Još uvek skupljam materijal o ljudima koji su sami napustili JS i to kako se članovi JS ophode prema njima.
Ja ću ti pomoći u tome: idi na google i ukucaj "isključeni Jehovini svedoci" i dobićeš gomilu otpadničkih sajtova koji olajavaju i kleveću Jehovin narod jer sami nisu mogli da budu čisti i ostanu čisti obožavaoci jer im je draži svet i telesna uživanja nego Bog!
Zato sam te zamolio da mi potvrdiš da se ti nikada ne bi odrekao nekog od najbližih ukućana(dece)ako oni napiste JS.
To je jedna od većih besmislica koje sam čuo. Znaš li ilustraciju o "buntovnom sinu" koju je Isus izneo (Luka 15. poglavlje)? Obzirom da Jehovin narod živi Bibliju i na osnovu toga živi i principe pravog hrišćanstva, tvrdnja da se odričemo članova porodice koji napuste organizaciju ili su isključeni iz nje je neozbiljna i čista kleveta!
Uskoro ću moći da dokažem da po pravilima JS a i po gore navedenim citatima isključujete iz normalnog života sve koji ne žele više da budu JS.
Bilo bi ti mudrije i pametnije da ugrejes stolicu ispitujuci Bibliju i potvrdis sebi da su Jehovini Svedoci jedina i ispravna Bozja organizacija! Veruj mi mnogo je lakse nego da dokazes bilo sta protiv Bozjeg naroda osim istinu, istinu ces moci da dokazes!
Molim te da ne izobličuješ pitanje i namećeš odgovor koji bi tebi odgovarao...
tražeći da ja citiram Bibliju po tom pitanju.Ova dva citata se odnose na osobe koje su napustile JS a na osnovu kojih vaše starešine zahtevaju od vas da ih ignorišete.
Ne izvrcem pitanje nego te pitam da li mozes da dokazes na osnovu Biblije da Jehovini svedoci nisu u pravu! Ko god nije u pravu vec je u krivoj religiji taj je Bozji neprijatelj i bice unisten u Armagedonu. Radi se o zivotu i smrti!
Drugo, staresine imaju odgovornost pred Jehovom za zivot svakog clana skupstine. Staresine nemaju pravo niti cine da po bilo kakvom osnovu zahtevaju bilo sta od Jehovinog naroda. Staresine mogu i obavezne su da daju savet i to iskljucivo na osnovu Biblije!
Ovaj podatak koji si izneo govori koliko ne poznajes Bibliju i vidi se da je niti citas a jos manje proucavas!
Evo ti stavak i objasnjenje na osnovu koga se prestupnici koji prljaju Jehovino i me i cistocu skupstine iskljucuju na odredjeno vreme (dok ne uvide gresku, iskreno se pokaju i zazele da se vrate) ili ako ne zele da se vrate (primecujes li da je odluka iskljucivo i licno na samoj osobi?)
Zašto se neke isključuje iz skupštine
3 Božji sluge proučavaju Bibliju i kršćanske publikacije. Isto tako, o Jehovinim mjerilima uče na skupštinskim i pokrajinskim sastancima te na kongresima. Prema tome, kršćani znaju što Jehova traži od njih. Iz skupštine se isključuje samo onoga tko čini neki težak grijeh, a ne kaje se.
4 Razmotrimo jedan biblijski primjer isključenja. Skupština u Korintu podnosila je ‘blud kakvog nije bilo ni među neznabošcima: jedan od njih imao je ženu očevu’. Pavao je tražio od Korinćana da ‘takvoga predaju Sotoni da se odstrani tjelesni utjecaj, kako bi duh skupštine bio spašen u Gospodinov dan’ (1. Korinćanima 5:1-5). Kad se tog grešnika isključilo, ‘predalo’ ga se Sotoni Ðavlu tako da je ponovno bio dio njegovog svijeta (1. Ivanova 5:19). Isključivanjem takve osobe odstranio se zli, tjelesni utjecaj iz skupštine, a sačuvao se bogobojazni “duh” koji je u njoj vladao (2. Timoteju 4:22; 1. Korinćanima 5:11-13).
5 Nedugo nakon toga, Pavao je potaknuo kršćane u Korintu da tog prijestupnika ponovno prime u skupštinu. Zašto? Zato da ih “Sotona ne bi prevario”, kako je to rekao apostol Pavao. Taj se prijestupnik očito pokajao i ponovno je vodio čestit život (2. Korinćanima 2:8-11). Da ga Korinćani nisu primili u skupštinu, Sotona Ðavo bi ih prevario u tom smislu što bi bili upravo onakvi kakvima on želi da postanu — bešćutni i neskloni opraštanju. No oni su tom pokajniku najvjerojatnije ubrzo ‘oprostili i utješili ga’ (2. Korinćanima 2:5-7).
6 Što se postiže isključenjem? Štiti se Jehovino sveto ime kako mu se ne bi nanijela sramota, a njegov narod ostaje na dobrom glasu (1. Petrova 1:14-16). Kad se grešnika koji se ne kaje isključi iz skupštine, time se podržavaju Božja mjerila i čuva se duhovna čistoća skupštine. Isto tako, to ga možda potakne da se urazumi
Pitanje je glasilo dali ćeš se na zahtev tvojih starešina odreći svog deteta ako izrazi želju da napusti JS.I da li ćeš ga kao i svi iz tvoje zajednice ignorisati .
U krivim religijama svestenici i vodje zahtevaju a ne medju Bozjim narodom!
Neću koristiti Bibliju da dokažem ko ste vi nego samo i isključivo vaša pravila i vaša delovanja!!!
Nista se ne moze protiv istine vec samo za istinu!
Opomenuo si me da se ponašam kao ekspert po pitanju JSNaravno da to nisam ali zahvaljujući tebi sam na putu da postanem i to koristeći vaša izdanja koja nećeš moći da opovrgneš ili da izvrdaš.
OK ja sam za otvorenu diskusiju i raspravu. Ako materijal nije sa zvanicnog sajta Jehovine organizacije onda nema nista od diskusije!
Pitanje je bilo :Kako su JS izračunali dan godinu dolaska Isusa Hrista ako u Svetom pismu sam Hrist kaže da to samo njegov otac zna. Stvarno mi nije jasno da mi uopšte postavljaš pitanje "kakav odgovor želim". Želim iskren odgovor.
Na ovo pitanje cu ti odgovoriti malo kasnije!
:yea: