Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ovo se ne dokazuje samo biblijom, vec se gleda istorija , proslost i sadasnjost.
I ti si isto tako pisao.

Pa to još gore za vas. Po rodovima ćemo se svi poznati i lično na globalnom nivou.

A ovako su pisali katolici o njima u XIX veku (godine 1869.) pokušavajući da ospore ono što je i danas njihova odlika:

"Čuli smo da se tvrdi, iznova i opet iznova, da su protestantske zemlje mnogo slobodnije, prosvećenije, vrednije, više preduzimljive, više prosperitetne, više moralne i više srećne, od onih koje su ostale verni katoličkoj religiji; i postalo je moderno da se pretpostavi, da se ova takozvana superiornost prilično pripiše samozvanoj reformaciji. Ova velika religiozna revolucija XVI veka, kako kažu njeni prijatelji, emancipovala je ljudski um iz ponižavajućeg ropstva, i stoga dala novi podstrek čovečanskoj aktivnosti, čiji se rezultati vide u gore navedenim društvenim dobrobitima. Dok su katoličke zemlje ostale nepromenjene pod uticajem nepromenjenog religijskog sistema, protestantske zemlje su, pod uticajem jedne vodeće crte, od koje je progres, napredovale i postale su nemerljivo iznad svojih suseda. Ovo je savremena teorija, koju mi želimo kratko da istražimo u ovom radu. ..." (Martin John Spalding, Miscellanea: Comprising Reviews, Lectures, and Essays, on Historical, Theological and Miscellaneous Subjects, 1869)

A ja JS i ne smatram protest. oni su miks učenja Islama, Judaizma i nešto malo hrišć. učenja o duši.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pa to još gore za vas. Po rodovima ćemo se svi poznati i lično na globalnom nivou.

A ovako su pisali katolici o njima u XIX veku (godine 1869.) pokušavajući da ospore ono što je i danas njihova odlika:

"Čuli smo da se tvrdi, iznova i opet iznova, da su protestantske zemlje mnogo slobodnije, prosvećenije, vrednije, više preduzimljive, više prosperitetne, više moralne i više srećne, od onih koje su ostale verni katoličkoj religiji; i postalo je moderno da se pretpostavi, da se ova takozvana superiornost prilično pripiše samozvanoj reformaciji. Ova velika religiozna revolucija XVI veka, kako kažu njeni prijatelji, emancipovala je ljudski um iz ponižavajućeg ropstva, i stoga dala novi podstrek čovečanskoj aktivnosti, čiji se rezultati vide u gore navedenim društvenim dobrobitima. Dok su katoličke zemlje ostale nepromenjene pod uticajem nepromenjenog religijskog sistema, protestantske zemlje su, pod uticajem jedne vodeće crte, od koje je progres, napredovale i postale su nemerljivo iznad svojih suseda. Ovo je savremena teorija, koju mi želimo kratko da istražimo u ovom radu. ..." (Martin John Spalding, Miscellanea: Comprising Reviews, Lectures, and Essays, on Historical, Theological and Miscellaneous Subjects, 1869)

A ja JS i ne smatram protest. oni su miks učenja Islama, Judaizma i nešto malo hrišć. učenja o duši.

A dobra ti je ova za mix....
ali ,veruj mi tripo,
tvoja vera i islam i judaizam sve zajedno ,ima iste korene kad rece o dusi...I danasnji jevreji su poceli da pale svece za mrtvima.,(otisli su toliko daleko)pa su cak dozvolili da se vencavaju homoseksualci..pa sluze u verskim obredima sa kapicama...,i muslimani veruju u raj i pakao ,kao sto i tvoji veruju u besmrtnu dusu.Svi ste isti,a JS nemaju ni sa jednima od vas nista zajednicko....Vi ste mrak ,a JS su svetlo.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
tvoja vera i islam i judaizam sve zajedno ,ima iste korene kad rece o dusi...I danasnji jevreji su poceli da pale svece za mrtvima.,

Tamo gdje ja idem u crkvu nema svijeća.

pa su cak dozvolili da se vencavaju homoseksualci..

Ni toga.

pa sluze u verskim obredima sa kapicama...,i muslimani veruju u raj i pakao ,kao sto i tvoji veruju u besmrtnu dusu.

Navedi gdje sam rekao da vjerujem.

Svi ste isti,a JS nemaju ni sa jednima od vas nista zajednicko....Vi ste mrak ,a JS su svetlo.

Tako su i fariseji mislili za sebe da su svjetlo.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tamo gdje ja idem u crkvu nema svijeća.

Ni toga.

Navedi gdje sam rekao da vjerujem.

Tako su i fariseji mislili za sebe da su svjetlo.

Bar nesto pametno da cujem,
drago mi je da u tvojoj crkvi nema sveca,a dal palis svecu za mrtvacem???
a ti ne verujes u raj i pakao?ne verujes u besmrtnost ljudske duse?
Isus je rekao svojim ucenicima da budu svetlo sveta i da svoje svetlo ne skrivaju ispod stola vec da to bude na stolu javno i tako rade svi JS,a koje je tvoje svetlo? Kojim svetlom se ti ponosis,ako ne farisejskim? cccc

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Bar nesto pametno da cujem,
drago mi je da u tvojoj crkvi nema sveca,a dal palis svecu za mrtvacem???
a ti ne verujes u raj i pakao?ne verujes u besmrtnost ljudske duse?
Isus je rekao svojim ucenicima da budu svetlo sveta i da svoje svetlo ne skrivaju ispod stola vec da to bude na stolu javno i tako rade svi JS,a koje je tvoje svetlo? Kojim svetlom se ti ponosis,ako ne farisejskim? cccc

I ti umesto da se obrazujes pises kojesta, u adventizmu nema nista od toga, a pogotovo ne besmrtne duse.

Od njih ste i primili veru , jer je C. T. Russell osnovao svoju veru, odusevljen propovedanjem jednog adventistickog propovednika.

U pocetku adventisti nisu verovali u Trojstvo kao ni vi, odatle i Russell cuje ucenje protiv Trojstva.

Sve ste primili od njih, i dosta izvrnuli...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Sto nisi naveo ceo tekst gde katolici to osporavaju :)

I koje protestantske zemlje u 19. veku?
Za koga se moze reci da je protestantska zemlja?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sto nisi naveo ceo tekst gde katolici to osporavaju :)

I koje protestantske zemlje u 19. veku?
Za koga se moze reci da je protestantska zemlja?

Znam ja da imaš potrebu da pomjeraš liniju odbrane kao i ono sa starim dokumentima za subotu, pa kada ti je dato onda si rekao da nije dovoljno staro. Isto za svinju tražiš naučni dokaz, dobiješ ga, onda tražiš za sve ostale. Tebe istina i ne zanima. A to što ćeš reći da te zanima ne znači ništa.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Znam ja da imaš potrebu da pomjeraš liniju odbrane kao i ono sa starim dokumentima za subotu, pa kada ti je dato onda si rekao da nije dovoljno staro. Isto za svinju tražiš naučni dokaz, dobiješ ga, onda tražiš za sve ostale. Tebe istina i ne zanima. A to što ćeš reći da te zanima ne znači ništa.

Nemoj tako pricati, odgovorio sam ti u private isto to, znaci nije moja namera da ja namerno nesto ignorisem, nego ako podaci nisu validni onda nisu, ili ako ne zadovoljavaju.

Katolici u tom tekstu ne priznaju tvrdnju da su protestantske zemlje bolje, vec osporavaju te navode, a ti nisi cak dao ni ceo tekst, pa je upitno sta oni smatraju "protestantskim"!

Protestantske zemlje, da bi se tim imenom nazvale, moraju biti "cisto protestantske" a ne "demokratske".

To je moja tvrdnja.

Demokrtsko znaci da medju narodom imas i sataniste, jer demokratija je sloboda verskog opredeljenja, pa ne mozes ti uzeti, sataniste, ateiste, agnostike, muslimane, budiste, hinduse.. i ostale vere, i staviti ih u isti kos sa Hriscanima i reci - "eto oni su bolji vernici od tradicionalnih" (i oni daju rod), jel to nisu sve Hriscanski vernici!

Dakle tako izvedeni podaci su "nevalidni"!

To je kao kada bi za Srbiju danas rekao da je "pravoslavna zemlja", ljudi bi ti se smejali.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, iznosis neistine o meni.

Ti sam znas da sam u vise navrata pisao o onim ljudima koji ne poznaju istinu, a zive krajnje posteno, po svetlosti koju imaju, da ce tim ljudoma Bog suditi po savesti.

To tako ne izgleda iz tvojih reci, ili si ti ostao nedorecen ili tvrdis isto sto i Tripo.

A ako je ovo prvo, onda moras biti jasniji, a ne davati dvosmislene izjave.

Dakle, budi jasniji.

(Ja verujem da ti nisi to mislio , ali tako ispada. Sam sebi si kontradiktoran, zato ti moram reci)

Ja ne osudjujem nikog, vec govorim protiv laznih ucenja, i nespremnosti pojedinaca da prihvate istinu i ako im je otkrivena.

Kako znas ko je nespreman?

Pa to je isto osuda.

Kako ces suditi Jehovinog Svedoka da je nespreman da prihvati istinu, kad nisi u njegovom umu da znas sta on shvata a sta ne, i srce mu ne poznajes da bi tvrdio da je on licemer.

Ne mozes ti osudjivati, ako to ne znas (ili ako to bar nije ocigledno iz njegovih izjava), a mi nismo pozvani da osudjujemo, vec da usmeravamo druge..

Zato se ja suprotstavljam Tripu, jer on ne znajuci srca ljudi osudjuje iste..

Nemoj to raditi.

Ja ne osudjujem svoje, jer ja nisam sudija, vec sam pozvan da radim na duhovnom probudjenju i reformi crkve.

To nije lepo da druge osudjujes za licemerje a da svoje ne sudis za isto to.
To su dupli standardi.

EGW upravo osudjuje one u svojoj kuci. Bila je mnogo veci kriticar svoje crkve, nego kriticar drugih.

Reforma crkve podrazumeva osudu postojeceg stanja a ne precutkivanje..

Kakav si ti onda reformator ako ne kritikujes stanje u crkvi!?

I ako si ti prorok i naslednik EGW i ti moras ciniti isto, a ti izbegavas.

Biblija kaze da "sud prvo treba da krene od kuce Bozje"!

Poslednja izmena:
Natrag