Jehovini svedoci!

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
"Ista godina 1881. prorocki oznacena kao konacno vreme istupanja iz crkava, koje je pocelo 1878 u kojem su klerci izbaceni kao predstavnici Bozje reci i Bozije istine 1878. kada je pastor Russell poceo svoj rad objavljivanja svojih 50 000 knjiga....Poverenistvo ucenja biblijske istine onih koji su neverni u ovome veku, oduzeto je od njih i dato pastoru Raslu. Tako je on 1881. postao Boziji strazar za celo hrscanstvo i poceo svoj gigantski posao svedocenja.” (The Scriptures, Vol. 7, p. 386-387 1921)

Da li jos uvek Jehovini svedoci veruju u istinitost ove Raslove izjave?

Balago nama sto imamo tako dobnrog "strazara"!
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.333
Poverenistvo ucenja biblijske istine onih koji su neverni u ovome veku, oduzeto je od njih i dato pastoru Raslu. Tako je on 1881. postao Boziji strazar za celo hrscanstvo i poceo svoj gigantski posao svedocenja.” (The Scriptures, Vol. 7, p. 386-387 1921)

Dakle, potpuno isti odnos JS prema Raselu kao adventista prema Ellen White. Baš nikakve razlike.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dakle, potpuno isti odnos JS prema Raselu kao adventista prema Ellen White. Baš nikakve razlike.

Kako bi i moglo biti? I jedni i drugi su kult, plod Milerovog datumarenja i takvog tumačenja Pisama. I jedni i drugi imaju svoje "jasne" prevode istog, prepune doktrina svojih osnivača. I jednima i drugima duše ne postoje, a mrtvi spavaju i neznaju ništa.

Postoji toliko paralela da se jasno može reći da su im isti i otac i majka.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap said:
Dakle, potpuno isti odnos JS prema Raselu kao adventista prema Ellen White. Baš nikakve razlike. [/QUOTE]

Zar ti samo toliko znas? Sad bi hteo da uporedis Rasla i EGW. Za takve to neka bude, jer vi ni ne shvatate realonost, jer zivite u ilozijama.
Nece nas iznenaditii ako Alberta uportedis sa majmunom. Toliki je tvoj kapacitet, ti dalje ni ne mozes!


Kako bi i moglo biti?

Dobro kazes, otkuda se ograniceni da shvati realnost. Tvoj brat Slape je isti kao i Alberto.

Postoji toliko paralela da se jasno može reći da su im isti i otac i majka. [/QUOTE]
Tako je Darth, isti su kao da ima je izvir isti. Pa i jesu braca!

 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Marko, zašto me vrijeđaš? Što sam to ja tebi učinio?

Da vređa samo tebe, nego vređa i druge. Pitaš se šta si mu učinio, pa govoriš istinu o kultu kome pripada ceo život i želi da odreaguješ kako ne bi trebalo da bi te uklonili sa foruma. To isto želi i onaj "Pirox".


Da ostanemo u temi:

 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap said:
Marko, zašto me vrijeđaš? Što sam to ja tebi učinio?

Slape, otkuda sada da je tebe vrijdjam? ja samo iznosim istinu, pa zar te i istina vriedja?
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Koja su obilježja kultova?
1. Striktna pravila koja se ispunjavaju bez ikakvog smisla, niti usmjeravaju ljude ka Bogu. Niti su zbog čovjeka. Npr. zabrana transfuzije krvi.
2. Ne čitanje arg.(ili literature koja drugačije govori) koje daje onaj ko drugačije msili ili pak samo djelimično čitanje.
3. Izvlačenje stihova iz konteksta. Npr. cijelog stiha, dio stiha ili pak samo izvlačenje jedne riječi iz stiha. Zato imamo milion sekti koje se baziraju na Bibliji.
4. Lažna i licemjerna pobožnost. Navodno ljubazni i fini a kada dođe do nekog većeg iskušenja onda se iskaže mržnja pa čak i uvrede.
5. Baziranje nauke svoje religije na jedan, eventualno dva ili 3 stiha iz Biblije od kojih su svi izvučeni iz konteksta ili nisu potpuno jasni. A 100 drugih stihova govore drugačije. Kao da u Pismu ima kontradikcija. Biblija nema dvije suprotne nauke ili o tome govori to ili drugačije. Ne može i jedno i drugo.
6. Nametljiv sektaški duh. To znam iz ličnog iskustva. a vjerujem i mnogo vas.
7. Ako pažljivo čitate Bibliju vidjećete da apostoli nisu išli ko prosjaci od vrata do vrata nego su se raspitivali koja je kuća dostojna, a koja nije u kom kraju. Naravno desilo se da su negdje ušli gdje nije dostojna.
8. Kada ih neko vrijeđa oni misle da je to zbog toga što su oni crkva Božja, a ne znaju da ih ljudi mrze i vrijeđaju zbog svog nametljivog sektaškog duha.
9. Gledaju po naciji, a ako ne gledaju ljude po naciji onda gledaju da li ta osoba pripada njihovom kultu ili ne. Dakle uslovna ljubav. Ljude ljube ako ih smatraju da su potencijalni članovi njihovog kulta.
10. Ne poznaju šta je motiv srca. Npr. msile ako ne nose oružje da su pravedni. Kao da je pobožnost pitanje nekih striktnih pravila. Pobožnost se prvo nalazi u srcu, kod kultova je samo vanjska pobožnost. To je farisejska pobožnost.
11. Mrze Isusa, svi kultovi redom mrze Isusa, da li umanjivanjem Njegove Božanske prirode ili kroz mržnju prema Zakonu.
12. Imaju okultna učenja da li paganska ili učenja New age-a.
13. Razaraju porodice. Fizički se odvajaju od članova prekidaju svaki kontakt ili se razvode.
14. Imaju puno lažnih proročanstava. Ajde jednom bi im se i oprostilo. Ali čitav niz besmislenih proročanstava koja se naravno nisu ostvarila.
15. Da bi propovijedali laž oni koriste i istinu. Laž umotanu u istinu propovijedaju. Što znači da imaju neka učenja tačna, a većinu ne. Kada trebaju da proture laž obavezno uključe još neke teme u kojima govore i istinu. I tako se lakše progura laž.
16. Promocija religije, umejsto Isusa Hrista. Apostoli kažu da ne propovijedaju sebe. Obićno kultovi propovijedaju samo sebe. To vidimo ovdje na grupi.
17. Ako ne dođete kod nas nećete biti spašeni. Kao da spasenje zavisi od toga, a ne od ličnog odnosa sa Bogom. Naravno da je lakše biti pripadnik crkve koja naravno uči istinu. Čovjek čuje mnoge pouke. Ali nije to iznad ličnog odnosa sa Bogom. Kod kultova jeste iznad.
18. Imaju veći kult nego kod nekih drugih čiji kult stalno napadaju.
19. Samo oni znaju istinu o sebi. Kao da drugi ništa ne znaju i nije bitno šta kažu. Bitno je šta ko kaže i to ako taj ima dokaze.
20. Kada nemaju dokaza za svoje tvrdnje svode rasp. na lični nivo ili mijenjaju temu.
21. Pripadnici kultova ne znaju šta koji stih dokazuje. uopšte ne znaju šta je dokaz neka tvrdnja u Bibliji, a šta ne dokazuje.
22. Ne mogu da obore tuđe arg. nego samo ponavljaju svoje kao papagaji. Ili ako daju odg. na tuđe arg. onda je to potpuno besmisleno.
 
Natrag
Top