[FONT="]6.2.2010.[/FONT]
[FONT="]Citat:[/FONT]
[FONT="]Prvobitno napisao
Mindfulness [/FONT]
[FONT="] [/FONT][FONT="][/FONT]
[FONT="]Da nisi i ti medju njima? [/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="][/FONT]
[FONT="]Mislim da je nebitno da li sam ja među njima ili ne. Recimo da ih veoma, veoma dobro poznajem.[/FONT]
[FONT="]Isto 6.2.2010.malo kasnije[/FONT]
[FONT="]Crvendać 011 pita:[/FONT]
Toliko se trudiš da ih "odbraniš", da sve više mislim da jesi jedan od njih, a pošto ja sa njima ne razgovaram, nemam nameru da ti bilo šta više objašnjavam.
Jehovini svedoci to i rade, izvlače rečenice iz konteksta i tumače ih na potpuno drukčiji način, a da su religija nisu. Mene u to nećeš ubediti, a ako misliš da nekoga treba da ubeđuješ, samo ti radi svoj posao...
Nisi odgovorio na ovo pitanje.
Kalista pita istog dana malo kasnije:
Da li si ti Jehovin Svedok, pre nego sto nastavimo dalje?
Tvoj odgovor:
To je periferna stvar. Nije uopšte bitno ko sam ja ili ko si ti. Pokušavam da razgovaram na temelju zdravog razuma primenjujući biblijske principe.
8.2.2010 lapidus piše:
мени се чини: 1) да малцки1 јесте сведок; 2) да је изазвао активну дискусију, на којој се као и у свим дискусијама помало скреће с теме. дао сам пар захвалница за неке коментаре, које нису буквално захвалнице, већ знак да се потпуно слажем са тим њиховим коментарима; иначе, ту немам шта да им се захваљујем, па сам тако само изразио своје слагање. а што се мог мишљења тиче, нека верују и раде шта хоће, али нека не дирају друге. они су досадни до безобразлука.
Istog dana tvoj odgovor na Kalistin post
[FONT="]Prvobitno napisao
Lapidus [/FONT]
[FONT="] [/FONT][FONT="][/FONT]
[FONT="]мени се чини: 1) да малцки1 јесте сведок; 2) да је изазвао активну дискусију, на којој се као и у свим дискусијама помало скреће с теме. /QUOTE]
Naravno da je svedok, ali to ne priznaje, sto apsolutno nije biblijski, a koliko mi je poznato, JS su jedni od najboljih poznavalaca Biblije (sto ne znaci i njenog shvtatanja i tumacenja).Prema tome, ovu diskusiju smatram samo "ubijanjem vremena od puste dosade".[/FONT]
[FONT="]Ja sam pravoslavac po rođenju a ateist po opredeljenju koji proučavam Bibliju i nalazim da je potpuno tačna i u potpunom skladu s naukom i odlučio sam da živim u skladu sa biblijskim principima kao što su to činili Isus Hrist i prvi hrišćani.[/FONT]
[FONT="]Tvoj odgovor Kalisti istog dana[/FONT]
Kad sam imao godinu dana roditelji su me krstili po pravoslavnim običajima. Dakle nisam se ja pitao i zato kažem da sam pravoslavac po rođenju kao što su nekada Jevreji po rođenju automatski pripadali Božjem narodu. Biblija nam objašnjava šta je krštenje i kad treba obaviti krštenje.
Lapidus istog dana piše.
Лепо је што си се изјаснио, Малецки1. И ја сам атеиста,
Nisi negirao!
Malo kasnije istog dana Kalista piše:
Dakle, ti si "slobodan strelac"?A da li bi bio ljubazan da objasnis kako Sveto Pismo tretira Crkvu i cemu ona sluzi uopste ako je dovoljno da kupis Bibliju, pa polako...za Stvoriteljem?
I kako uopste mozes da ispostujes 2.Boziju zapovest, o ljubljenju bliznjih ako si se usamio??E, prijatelju moj...razmisli.Tim pre sto kazes da si ATEISTA!?
Tvoj odgovor.
Ja nisam rekao da sam sam. Ja neizmerno volim svoje bliznje sto dokazujem samim tim sto ovog momenta govorim o Bibliji i velicanstvenoj buducnosti koje ceka poslusno covecanstvo!
Kalisti ovako citiraš 10.2.2010:
[FONT="]Ko i kaze da si sam?!Daleko bilo!nisam mislila na ukucane tvoje nego na prelest da si uzeo sam da citas ono sto predstvalja takvu tajnu da andjeli zele u nju da zavire...
Ne znam sta da ti kazem...puno sam i sama lutala dok nisam nasla prvau veru.Razumem te mozda vise nego sto mislis.ZAto ti od srca zelim da te Bog izvede na pravi put, Sebi. [/FONT]
[FONT="]Nisi me razumela, mislio sam imam istomišljenike ne samo u krugu svoje porodice već i van porodice, širom sveta. A kad kažem "svom bližnjem" onda mislim na sve ljude širom sveta.[/FONT]
Do 18 .5. 2010.
Gde si konačno nakon mog posta počeo da govoriš u ime JS.