Russell je pretvarao ince u prorocke godine.
1897 "Mera je 3416 inci, simbol 3416 godina. Ovo racunanje pokazuje 1874. godinu kao pocetak velike nevolje.." (Russell, Studies in the Scriptures: Thy Kingdom Come, Series III, p. 342, 1897 edition [1916 edition changed to read:
“Pronasli smo da 3457 inci predstsavljaju 3457 godina tako Piramide svedoce da je blizu 1914. godina kada ce poceti vreme nevolje.”
1897 "Ovo pokazuje da oktobra 1914. dolazi karaj politickom i eklezioloskom sistemu cime se zavrsava vreme neznabozaca."
(C.T. Russell, Studies in the Scriptures, IV, p. 622, 1897)
Moze li ijedan JS da nam objasni zbog cega je toliko bilo promasaja???????
Kao prvo
1.Ljubicasti trougao je Hitler dao iskljucivo Jehovinim svedocima kao znak raspoznavanja,dok su jevreji imali zuti itd itd
2.kao drugo..3547 inci nisam nigde procitao u Bibliji,a takodje ni Rasel.
Ja sam ti dao METOD kako se doslo do utvrdjivanja 1914 godine,a tu se nigde ne pominju nikakvi inci,a kamoli njih 3547.
Ali Raselu ,cak i da mu je baba Roga kazala za 3547 inci ili piramida jedini je on ukazao na 1914 godinu kao godinu od izuzetnog znacaja za ceo svet.
Tacno je da je bilo lupetanja i pogresnih ocekivanja sa time sta ta godina donosi,ali Carls Rasel je bio Jedini koji je dosao do te godine kao veoma bitne za ceo svet.
Dal hoces da kazes da je bilo mnogo znacajnijih godina za ceo svet od Isusa Hrista na ovamo???
Da nije mozda Elen Vajt i to predvidela?
3.Promasaji???
Ni Carls Rasel niti bilo koji drugi JS,nikada nije rekao za sebe da je nepogresiv u tumacenju svetog pisma kao vi troicari sto kazete za sebe.
JS sva svoja zapazanja,misljenja i nauke javno objavljuju u skladu sa onim sto vremenom saznaju i razumeju. Nekada su i Carls Rasel i prvi JS,slavili bozic,uskrs,verovali u trojstvo,krst itd,pusili,pili imali vise zena,ali su vremenom odbacivali uvidjajuci da ih Biblija ne odobrava.
JS vole DIJALOG na osnovu cinjenica koje su utvrdili svojim proucavanjem Biblije.
Ako bi im neko argumentima dokazao da grese ,nema razloga da odbace ono sto su smatrali kao dobro a ispostavilo se lose.,a ja prvi!
Ali u citavom ovom nasem dijalogu na sto frontova nisi me ni ti niti bilo ko drugi razuverio biblijskim dokazima da sam na pogresnom putu i to evo vec vise decenija...
Dal mozda znas po cemu se prepoznaje prava religija???,a ako ne znas ja cu ti kazati.