Evo odgovora a evo i dokaza da je Isus Bog. Isus jeste i Sin Božji, jedno lice od Svete Trojice.
"A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog" (Jevrejima 1,8)
Za ime oca reću ti ovo. Mojsije kada je pitao Boga kako da Ga nazove tj. koje mu je ime, Bog mu je rekao "Ja sam onaj koji jesam". Otac ima više imena jedno od tih imena je Jahve i to ime znači "Onaj koji postoji", Isus doslovno u jevrejskom znači Jahve.
Bog je svemoguć On može da dođe na Zemlju i da se rodi kao čovjek i da postane Bogočovjek, što je Isus, ali Isus nije prestao biti Bog.
Isus se molio Ocu svom, ali Oni su isto, molio mu se jer je Bogočovjek, Isus je Bog u tijelu, i svakako da je osjećao kušanje Satanino i strah od raspeća.
Ali je i održao zapovijesti Božje. Vaskrsao Ga je Otac, nije Isus mogao sam da se Vaskrsne jer je umro za naše grijehe. Ali Oni su jedno "Ja i Otac jedno smo." (Jovan 10,30) Jevreji su napali Isusa jer se izjednačio sa Ocem. (Jovan 5,17-18 i Jovan 10,30-33)
Apostol Toma potvrđuje da je Isus Bog. "I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj". (Jovan 20,28)
Da je Isus Stvoritelj potvrđuje (Jovan 1,1-3 i Kološanima 1,16)
Isus je oduvijek (Mihej 5,2)
"A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: Ja sam pre nego se Avram rodio" (Jovan 8,58)
Grčka riječ "eimi" koja je u ovom tekstu upotrebljena za "Ja sam" znači "biti, postojati oduvijek" i jasno naglašava činjenicu da je Isus Bog.
Isus je spasitelj, a samo Bog može da spasi ljude.
Evo glavnog dokaza da su Sveta Trojica Bog, i da su oni isto.
Potom reče Bog: (znači jedan Bog, riječ Bog je u jednini) da načinimo (množina 3 lica jednog Boga) čovjeka po svojemu obličju kao što smo mi, koji će biti...(1. Mojsijeva 1, 26) Ovaj tekst Biblije otkriva da je jedan Bog u tri lica, a to su Otac, Sin i Duh Sveti.
To znači da je i Isus stvoritelj. Takođe jevrejska riječ Elohim to znači.
Pa Bog je svemoguć On može u isto vrijeme biti na prestolu, kao Bogočovjek Isus, kao Duh Sveti. Velika je tajna pobožnosti.
Ali je jasno da su Otac, Sin i Duh Sveti isto, oni su jedan Bog. Ja zaista ne znam kako to kod vas da Isus nije Bog. Ali to je vaše pravo i ja to poštujem.
2. Solunjanima 1,7 potvrđuje da je Isus Gospod tj. Bog. Takođe Titu 2,13 potvrđuje da je Isus Bog. Takođe i 2. Solunjanima 2,8 i 2. Solunjanima 1,6-7 i drugi tekstovi.