Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Prosto je fascinantno kao su Jehove napredovale u samo 35g. Hiljade godina hrišćanstva, ništa. Dodju Jehove, bum, tras i sve je jasno.
Mora im se samo priznati da su se utoliko opametili pa više ne pogadjaju datum apokalipse. Kad će, bit će, samo što nije. wacko2

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Prosto je fascinantno kao su Jehove napredovale u samo 35g. Hiljade godina hrišćanstva, ništa. Dodju Jehove, bum, tras i sve je jasno.
Mora im se samo priznati da su se utoliko opametili pa više ne pogadjaju datum apokalipse. Kad će, bit će, samo što nije. wacko2

Možeš ti da se rugaš koliko god hoćeš (2. Petrova 3:3,4 kaže: Prije svega znajte ovo: u posljednjim će se danima pojaviti podrugljivci koji će se rugati, povoditi se za svojim željama 4 i govoriti: “Gdje je ta njegova obećana prisutnost? Otkada su naši praoci pomrli, sve stoji kao što je bilo od početka stvaranja". Dakle vidi se da taktika "vladara ovoga sveta" nije promenjena jer oni koji ne vide istinu iz Biblije reaguju kao i njihovi prethodnici) ali Jehovin narod pokazuje ljubav prema svom bližnjem na delu i to se vidi kako u celom svetu tako i među njima samima! Gde god stavim prst na zemaljskoj kugli ja sam kao kod kuće! Ne verujem da bi se ti tako osećao!

yes3

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Pozdrav prijatelju! smile3

Jehovini Svedoci odgovaraju na sva postavljena pitanja odgovorima iz Biblije-Bozje Reci, tako da cu ti ja dati obrazlozenje i dokaze na temelju Biblije na sve tvoje odgovore koji imaju smisla.

1. Matej 24:14 "I ova dobra vijest o kraljevstvu propovijedat će se po svemu svijetu za svjedočanstvo svim narodima, i tada će doći kraj." Dakle jasno je da danasnji Jehovini Svedoci nisu izmislili propovedanje od kuce do kuce. Vidi se da je tehniku propovedanja uspostavio sam Isus Hrist, Bozji sin i Jehovin Svedok.

2. Matej 28:19,20 "Zato idite i načinite učenike od ljudi iz svih naroda, krsteći ih u ime Oca i Sina i svetog duha, 20 učeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka ovoga poretka.”

Ovde se jasno vidi izricita zapovest Isusa Hrista da se nacine ucenici iz svih naroda. Kako se stvaraju ucenici? Propovedanjem od kuce do kuce!

3. Dela Apostolska 20:20 " I svaki su dan u hramu i od kuće do kuće bez prestanka poučavali i objavljivali dobru vijest o Kristu, Isusu."

Vidimo ajsno da je propovedanje dobre vesti o Bozjem Kraljevstvu od kuce do kuce tehnika koju su primenjivali prvi hriscani.

1. Matej 22:34 "Ljubi Jehovu, Boga svojega, svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim umom svojim!38 To je najveća i prva zapovijed. 39 Druga, slična toj, jest ova: ‘Ljubi bližnjega svojeg kao samoga sebe!40 Na tim se dvjema zapovijedima temelji sav Zakon i Proroci.”

2.Galatima 5:22 "A očita su djela tijela. To su: blud, nečistoća, besramnost, 20 idolopoklonstvo, vračanje, neprijateljstva, svađe, ljubomora, izljevi gnjeva, sukobi, podjele, sljedbe, 21 zavisti, pijanke, razuzdane gozbe i tome slično. To vam unaprijed kažem, kao što sam vam već i rekao, da oni koji takvo što čine neće naslijediti kraljevstvo Božje.
22​
A plod je duha: ljubav, radost, mir, dugotrpljivost, dobrostivost, dobrota, vjera, 23 blagost, samosvladavanje. Protiv toga nema zakona. 24 A oni koji pripadaju Kristu Isusu pribili su na stup tijelo zajedno sa strastima i željama tijela.​

Rimljanima 10:13 "Jer “svatko tko prizove ime Jehovino, bit će spašen”. 14 No kako će prizvati onoga u kojega nisu povjerovali? A kako će povjerovati u onoga za kojega nisu čuli? A kako će čuti ako nitko ne bude propovijedao? 15 A kako će propovijedati ako ne budu poslani? Kao što je napisano: “Kako su krasne noge onih koji objavljuju dobru vijest o onom što je dobro!”

Jakov 2:24-26 "Vidite da će čovjek zbog djela biti proglašen pravednim, a ne samo zbog vjere. 25 Nije li i bludnica Rahaba isto tako zbog djela bila proglašena pravednom kad je gostoljubivo primila uhode i poslala ih drugim putem? 26 Dakle, kao što je tijelo bez duha mrtvo, tako je i vjera bez djela mrtva."

1. Poslovice 4:18 "A pravednička je staza kao sjajna svjetlost koja sve jače svijetli, dok ne bude potpuni dan. 19 A put je zlih kao mrak, ne znaju o što se spotiču.

Svi smo nesavrseni i gresimo. Uvidjamo gresku i korigujemo se. Sve ima svoje vrreme i razlog zasto se ddesava to sto se desava.

2. Danilo 12:8-10 "A ja sam to čuo, ali nisam razumio. Stoga sam rekao: “Gospodaru moj, kakav će biti kraj tome?”
9​
A on je rekao: “Idi, Danijele, jer ove su riječi tajna i zapečaćene su do vremena kraja! 10 Mnogi će se očistiti, ubijeliti i pročistiti. A zli će činiti zlo i nitko tko je zao neće to razumjeti, ali razumjet će oni koji su razboriti.

Jehovini Svedoci ne zele da gube vreme u praznim razgovorima, kao sto ni Isus i prvi hriscani nisu gubili vreme na raspravama koje nemaju temelj u Bibliji. Vreme koje imamo je veoma dragoceno i ima mnogo onih koji zele da slusaju i cine promene na temelju Biblije i menjaju svoje zivote uskladjujuci ih sa principima i zahtevima naseg Stvoritelja-zele da se dopadnu nasem Bogu i zele da budu deo vecne i srecne buducnosti. Vreme istice velikom brzinom, kraj ovog zlog sistema stvari ce veoma uskoro da nastupi.

Ovo prvi put cujem. Nemam komentar na to! Iskreno boli me uvce sta drugi kazu o Kuli Strazara, ja znam da su nasi casopisi od neprocenjive vrednosti zato sto su od zivotne vaznosti za onog koji primenjuje savete iz njih.

Jehovini Svedoci propovedaju i zive Bibliju svojim zivotima, druge religije to ne rade i zato same sebe optuzuju svojim delima nerada. Jehovini Svedoci nikoga ne optuzuju.

Matej 7:1,2 "Ne sudite, da vam se ne sudi. 2 Jer kakvim sudom sudite, takvim će vam se suditi. I kakvom mjerom mjerite, takvom će vam se mjeriti.

Jehova je vrhovni Sudija!

Zar nije dovoljno vidljivo da jedino Jehovini Svedoci propovedaju Bibliju od kuce do kuce sirom sveta (vise od 236 zemalja) bez obzira na nacionalnost, rasu, religiju i bilo koje razlike medju ljudima? Dakle ova tvoja izjava nema ama bas nikakvog temelja!

Naravno da je za veliku pohvalu to sto brojimo, ne 8 nego skoro vise od 20 miliona osoba koje iskreno vole i obozavaju jedinog i istinitog Boga Jehovu bez obzira na nacionalnost, rasu i bilo koje druge predrasude koje danas razdvajaju ljude!

1. Timoteju 1:11 " koje je u skladu sa slavnom dobrom viješću sretnoga Boga, koja je meni povjerena

Jehovin narod je sretan narod!

Na ovo pitanje sam vec dao odgovore iz Biblije-Matej 22:34

Poslovice 2:1-9 "
Sine moj, ako primiš riječi moje i u sebi pohraniš zapovijedi moje, 2 slušaš mudrost uhom svojim i prikloniš srce svoje k razboru, 3 i ako prizoveš razum i zavapiš za razborom, 4 ako sve to potražiš kao srebro i tragaš za svim tim kao za skrivenim blagom, 5 tada ćeš razumjeti što znači imati strah pred Jehovom i znanje o Bogu naći ćeš. 6 Jer Jehova daje mudrost, iz njegovih usta dolazi znanje i razboritost. 7 Čestitima pomaže da postupaju mudro, štit je onima koji žive neporočno, 8 jer pazi na staze pravde i čuva put onih koji su mu vjerni. 9 Tada ćeš razumjeti što znači pravednost i ispravno rasuđivanje i pravičnost, sve što je na putu dobrote.

1. Jovanova 4:12"Boga nikada nitko nije vidio. Na moja je zakucao pre 15ak godina! Ja sam otvorio i pozvao ga u moj dom! A ti?

Jehova kuca na tvoja vrata i vrata ljudi sirom sveta svaki dan! Mnogi otvaraju i odgovaraju na pozive!

yes3
Dragi prijatelju,pošto vidim da drugog načina nema i da voliš da citiraš Bibliju moraću i ja da koristim citate.
Matija 24.
5. Јер ће многи доћи у име моје говорећи: ја сам Христос. И многе ће преварити.

Po tebi 20 miliona Jehovinih svedoka iako ih po njihovom vlastitim brojanju ima 7.313.173
Zvanični broj za 2009 godinu sa vašeg sajta.Stvarno bih voleo da znam odakle ti broj od 20 miliona???(da ne voliš malo da preteruješ?)

36. А о дану томе и о часу нико не зна ни анђели небески, до отац мој сам.
37. Јер како што је било у вријеме Нојево тако ће бити и долазак сина човјечијега.
Koliko puta si Jehovini svedoci predvideli dolazak Hristov?
• U 1894, Kula stražara je izjavila "Kraj 1914. nije datum za početak, nego za kraj vremena nevolje."
• 1914., Charles Taze Russell rekao je "Sadašnji veliki rat u Evropi početak je Armagedona iz Svetog Pisma".
• 1924. Kula stražara izjavila je: "Godina 1925. definitivan i datum jasno označen u Pismu, čak jasnije od 1914."
• 1931. rekli su "Postoji stanovito razočarenje dijela Jehovinih vjernih na zemlji što se tiče datuma 1914., 1918., i 1925. i oni su tako naučili da odustanu od označavanja datuma u budućnosti i predviđanja što će doći stanovitog datuma."
• 1938. Kula stražara izjavila je "Armagedon je tako blizo da Svjedoci trebaju čekati dok ne završi prije nego što se budu ženili i podizali djecu."
• 1946. rekli su: "Armagedon … treba doći negdje prije 1972."
• 1968. rekli su: "Prema vjerodostojnoj kronologiji Biblije, šest tisuća godina od čovjekova stvaranja završit će 1975. … "šest tisuća godina čovjekova postojanja na zemlji uskoro će završiti, da, u ovoj generaciji."
• 1974. rekli su: "Čuju se izvještaji da braća prodaju svoje domove i imovinu i planiraju završiti svoje dane u starom sistemu u pionirskoj službi. Zasigurno je to dobar način da se provede kratko vrijeme koje preostaje do kraja zlog svijeta."
• I tada nakon što je 1975 došla i prošla puno razočaranih JS napustilo je Kulu stražaru.
• Sada Kula stražara kaže: "Prije nego posljednji članovi generacije koja je bila živa 1914. ode sa scene, sve će prorečene stvari doći, uključujući 'Veliku nevolju' u kojoj će sadašnji zli svijet okončati".
Preuzeto sa:
Razgovor s Jehovinim svjedokom
Toplo preporučujem imaginarnu diskusiju Katolika i JS.

Matija 24.14.
14. И проповједиће се ово јеванђелије о царству по свему свијету за свједочанство свијем народима. И тада ће доћи пошљедак.
Pa ko kaže da mi negiramo Jevanjđelje…naprotiv.

Vidim da dalje spominješ Matiju 28.19 i 20
Da li se Sveti Duh piše velikim ili malim slovima i ako ,onda zašto?

Dalje spominješ Dela Apostolska glavu 20.20.
Pogledaj u istoj glavi malo niže
28. Пазите дакле на себе и на све стадо у коме вас Дух свети постави владикама да пасете цркву Господа и Бога коју стече крвљу својом;
29. Јер ја ово знам да ће по одласку моме ући међу вас тешки вуци који не ће штедјети стада;
30. И између вас самијех постаће људи који ће говорити изврнуту науку да одвраћају ученике за собом.
31. За то гледајте и опомињите се да три године дан и ноћ не престајах учећи са сузама свакога од вас.

Pozivaš se na glavu 20.20
Moj odgovor je :U našim kućama ZASIGURNO boravi Bog a na vas se odnosi glava 30.
Rado bih spojio druga dva odgovora tj repliku u kojoj se pozivaš na Matiju 22.34 odnosno 39

I Rimljanima 10.30
Kako se usuđuješ da govoriš o ljubavi prema bližnjem svojim.
Kada tvoja deca počnu da misle svojim glavom i odluče da napuste Jehovine svedoke
DA LI ĆEŠ GOVORITI S NJIMA???
Koliko sam ja upoznat,svako ko napusti JS biva izbačen i iz svih ostalih krugova od svoje braće ,roditelja.Da li možeš to da porekneš?
I vi se usuđujete da pričate o BRATSKOJ ljubavi…samo kad se ona odnosi na vaše bratstvo.
Dalje
Rimljanima 10.13
13. Јер који год призове име Господње спашће се.
Pa i mi volimo Boga i prizivamo ga ,ali se ne pravimo pametni i ne izmišljamo toplu vodu.
Moram da dodam…ja sam običan jedan mali čovek od krvi i mesa ali moja ljubav prema Bogu je neizmerna.I opet se molim Bogu da vam otvori oči i izvede vas na pravi put.
A time da se nadovežem na tvoj odgovor u vezi vaših grešaka.

„Jehovini Svedoci ne zele da gube vreme u praznim razgovorima, kao sto ni Isus i prvi hriscani nisu gubili vreme na raspravama koje nemaju temelj u Bibliji. Vreme koje imamo je veoma dragoceno i ima mnogo onih koji zele da slusaju i cine promene na temelju Biblije i menjaju svoje zivote uskladjujuci ih sa principima i zahtevima naseg Stvoritelja-zele da se dopadnu nasem Bogu i zele da budu deo vecne i srecne buducnosti. Vreme istice velikom brzinom, kraj ovog zlog sistema stvari ce veoma uskoro da nastupi.“

Da li imaš neki određen datum?

„Zao sistem“ dragi moj…što si bliže Bogu i iskušenja su veća.
[FONT=&quot]

Citat:[/FONT]
[FONT=&quot]Jehovini svedoci ne vole kad im neko kaže da njihova kula stražara podseća na kulu vavilonsku. [/FONT]

“Ovo prvi put cujem. Nemam komentar na to! Iskreno boli me uvce sta drugi kazu o Kuli Strazara, ja znam da su nasi casopisi od neprocenjive vrednosti zato sto su od zivotne vaznosti za onog koji primenjuje savete iz njih.”

Dragi prijatelju…ti poznaješ Bibliju? “neprocenjiva vrednost Kule stražare”!!!
Da li znaš zašto je Bog graditeljima Vavilonske kule pomešao jezike ?
Biblija nam kaže: "Pred slomom ide oholost i pred padom uznositost." (Izreke 16,18). Ponos je ono zbog čega su i Sotona i vavilonski graditelji pali.

[FONT=&quot]Citat:[/FONT]
[FONT=&quot]Jehovini svedoci nemaju svoju volju nego samo volju bratstva a činjenica da nam je Bog ostavio tu slobodu ih ne interesuje. [/FONT]
Na ovo pitanje sam vec dao odgovore iz Biblije-Matej 22:34
Ovo mi molim te pojasni …i pored najbolje volje mi ne uspeva.

[FONT=&quot]Citat:[/FONT]
[FONT=&quot]Na kraju pitanje za Maleckog I :
Na tvoja vrata je zakucao Bog lično ,ti otvaraš vrata i ? [/FONT]
1. Jovanova 4:12"[FONT=&quot]Boga nikada nitko nije vidio[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]Na moja je zakucao pre 15ak godina! Ja sam otvorio i pozvao ga u moj dom! A ti?[/FONT]

[FONT=&quot]Jehova kuca na tvoja vrata i vrata ljudi sirom sveta svaki dan! [/FONT][FONT=&quot]Mnogi otvaraju i odgovaraju na pozive![/FONT]

Dragi prijatelju,od malih nogu sam voleo Boga.Još kao dete bez ikakvih saznanja sam osećao njegovu ljubav.Sa godinama sam naučio da volim i srcem i razumom.
Božiju prisutnost osećam svakog trenutka…

Napisao si da si 36 godina bio pravoslavac…ne mogu da ti poverujem.Da si makar malo bio vernik niko ne bi mogao da te pokoleba.

Matija 18.
3.И рече им: Заиста вам каже, ако се не повратите и не будете као дјеца, нећете ући у царство небеско.
19. Још вам кажем заиста: ако се два од вас сложе на земљи у чему му драго, за што се узмоле, даће им отац мој који је на небесима.
20. Јер гдје су два или три сабрани у име моје ондје сам ја међу њима.
21. Тада приступи к њему Петар и рече: Господе! колико пута ако ми сагријеши брат мој да му опростим? до седам пута?
22. Рече њему Исус: Не велим ти до седам пута, него до седам пута седамдесет.
23. За то је царство небеско као човјек цар који намисли да се прорачуни са својијем слугама.

Za kraj…nikad mi ne bi palo na pamet da ubeđujem predanog katolika ili muslimana da je „MOJ“ Bog onaj pravi i da je samo MOJ put pravi.Tvoja prva misao bi bila kako da ga ubediš da si TI i TVOJA braća u pravu.

Okani se brate gluposti,ako već imaš volju posveti svoje vreme stvarnom i samostalnom čitanju Biblije a ne ispiranju mozga.(ako ti nije zabranjeno da samostalno čitaš bibliju?)

@ Lido di Ostia
Izvini prijatelju što nisam čekao.

@ crnka full
E dušo draga...čitati ili ne čitati?Ja volim da pročitam i knjige loših pisaca...da bih naučio da ih razlikujem od dobrih :)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Umesto komentara

[ame="http://http://www.youtube.com/watch?v=hPXLK_9PagA"]http://http://www.youtube.com/watch?v=hPXLK_9PagA[/ame]

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Malecki,nisi odgorio na ovaj post,a nisi ni pre njega na ovaj
cekas neupucene i onda kreces njima da odgovras a moje postove izbegavas.
Dakle ja cekam.

Jos jednom bih zamolio sve diskutante da sacekaju da Malecki i ja zavrsimo diskusiju,pa ako posle toga budete imali neka pitanja izvolite.Hvala na razumevanju i strpljenju.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Malecki,nisi odgorio na ovaj post,a nisi ni pre njega na ovaj
cekas neupucene i onda kreces njima da odgovras a moje postove izbegavas.
Dakle ja cekam.

Jos jednom bih zamolio sve diskutante da sacekaju da Malecki i ja zavrsimo diskusiju,pa ako posle toga budete imali neka pitanja izvolite.Hvala na razumevanju i strpljenju.

Dobio si odgovore! Evo odgovora u ovom postu :http://serbianforum.org/religija/67090-jehovini-svedoci-19.html#post346765

Činjenica da ti se odgovori ne dopadaju govori da nisi spreman za otvoren razgovor. Ja druge i bolje odgovore nemam nego iz Biblije!

yes3

Dodato posle 32 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Dragi prijatelju,pošto vidim da drugog načina nema i da voliš da citiraš Bibliju moraću i ja da koristim citate.
Hvala ti na komplimentu-ceo svet poznaje Jehovin narod po ovome sto si naveo!

Prethodni tekst koji si naveo iz izvora koji je daleko od istine i iskrenosti nemam nameru i neću da komentarišem ni slučajno! Molim te da se ophodiš sa respektom i poštovanjem kao što ja tebe tretiram ili ću da prekinem svaku diskusiju s tobom. Ja sam Jehovin sluga i ni u snu se ne bavim izmišljanjem, manipulacijom i lažima, za šta me ti optužuješ. Zato te molim još jednom, imaj respekta i poštovanja! Što se tiče broja Jehovinih svedoka on svakoga dana raste i taj broj koji si naveo važi za prošlu godinu, već sada je broj krštenih svedoka daleko veći od cifre koju si naveo, dok broj onih koji proučavaju Bibliju sa Jehovinim svedocima je mnogo veći i broj onih koji su prisustvovali Memorijalu smrti Isusa Hrista je premašio 18 miliona tako da je potencijalan broj onih koji vole Jehovu, kao što sam rekao, preko 20 miliona. To je podatak koji ti ne znaš i nisi u stanju da saznaš jer ne poznaješ temelje Jehovine organizacije. Zato te ponovo molim da se suzdržiš od zauzimanja "ekspertskog" stava po pitanju moje religije jer je ne poznaješ, što je i normalno kao što ja ne poznajem tvoju religiju kako je ti poznaješ!

Matija 24.14.
14. И проповједиће се ово јеванђелије о царству по свему свијету за свједочанство свијем народима. И тада ће доћи пошљедак.
Pa ko kaže da mi negiramo Jevanjđelje…naprotiv.
Možda ne negiraš rečima ali da li činite ono što je potrebno da činite? Da li idete od kuće do kuće kao što je Isus svojim primerom činio i kao što su prvi hrišćani to činili i da li propovedate dobru vest o Božjem Kraljevstvu i veličanstvenu budućnost o raju na zemlji?

Vidim da dalje spominješ Matiju 28.19 i 20
Da li se Sveti Duh piše velikim ili malim slovima i ako ,onda zašto?

Dakle tebi je mnogo važniji pravopis nego dela! Ponovo te pitam: da li i ti ideš od kuće do kuće i propovedaš dobru vest o Božjem Kraljevstvu i praviš učenike, kao Isus i prvi hrišćani?

Dalje spominješ Dela Apostolska glavu 20.20.
Pogledaj u istoj glavi malo niže
28. Пазите дакле на себе и на све стадо у коме вас Дух свети постави владикама да пасете цркву Господа и Бога коју стече крвљу својом;
29. Јер ја ово знам да ће по одласку моме ући међу вас тешки вуци који не ће штедјети стада;
30. И између вас самијех постаће људи који ће говорити изврнуту науку да одвраћају ученике за собом.
31. За то гледајте и опомињите се да три године дан и ноћ не престајах учећи са сузама свакога од вас.

Pozivaš se na glavu 20.20
Moj odgovor je :U našim kućama ZASIGURNO boravi Bog a na vas se odnosi glava 30.
Rado bih spojio druga dva odgovora tj repliku u kojoj se pozivaš na Matiju 22.34 odnosno 39

Naveo sam ti dokaz iz Biblije da su prvi hrišćani propovedali od kuće do kuće kao što i današnji pravi hrišćani to isto rade. Ti mi navodiš nešto sasvim van konteksta i ne razumem šta hoćeš da kažeš time! Obrazloži i pojasni razlog zbog kojih si naveo te stavke! Ja ne vidim nikakvu vezu sa dokazom iz Dela Apostolskih 20:20.

I Rimljanima 10.30
Potreban ti jedan ozbiljan Biblijski studij! Ne postoji takav stavak u Bibliji!

Kako se usuđuješ da govoriš o ljubavi prema bližnjem svojim.
Kada tvoja deca počnu da misle svojim glavom i odluče da napuste Jehovine svedoke
DA LI ĆEŠ GOVORITI S NJIMA???

Zasto da ne? Moj najstariji sin jos uvek nije krsteni Jehovin svedok, ima 20 godina i zivi sa nama u kuci! Ponavljam ti: nemoj da se ponasas oholo i nadmeno jer nemas ni slucajno uvid u Jehovinu organizaciju kako ti mislis da imas-daleko, daleko si od toga!

Koliko sam ja upoznat,svako ko napusti JS biva izbačen i iz svih ostalih krugova od svoje braće ,roditelja.Da li možeš to da porekneš?
I vi se usuđujete da pričate o BRATSKOJ ljubavi…samo kad se ona odnosi na vaše bratstvo.

Jehovina organizacija iskljucuje sve one koji blate i ljagaju Jehovino ime i prljaju skupstinu a to su osobe koje lazu, kradu, cine preljubu i sve ono sto krsi biblijske principe! Takvi ne mogu i nisu dostojni da nose Jehovino ime i budu ddeo ciste skupstine. Da li se i u tvojoj religiji cini isto sa takvim i slicnim prestupnicima? Iz Jehovine organizacije se godisnje iskljuci preku 40.000 osoba samo zbog preljube. Koliko se iz voje religije iskljuci osoba zbog preljube, da liznas broj?
Dalje

Nastavicu sa odgovorima!

yes3

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Meni je sasvim dovoljno da vidim da jedine iskrene religije nerade ‚‚od kuće do kuće". Zamisli te popove kako idu od vrata do vrata i tako, smeskaju se i dele knjižice ‚‚spasinje i ..." ili budiste kako idu u mantijama i dele knjižice sa mantrama. I onda zamislite kako svi citiraju svoje svete knjige i kako je njihova religija jedina istinita i pobijaju ostalo. I sve to x 3 ili x 4. I sada zamislite to društvo u kome postaje takvi koji su isključivi i pošto-poto negiraju ostale tako što idu od vrata do vrata i trude se da njihova bude poslednja. Zlo i naopako. Ono što JS nikada u svom životu ne mogu da shvate jeste uvid koji sam ja shvatio u pravoslavlju. To je da sam prvo ČOVEK pa onda HRIŠĆANIN.

Čuo sam za njihovu zapovest ili šta već da ne podržavaju i ne praktikuju transfuziju krvi (???????????????). Ako je to istina (valjda grešim) ne daj bože da se desi da je dete na operacionom stolu. Pa živo svoje srce bi mu dao (i litru krvi). Kada neko kaže da je manipulacija krvi zabranjena i da je jedina krv koja ih može spasti jeste Isusova, za mene su samo uplašeni, zatucani i sebični (ne)vernici. To mi izgleda kao da kaže ‚‚Ništa sine, ti ideš pred Boga a mama i ja napravićemo novo". Ni ŠĐ od Ljubavi. Ali naj nebuloznija stavka mi je bila za slobodu od Boga koja ih ne interesuje već od bratstva (mada je pitanje da li sam to dobro razumeo-ali tako mi je nešto delovalo). I primetio sam da mnogi kada im se nešto ne sviđa (ili ih pogađa tamo gde su najslabiji a to im dođe kao zdrava logika) obično kažu da je to neozbiljno i glupo i da neće da obrazlažu neistine. Ali možda grešim.

Natrag