Jelena Jankovic

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Šok: Jelena ne može da igra za Srbiju?!

Šok: Jelena ne može da igra za Srbiju?!


"Videćemo kako će se povreda ponašati u naredna 24 sata. Tek posle toga ću znati da li sam putnik za Srbiju ili ostajem na Floridi da se lečim i tugujem što ne mogu da budem u Areni i igram za pobedu Srbije".

v159631p0.jpg



To se zove grom iz vedra neba.

Jelena Janković obratila se javnosti putem bloga na svom zvaničnom sajtu i saopštila da zbog povrede možda neće moći da nastupi za Fed kup tim Srbije u predstojećem meču sa Ruskinjama!

Kako je Jankovićeva navela, sve će biti poznato u utorak.

"Ostalo je još malo vremena. Videćemo kako će se povreda ponašati u naredna 24 sata. Tek posle toga ću znati da li sam putnik za Srbiju ili ostajem na Floridi da se lečim i tugujem što ne mogu da budem u Areni i igram za pobedu Srbije i plasman u polufinale Svetske grupe Fed kupa".

Do sada standardna reprezentativka tvrdi da se "bori sa povredom leđa" koju je zadobila u Melburnu, pošto je odlučila da na treningu isproba novi način serviranja.

"Nisam želela javno da govorim o problemima koji su me zadesili u Australiji, jer bi mnogi to tumačili kao pravdanje za izgubljeni meč (od Alone Bondarenko u trećem kolu AO). Nisam želela ni da pravim famu oko povrede za koju sam smatrala da će nakon terapije koju sam imala u Australiji i ovde u Americi sve proći i da ću na vreme krenuti u Beograd, sveža i spremna za nove bitke u dresu Srbije".

Ipak...

"Sve se iskomplikovalo. Ja sam i dalje na Floridi, tužna i u velikoj neizvesnosti da li ću uopšte krenuti na put za moj rodni grad. Bila sam svih ovih dana u izolaciji. Nisam se oglašavala i da Rusi ne bi saznali za moju povredu, pa da dođu ohrabreni u Beograd, znajući da će naš tim biti oslabljen, a njihov posao lakši".


v159631p1.jpg


Svesna da će i ovo odustajanje u poslednjem trenutku pobuditi određene sumnje, Jelena je podsetila na prethodne mečeve Fed kupa, u kojima je davala poslednji atom snage.

"Odigrala sam 35 mečeva za nacionalni tim, ostvarila 26 pobeda, igrala i povređena, pod teškim bolovima izazvanim raznim povredama, pod injekcijama..."

"Bilo je mnogo teških, ali i lepih momenata. Samo kad se setim Košica i meča sa Cibulkovom, kada smo se borile tri i po sata, kada sam na jednoj nozi stigla do pobedonosnog poena. Sada sam u dilemi da li ponovo povređen stati na crtu protivniku, jer to može da me košta narednih meseci igranja i takmičenja", poručila je Jankovićeva.

"Uvek sam igrajući za reprezentaciju davala više od maksimuma. Uvek sam u Fed kup susretima posebno nadahnuta i inspirisana za trijumf, jer su to mečevi i momenti koji se nikada ne mogu zaboraviti i ničim zameniti. Tada se boriš za svoj narod i zemlju, a to je uvek čast i obaveza".

"Džej Džej" obećala je da će svim srcem biti uz ostale srpske teniserke, u slučaju da definitivno bude primorana da odustane.

"Kako kažu, nada poslednja umire, a ja se još uvek nadam mom dolasku i da ćemo se zajedno radovati novoj pobedi Srbije u Fed kupu".



Izvor: Mondo
 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Vala, kako nam prva dva reketa igraju u poslednje vreme, bolje da puste mlade Anu Jovanović i Bojanu Jovanovski, da se "kale" i steknu iskustvo...
 
Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Jelena igra protiv Ruskinja

Jelena igra protiv Ruskinja


Najbolja srpska teniserka poručila da dolazi u Beograd i da će igrati bez obzira ne povredu kako ne bi ostavila koleginice na cedilu.


v159776p0.jpg


Jelena Janković ipak će igrati u prvom kolu Svetske grupe I Fed kupa narednog vikenda protiv Ruskinja u Beogradskoj areni.

Najbolja srpska teniserka odlučila je da doputuje u Beograd sa Floride i pomogne koleginicama iz reprezentacije iako je prethodnih dana vlada neizvesnost zbog povrede leđazadobijene na treningu u Melburnu prilikom isprobavanja novog načina serviranja.

"Odradila sam poslednje terapije na Floridi, nastaviću sa lečenjem u Beogradu sa grupom mojih lekara koji me već čekaju. Odlučila sam da dođem, igraću protiv Ruskinja bez obzira kako se povreda bude ponašala, ne mogu moje drugarice da ostavim na cedilu", istakla je Jelena Janković u blogu na svom sajtu.

Tako je Srbija već uzvratila udarac Rusiji iako je do početka meča ostalo još tri dana.

Rusi su iznenadili dovođenjem u Beograd četvrte teniserke sveta, Svetlane Kuznjecove, iako to nije bilo najavljeno. Tada je tas na vagi favorita prevagnuo na njihovu stranu, jer je Jelena Janković najavila da možda neće moći da igra.

Međutim, sada kada se zna da će ekipa Dejana Vraneša biti kompletna, srpska teniska javnost opet ima pravo na realnu nadu da će svoje ljubimice gledati u polufinalu Fed kupa.


Izvor: Mondo
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.04.2009
Poruka
61
ko drugi....nego ona....pod povredom, Ana nije u formi već duže vreme...................
 
Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Indijan Vels: Tako je Jelena!

Indijan Vels: Tako je Jelena!


Jelena Janković vrlo brzo "slistila" Samantu Stosur i plasirala se u finale turnira u Indijan Velsu. Blizu je svoje 12. titule u karijeri.

v164085p0.jpg


Pre tri dana Jelena Janković je bila na ivici eliminacije sa turnira u Indijan Velsu. Tada je "preživela" meč protiv Italijanke Sare Erani.

Tri dana kasnije
Jelena Janković je odigrala odlično protiv Australijanke Samante Stosur i pobedom od 2:0 (6:2 i 6:4) plasirala se u svoje prvo ovogodišnje finale (poslednje finale na jednom od turnira igrala je u oktobru u Tokiju).

Posle trijumfa nad Alisom Klejbanovom u četvrtfinalu ovog turnira, Jelena je izjavila da joj se iz meča u meč vraća samopouzdanje i da oseća da joj igra postaje sve bolja. Upravo to se i osetilo u meču protiv Samante Stosur.

Peti gem prvog seta bio je ključan. Jelena je imala četiri brejk lopte, dugo je Australijanka odolevala, ali petu loptu nije mogla da spasi. Srpskinja je tada počela da igra vrlo sigurno, njen omiljeni bekhend udarac ju je služio i vrlo brzo je stigla do 6:2.

I početak drugog seta pripao je srpskoj teniserki. Jelena je odmah oduzela servis protivnici, ali je Samanta Stosur potom "stala na noge" i uspela da vrati brejk i potom povede sa 2:1 u gemovima. Džej Džej je potom sjajno servirala i brzo izjednačila na 2:2.

Ponovila se potom slika iz prvog seta. Upravo u petom gemu, Jelena pravi novi bejk i opet dolazi do prednosti. Održavala je Jelena prednost od 5:4 i servirala za meč. U jednom trenutku je prepustila inicijativu protivnici, koja je došla do tri brejk lopte. Ipak, srpska teniserka se izvukla i došla do meč lopte koju odmah koristi.

Samanta Stosur nema za čim da žali, namerila se na bolju. Australijanka je ove sezone dva puta ispala u prvom kolu (Sidnjej i Dubai), a na prvom Gren slem turniru sezone u Melburnu dogurala je do osmine finala.

Do polufinala Indijan Velsa, 25-godišnja Samanta Stosur je došla bez izgubljenog seta, tako da ova pobeda Jelene dobija na još većem značaju.

Australijanka će na novoj WTA listi ući među prvih deset teniserki na svetu (turnir je počela kao 11. na svetu). Samanta Stosur će biti prva australijska teniserka koja je ušla među deset najboljih još od Ališe Molik kojoj je to uspelo juna 2005. godine.

Jelena Janković je ostala nerešiva enigma za Samantu Stosur. Bio im je ovo treći meč i treća pobeda srpske teniserke (2006. godine u Los Anđelesu bilo je 6:4, 6:1, a 2007. u Sidneju Jelena je pobedila sa 6:2, 7:6).

Deveta teniserka sveta došla je do finala sa samo jednim izgubljenim setom. Zato na kraju meča i onaj njen poznati osmeh.

"Fokusirala sam se na retern i mislim da sam to dobro radila. Samanta je odlična teniserka", rekla je Jelena odmah posle meča, a
upitana kako će "ubiti" slobodan dan pred finale, uz osmeh je odgovorila: "Idem sa mamom u šoping".

U drugom polufinalu igraju Karolina Voznijacki (Danska) i Agnješka Radvanska (Poljska).

Finale je u nedelju u 19.30 časova. Da li će Jelena uspeti da osvoji 12. titulu u karijeri?


Izvor: Mondo
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Vimbldon: Jelena bolje od nove teniske nade

Vimbldon: Jelena bolje od nove teniske nade

00029995.jpg


Nekadašnja juniorska pobednica Vimbldona (osvojila ga sa 14 godina) Laura Robson (16) odolevala je trećoj teniserki sveta - Jeleni Janković 87. minuta pre nego je morala da prizna poraz. I pored 12 asova perspektivna Engleskinja je izgubila u dva seta 3:6, 6:7, a Jelena će u 2. kolu igrati protiv Kanađanke Aleksandre Voznijak. koja je sa 2:0 bila bolja od Eleni Danilidu.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Vimbldon: Jelena preskočila i drugu prepreku

Vimbldon: Jelena preskočila i drugu prepreku

00030128.jpg


Četvrti nosilac na ovogodišnjem Vimbldonu, Jelena Janković pobedila je Kanađanku Aleksandru Voznijak rezultatom 2:1 (4:6, 6:2, 6:4), posle 111 minuta igre. Najbolje plasirana srpska i treća igračica na WTA listi, u narednom, trećem kolu ženskog singla trećeg Gren slema u sezoni, sastaće se sa Alonom Bondarenkom iz Ukrajine koja je bila bolja (2:1) od Amerikanke Varvare Lepčenko.

U slučaju pobede nad 28. "kosturašicom", Srpkinja će igrati sa boljom iz duela Belgijanke Janine Vikmajer (15) i Ruskinje Vere Zvonareve koja je određena za 21. nositeljku.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Jelena streptomicin za Bondarenko.

Jelena streptomicin za Bondarenko.

jankovic-velika16908020100625092709.jpg


I 11. put u 12. mečeva, Janković dobila Ukrajinku, 6:0, 6:3. Nije trajalo ni sat, čeka bolju iz duela Vikmajer - Zvonareva
Jelena je u meč ušla veoma koncentrisano, brzo ušla u ritam, a Ukrajinka deluje nemoćno.


Brojke najbolje govore, od 28 poena u prvom setu, Jelena je osvojila 24, što je neverovatan podatak. Srpkinja je imala 12 vinera, Ukrajinka nijedan.

U drugom setu, posle tri gema, Jelena je imala problema sa leđima, uzela je medicinski tajm aut, ali odmah u nastavku napravila brejk. Kada se očekivalo da to kapitalizuje, usledio je ribrejk, pa je Bondarenko i dalje u igri.

Ipak, u osmom gemu ponovo Jelena pravi brejk, pa je na 5:3 servirala za osminu finala. Nije bilo problema, pa je naša najbolja teniserka izborila plasman u poslednjih 16.

Danas su prošle Belgijanke, Klajsters i Enan. Kim je dobila Kirilenko, a Žastin Petrovu. U osmini finala je i Merion Bartoli.

U osmini finala igraće protiv bolje iz duela Vikmajer - Zvonareva
 
Natrag
Top