Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
29.09.2010
Poruka
3
Pokušavam da živim po principima Biblije, inače jedino savršen čovek može u potpunosti da živi po principima Božje reči. Jedino su to mogli Adam i Eva i Isus Hrist dok je boravio na zemlji.
Jeste!
Majstore,tvoje namere su viteške.
Ti si ok!
Gde je sad taj Đavo?
Šta radi ?
Daj kaži nam pa da ga sredimo.
Jel on odgovoran za sva ova sr..a?
I jel Satana ime a Đavo prezime ili obrnuto?

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Majstore,tvoje namere su viteške.
Ti si ok!
Gde je sad taj Đavo?
Šta radi ?
Daj kaži nam pa da ga sredimo.
Jel on odgovoran za sva ova sr..a?
I jel Satana ime a Đavo prezime ili obrnuto?

Pozdrav i tebi prijatelju!

Satana Đavo je moćno stvorenje u duhovnom obliku, inače je dobio ime na osnovu onoga što je učinio, naime postao je Božji protivnik i klevetnik što na hebrejskom znači Satana i Đavo! Njegova dela se vidi širom sveta od postanka pa do danas. Rat, mržnja, kriminal najgore vrste, raspad porodica, uništavanje zemlje i ekološkog sistema, sebičnost ljudi i drugo! Uskoro, vrlo uskoro će Jehova okončati ovo divljanje i jednom za sva vremena uništiti Satanu i demone i sve one koji podupiru njihov sistem stvari dok će svi oni koji su poslušni Božjem zakonu imati šansu da žive večno savršenim životom u savršenim uslovima u raju na zemlji.

Član
Učlanjen(a)
13.01.2010
Poruka
17
Pokušavam da živim po principima Biblije, inače jedino savršen čovek može u potpunosti da živi po principima Božje reči. Jedino su to mogli Adam i Eva i Isus Hrist dok je boravio na zemlji.
Jeste!

Kažeš da pokušavaš da živiš po principima Biblije.
I je l' ti polazi za rukom?
Želiš da preneseš dobru vest o Kraljevstvu Božijem na ovom forumu.
I po tvom mišljenju,kako napreduješ ovde?
Ono što ti upravni odbor dostavi je ustvari sprovođenje Jehovine volje?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Malecki, da ovaj sukob Boga i đavola ne završi kao sukob Juga i Sjevera (vjetrova). Tu priču mi je pričao djed. Opkladili se Jug i Sjever da iskušaju svoje snage - Jug je tvrdio da će sve ono što Sjever uradi za šest dana, on pobrisati za jedan dan!
Sjever je duvao i nanosio snijeg šest dana, a sedmog dana dune Jug i uglavnom istopi sav snijeg. Osmog dana krenu njih dvojica skupa da obiđu teren i provjere stanje. Nisu nigdje našli ni malo snijega, ali u jednom rogu nađu led koji se nije bio istopio. Tada Sjever onim rogom izbije Jugu oko..., i od tada Juga zovu ćorom!
Nadam se da si razumio alegoriju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Kažeš da pokušavaš da živiš po principima Biblije.
I je l' ti polazi za rukom?
Uz Jehovinu pomoć uspevam, padam i ustajem ali se ne predajem!
Želiš da preneseš dobru vest o Kraljevstvu Božijem na ovom forumu.
I po tvom mišljenju,kako napreduješ ovde?
Ne znam kako napredujem i da li uopšte napredujem ali znam da je vest koju objavljujem najbolja vest koju ikada osoba može da čuje. Da li postoji lepša vest od ove da svako ko želi može da živi večno u svaršenim uslovima u raju na zemlji?
Ono što ti upravni odbor dostavi je ustvari sprovođenje Jehovine volje?
Zvuči centralistički i dogmatično ovo što si napisao. "Verni i razboriti rob" koji je Jehovin kanal za komunikaciju s Božjim narodom dostavlja "duhovnu hranu" za "ukućane". Na svakome od nas jeste da prouči i ispita na temelju Biblije tačnost, verodostojnost i praktičnost materijala i isti primeni u svom životu. Dakle svako od nas Jehovinih svedoka ima svoju savest treniranu na temelju Biblije, svoj lični odnos sa Stvoriteljem i ličnu odgovornost za učinjene postupke i u skladu s tim i posledice koje žanje svako od nas.

Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Malecki, da ovaj sukob Boga i đavola ne završi kao sukob Juga i Sjevera (vjetrova). Tu priču mi je pričao djed. Opkladili se Jug i Sjever da iskušaju svoje snage - Jug je tvrdio da će sve ono što Sjever uradi za šest dana, on pobrisati za jedan dan!
Sjever je duvao i nanosio snijeg šest dana, a sedmog dana dune Jug i uglavnom istopi sav snijeg. Osmog dana krenu njih dvojica skupa da obiđu teren i provjere stanje. Nisu nigdje našli ni malo snijega, ali u jednom rogu nađu led koji se nije bio istopio. Tada Sjever onim rogom izbije Jugu oko..., i od tada Juga zovu ćorom!
Nadam se da si razumio alegoriju.

Ova priča zvuči kao priča, dok je Biblija istinita u potpunosti i opisuje istoriju stvaranja sveta i razvoj događaja nakon stvaranja prvih ljudi na zemlji. Ne znam da li si imao prilike da ispitaš i studiozno proučiš Bibliju ali ako nisi vreme je da to i učiniš. Iznenadićeš se odgovorima koje ćeš pronaći u Bibliji. Biblija nije naučni udžbenik ali je naučno tačna i precizna.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.01.2010
Poruka
17
Dakle svako od nas Jehovinih svedoka ima svoju savest treniranu na temelju Biblije, svoj lični odnos sa Stvoriteljem i ličnu odgovornost za učinjene postupke i u skladu s tim i posledice koje žanje svako od nas.

Svaka čast, odmah si ukapirao šta sam želeo da kažem. Jehova ti preko Upravnog odbora kaže da ne odobrava da ga ti ovako loše reklamiraš (stvarno ti loše ide reklama na ovom forumu), ali ti se i pored toga predano boriš.

Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Briga njega papabravo66. On ti je sada u Americi glavni Jehova za ove prostore. Čovek poliglota, govori srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski, otkud ameri znaju da je to slično. :???:
Mlati čovek lovu, briga njega što Srbija mora nema.:dance2:

Samo kad ovi u centrali skapiraju da mu je učinak nikakav, će ga vrate na rodnu grudu. :acute:

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Svaka čast, odmah si ukapirao šta sam želeo da kažem. Jehova ti preko Upravnog odbora kaže da ne odobrava da ga ti ovako loše reklamiraš (stvarno ti loše ide reklama na ovom forumu), ali ti se i pored toga predano boriš.

Nisi me razumeo prijatelju! Nije ovo reklama, reklamiraju se usluge, proizvodi i sve ono što je lošeg kvaliteta. Dobra vest o veličanstvenoj budućnosti je činjenica kojoj nije potrebna reklama. Svaki Jehovin svedok radosno objavljuje veličanstvenu nameru našeg Stvoritelja koji želi da se svi ljudi spasu. Poziv svim ljudima na svetu da večno uživaju u savršenstvu u raju na zemlji nikako ne može da bude "loša reklama" kako si ti okarakterisao, jer Jehova lično želi da se ova vest objavljuje svim ljudima "i onda će doći kraj". Jehovin sin, Isus je to isto činio i pokazao svojim primerom kako se to radi dok je boravio na zemlji. Jehovini svedoci ne rade ništa novo samo slede zapovest Isusa Hrista.

Član
Učlanjen(a)
13.01.2010
Poruka
17
Nisi me razumeo prijatelju! Nije ovo reklama, reklamiraju se usluge, proizvodi i sve ono što je lošeg kvaliteta. Dobra vest o veličanstvenoj budućnosti je činjenica kojoj nije potrebna reklama. Svaki Jehovin svedok radosno objavljuje veličanstvenu nameru našeg Stvoritelja koji želi da se svi ljudi spasu. Poziv svim ljudima na svetu da večno uživaju u savršenstvu u raju na zemlji nikako ne može da bude "loša reklama" kako si ti okarakterisao, jer Jehova lično želi da se ova vest objavljuje svim ljudima "i onda će doći kraj". Jehovin sin, Isus je to isto činio i pokazao svojim primerom kako se to radi dok je boravio na zemlji. Jehovini svedoci ne rade ništa novo samo slede zapovest Isusa Hrista.

Povlačim ono “svaka čast, odmah si ukapirao”
Moraću da ti dočaram pa ćeš možda ukapirati.
1. Jehova je glavni, ok?
2. Što Jehova naredi - Upravni odbor ti prosledi?
3. Upravni odbor ti kaže da ne odobrava ovu tvoju reklamu na internetu, zato što su ti rezultati krajnje loši po Jehovine svedoke.
4. Ti se praviš ( )*
5. U pravu si da se reklamira ono što je lošeg kvaliteta :)
6. Pregledao sam postove i samo Jehovini svedoci su pozitivno reagovali na tvoju reklamu ,zar ti to ništa ne govori?

*Ovde upiši šta hoćeš, da ne bi ispalo da te vređam :)

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Povlačim ono “svaka čast, odmah si ukapirao”
Moraću da ti dočaram pa ćeš možda ukapirati.
1. Jehova je glavni, ok?
2. Što Jehova naredi - Upravni odbor ti prosledi?
3. Upravni odbor ti kaže da ne odobrava ovu tvoju reklamu na internetu, zato što su ti rezultati krajnje loši po Jehovine svedoke.
4. Ti se praviš ( )*
5. U pravu si da se reklamira ono što je lošeg kvaliteta :)
6. Pregledao sam postove i samo Jehovini svedoci su pozitivno reagovali na tvoju reklamu ,zar ti to ništa ne govori?

*Ovde upiši šta hoćeš, da ne bi ispalo da te vređam :)

Svako dobro ti želim prijatelju! Nemam vremena za prazne razgovore i naglabanja! Mislio sam da si ozbiljan sagovornik!

Natrag