Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Nije mi namera da teram mak na konac ali ovo je izvod iz pređašnjih postova.Jako

jednostavno da se proveri a evo ovde na jednom mestu.

Dobro nije mi želja da te uvredim slobodno mi reci sve što nesmem da pitam.

Radi se o knjizi koja je namenjena samo starešinama,a članovima nije dozvoljeno da

znaju šta unutra piše.

Dali te interesuje zašto?

I ti si iz toga zakljucio da ja krijem svoju religiju i da nisam ponosan na to sto sam Jehovin Svedok? Da je to tacno ne bih ni kasnije a ni sada to izjavio!

Drugo, mozes da pitas sta god hoces, niko ne moze da te spreci u tome, ono sto znam ja cu da ti odgovorim na temelju Biblije, ono sto ne znam, potrudicu se da ispitam i pronadjem pa cu ti odgovoriti.

Trece, nisi mi odgovorio iz koje je godine knjiga o kojoj govoris!

Cetvrto, nije tacno to sto tvrdis da je knjiga samo za staresine jer da je samo za staresine ni ti ne bi znao sta knjiga sadrzi.

Peto, u Jehovinoj organizaciji ne postoji takva podela u smislu ova knnjiga je za staresine a ova za sve ostale! Svakome je dostupno sve sto sadrzi biblioteka Jehovine organizacije.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
@ Malecki

I ti si iz toga zakljucio da ja krijem svoju religiju i da nisam ponosan na to sto sam Jehovin Svedok? Da je to tacno ne bih ni kasnije a ni sada to izjavio!

Od 6.2.2010 do 18.5.2010 očigledno nisi bio spreman na ovom forumu da to priznaš.

Ali kao što već jednom rekoh ,ko god da čita ove retke neka sam presudi šta da misli.

Cetvrto, nije tacno to sto tvrdis da je knjiga samo za staresine jer da je samo za staresine ni ti ne bi znao sta knjiga sadrzi.

Peto, u Jehovinoj organizaciji ne postoji takva podela u smislu ova knnjiga je za staresine a ova za sve ostale! Svakome je dostupno sve sto sadrzi biblioteka Jehovine organizacije.

Dragi moj prijatelju,kad bi ti shvatio ko meni pomaže odma bi napustio Jehovine

Svedoke i pokajao se.

Evo prvih nekoliko strana iz gorepomenute knjige.

"PAY ATTENTION
TO YOURSELVES
AND TO
ALL THE FLOCK"
ACTS 20:28
Kingdom Ministry School
Textbook
A copy of this textbook is issued to each appointed elder,
and he may retain it as long as he continues to serve as an
elder in any congregation. At such time as he should cease
to serve in that capacity, his copy of the book must be
handed over to the Congregation Service Committee,
since this publication is congregation property. No copies
are to be made of any part of this publication.
© 1991
WATCH TOWER BIBLE AND TRACT SOCIETY OF PENNSYLVANIA
All rights reserved
Publishers
WATCHTOWER BIBLE AND TRACT SOCIETY OF NEW YORK, INC.
INTERNATIONAL BIBLE STUDENTS ASSOCIATION
Brooklyn, New York, U.S.A.
Prior editions in English: 1977, 1979, 1981
Unless otherwise indicated, New World Translation of the Holy Scriptures - With
References is used.
"Pay Attention to Yourselves an to All the Flock" English (ks91-E) Made in the United
States of America
Kingdom Ministry School Course
The Purpose of the Textbook 9
UNIT 1 (a) Imitate Jehovah, the Shepherd and Overseer of Our
Souls 10
UNIT 1 (b) Loving Overseers Working With the Congregation 19
UNIT 2 (a) How Overseers Teach 31
UNIT 2 (b) Teaching at Congregation Meetings 38
UNIT 3 (a) Be Whole-Souled in the Evangelizing Work 50
UNIT 3 (b) Help Your Brothers to Reach All by Evangelizing 57
UNIT 4 (a) How the Elders Work Together as a Body 64
UNlT 4 (b) Our Loving Heavenly Overseer Provides Counsel and
Discipline for All 82
UNIT 5 (a) Overseers 'Ruling for Justice Itself' 90
UNIT 5 (b) Sharing on a Judicial Committee 107
UNlT 5 (c) Handling Cases of Wrongdoing With Wisdom and
Mercy [part 2] [part 3] 118
UNIT 6 (a) Jehovah's People Theocratically Organized for His
Name 144
UNIT 6 (b) Under "the Law of the Christ" 152
Index 156
The purpose of the Textbook
The revised edition of "Pay Attention to Yourselves and to All the Flock" is
presented as a practical and convenient handbook for congregation elders and
traveling overseers to use in caring for responsibilities as shepherds of the flock
of
God.‹Acts 20:28; I Pet. 5:2.
As appointed elders and Christian overseers, you have been given the responsibility
to ensure that the flock is well fed. (Compare John 21:15-17.) Among
other
things, this calls for teaching the congregation as a whole through instructive
meetings. It also involves appropriate teaching on a personal basis to enlighten,
give
counsel, exhort, and reprove. Improving your ability as teachers is given special
consideration in this publication.

Kao što rekoh pitanja će biti sve teža i teža.

Ovo još nije bilo pitanje jer teška pitanja tek dolaze.

Pozovi tvog starešinu da se pridruži diskusiji,on će se svakako obradovati pitanjima

koja slede.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
@ Malecki
Od 6.2.2010 do 18.5.2010 očigledno nisi bio spreman na ovom forumu da to priznaš.

Nisam hteo da se predstavim da sam Jehovin Svedok odmah na početku zato što sam želeo da čujem iskreno mišljenje sagovornika. Govorim iz iskustva zato što ovo nije prvi put da otvaram temu "Jehovini svedoci" i na drugim forumima tako da mi je poznato kako sagovornici reaguju odmah na početku čim se predstavim kao Jehovin Svedok a, takođe znam kako reaguju kad ne znaju od samog početka da sam svedok.

Ali kao što već jednom rekoh ,ko god da čita ove retke neka sam presudi šta da misli.

Ni malo me ne zanima šta bilo ko misli od ljudi jer ljudima je nemoguće ugoditi! Jedino i isključivo me zanima šta Jehova Bog, Suveren svemira, misli o meni!

Dragi moj prijatelju,kad bi ti shvatio ko meni pomaže odma bi napustio Jehovine Svedoke i pokajao se.

Prijatelju dragi u svemiru postoje samo i jedino 2 organizacije:

1. Organizacija Jedinog i Istinitog Živog Boga, Suverena svega vidljivog i nevidljivog-Jehove Boga! Psalam 83:18 ovako kaže:"

...da bi se znalo da si jedino ti, kome je ime Jehova, Svevišnji koji je nad svom zemljom!

2. Organizacija Božjeg neprijatelja i krvnika ljudskog roda, oca laži i klevetnika i boga ovog sistema stvari-Sotone Đavola! 2. Korincanima 4:3,4 "
A ako je i zastrta dobra vijest koju objavljujemo, zastrta je onima koji odlaze u propast, 4 onima kojima je bog ovoga svijeta zaslijepio umove nevjerničke, da do njih ne prodre svjetlost slavne dobre vijesti o Kristu, koji je slika Božja.

Dakle neko od nas dvojice je na pogrešnom putu jer neutralnih nema!

Evo prvih nekoliko strana iz gorepomenute knjige.

Šta misliš da ja ili bilo koji drugi Jehovin svedok ne sme da zna ili ne zna iz ove knjige?

Kao što rekoh pitanja će biti sve teža i teža.
Ovo još nije bilo pitanje jer teška pitanja tek dolaze.

Kao sto rekoh, odgovori ce biti iskljucivo na temelju Biblije sa urednim citatima koje ces moci da pronadjes u svojim Biblijama!

Pozovi tvog starešinu da se pridruži diskusiji,on će se svakako obradovati pitanjima koja slede.

Zasto mislis da je potrebno da pozovem "mog staresinu"?

smile3

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
@ Malecki

Nisam hteo da se predstavim da sam Jehovin Svedok odmah na početku zato što sam želeo da čujem iskreno mišljenje sagovornika. Govorim iz iskustva zato što ovo nije prvi put da otvaram temu "Jehovini svedoci" i na drugim forumima tako da mi je poznato kako sagovornici reaguju odmah na početku čim se predstavim kao Jehovin Svedok a, takođe znam kako reaguju kad ne znaju od samog početka da sam svedok.

Lepo od tebe što si me podsetio,prekopirao sam celu diskusiju o JS koju si ti pokrenuo

sa Jehovini Svedoci! - DiskusijeNET Forum - eX YU - zajednica i naravno pažljivo

pročitao.

Ima nekoliko podataka koje si ti naveo tamo da se ne podudaraju sa ovima ovde.

Ne želim da kažem da si slagao ali jednostavno nisi pazio i mislio na to da će neko

porediti diskusije sa dva foruma.

I tamo sam ti napisao da lepo sve pročitaš šta si pisao tamo i ovde pa da sve to

protresemo.Dali imaš nešto protiv da citiram tvoje postove sa oba foruma pa da vidimo

šta se ne poklapa u TVOJIM izjavama.

Dakle neko od nas dvojice je na pogrešnom putu jer neutralnih nema!

Ovde se apsolutno slažem stobom,

s tom razlikom što ja znam i dokazaću ono što sam u svom prvom obraćanju tebi i

napisao:

14.05.2010.
Jehovini svedoci su verska zajednica koja je sama sebi na prvom mestu.

Šta misliš da ja ili bilo koji drugi Jehovin svedok ne sme da zna ili ne zna iz ove knjige?

Kao što sam ti već predložio ,pitaj svog starešinu.Sam si rekao:

I na kraju odgovor na zadnje pitanje.

Zasto mislis da je potrebno da pozovem "mog staresinu"?

Zato što tvoj starešina zna vrlo dobro kakva pitanja slede a ti ne znaš :)

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
@ Malecki

Lepo od tebe što si me podsetio,prekopirao sam celu diskusiju o JS koju si ti pokrenuo
sa Jehovini Svedoci! - DiskusijeNET Forum - eX YU - zajednica i naravno pažljivo pročitao.
Ima nekoliko podataka koje si ti naveo tamo da se ne podudaraju sa ovima ovde.
Ne želim da kažem da si slagao ali jednostavno nisi pazio i mislio na to da će neko porediti diskusije sa dva foruma.
I tamo sam ti napisao da lepo sve pročitaš šta si pisao tamo i ovde pa da sve to protresemo.Dali imaš nešto protiv da citiram tvoje postove sa oba foruma pa da vidimo šta se ne poklapa u TVOJIM izjavama.
Ovde se apsolutno slažem stobom, s tom razlikom što ja znam i dokazaću ono što sam u svom prvom obraćanju tebi i napisao:
Kao što sam ti već predložio ,pitaj svog starešinu.Sam si rekao:
I na kraju odgovor na zadnje pitanje.
Zato što tvoj starešina zna vrlo dobro kakva pitanja slede a ti ne znaš :)

Druže možeš da izneseš šta god te volja i nemoj da brineš šta ću ja o tome da mislim! Već sam ti rekao da mene jedino i isključivo zanima šta Jehova misli o meni! Njemu sam jedino odgovoran i jedino ću Jehovi da podnesem račun za sve što radim!

Bilo bi dobro da počneš sa pitanjima jer me naš "razgovor" zamara i nema apsolutno nikakve veze s Biblijom! Ne želim da gubim vreme jer na drugim forumima ima osoba koje se interesuju za istinu iz Biblije!

Podatak koji iznosiš o starešinama je totalno besmislen. Totalna dezinformacija! Šta misliš ako ti kažem da sam ja starešina?

P.S. Dokaz da si ti na pravom putu, odnosno da služiš pravom Bogu a da ja služim Sotoni, možeš da daš isključivo na temelju Biblije!

Evo jedno pitanje za tebe za početak: da li znaš kako se zove Jedini i Istiniti Bog kome služiš?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
@ Malecki

Dragi prijatelju,

u zadnjih dvadeset sati je preko sto ljudi pogledalo ove naše postove.Ljudi strpljivo čitaju i neprave gužvu.Ovom prilikom ih sve pozdravljam,a najviše našeg budnog urednika kome još ništa nije promaklo.

Nekoliko tvojih izjava iz prethodnih postova:
Verujem da smo svi imali priliku da se sretnemo i razgovaramo sa ovim ljudima. Mnoge kontroverzne informacije kruže o njima. Šta mislite o ovoj religiji i njenim pripadnicima?
Ovde izgleda da te njihovo mišljenje interesuje.

Nisam hteo da se predstavim da sam Jehovin Svedok odmah na početku zato što sam želeo da čujem iskreno mišljenje sagovornika.

I ovde te još uvek interesuje njihovo mišljenje.

Ni malo me ne zanima šta bilo ko misli od ljudi jer ljudima je nemoguće ugoditi!
Ovde kažeš da te njihovo mišljenje ne interesuje.

Dragi prijatelju ,za jednu ozbiljnu diskusiju moraš da imaš kontinuitet i da ostaneš dosledan izjavama i obećanjima.

Ubacio bih jednu poslovicu koja kaže :

Nije važno šta kaže ... nego ko kaže.

U više navrata si pokušao da me diskredituješ kao sagovornika ali bez jednog jedinog

argumenta.Svaki pažljivi čitalac će sam zaključiti šta treba.

…ono sto ne znam, potrudicu se da ispitam i pronadjem pa cu ti odgovoriti.

Podatak koji iznosiš o starešinama je totalno besmislen. Totalna dezinformacija! Šta misliš ako ti kažem da sam ja starešina?

Mislim da bi trebao ipak da uradiš onako kako si obećao u prvoj izjavi, to što si rekao da ja mogu da poverujem da si ti starešina....TEŠKO.Rekao si pre par nedelja da o tvojoj organizaciji neznam ništa.Ja prijatelju sve što počnem to i završim,ovih dana sam više pročitao "Kula stražara" nego ti za ceo život.Ne želim da te vređam ali...to sa starešinom...nadam se da oni to neće saznati jer i sam znaš kakva te kazna čeka od tvoje zajednice.

Evo jedno pitanje za tebe za početak: da li znaš kako se zove Jedini i Istiniti Bog kome služiš?

Ovo ću jako lako odgovoriti.Mojsije je postavio to pitanje i evo odgovora.
2.Mojsije 3.
[FONT=&quot]13. А Мојсије рече Богу: Ево, кад отидем к синовима Израиљевим, па им кажем: Бог отаца ваших посла ме к вама, ако ми кажу: Како Му је име? Шта ћу им казати?[/FONT]
[FONT=&quot]14. А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јесте. И рече: Тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јесте, Он ме посла к вама.[/FONT]

Kao što vidiš,na direktno pitanje kako mu je ime , Bog nije odgovorio sa onim odgovorom koji bi ti voleo da bude...
Sve ostalo su zloupotrebe Božijeg imena

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
@ Malecki
zadnjih dvadeset sati je preko sto ljudi pogledalo ove naše postove.Ljudi strpljivo čitaju i neprave gužvu.Ovom prilikom ih sve pozdravljam,a najviše našeg budnog urednika kome još ništa nije promaklo.

Nekoliko tvojih izjava iz prethodnih postova:Citat:Ovde izgleda da te njihovo mišljenje interesuje.
Citat:I ovde te još uvek interesuje njihovo mišljenje.Citat:Ovde kažeš da te njihovo mišljenje ne interesuje.

Jasna je tvoja namera druže! Vidim da hoćeš da me napraviš lažovom, nisko i prljavo! I sada izjavljujem da me mišljenje ljudi ne zanima kad je upitanju moja ličnost, dakle da ponovim još jednom :ne zanima me mišljenje ljudi o meni, jedino i isključivo me zanima šta misli o meni moj Bog Jehova! Ovo je jedan od razloga što ne želim više da razgovaram s tobom zato što ti cilj nije razgovor na temelju Pisma već podmetanja i izvrtanje mojih izjava!

Ti si običan hvalisavac! Samo neko ko je preponosan i prepotenatan i ko nema blage veze o čemu priča, poput tebe, može da izjavi nešto slično kao:" ja sam pročitao više kula stražara nego što si ti za ceo život" i "poznajem tvoju religiju bolje nego ti..."! Koliko sam star, šta misliš, možda i to "znaš"!? Koliko dugo sam Jehovin Svedok, gde zivim, sta radim, kako izgledam...?

Nemam nameru da gubim vreme s tobom, previše sam već vremena izgubio! Uostalom ti "znaš više" nego ja sam o mojoj religiji tako da je besmisleno da uopšte razgovaramo, zar ne?

Pozdrav i svako dobro druže!

:yea:

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Izgleda da najvise gubis vremena u organizaciji vernog roba i Bruklina.Najbolje je da napravis blog pa ces na njemu samo ti moci da pises bez da ti se postavljaju nezgodna pitanja o promasajima i zabludama vernog roba iz Bruklina,kao i o masonu osnivacu,koji je cak i masonska obelezja ai krst ima na svom grobu.Ali da opet ne bi rekao kako smo svi ovde koje malo vise znaju o tvojoj organizaciji,oholi,prepotentni,klevetnici i lazovi evo slika
pyr_31.jpg

pyr_21.jpg

needovrsena masonska piramida i krst.Eto ko je osnivac organizacije(ne crkve)

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Jasna je tvoja namera druže! Vidim da hoćeš da me napraviš lažovom, nisko i prljavo! I sada izjavljujem da me mišljenje ljudi ne zanima kad je upitanju moja ličnost, dakle da ponovim još jednom :ne zanima me mišljenje ljudi o meni, jedino i isključivo me zanima šta misli o meni moj Bog Jehova! Ovo je jedan od razloga što ne želim više da razgovaram s tobom zato što ti cilj nije razgovor na temelju Pisma već podmetanja i izvrtanje mojih izjava!

Ti si običan hvalisavac! Samo neko ko je preponosan i prepotenatan i ko nema blage veze o čemu priča, poput tebe, može da izjavi nešto slično kao:" ja sam pročitao više kula stražara nego što si ti za ceo život" i "poznajem tvoju religiju bolje nego ti..."! Koliko sam star, šta misliš, možda i to "znaš"!? Koliko dugo sam Jehovin Svedok, gde zivim, sta radim, kako izgledam...?

Nemam nameru da gubim vreme s tobom, previše sam već vremena izgubio! Uostalom ti "znaš više" nego ja sam o mojoj religiji tako da je besmisleno da uopšte razgovaramo, zar ne?

Pozdrav i svako dobro druže!

:yea:

Iako ti nisi voljan više da pričaš samnom ja ću nastaviti da pišem sve što sam saznao

o tvojoj organizaciji.Svako ko pažljivo pročita ove postove može sam da zaključi kako

si stalno pretio kako ćeš da prestaneš da raspravljaš ako ti se ne ukaže potrebno

poštovanje!!!

Tražiš od drugih da te poštuju,a sam ne poštuješ nikoga.

Lažeš,a optužuješ druge da lažu.

Ali,hvala ti što si me pokrenuo.

Ovde ti obećavam da će uskoro svako moći da se uveri kako funkcioniše organizacija

koja zloupotrebljava Boga i Bibliju.

Koliko sam star, šta misliš, možda i to "znaš"!? Koliko dugo sam Jehovin Svedok, gde zivim, sta radim, kako izgledam...?

U mom prvom postu sam napisao da ko je upoznao jednog svedoka upoznao ih je

sve.Ti lično me uopšte neinteresuješ nego samo činjenica da si JS i da tvojih 7,3

miliona članova(ti čitaj ako hoćeš i 40 miliona) sa jedne strane a svi mi ostali sa druge

strane (to je vaše viđenje).

Vidim da hoćeš da me napraviš lažovom, nisko i prljavo!

Nisu to moje laži nego tvoje ...

I sada izjavljujem da me mišljenje ljudi ne zanima ...

To je odavno jasno,meni naprotiv su ovi ljudi koji čitaju našu diskusiju jako važni.

Želja mi je da svojim glavama odluče dali da ti veruju ili ne .

Ja im nudim dokaze,a oni neka sami zaključe šta žele.

A ti idi kod tvog starešine i ispričaj mu sve ili još bolje odštampaj pa pokaži čoveku šta

si pisao.Traži od njega da ti odgovori samo ovo što sam napisao u vezi knjige za koju

ti nisi ni znao da postoji a tvrdio si da je tako nešto nemoguće.Nepitaj me zašto :)

Pošto si obećao da se ovde naša diskusija završava nadam se da ćeš ostati dosledan

ili...

Natrag