Jelena Jankovic

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Ušla u finale

Jelena u finalu posle velike drame!

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Sinsinatiju pobedom nad Ruskinjom Jelenom Dementijevom 7:6(2), 0:6, 7:6(6).

Jankovićeva je do finala stigla posle borbe koja je trajala dva sata i 46 minuta. Srpska teniserka je propustila tri meč lopte u desetom gemu trećeg seta, nakon čega se došlo u taj-brejk u kome je Ruskinja propustila čak četiri meč lopti, posle čega je peta teniserka sveta na kraju trijumfovala sa 8:6. Jankovićeva će se u finalu sastati sa Ruskinjom Dinarom Safinom.
Jankovićeva je osvojila prvi gem na sopstveni servis, nakon čega su usledila četiri vezana brejka za prednost srpske teniserke od 3:2. Nakon serije brejkova, obe teniserke su osvajale poene na sopstveni servis tako da se došlo do taj brejka. Srpska teniserka je iskoristila duplu servis grešku svoje protivnice u drugom poenu taj brejka, nakon čega je ubrzo došla do četiri poena prednosti (5:1). Na kraju, Jankovićeva je asom osvojila prvi set (7:2) posle sat vremena igre.

U drugom setu viđena je potpuno drugačija slika na terenu. Posle samo pola sata igre, Ruskinja je glatko došla do izjednačenja na meču, slaveći u drugom setu sa 6:0.

Treći set je počeo neuporedivo bolje za srpsku teniserku. Jankovićeva je već u prvom gemu oduzela servis protivnici, a zatim u narednom odbranila tri brejk lopte za vođstvo od 2:0 u odlučujućem setu. Posle nekoliko poena koje su teniserke osvajale na svoj servis (3:2), usledila je serija od čak sedam uzastopnih brejkova!

Jankovićeva je osvojila sedmi gem za 4:3, ali je odmah dozvolila protivnici da uzvrati brejkom. Srpska teniserka je napravila novi brejk za 5:4 i u desetom gemu ubrzo je došla do 40:0 i čak tri meč lopte. Ipak, Dementijeva je uspela da se spasi i da produži agoniju za 5:5 u trećem setu. Usledila su dva nova brejka, tako da se došlo do 6:6 i taj-brejka.

Ruska teniserka je povela sa 2:1, a ubrzo zatim je došla do, kako se činilo, nedostižne prednosti od 6:2. Ipak, slično kao njena protivnica, ni Dementijeva nije uspela da iskoristi četiri meč lopte. Jankovićeva je strpljivo osvajala poen po poen dok nije došla do 6:6. Tada je ruska teniserka napravila 17. dvostruku servis grešku, za prednost Jankovićeve od 7:6 i odmah potom pogodila mrežu za kraj maratonske borbe i plasman srpske teniserke u finale turnira.

Ovo je bila sedma pobeda Jelene Janković u deset međusobnih susreta sa Dementijevom.

Jankovićeva će se u nedelju u finalu sastati sa drugom Ruskinjom, prvom igračicom sveta Dinarom Safinom koja je do finala došla glatko savladavši Italijanku Flaviju Penetu sa 6:2, 6:0.

Jankovićeva i Safina su se do sada sastajale pet puta i ruska teniserka vodi sa 3:2 u pobedama. Poslednji susret dogodio se na Olimpijskim Igrama u Pekingu pre godinu dana kada je Safina u četvrtfinalu trijumfovala sa 6:2, 5:7, 6:3.

Turnir u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od tri miliona dolara, od čega će pobednici pripasti 350 hiljada.

Izvor:B92

P.S. ne znam da li ste gledali na eurosportu snimak,iliti ko ja noćas,uživa,ali onaj taj brejk.....vodila ruskinja 6 : 2,imala četiri meč lopte,ja sam psovao i majku i oca....što uopšte gledam,ali na kraju...kako kažu,kraljica....pucalo se po Ibizi,umalo je falilo dase neki Rus,i jedan naš "idiot"....na kraju...Hteo sam još noćas da napišem bilo šta,ali nisam mogao,verujte mi ud uzbuđenja
Čujemo se sutra,posle F I N A L A!!!!!!!!:dance2::dance2::dance2::dance2::dance2:

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
JJ dominantno do titule!
16. avgust 2009. 23:46

13339757564a887f3eddda6410852761_big.jpg

Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je Dinaru Safinu 6:4, 6:2 u finalu turnira u Sinsinatiju i tako došla do 11. titule u karijeri.

Peta teniserka sveta je od početka meča dominirala protiv najbolje rangirane igračice, pa je lakše nego što se očekivalo došla do pobede. JJ nije prikazala posebno lepu igru u Sinsinatiju ali je bila bolja od rivalke u svim elementima. Jelena je prvi set dobila sa 6:4, ne dozvolivši protivnici da je ugrozi, a još ubedlivija je bila u narednom, kada je došla i do tri brejka.

U prvom setu Jankovićeva je na 5:3 imala set loptu, međutim, Safina se odbranila. Već u sledećem gemu JJ je bila sigurna na svom servisu pa je dobila prvi set 6:4.

Odličnu igru JJ je nastavila i u drugom setu napravivši već u prvom gemu brejk. Dobrim servisom i sjajnom igrom sa osnovne linije Jelena je lako dobila gem na svoj servis, a onda je napravila i drugi brejk za 3:0.

Ipak, Safina je uspela da se vrati u narednom gemu i vrati jedan brejk. To je Ruskinji vratilo samopouzdanje, pa je došla i do 3:2 posle narednog gema.

Najbolja srpska teniserka nije pala posle ovog perioda igre, nastavila je da forsira svoj tempo, tako da je ponovo uspela da uzme servis indisponirajnoj Ruskinji. Jelena je ubrzo došla do 5:2 i servisa za meč i 11. titulu u karijeri. Jankovićeva je lako došla do dve meč lopte, a već prvu je pretvorila u pobedu prekinuvši seriju ruskih teniserki koje su pobeđivale u Sinsinatiju u poslednje tri godine.

Posle meča Jankovićeva je priznala da odavno nije bila u sličnoj situaciji i da je srećna što je uspela da pobedi najbolju igračicu sveta.

"Srećna sam što sam mogla da igram dobro i da pobedim Safinu. Mislim da je odlučilo to što sam sve vreme meča bila skoncentrisana", rekla je Jankovićeva i zahvalila se publici na podršci.

Ovo je bio šesti duel dve teniserke, a trenutno obe imaju po tri pobede.

Turnir u Sinsinatiju igrao se za nagradni fond od tri miliona dolara, od čega je pobednici pripalo 350 hiljada.

Od ponedeljka je na programu je turnir u Torontu na kojem je Jelena Janković slobodna u prvom kolu.

Izvor: B92

Šta reći, po meni jedina naša prava teniserka...Bravo za Jelenu!

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Svaka čast Ani,ali neka uči šta je "psiho" u glavi,da je ona kojim slučajem gubila kao Jeca u polufinalu,ne bi ni pokušala da se bori,a Jeca,na 6 : 2,i toliko meč lopti,ona ladno dobija meč.A Za finale....ne vredi trošiti "pero"S V A K A Č A S T!!!

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Stenju i deru se ko porodilje

00008197.jpg
Najbolja srpska teniserka, Jelena Janković, pred predstojeći US Open ponovo se uključila u debatu o vrištanju i stenjanju njenih koleginica na terenu. Jelena je sada malo žešće oplela po igračicama koje na taj način, kako ona misli, pokušavaju da dekoncentrišu rivalke.

Kurir prenosi da je Srpkinja je svoje tvrdnje potkrepila činjenicom da neke devojke na treninzima "ne puštaju glasa", a kada izađu pred publiku, odjednom počinju da stenju i da proizvode uznemirujuće zvuke.

- Videla sam nekoliko teniserki koje su na treninzima veoma tihe, prosto ih ne čuješ. Ali kada izađu na teren i odigraju meč deru se ko da se porađaju. To je neverovatno i ume da bude iritirajuće. Uopššte mi nije jasno zašto to rade. Znate, normalnmo je da uzmeš vazduh i malo ubrzanije dišeš kada udaraš lopticu, ali nekim normalnim intenzitetom. Međutim, ne bi trebalo da te čuju kilometrima daleko, to ipak malo prevazilazi limit. Ja, na primer, uopšte ne stenjem, jedva da i dišem.

Jelena, ipak, nije htela da imenuje teniserke koje primenjuju ovaj način "stimulacije".

Izvor: www.sportal.rshttp://www.sportal.rs/news.php?id=8197

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Jankovićeva u trećem kolu Toronta

Jankovićeva u trećem kolu Toronta
19. avgust 2009.

17791170364a8c6776ace1f469133017_big.jpg

Srpska teniserka Jelena Janković izborila je plasman u treće kolo Rodžers kupa u Torontu pobedom Pati Šnider u dva seta, rezultatom 7:5, 6:4.

Trenutno četvrta teniserka sveta je do trijumfa nad Švajcarkinjom došla posle jednog sata i 40 minuta igre, a u narednoj rundi će protivnica srpskoj teniserki biće pobednica meča između Beloruskinje Viktorije Azarenke i Kim Klajsters iz Belgije.

Već na početku meča srpska teniserkqa je dozvolila da Šniderova preuzme kontrolu i dođe do vođstva od 2:1, ali je uspela da dođe do preokreta i vođstva od 4:2, a potom i od 5:2. Ipak, švajcarska teniserka je izjednačila na 5:5, ali je Jankovićeva sa osvojena naredna dva gema uspela da povede u setovima.

U prvih šest gemova drugog seta obe teniserke su bile izjednačenije, ali je Jankovićeva zahvaljujući brejku i osvojenom gemu na svoj servis povela sa 5:3, a potom mirno privede meč kraju i dođe do prolaska u treće kolo rezultatom 6:4.

Nagradni fond turnira u Torontu iznosi 2.000.000 dolara.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Poslednja izmena:
Natrag