UPLOADER
- Učlanjen(a)
- 19.10.2010
- Poruka
- 3.322
EGW pise "DA BOG IMA SVOJU DECU U SVIM CRKVAMA" isto kao sto Hristos kaze "DA ON IMA I DRUGE OVCE KOJE SU U DRUGIM TOROVIMA KOJE TREBA DA DOVEDE U SVOJ TOR"
U oba slucaja to znaci "DA TE CRKVE U RECIMA ELLEN WHITE, I TOROVI U GOVORU ISUSA HRISTA - NISU BOZJE CRKVE, NITI ELLN WHITE, PA NI HRISTOS TO GPOVORE," vec da postoje iskreni ljudi u svim crkvama, koji ne poznaju puninu istine, i da treba da je upoznaju i postanu deo Bozjeg naroda.
Da razdvojimo dve stvari.
Ja nemam ni jedno ucenje "JEHOVINIH SVEDOKA" vec ucenje reci Bozje.
Jehovini svedoci imaju masonska ucenja obojena biblijskim ucenjima.
Mire, nije Miler bio osnivac nikakvog pokreta, posebno ne Adventista, ti i dalje podrzavas staru laz neprijatelja Adventizma koju plasiraju na protivnickim sajtovima.
Miler je u trenutku kada je drzao propovedi bio Baptista, i on nije nista osnovao, vec je SAMO drzao predavanja o Hristovom drugom dolasku, na koja su dolazili pripadnici skoro svih tada postojecih crkava u Americi, cak i Rimokatolici.
Adventisti su se organizovali tek nakon 1844 godine, i na tu potrebu je uputio sam Bog, i to od grupe ljudi pridoslih iz svih tih crkava koji su posecivali Milrove skupove.
Covek kod JS ne moze biti obracen, niti se takva obracenost ispoljava kod Jehovinih svedoka, vec mehanicko, kruto, formalno ispravno ponasanje, koje je proizvod subjektivnog korigovanja samih dela i reci, bez istinske promene srca, koje je proizvod krstenja Svetim Duhom.
Kod njih vlada velika koncentracija sotonske sile, koju sam prepoznao u vreme kada sam nekolicinu puta odlazio na njihove skupove, i kongrese.
Cak sta vise, reci cu jednu osnovnu istinu "da je sotona podigao JS da bude pandan Adventizmu, sa ciljem da bi ljude zaveo od pravog puta istine"
Ovo ne govorim iz nekakve toboze mrznje ili netrpeljivosti prema njima, jer ja takva osecanja nemam niti gajim u sebi, vec da ljude upozorim, i uputim na put istine, jer ne reci istinu - znaci podrzavati laz.
To se moze uporediti sa jednom slikom coveka koji ide jednim putem a ne zna da se tamo nalazi neka provalija ili rupa u zemlji prekrivena senom.
Ako ja znam da se tamo nalazi provalija ili rupa u zemlji a ne upozorim tog coveka - ja tada u stvari navodim tog coveka da tim putem krene, i ucestvujem u ubistvu.
Zato je duznost svakog vernog coveka - da ljude upucuje na put istine, a da zigose svaku laz i put lazni.
Naravno - ne treba to ciniti na sva zvona, odnosno - da coveku to postane zivotna preokupacija, kao sto to mnogi cine, uglavnom u tradicionalnim crkvama, vec samo u trenutcima kada se prepozna takva situacija u kojoj bi ljudi dosli u opasnost da budu zavedeni od strane puta laznog.
Moj princip je da uvek svedocim biblijsku istinu, i u svom radu nikada ne spominjem druge crkve, osim ako sagovornik na tome insisira, onda upucujem na pogresnost takvih puteva.
Kako vi Adventisti djelujete?Pa uglavnom lažima i manipuliranjem,ono na prepad.
Svašta pričate o svima,a naj više o katoličkoj Crkvi i izgovarate takve laži o njoj kojih se ni sam sotona nebi posramio.
JS i nisu hrišćanska organ. oni su muslimani u hrišćanstvu kako mi ih mi zovemo po FB. a još su manje protestatska organ. Odudaraju od drugih u negativnom umejsto u pozitivnom. Imaju skoro sva učenja RKC i jedan dio Judaizma i Islama.
I tako nas Tripo 41 časti još jednim biserom iz svoje nepregledne škrinje
znanja,
a još kad u tu svoju priču ubaci pravoslavce, mormone, anglikance... zajedno u miroljubivoj Tripovoj religiji zle kobi koliko hoćeš .
Poslednja izmena: