Član
- Učlanjen(a)
- 24.10.2009
- Poruka
- 434
Malo je zamrla ova tema. Svi Jehovini svedoci slave Srpsku Novu Godinu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
mala budnice, izuzetna cast za mene bi bila da procitas ovaj post
Ljubav je dugotrpljiva i dobra. Ljubav nije ljubomorna, ne hvali se ne nadima se, ne ponasa se nepristojno, ne trazi sopstvene koristi , ne razdrazuje se. Ne vodi evidenciju o zlu. Ne raduje se nepravednosti , a raduje se istini. Sve podnosi sve veruje, svemu se nada sve trpi.
Ljubav nikada ne zataji. A sto se tice darova proricanja, bice uklonjeno. Jer imamo delimicno spoznanje i delimicno proricemo
On nije postedeo ni svog sopstvenog sina, nego ga je predao za sve nas, zasto nam onda ne bi s njim ljubazno dao i sve ostalo? Ko ce podici optuzbu protiv bozijih izabranih? Bog je Onaj ko ih proglasava pravednima. Ko je taj koji ce osuditi?
Uveren sam da sve sto je stvoreno, nece moci da nas rastavi od Bozije ljubavi koja je u Isusu Hristu, nasem gospodu.
Ko ce nas rastaviti od Hristove ljubavi? Da li nevolja ili muka ili progonstvo ili glad ili golotinja ili opasnost ili mac?
Uveren sam da ni smrt, ni zivot, ni andjeli, ni vladavine, ni ono sto je sada, ni ono sto ce doci, ni sile, ni visina, ni dubina, ni bilo sta drugo sto je stvoreno, nece moci da nas rastavi od od Bozije ljubavi koja je u Hristu Isusu, nasem Gospodaru.
Dodato posle 21 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Mala budnice,
zaista te ne poznajem licno i neznam da li se radi o izmisljenoj prici ili zaista o stvarnosti.
U organizaciji Jehovinih svedoka i da nisi bila iskljucena trebas uzeti u obzir da su retki Jehovini svedoci koji vole poput Jehove i da posle Harmagedona postoji period dug hiljadu godina usavrsavanja, prijateljstva poput Jonatana i Davida su retka i treba se za to boriti i izgradjivati, sigurno ti je poznat stavak da neki koji su izuzetno ugledni u nasim skupstinama necemo videti u raju na zemlji (sustina je ta).
Ja ne zelim da vredjam muski rod ali uglavnom veruju u ono sto vide, mozda imas intelegentnijeg supruga; predlozila bih ti da ih pozivate u goste i nemoj ocekivati i po ovom i po mnogim pitanjima odmah sve. Jehova kaze: zasto sutra kad mu mozes dati danas, ali ne zoboravi da je Jehova savrsen, Jehovinih svedoka kojih se osim pravila u ljubavi ne razlikuju od Isusa Hrista u stvarnosti zaista ima malo, ali pametna si zavolece te i veruj imala si jedan izazov, ziveti u svetom duhu je neizvodljivo bez kusnji, ja uvek iznova citam jaku duhovnu hranu i tebi predlazem isto, ima zaista mnogo dobrote u tebi pazi na kusnje i izazove oni uopste ne moraju da budu vezani za muskarca i verujem da si od onih zena "Umrla ne bih da zadnju bitku bijem al srce jadno stalo bi moje da nije ljubavi tvoje, mislim na tvoja osecanja prema tvom suprugu izvini ukoliko sam bila indiskrentna".
Dodato posle 30 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
OBRACAM SE SADA SVIMA POGOTOVU JEHOVINIM SVEDOCIMA NA FORUMU
Pretpostavku koju imam u vezi male budnice je da je Hrvatskog porekla mozda gresim. Jedan od najveci ponos Jehovinih svedoka je da nisu nacionalisti, zar Srbi ne rade u Nemackoj i to je u redu jer proslo je mnogo vremena i palo je u zaborav. I tada i Nemci i Srbi koji nisu zeleli da ubijaju mnogi nasi Jehovini svedoci su bili streljani i Nemci i Srbi; pa zar je potreba averzija prema Hrvatskoj naciji, cekati da padne u zaborav i jesi li oni svi isti i da li smo licno provodili vreme s njima ili crpemo lazi iz novina.
Jedna nasa Jehovina svedokinja Srpskog porekla svedoci na Hrvatskom sajtu, sa koliko kulture i uvazavanja su je prihvatili cak je uspela da se sprijatelji i sa jednim od najacih protivnika na tom sajtu, ovaj sajt je tek u razvoju; na Hrvatskom sajtu ima i staresina i intelektualaca i izuzetno jakih duhovnih osoba. Ja ne pravim hijerarhiju ali licno sam jedno vreme radila u Crnoj Gori kada su trebali da dobiju status priznate religije pred zakonom morao je da dodje duhovni brat iz Hrvatske i uspeo je na sudu.
Recenica koju je izjavio neko od interesenata - rec istina kod nas isto - mi se nije dopala. Bez obzira kojoj religiji pripadate pokazite dostojanstva i plemenitost se uvek ceni to znamo svi a koliko primenjujemo?
Rekla sam obracam se svim Jehovinim svedocima, videla sam svedocenje i Violete i Maleckog, zaista ih licno ne poznajem ali u nekim momentima iz revolta ili iz najboljih namera pomalo ste se upustali u debate; predlozila bih vam da uvek svedocite kao da oblasni nadglednik sedi kraj vas. Zelim da ovog puta sajt ne bude zatvoren i sigurno mnogi koji nisu registrovani citace, potrudite se da nas ljudi vide kakvi zaista jesmo, svi ovde mozemo vise i Malecki i Violeta i RiS_BG, i zbog cega odgovoriti osobi koji je osmislila pravac polemike ja se na reci -neznas- necu obazirati. Jehova je ljubav inteligentan stvoritelj svemira pravedan mudar, a koliko smo mi mudri pokazimo.
Imam pitanje za ove sektase JS zasto na zidu imaju kozije rogove a ne sliku nekog sveca
Nadeda
Pozdrav narode!
Ja nijesam citao ovo mnostvo napisanih postova i nemam vremena za to ali bih volio da mi neko ukratko napise ko su JS sta vjeruju,koje su osnovne tacke njihovog ucenja?Ima li neko od JS da mi to lijepo i ukratko formulise?
Mala budnice, hvala ti na odgovoru, ali nisi me nešto impresionila. Prvo, upotrebila si vezano dva citata koji u tvom slučaju ne stoje. Odnosno, ne stoje u pogledu mladića-supruga. Ispada, iz tvog pojašnjenja da je on pristupio JH samo zbog tebe. Ako je tako, onda je on protivno svojim uverenjima, uradio nešto zarad ljubavi i nije pravi vernik. Ako je, pak, pristupio zbog tebe u početku, pa postao pravi vernik post festum, onda bi sutra mogao da ostavi tebe ako od njega traže JH. U obe varijante proizilazi kako si ga izmanipulisala: nateravši ga da radi protiv svojih provbitnih uverenja. To bi značilo ili da ga nisi volela u početku ili da nisi poštovala ono što ti sama citiraš „ostaviće oca i mater svoju etc“ jer nisi poslušala JH kad su ti stavili do znanja da ne odobravaju tvoju vezu sa dotičnim. Ili nisi poštovala njega ili nisi poštovala JH. Medjutim ti si manupilišući njegovim emocijama naterala ga da zadovolji tvoje potrebe. Verovatno jetvoj odgovor da je to bilo za njegovo dobro i da je on sad uvideo kako nije bio u pravu u početku.To nas dovodi do toga da se ti ponašaš tako da sama procenjuješ šta je dobro za druge ljude i ravnaš ih po tome.
A to je ono što se ovde zamera JH: zarad svoje potiru tudju slobodnu volju.
Ili, možda, JH negiraju da je najveći Božiji dar čoveku slobodna volja?
Lepo je to što sa nama deliš dane kad se sastajete u Alamanji, ali zar ti nije palo na pamet da tvoj suprug više voli a ide u nemačku grupu kako bi bolje vežbao jezik a i kontakti sa švabama su u poslvnom smislu bolji nego sa našom gologuzijom.