je vrlo ocigledno, jer rec Bozja nije neka misticna objava u zagonetkama koju covek mora da objasnjava stotinama SVOJIH reci, vec je dovoljno izneti samo ono sto ona tvrdi, i istina je potpuno vidljiva,

Za razlikunod toga, ti potpuno odskaces od onoga sto je zapisano u bibliji, i dajes SVOJE licno tumacenje, koje sama istina u bibliji razotkriva i prikazuje kao potpuno pogresna,

I ZATO ti osudjujes i Adventiste, i Ellen Whitem koji imaju biblijsko ucenje, jer ga ti nemas, i zato sto se ono sto oni veruju - ne poklapa sa tvojim licim pogledima.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Niko u Adventistickoj crvi nikada nije ucio suprotno od reci Bozje, vec je vera Adventista pa i Ellen Vhite i ono sto je ona pisala - u potpunosti zasnovano na Bozjoj svetoj reci, i otkrivenjima njegovog Duha.

I ZATO ti osudjujes i Adventiste, i Ellen Whitem koji imaju biblijsko ucenje, jer ga ti nemas, i zato sto se ono sto oni veruju - ne poklapa sa tvojim licim pogledima.

Ko tebi može zabraniti da nudiš datume i da učiš kako je oganj spalio proroke umesto da proroci spale neprijatelje i da je dan Pedesetnice žig zveri.
Nikoga ja ne sudimveć samo tvrdim da sve to što uči onaj komad žene je laž.
Ja sam svestan da je tebi sve laž što nije Jelenino i ko ti može oteti tu ženu i njen duh...niko.
A to otkrivenje metlarke kažeš je reč Isusova i to je kao Duh Sveti učio zato i upitah iznad kako može Duh Sveti učiti sve suprotno od Biblijskih proroka i ništa nisi odgovorio već papagajski ponavljaš kako vi imate svu istinu.

Možda ću sad dobiti odgovor na ovo praktično pitanje ponavljam ga:

Kako Duh Sveti može biti u osobi koja uči sve suprotno od Božje reči i kako može davati datume kad proroci i Gospod rekoše da to neće verujući dobiti,kako može onaj što Duha energijom smatra biti poučen od Duha Svetog,kako može onaj ko darove Duha svetog oslovljava sataninim i čuda Božja takođe sataninin zove,kako može Duh sveti učiti čoveka da je dan na koji Duh Sveti siđe žig zveri,kako Duh Sveti može učiti čoveka da je Božja reč simbolika a svojim prorocima reče da ZAPIŠU doslovno,kako Isus može reći da razumeju KAKO ČITAJU a Duh Sveti učiti da tako ne može?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tarana, u ovom poslednjem komentaru si potpuno razotkrio sebe kao jednog potpuno nepostenog, lulavog, prepredenog, zlog coveka, koji je spreman da izvrne sve, i da iznese takve prljave neistine, sa nadom da ceneko poverovati u tvoje lazi, da ih je u opste mucno i pogledati.

Pitanje kako ta slova ne pobegnu, nego trpe ovakvo maltretiranje od strane onih koji ih koriste u takvu svrhu.

Dkle, da vidimo sta si sve ovde izlagao.

Sto se tice dva svedoka iz otkrivenja koji spaljuju neprijatelje, to je vec objasnjeno, da se radi o simbolici koju ti ne poznajes jer si slab u proucavanju biblije i njenog koneksta.

Ostalo:

1. Kako Duh Sveti može biti u osobi koja uči sve suprotno od Božje reči i kako može davati datume kad proroci i Gospod rekoše da to neće verujući dobiti?

Neistina.

Niko nije iznosio nista suprotno Bozjoj reci, vec je sve u skladu sa njom.
Niko nije iznosio datume, a u vezi Milera je vec dat odgovor.

2. kako može onaj što Duha energijom smatra biti poučen od Duha Svetog,

Neistina

Adventisti veruju daje Duh Sveti licnost, Bog jednak Ocu i Sinu

3. kako može onaj ko darove Duha svetog oslovljava sataninim i čuda Božja takođe sataninin zove,

Neistina

Duh Sveti daje Duhovne darove.
Ja sam govorio da cuda koja postoje u Pentakostalnoj crkvi nisu data od Boga "padanje u trans, vika i dreka, neartikulisano smejanje i valjanje po podu, nezaustavljivo plakanje..itd"

4. kako može Duh sveti učiti čoveka da je dan na koji Duh Sveti siđe žig zveri,

Neistina

Niko nikada u Adventizmu nije ucio da je dan na koji je duh Sveti sisao na apostole pedeset dana nakon Hristovog vaznesenja zig zveri.
Zig zveri je zakonj o bavezsnom praznovanju nedeljekoji ce papstvo uspostaviti neposredno pre Hristovog drugog dolaska.

5. kako Duh Sveti može učiti čoveka da je Božja reč simbolika a svojim prorocima reče da ZAPIŠU doslovno, kako Isus može reći da razumeju KAKO ČITAJU a Duh Sveti učiti da tako ne može?

Neistina

Niko u Adventizmu nikada nije ucio da je Bozja rec simbolika, vec da u knjizi proroka Danila i otkrivenju Jovanovom postoje simbolicni elementi koji se tumace u kontekstu.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Sto se tice dva svedoka iz otkrivenja koji spaljuju neprijatelje, to je vec objasnjeno, da se radi o simbolici koju ti ne poznajes jer si slab u proucavanju biblije i njenog koneksta.

Izvini osloviću te čovekom,kažeš da je odgovoreno na problem u 11 glavi o dvojici proroka i ja nigde ne pročitah obrazloženje zašto je došlo do OBRNUTOG dešavanja od prorečenog pa su PROROCI SPALJENI umesto da oni spale neprijatelje...gde si to odgovorio pokaži?

Ostalo:

1. Kako Duh Sveti može biti u osobi koja uči sve suprotno od Božje reči i kako može davati datume kad proroci i Gospod rekoše da to neće verujući dobiti?

Neistina.

Niko nije iznosio nista suprotno Bozjoj reci, vec je sve u skladu sa njom.
Niko nije iznosio datume, a u vezi Milera je vec dat odgovor.

Izvini što te ponovo čovekom oslovljavam,ja pitam za tvoje datume 2011 god.a za masona Milera svi znaju da 1843 god,niko nije stigao niti bilo koje godine posle te niti jeGospod šetao iz sobe usobu jer On je NA PRESTOLU od kako je otišao dok ne krene dole.A da zaboravio sam ko je tvoj bog tačnije boginja i onda je normalno da je dan Pedesetnice žig zveri jer njoj i njenima je Bog ,zver, a satana mesija koji trajno uklanja grehe,izvini ti si u pravu to su oni Božji proroci sve naopako učili i zapisali čak su i Turke ubacili u 9 glavu i 150 godina Turci nikog nisu ubili.

Ali zato turci izgledaju kao konji i imaju repove i zube kao lavovi :beee:jadničak.

2. kako može onaj što Duha energijom smatra biti poučen od Duha Svetog,
Neistina

Adventisti veruju daje Duh Sveti licnost, Bog jednak Ocu i Sinu

Ma idi begaj,to reci ovima što nisu bili Adv. oni ćeti možda poverovati ali obzirom da svi koje sam ovde sreo imaju glavu za dve noge teško ćeš ti to prodati.

3. kako može onaj ko darove Duha svetog oslovljava sataninim i čuda Božja takođe sataninin zove,
Neistina

Duh Sveti daje Duhovne darove.
Ja sam govorio da cuda koja postoje u Pentakostalnoj crkvi nisu data od Boga "padanje u trans, vika i dreka, neartikulisano smejanje i valjanje po podu, nezaustavljivo plakanje..itd"

Ne pitam tebe ČOVEČE (eto povredih te) već rekoh šta uči onaj komad žene ti me ne zanimaš jer zvoj đus mi je poznat.
To žensko stvorenje je govor u jezicima nazvalo sataninim.Ne govore samo Pentakostalci u jezicima Pavle nije bio Pentakostalac.

4. kako može Duh sveti učiti čoveka da je dan na koji Duh Sveti siđe žig zveri,

Neistina

Niko nikada u Adventizmu nije ucio da je dan na koji je duh Sveti sisao na apostole pedeset dana nakon Hristovog vaznesenja zig zveri.
Zig zveri je zakonj o bavezsnom praznovanju nedeljekoji ce papstvo uspostaviti neposredno pre Hristovog drugog dolaska.

Neću te ponovo vređati zato te ne mogu čovekom osloviti već ću reći Laodikeja ti bi prvo trebao otići i naučitiAdv.verovanje pa onda nešto iznositi ovako ti nemaš pojma ko šta uči pasi izmešao i malu i veliku zajednicu i ono što si sa neta pokupio....Osnovno što za početak trebaš naučiti je to da je Pedesetnica UVEK ali baš UVEK padala uprvi dan a to je NEDELJA. A onaj komad žene je ceo život tvrdila da je NEDELJA ŽIG ZVERI...jel može sve ovo stati u tu glavu da ne praviš uvek iste greške.
Nije onaj ženski stvor učio daće papstvo dići -proglasiti nedelju već da to AMERIKA RADI....idi prvo nauči šta Adv.veruju i nemoj stalno lupati gluposti.
Ti si kao usisivač svaku otpatku pokupiš....stani malo,odmori se i za promenu počni razmišljati,GOSPODE PODARI MU RAZUM.

5. kako Duh Sveti može učiti čoveka da je Božja reč simbolika a svojim prorocima reče da ZAPIŠU doslovno, kako Isus može reći da razumeju KAKO ČITAJU a Duh Sveti učiti da tako ne može?

Neistina

Niko u Adventizmu nikada nije ucio da je Bozja rec simbolika, vec da u knjizi proroka Danila i otkrivenju Jovanovom postoje simbolicni elementi koji se tumace u kontekstu.

Izvini ali ti toliko besomučno lažeš da je to bolesno.
Pa nemoj sad da zatrpam forum tvojim rečima gde stotinu puta ponavljaš SIMBOLIKA...SIMBOLIKA....da li si svestan uopšte št si govorio i kako si juče verovao????????
Nekoti čigledno izvadio čep i izlapilo...i ona ženski stvor je kao ti žonglirao Božju reč SIMBOLIKOM.
Vama je SVE simbol...Jakov simbol,144000 simbol,dva proroka simbol,proroci vaskrsli simbol, proroci ubijeni simbol,raspeće u Jerusalimu simbol pa je to Pariz,anđeo nosi simbol u ruci i simbolično veže satanu,zemlja je simbolična tamnica,Isus je simbolično uzeo grehe,telo Hristovo je simbol.....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nista nije onako kako si naveo, jer sve izvrces, a ja sam odgovore dao, i nema razloga da ponavljam, i ogradjujem se o ove neistine koje iznosis.

http://serbianforum.org/threads/jerusalimski-oganj.667702/page-5#post-1820997

Samo cu odgovoriti na sugestiju o mom pisanju o 2011 godini.

Ono što je Bog otkrio u današnjem vremenu onima koje je podigao da najave buduće događaje i upute svetu ovu poslednju Božju poruku milosti je to - da ove prirodne katastrofe upravo predstavljaju Božje sudove, čije je izlivanje na ovu planetu odpočelo u tačno Bogom određenom vremenu, a to je izmedju 21 i 22 marta 2011 godine na ravnodnevicu, prvog dana, prvog meseca Aviva po Jevrejskom - odnosno biblijskom računanju vremena.

Jedan od direktnih znakova koje je Bog dao početkom 2011 godine, kojima je najavio početak izlivanja ovih Božjih sudova - bili su veliki zemljotres u Japanu, i mestu na Novom Zelandu pod simboličnim imenom "Krajstchurch" što znači "Hristova crkva" čime je dat pečat ovom događaju, i simbolično prikazana propast mnogoboštva ( simbolom Japana ) i lažnog otpalog Hrišćanstva ( simbolom Krajstchurcha ).
Takođe, Bog je otkrio da poplave koje su u prošlom periodu zadesile područje republike Srbije predstavljaju jedan od direktnih znakove kraja i Hristovog dolaska u slavi - što je opisano u jednom delu ovog svedočanstva pod naslovom "iskustva i viđenja" i da će vreme milosti za ovaj svet biti završeno 22 oktobra - kada će Isus izaći iz nebeske Svetinje nad Svetinjama, u isto vreme kada je u nju ušao, i završiti prvosvešteničku posredničku službu, čime će odpočeti kratko vreme izlivanja sedam poslednjih zala, nakon čega će se Hristos pojaviti na oblacima nebeskim na spasenje onima koji ga čekaju - u vremenu koje je Bog sačuvao u svojoj vlasti ne otkrivajući samu godinu kada će se to dogoditi.

Po kontinuitetu budućih događaja, onako kako ih je Bog danas otkrio - ovi Božji sudovi koji su odpočeli u pomenutom periodu trajaće do kraja istorije sveta koja je pred samim vratima, kojoj će prethoditiposlednji događaji svetske istorije zapisani u bibliji u Otkrivenju Jovanovom , i onako kako ih je sam Bog danas najavio svojim izabranim slugama.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Znaš kako Bog to oslovljava?
LAŽNI PROROK.

A zašto,zato što se Božja reč NE POMERA i kad Bog kaže prvo ide ovo a POTOM ONO DRUGO kod veštice i tebe to NE VAŽI.
Taj što ti javi javio je i veci sve to a sad nastavlja svoju laž kroz druge koji su mu pokorni i koji mu veruju.
Znam ja da ti ne voliš Bibliju jer ona kvari s
ve vaše laži ali ja ti tu ne mogu pomoći sve dok ne zavoliš BOŽJU REČ i ne počneš VEROVATI BOGU.
Biblija kaže da PRVO ide otvaranje ŠESTOG PEČATA i tek kad se otvori ŠESTI PEČAT može se otvoriti SEDMI,hajde sad zamnom glasno ponavljaj da ti to uđe u uho jer inače i nema gde drugde:
ŠESTI PEČAT SE PRVO OTVARA A TEK POSLE NJEGA IDE SEDMI--više puta ovo glasno ponovi da bar eho ostane u uvetu.

Ako je išta od toga još unutra onda čuj dalje šta se dešava između ostalog prilikom otvaranja ŠESTOG PEČATA:

6:14 I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se.
6:15 I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskim;
6:16 I govoriše gorama i kamenju: Padnite na nas, i sakrijte nas od lica Onog što sedi na prestolu, i od gneva Jagnjetovog.

Šta čujemo iznad?
Otvara se nebo i posledica toga je strahovit zemljotres CELE KUGLE gde se sve pomera i ruši i ko će znati za to?
Znaće SVI i boljari i bogati i vojvode i silni i SVAKI ROB i SVAKI SLOBODNJAK što znači SVI STANOVNICI ZEMLJE a pošto se to nije desilo zapamti NIJE DESILO onda se ni presto nije video niti nebo otvorilo niti bio takav potres i toliko dug i onda NE MOŽE ići otvaranje SEDMOG PEČATA gde kreću čaše zala.

Hajde sad ponovi gradivo da nebi iznova mantrao vecine gatalice sa Oriona.
Jel sad znaš sa kim to imaš lični odnos i ko te uči?
On ti laska a moja malenkost razobličava tvog duha učitelja kao što to rade i ova moja VERUJUĆA braća na forumu.
On te namamio na mile reči i naučio te da veruješ samo umilnim rečima zato te naučio da su Ilija i Krstitelj otpadnici jer ne laskaju a da je Jovan gluv.

Prvo semora ŠESTI PEČAT otvoriti a nije se otvorio i posle njega dolazi sedmi u kom počinju čaše zala o kojima ti pričaš kako se izlivaju već skoro 5 godina i ti isto kao i ona sirovina od žene preskačete Božji redosled i žonglirate neverne.
Sreća pa ovde nEma glava za 4 noge kojima bi mogao to prodati.
Zato kad subotom odeš među one čija glava vredi za dva para nogu oni će to progutati odmah zbog vanredne inteligencije.

Što se tiče onih odgovora ništa ti nisi odgovorio niti ćeš.
Naš razgovor ide od prilike ovako:
Laodikeja reci mi kako se desilo obrnuto proroštvo u 11 glavi Otk. pa su proroci spaljeni umesto neprijatelja?
Ti onda ODGOVARAŠ:,,Danas je lep dan.Sve što si rekao si slagao.Adventisti nikad ne lažu.Želim ti Božji mir,,

Ja ti potom kažem da NISI ODGOVORIOa ti samo pastiraš ponovo onu mantru
,,Danas je lep dan.Sve što si rekao si slagao.Adventisti nikad ne lažu.Želim ti Božji mir,,

BOŽE HVALA TI ZA SVAKU DUŠU KOJA NIJE U PADINSKOJ SKELI,VRŠCU,NOVOM KNEŽEVCU,KOVINU U ADVENTNOM KLUBU I U DVORANI UMIŠLJENIH KRALJEVA.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ono o cemu sam ja pisao nisu sedam poslednjih zala, vec pocetak izlivanja Bozjih sudova koje je najavljeno zemljotresom u Japanu, kako je Bog i otkrio danas svojim slugama.

Tvoje tumacenje je TVOJE, i nema veze sa biblijom i onim o cemu sam ja pisao.

Tvoje nepoznavanje biblije, i tumacenje po svojoj volji ne manja istinu i ono sto Bog danas cini.

Zadrzi svoje tumacenje za sebe, a Bog ce ciniti po svojoj volji.

Hvala mu i slava!

Natrag