Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Lep komentar za E.G.W. Istina je to. Ali se tako o njoj ne priča kada se pišu kritike. :) Samo mala opaska....nastavite dalje sa diskusijom....pozdrav

Ja samo kazem istinu. EGW je najvise kritikovala svoju crkvu, a oni koji kazu da je slede to uopste ne rade..

Oni su opalili po drugima.

Zasto?

Pitam Laodikeju zasto o tome cuti, ako je njegov posao "reformisati adventizam"?

Licno mogu svasta reci o stanju u adventistickoj crkvi, o stanju ljudi, jel sam od svoje 12-13 god. tamo, (ono sto Tripo istice da je bolje nego u pravoslavnoj crkvi, a nije) - ali nije to moj posao...

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pa ima, nekad je bio pravoslavac, sigurno jos uvek ima po koju ikonu.

Znam kako vi gledate na to, vi to lozite...

Neko u vatru,neko u djubre u kontejner...uglavnom gad se iz kuce izbacuje sa najvecim gadjjenjem.
Psalam 135
15 Idoli su neznabožački srebro i zlato, delo ruku čovečijih;
16 Usta imaju, a ne govore; oči imaju, a ne vide;
17 Uši imaju, a ne čuju; niti ima dihanja u ustima njihovim.
18 Kakvi su oni onakvi su i oni koji ih grade, i svi koji se uzdaju u njih.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Neko u vatru,neko u djubre u kontejner...uglavnom gad se iz kuce izbacuje sa najvecim gadjjenjem.
Psalam 135
15 Idoli su neznabožački srebro i zlato, delo ruku čovečijih;
16 Usta imaju, a ne govore; oči imaju, a ne vide;
17 Uši imaju, a ne čuju; niti ima dihanja u ustima njihovim.
18 Kakvi su oni onakvi su i oni koji ih grade, i svi koji se uzdaju u njih.

Ajde sto ces izbaciti ikone, al vi i knjige bacate? Zasto to radite?

Ja sam vase zadrzao, i ne samo vase, imam od raznih zajednica. Ova mormonova mi dodje kao neki roman o indijancima :)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ajde sto ces izbaciti ikone, al vi i knjige bacate? Zasto to radite?

Ja sam vase zadrzao, i ne samo vase, imam od raznih zajednica. Ova mormonova mi dodje kao neki roman o indijancima :)

Ne znam za knjige...
Knjige su dokazni materijal,nesto kao biblioteka...,
ali ako su magije i slicno,onda slede primer hriscana iz I veka koji
su sve takve knjige spaljivali na lomaci....,svako po svojoj savesti...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne znam za knjige...
Knjige su dokazni materijal,nesto kao biblioteka...,

Nisu knjige dokaz nego istinitost teksta, samo fanatici spaljuju knjige. Znam jednoga što je otišao u evanđoske hrišć. i spalio pravoslavne knjige, sam mi rekao. To je fanatizam ja sam mu rekao.

Ja imam pravosl. i advent. imam jedan časopis JS.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, pravis se naivan.

Ko istinu ima, i u nju je osvedocen, on tu istinu drugima prenosi.

Ljudima je dovoljno da je cuju, i ako su iskreni - Bog ce progovoriti njihovom srcu, i oni ce tu istinu prepoznati i prihvatiti je.

Oni koji istinu cuju i ne prihvataju je, kod njih ocigledno postoji neki problem, a to moze biti, da oni ili svesno ne zele da odbace laz iz bilo kojih njima poznatih razloga, ljubavi prema organizaciji i ljudima unutar organizacije, ili zbog polozaja, novca, ugleda, ili jednostavno - jer imaju svoja licna tumacenja i poglede koje namecu reci Bozjoj.

Mire ja ne sudim, ja sagledavam realnost onakvu kakvu ona jeste, i ne izricem sud, vec jednostavno prepoznajem iskrenu teznju da neko istinu prihvati, ili je pak odbaci.

Jehovini svedoci ne zele istinu.
Oni su hipnotisani organizacijom kao nepogresivim RABOM DOBRIM I VJERNIM, i zatvorili su sva vrata i prozore svog srca da bilo sta drugo cuju osim da slusaju sebe, cak i kada se pobiju sva njihova ucenja, oni odlaze kao drveni, i nastavljaju da guraju svoje, kao neki mehanicki roboti kojima su srca od celika, neosetljiva na istinu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Mire, pravis se naivan.

Ko istinu ima, i u nju je osvedocen, on tu istinu drugima prenosi.

Ljudima je dovoljno da je cuju, i ako su iskreni - Bog ce progovoriti njihovom srcu, i oni ce tu istinu prepoznati i prihvatiti je.

Oni koji istinu cuju i ne prihvataju je, kod njih ocigledno postoji neki problem, a to moze biti, da oni ili svesno ne zele da odbace laz iz bilo kojih njima poznatih razloga, ljubavi prema organizaciji i ljudima unutar organizacije, ili zbog polozaja, novca, ugleda, ili jednostavno - jer imaju svoja licna tumacenja i poglede koje namecu reci Bozjoj.

Mire ja ne sudim, ja sagledavam realnost onakvu kakvu ona jeste, i ne izricem sud, vec jednostavno prepoznajem iskrenu teznju da neko istinu prihvati, ili je pak odbaci.

Jehovini svedoci ne zele istinu.
Oni su hipnotisani organizacijom kao nepogresivim RABOM DOBRIM I VJERNIM, i zatvorili su sva vrata i prozore svog srca da bilo sta drugo cuju osim da slusaju sebe, cak i kada se pobiju sva njihova ucenja, oni odlaze kao drveni, i nastavljaju da guraju svoje, kao neki mehanicki roboti kojima su srca od celika, neosetljiva na istinu.

Kako da prihvate istinu kada moraju i zakon koji ih ukorava za grijehe tj. duh Sveti, kome je u Bibliji bilo ugodno karanje?

Ovako hoće prihvate Isusa, ali zakon ne. a to je isto. Isus i Zakon idu zajedno.

A ne mi hoćemo Isusa i zakon, ali ne svih 10. nego9 zapov.

Natrag