Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Meni je sasvim dovoljno da vidim da jedine iskrene religije nerade ‚‚od kuće do kuće". Zamisli te popove kako idu od vrata do vrata i tako, smeskaju se i dele knjižice ‚‚spasinje i ..." ili budiste kako idu u mantijama i dele knjižice sa mantrama. I onda zamislite kako svi citiraju svoje svete knjige i kako je njihova religija jedina istinita i pobijaju ostalo. I sve to x 3 ili x 4. I sada zamislite to društvo u kome postaje takvi koji su isključivi i pošto-poto negiraju ostale tako što idu od vrata do vrata i trude se da njihova bude poslednja. Zlo i naopako. Ono što JS nikada u svom životu ne mogu da shvate jeste uvid koji sam ja shvatio u pravoslavlju. To je da sam prvo ČOVEK pa onda HRIŠĆANIN.

Čuo sam za njihovu zapovest ili šta već da ne podržavaju i ne praktikuju transfuziju krvi (???????????????). Ako je to istina (valjda grešim) ne daj bože da se desi da je dete na operacionom stolu. Pa živo svoje srce bi mu dao (i litru krvi). Kada neko kaže da je manipulacija krvi zabranjena i da je jedina krv koja ih može spasti jeste Isusova, za mene su samo uplašeni, zatucani i sebični (ne)vernici. To mi izgleda kao da kaže ‚‚Ništa sine, ti ideš pred Boga a mama i ja napravićemo novo". Ni ŠĐ od Ljubavi. Ali naj nebuloznija stavka mi je bila za slobodu od Boga koja ih ne interesuje već od bratstva (mada je pitanje da li sam to dobro razumeo-ali tako mi je nešto delovalo). I primetio sam da mnogi kada im se nešto ne sviđa (ili ih pogađa tamo gde su najslabiji a to im dođe kao zdrava logika) obično kažu da je to neozbiljno i glupo i da neće da obrazlažu neistine. Ali možda grešim.

Prijatelju potrazi bar osnovne informacije o religiji koju zelis da kritikujes, nemoj da diskutujes kad ne poznajes materiju, pitaj ako ne znas, nije sramota ne znati!

;)

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Dobio si odgovore! Evo odgovora u ovom postu :http://serbianforum.org/religija/67090-jehovini-svedoci-19.html#post346765

Činjenica da ti se odgovori ne dopadaju govori da nisi spreman za otvoren razgovor. Ja druge i bolje odgovore nemam nego iz Biblije!

--------------------------------------------------------------------------

Nemas potrebe za cinizmom,samo zasto si izlagao da NEMA skole,medjutim da NIJE doslo do NIKAVE preomene u verovanju od pre 100 godina uverite se sami

Evo i neispunjenih prorocanstava:
Godine 1874.
Kula strazara je objavila:

“Sveto pismo dokazuje da DRUGO PRISUSTVO (paruzija) GOSPODA ISUSA HRISTA POCINJE 1874. godine n.e.” ‑‑the book, PROPHECY p.65 (1929)

“Datum zavrsetka te bitke definitivno je zapisano u Pismu kao oktobar 1914. godine.
Bitka je vec u progresu, a povcela je da datira od oktobra 1874.”
‑‑Watchtower 1/15/1892, p.1355

“Pismo pokazuje da je drugo prisustvo Gospodnje trebalo da bude 1874.... Ovi dokazi potvrdjuju da je Goospod prisutan od 1874. godine.”
‑‑Watchtower 3/1/1923, p.67

“Nema nikakve mogucnosti da POSVECENA deca Bozja sumnjaju DA GODPOD ISUS NIJE PRISUTAN (DOSAO) I DA JE BIO JOS OD 1874.
‑‑Watchtower 1/1/1924, p.5

“Od Adamovog stvaranja do kraja 1943. n.e. je 5,971. godina.
Zato mi smo blizu kraja 6000 godina koje su odredjene ljudskoj istoriji.”
‑‑The TRUTH SHALL MAKE YOU FREE by Rutherford (1943) Chap.11, p.152
Ali to ne bese istina koja izbavlja.

Godine 1914.
“Sadasnji veliki rat u Evropi je pocetak Armagedona iz Pisma.”
‑‑SERMONS (C.T. Russell) 1917

I juni 1894 Kula strazara je objavila clanak:
MOZE LI BITI ZAKASNJENJA DO 1814?

“Ne vidimo razlogd abis,mo menajli nas prorocun - niti mozemo da ih menjamo akad bismo i hteli. Ovo su, mi verujemo, Bozji datumi, a ne nasi. Ali imajte na umu da KRAJ 1914. godine nije datom pocetka, nego kraja vremena nevolje. Ne vidimo potrebu da menajmo svoja misljenja koja su izrazean u Kuli strazari januara 15 ‘92. Predlazemo da ih ponovo procitate.”
‑‑Watchtower 7/15/1894, p.1677

“Nismo rekli zasigurno da ce to biti te godine.”
‑‑Watchtower 11/1/1914, p.5565

Godine 1925.
“... 1925. oznacice vaskrsenje partirjaraha iz Starog zaveta.”
‑‑Millions Now Living Will Never Die, p.97 (Rutherford, 1920)

“Posle 1925. godine nadajte se Avelju, Enohu, Noju, Avramu, Isaku, Jakovu...”
‑‑The Way to Paradise, p.224 (1924)

“Nema vise spavanja... Avram ce godine 1925. preuzeti nadslestvo koje mu je obecano.”
Watchtower 10/15/1917, p.6157

“Ova hronologioja nije od coveka nego od Boga. Ona je Bozanskog porekla, apsdplitno i nepobitno tacna.”
Watchtower 7/15/1922, p.217

“Godine 1914. zavrsava se vreme neznabozaca... Godina 1925. sve vise je izrazen i Pismu...
Te godine velika kriza ce biti pri kraju imozda i prosla.”
Watchtower 9/1/1922, p.262

“Godina 1925. je datom difinitivno i jasno odredjen u Pismu, cak mnogo jasnije nego godina 1914..”
Watchtower 7/15/1924, p.211

Godine 1975.

“Koje godine ce se zavrsiti 6,000 goedina ljudskog postojanja, u isto vreme i i prvih 6,000 godina Bozjeg dana odmora privodi se kraju. Ove 1975.godine.”
‑‑Awake! 10/18/1966, p.19

“I knjiga tvrdi da su Adam i Eva bili stvoreni iste godine: Adam je u 130 godini starosi dobio sina, Seta.” Aid to Bible Understanding, p.333

“Tako prvih sest hiljada godiona od stvaranja coveka mogu biti povezani sa prvih sest dana sedmice u starom Izrailju. Sedma jedna hiljada godina mogu biti povezane sa sedmim danom. Sedmicnom Subotom. 2. Petrova 3,8.Kako ce se to slagati za Boga, ako se sledi ovaj nacin, da se zavrsi ljudska posle sest hiljada godina ljudskog vladanja i da se zavrsi Njegovim slavni Carstvom koje ce upravljatgi hiljadu godina.”
Awake! 10/8/1968, p.14

“Da li mi iz ovoga proucavajau smatramo da ce bitka Armetgedona biti potpuno zavrsena do jeseni 1975. godine, i dugo ocekivanje hiljadugodisnje vladavine ce tada poceti. Mogu ce je.
Moze da bude razlika samo nekolikos edmica ili meseci, ali ne i godina.”
Watchtower 8/15/1968, p. 499

“Da li ce se desiti jedan drugi ‘dan’ stvaranja, ‘sedmi dan’, na kraju ‘jutra’ u kom ce cela zemlja biti nastanjena ljudskom familijom i nastati globalni Raj?
‘Vece’ sedmog ‘dana’ stvaranja poceo je 4026, godine p.n.e.”
God's "Eternal Purpose" Now Triumphing for Man's Good, p. 51, (1974)

“Jutro sedmog ‘dna’ stvaranja poceo je 526 godine pre Hrista. Prva polivina “veceri” Bozjeg sedmog kresativnog ‘dana’ sada se zavrsava, 3.500 godina od stvaranja Adama i Eve.”
God's "Eternal Purpose" Now Triumphing for Man's Good, p.131 (1974)

“Cuju se vesti da braca prodaju svoje domove i posede i planiraju da provedu ostatak poslednjih dana u starom sistemu u pionirskoj sluzbi (propovedanju). Svakako ovo je najlepsi nacini provesti kratko verem koje preostaje pre nego sto dodje kraj gresnom svetu.”
Kingdom Ministry, 5/1974, p.3

“Ovaj narastaj (generacija koja je pocela 1914 n,e), generacija koja je bila ziva 1914. Neki od njih ce videti ispunjenje Hristovih prorocanatava i unistenje sveta...”
Awake! 10/8/1973, p.19

“Pre nego generacija od 1914. godine potpuno umre, Bozji sud mora da se izvrsi.”
Watchtower, 5/1/1985, p.4

“Jevreji racunaju sedamdesetpet godina jednu generaciju.”
Awake! 4/8/1988, p.14

“Vecina genaracije iz 1914. je pomirla. Medjutim postoji jos jedan milion na zemlji onih koji su
koji su bili rodjeni te godine ili nesto pre toga... Isusove reci ce se ispuniti ‘Ova generacija nece proci pre nego se sve ovo ne dogoci’."
Awake! 4/8/1988, p.14

“Sadasnje vreme ispunjejna ovog i drugih prorocansatava dokazuju da zaista zivimo u ‘poslednjim danima’.”
Watchtower 7/15/1991, p.5

“Hriscani treba da gledaju na obrazovanje u skladu ktraja vremena. U ovim poslednjim danima, njihov cilj treba da bude da sluzre Jehovi sto vise i efektivnjije mogu. Ako, u zemljama gde zive, minimalno ili gimnazija biti obavezna da bi nasli posao da imaju dovoljno prihoda da se, kao pioniri, izdrzavaju, samo u tom slucaju moze se uzeti u obzir naknadno skolovanje ili treniranje. To treba da bude cilj sa posebnim ciljem puniog vremena sluzbe.”
Watchtower 11/1/1992 p.18

“Biblijska prorocanstva pokazuju da sotonski svet je u poslednjim danima skoro za 80 godina racunajuci od kljucne 1914. godine. Ovaj svet se blizi svome kraju.”
Watchtower 3/15/1994 p.20

Malecki I,da li si cuo za kucu princeva?

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Prijatelju potrazi bar osnovne informacije o religiji koju zelis da kritikujes, nemoj da diskutujes kad ne poznajes materiju, pitaj ako ne znas, nije sramota ne znati!

;)

Prijatelju protresi uzde svog ega i obuzdaj ga. Sa tobom nediskutujem iz prostog razloga što si isključiv kao bunardžija koji živi u zabiti i ne poznaje ni jedan drugi bunar a za svoju vodu govori da je najbolja. Namerno sam napisao post da izgleda kao pusto ne znanje da vidim ko će i na koj način da odgovori. Kad ego se javio prvi. Je li, Malečki, jel možeš da ne odeš na neki skup ili reci, šta ti se kod bratsva ne sviđa?

(o kritici koju ti vidiš (jer si navikao-jer je religija kojoj pripadaš jedina prava) ja nju nisam izneo u formi napada, već moje mišljenje i kao nešto što je krajnje ne bulozno i ne logično, a sada da se ja informišem o Vama, to mi nije cilj. Izneo sam konstatacije koje su meni fascinantne i koje treba (vi ili ostali) da obrazložite).

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Malecki I,da li si cuo za kucu princeva?

Znao sam da si adventista. Mislio sam da ima smisla razgovarati s tobom-prevario sam se! Adventistima je vise stalo da dokazu da Jehovin narod nije u pravu nego da su oni sami na pravom putu! Nisam zainteresovan za ovakvu diskusiju. Izgubio sam vec previse vremena s tobom.

Svima adventistima s kojima razgovaram postavljam ista pitanja, postavicu i tebi. Razmisljaj o sledecoj mogucnosti: tvoja zemlja u kojoj zivis pocne da ratuje sa nekom drugom. Vi adventisti se rado odazivate pozivu za vojnu sluzbu i pucate na svog bliznjeg. Sta se desava kada se na suprotnoj strani nadje tvoj brat u veri, adventista, hoces li da pucas u njega? Sta mislis sta bi Isus uradio da je na tvom mestu?

Kad budes dao odgovore na ova pitanja onda mozemo da nastavimo razgovor!

:dance2:

Prijatelju protresi uzde svog ega i obuzdaj ga. Sa tobom nediskutujem iz prostog razloga što si isključiv kao bunardžija koji živi u zabiti i ne poznaje ni jedan drugi bunar a za svoju vodu govori da je najbolja. Namerno sam napisao post da izgleda kao pusto ne znanje da vidim ko će i na koj način da odgovori. Kad ego se javio prvi. Je li, Malečki, jel možeš da ne odeš na neki skup ili reci, šta ti se kod bratsva ne sviđa?

(o kritici koju ti vidiš (jer si navikao-jer je religija kojoj pripadaš jedina prava) ja nju nisam izneo u formi napada, već moje mišljenje i kao nešto što je krajnje ne bulozno i ne logično, a sada da se ja informišem o Vama, to mi nije cilj. Izneo sam konstatacije koje su meni fascinantne i koje treba (vi ili ostali) da obrazložite).

Gramatika i pravopis su ti, takođe, slabosti!

;)

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
e moj Malecki,ne ide to tako uhvatio sam te u jednoj lazi i vise neces da diskutujes i opet iznosis lazi.Gde si ti cuo da hriscanin ubija ljude/odakle tebi takva ideja?Boze sacuvaj.NIKADA!
Medjutim ja cekam da mi odgovis,mad vidim da argumeta nemas i evo dokazacu da NE SMES i NE UMES da razmisljas drugacije osim kako kaze Brukyn.Zamisli ti si u ratu,bolnicar si u bolnici i dodje neki vojnik i hoce da pobije celu sobu pacijenata,a poret tebe automatska puska.Sta bi ti uradio,da li bi pucao u njega ili bi ga pustio da pobije sve u sobi?I samo NEMOJ da kreces sa pricom kako vi ne nosite oruzje i tome slicno i ja ne ubijam ljude i NIKADA ne bih pucao u coveka pa sam ti odgovrio kao covek.Od tebe ne ocekujem ni vise ni manje,samo da budes covek i odgovris konkretno.
svako dobro:)

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
e moj Malecki,ne ide to tako uhvatio sam te u jednoj lazi i vise neces da diskutujes i opet iznosis lazi.Gde si ti cuo da hriscanin ubija ljude/odakle tebi takva ideja?Boze sacuvaj.NIKADA!
Medjutim ja cekam da mi odgovis,mad vidim da argumeta nemas i evo dokazacu da NE SMES i NE UMES da razmisljas drugacije osim kako kaze Brukyn.Zamisli ti si u ratu,bolnicar si u bolnici i dodje neki vojnik i hoce da pobije celu sobu pacijenata,a poret tebe automatska puska.Sta bi ti uradio,da li bi pucao u njega ili bi ga pustio da pobije sve u sobi?I samo NEMOJ da kreces sa pricom kako vi ne nosite oruzje i tome slicno i ja ne ubijam ljude i NIKADA ne bih pucao u coveka pa sam ti odgovrio kao covek.Od tebe ne ocekujem ni vise ni manje,samo da budes covek i odgovris konkretno.
svako dobro:)

Što se tiče tvojih niskih optužbi, neka ti Jehova sudi za takve i slične, njemu će svako od nas da podnese račun!

Svako dobro ti želim prijatelju!

:)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Što se tiče tvojih niskih optužbi, neka ti Jehova sudi za takve i slične, njemu će svako od nas da podnese račun!

Svako dobro ti želim prijatelju!

:)
Vidis Malecki u cemu je razlika izmedju moje religije i tvoje organizacije.Ja ima slobodu u Isusu Hristu koji mi moc daje SMEM da razmisljam svojom glavom,ispostovao te i odmah ti odgovrio,a ti si upravo potvrdio ono sto sam rekao da NE SMES da razisljas druod Brukyna.Znaci cim covek ukazuje na vase propuste,zablude,istog trena pada maska ljubavi i ljubaznosti i krece paljba o kleveti i lazima?Zasto tako?Ja zelim da verujem da ti nisi robot vec covek sa slobodnom voljom koji ima slobodu da kaze sta misli.Od cega se plasis?Zato ne odgovris kao covek,kao sto sam ja tebi?

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Vidis Malecki u cemu je razlika izmedju moje religije i tvoje organizacije.Ja ima slobodu u Isusu Hristu koji mi moc daje SMEM da razmisljam svojom glavom,ispostovao te i odmah ti odgovrio,a ti si upravo potvrdio ono sto sam rekao da NE SMES da razisljas druod Brukyna.Znaci cim covek ukazuje na vase propuste,zablude,istog trena pada maska ljubavi i ljubaznosti i krece paljba o kleveti i lazima?Zasto tako?Ja zelim da verujem da ti nisi robot vec covek sa slobodnom voljom koji ima slobodu da kaze sta misli.Od cega se plasis?Zato ne odgovris kao covek,kao sto sam ja tebi?

Kao što sam i ranije rekao, nemam nameru da gubim vreme u besmislenoj diskusiji o tome šta adventisti misle o kuli stražari i organizaciji Jehovinog naroda. Ja želim da "raspravljam na temelju Pisma"! Ti nisi spreman da diskutuješ na temelju Pisma tako da nemamo o čemu da razgovaramo!

yes3

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Malecki jel tvoje pitanje koje si uputio meni i postavio uslov da nema razgovra dok ti ne odgovrim bilo na temelju Pisma je li?zasto nam ne objasnis vasa verovanja i promasaje u proricanju od 1878 pa sve do 1975?pa 1914 prorocanstvo?Pokazi mi JEDAN takav primer u Bibliji da je Bog na takav nacin vodio svoj narod?Vidis,ti i tvoj aorganizacija se samo krijete iza foskule koju ponavljate da zelite da diskutujete na osnovu pisma, a u stvari je to samo ucenje koje dolazi iz centrale u Bruklynu,mada se sada valj iselila iz Brukyna i otisla u neko obliznje seoce koliko sam cuo?Izvoli ako sam napisao neku laz citaraj da je laz i ja cu se izviniti,ali se bojim da si u nemogucnosti,posto ja ISKLJUCIVO koristim vase izvore.Dakle ako sam ja klevetnik,onda ste sami klevetnici jer ja citiram sta pisete.Dakle po 3 put hoces li da odgovris sto sam te pitao,kao covek coveku,ili mislis da ja nisam covek i da nema ljudi dotojnih odgovora van vase organizacije?

Natrag