Jehovini svedoci!

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
EGW pise "DA BOG IMA SVOJU DECU U SVIM CRKVAMA" isto kao sto Hristos kaze "DA ON IMA I DRUGE OVCE KOJE SU U DRUGIM TOROVIMA KOJE TREBA DA DOVEDE U SVOJ TOR"

U oba slucaja to znaci "DA TE CRKVE U RECIMA ELLEN WHITE, I TOROVI U GOVORU ISUSA HRISTA - NISU BOZJE CRKVE, NITI ELLN WHITE, PA NI HRISTOS TO GPOVORE," vec da postoje iskreni ljudi u svim crkvama, koji ne poznaju puninu istine, i da treba da je upoznaju i postanu deo Bozjeg naroda.

Da razdvojimo dve stvari.
Ja nemam ni jedno ucenje "JEHOVINIH SVEDOKA" vec ucenje reci Bozje.

Jehovini svedoci imaju masonska ucenja obojena biblijskim ucenjima.

Mire, nije Miler bio osnivac nikakvog pokreta, posebno ne Adventista, ti i dalje podrzavas staru laz neprijatelja Adventizma koju plasiraju na protivnickim sajtovima.

Miler je u trenutku kada je drzao propovedi bio Baptista, i on nije nista osnovao, vec je SAMO drzao predavanja o Hristovom drugom dolasku, na koja su dolazili pripadnici skoro svih tada postojecih crkava u Americi, cak i Rimokatolici.

Adventisti su se organizovali tek nakon 1844 godine, i na tu potrebu je uputio sam Bog, i to od grupe ljudi pridoslih iz svih tih crkava koji su posecivali Milrove skupove.

Covek kod JS ne moze biti obracen, niti se takva obracenost ispoljava kod Jehovinih svedoka, vec mehanicko, kruto, formalno ispravno ponasanje, koje je proizvod subjektivnog korigovanja samih dela i reci, bez istinske promene srca, koje je proizvod krstenja Svetim Duhom.

Kod njih vlada velika koncentracija sotonske sile, koju sam prepoznao u vreme kada sam nekolicinu puta odlazio na njihove skupove, i kongrese.
Cak sta vise, reci cu jednu osnovnu istinu "da je sotona podigao JS da bude pandan Adventizmu, sa ciljem da bi ljude zaveo od pravog puta istine"

Ovo ne govorim iz nekakve toboze mrznje ili netrpeljivosti prema njima, jer ja takva osecanja nemam niti gajim u sebi, vec da ljude upozorim, i uputim na put istine, jer ne reci istinu - znaci podrzavati laz.
To se moze uporediti sa jednom slikom coveka koji ide jednim putem a ne zna da se tamo nalazi neka provalija ili rupa u zemlji prekrivena senom.
Ako ja znam da se tamo nalazi provalija ili rupa u zemlji a ne upozorim tog coveka - ja tada u stvari navodim tog coveka da tim putem krene, i ucestvujem u ubistvu.
Zato je duznost svakog vernog coveka - da ljude upucuje na put istine, a da zigose svaku laz i put lazni.
Naravno - ne treba to ciniti na sva zvona, odnosno - da coveku to postane zivotna preokupacija, kao sto to mnogi cine, uglavnom u tradicionalnim crkvama, vec samo u trenutcima kada se prepozna takva situacija u kojoj bi ljudi dosli u opasnost da budu zavedeni od strane puta laznog.

Moj princip je da uvek svedocim biblijsku istinu, i u svom radu nikada ne spominjem druge crkve, osim ako sagovornik na tome insisira, onda upucujem na pogresnost takvih puteva.

Kako vi Adventisti djelujete?Pa uglavnom lažima i manipuliranjem,ono na prepad.
Svašta pričate o svima,a naj više o katoličkoj Crkvi i izgovarate takve laži o njoj kojih se ni sam sotona nebi posramio.

JS i nisu hrišćanska organ. oni su muslimani u hrišćanstvu kako mi ih mi zovemo po FB. a još su manje protestatska organ. Odudaraju od drugih u negativnom umejsto u pozitivnom. Imaju skoro sva učenja RKC i jedan dio Judaizma i Islama.

I tako nas Tripo 41 časti još jednim biserom iz svoje nepregledne škrinje
znanja,
a još kad u tu svoju priču ubaci pravoslavce, mormone, anglikance... zajedno u miroljubivoj
Tripovoj religiji zle kobi koliko hoćeš .

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Nije on bio Jehovin Svedok, nego je posetio po koji sastanak..

A ovo je pisao i ranije isti tekst o svom iskustvu, pa ga je sad kopirao i ponesto dodao.

Nema potrebe to ponavljati.

Covek koji veruje da teoloski nesto nije ispravno, osetice gorcinu , mucninu i nagon za povracanje, ako ga to pogadja, kao sto bi se osetio i svako od nas kada bi posmatrao npr. neki satanisticki ritual.

I nema u tome niceg cudnog, to je prosta psihologija.

I sam sam osetio isto, ali je to posledica mog shvatanja da ta organizacija nije Bozja, a ne neka moja umisljena sposobnost raspoznavanja duhova..

Kada sam redovno isao u adventisticku crkvu, i mislio da je ona Bozja, isti je osecaj bio kada sam posle toga isao u pravoslavnu. Mucnina, bol u zelucu i osecaj nelagodnosti, pritisak u vazduhu i sl. , pa sam se zaista pitao o cemu se tu radi..

To je tesko i opisati..

Isto sam osetio u adventistickoj kasnije..

Ali vise nemam takav osecaj, jer znam i odakle je, to je cisto psiholosko stanje..

I ljudi koji su napustili Jehovine Svedoke, ne iz mrznje, vec zbog dogme, ne osecaju se dobro kada vide casopis "kulu strazaru'' ili neku njihovu knjigu, i ja sam imao isti takav osecaj..

Bio sam u iskusenju da pobacam citavu biblioteku Jehovinih Svedoka zbog toga..

To je sve psihologija, a ne nekakva magicna sposobnost "raspoznavanja Duhova" kao sto Laodikeja ovde tvrdi...

Taramana iskoristio sve knjige EGW za potpalu, zbog uverenja..

O psihologiji, i kako vera deluje na um, sta se desava sa osobama koje pristupe J.S. mozemo pricati, i to je kompleksna tema, kojoj ovi gore mislim da nisu ni dorasli...

Kad je rec o psihologiji ,jedino sto mi je ostalo u glavi iz tog predmeta i sto mi je bila zivotne vodilja je ovo:
"Nekada se postojece prepreka ne moze savladati povecanjem napora u istom pravcu,Vec promenom u Nacinu Prilazenja tom Problemu.

Navikao sam se ja na sve i svasta,ali ko ruzno govori o drugima,govori i o sebi i svojim uverenjima.,pogotovo ako o tome govori bez saslusane odbrane onoga koje napada.

1.Jehovini Svedoci su jedina hriscanska verska organizacija koja na prvom mestu proslavlja ime Boga Oca po Isusovom Oce Nas da se slavi ime tvoje.

2.Jehovini Svedoci su takodje jedini koji se mole da dodje Bozje Carstvo i da bude Volja Bozja i na zemlji kao sto je vec na nebu. takodje po drugoj molitvi iz Oce nasa i tako redom.

3.Jehovini Svedoci se gade na idolopoklonstvo u skladu sa onim sto pise o idolima u Bibliji da su Gadovi!

4.Ma JS se razlikuju od svih drugih hriscanskih verskih organizacija kao dan od noci...

Ako neko zeli da to proveri eto neka uzme sta god hoce i videce da su svi sem JS ujedinjeni u veri o trojstvu,bozicu,uskrsu,besmrtnosti ljudske duse itd itd...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kad je rec o psihologiji ,jedino sto mi je ostalo u glavi iz tog predmeta i sto mi je bila zivotne vodilja je ovo:
"Nekada se postojece prepreka ne moze savladati povecanjem napora u istom pravcu,Vec promenom u Nacinu Prilazenja tom Problemu.

Bolje da ti je vodilja da se odbraniš od teksta kojeg sam dao. Meni je vodilja u ovome da se baš bavim arg. druge strane. A to je tebi strano. Ne smiješ ni da pogledaš šta drugi daju.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Antonija, nema kod Adventista, ni u mojim izjavama nikakvih lazi, niti su one prozete bilo kakvom mrznjom niti bilo kakvim negativnim duhom prema bilo kome.

Pogledaj samo sajtove tradicionalnih crkava, koje na sva zvona napadaju takozvane sekte, medju kojima najvise upravo Adventiste, ali i druge, i iznose takvu gomilu neistina, koje upucenog coveka dovode da se zgrozi, i zapita "da li ti ljudi imaju imalo morala i postenja"

U ovome se posebno istice Pravoslavna crkva.
Rimokatolicka manje - vise.

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Antonija, nema kod Adventista, ni u mojim izjavama nikakvih lazi, niti su one prozete bilo kakvom mrznjom niti bilo kakvim negativnim duhom prema bilo kome.

Pogledaj samo sajtove tradicionalnih crkava, koje na sva zvona napadaju takozvane sekte, medju kojima najvise upravo Adventiste, ali i druge, i iznose takvu gomilu neistina, koje upucenog coveka dovode da se zgrozi, i zapita "da li ti ljudi imaju imalo morala i postenja"

U ovome se posebno istice Pravoslavna crkva.
Rimokatolicka manje - vise.

Pozdrav

A najveće pokolje su upravo pravili pripadn. tradicionalnih vjera, nisu sektaši pravili to.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
EGW pise "DA BOG IMA SVOJU DECU U SVIM CRKVAMA" isto kao sto Hristos kaze "DA ON IMA I DRUGE OVCE KOJE SU U DRUGIM TOROVIMA KOJE TREBA DA DOVEDE U SVOJ TOR"

U oba slucaja to znaci "DA TE CRKVE U RECIMA ELLEN WHITE, I TOROVI U GOVORU ISUSA HRISTA - NISU BOZJE CRKVE, NITI ELLN WHITE, PA NI HRISTOS TO GPOVORE," vec da postoje iskreni ljudi u svim crkvama, koji ne poznaju puninu istine, i da treba da je upoznaju i postanu deo Bozjeg naroda.

Da razdvojimo dve stvari.
Ja nemam ni jedno ucenje "JEHOVINIH SVEDOKA" vec ucenje reci Bozje.

Jehovini svedoci imaju masonska ucenja obojena biblijskim ucenjima.

Mire, nije Miler bio osnivac nikakvog pokreta, posebno ne Adventista, ti i dalje podrzavas staru laz neprijatelja Adventizma koju plasiraju na protivnickim sajtovima.

Miler je u trenutku kada je drzao propovedi bio Baptista, i on nije nista osnovao, vec je SAMO drzao predavanja o Hristovom drugom dolasku, na koja su dolazili pripadnici skoro svih tada postojecih crkava u Americi, cak i Rimokatolici.

Adventisti su se organizovali tek nakon 1844 godine, i na tu potrebu je uputio sam Bog, i to od grupe ljudi pridoslih iz svih tih crkava koji su posecivali Milrove skupove.

Covek kod JS ne moze biti obracen, niti se takva obracenost ispoljava kod Jehovinih svedoka, vec mehanicko, kruto, formalno ispravno ponasanje, koje je proizvod subjektivnog korigovanja samih dela i reci, bez istinske promene srca, koje je proizvod krstenja Svetim Duhom.

Kod njih vlada velika koncentracija sotonske sile, koju sam prepoznao u vreme kada sam nekolicinu puta odlazio na njihove skupove, i kongrese.
Cak sta vise, reci cu jednu osnovnu istinu "da je sotona podigao JS da bude pandan Adventizmu, sa ciljem da bi ljude zaveo od pravog puta istine"

Ovo ne govorim iz nekakve toboze mrznje ili netrpeljivosti prema njima, jer ja takva osecanja nemam niti gajim u sebi, vec da ljude upozorim, i uputim na put istine, jer ne reci istinu - znaci podrzavati laz.
To se moze uporediti sa jednom slikom coveka koji ide jednim putem a ne zna da se tamo nalazi neka provalija ili rupa u zemlji prekrivena senom.
Ako ja znam da se tamo nalazi provalija ili rupa u zemlji a ne upozorim tog coveka - ja tada u stvari navodim tog coveka da tim putem krene, i ucestvujem u ubistvu.
Zato je duznost svakog vernog coveka - da ljude upucuje na put istine, a da zigose svaku laz i put lazni.
Naravno - ne treba to ciniti na sva zvona, odnosno - da coveku to postane zivotna preokupacija, kao sto to mnogi cine, uglavnom u tradicionalnim crkvama, vec samo u trenutcima kada se prepozna takva situacija u kojoj bi ljudi dosli u opasnost da budu zavedeni od strane puta laznog.

Moj princip je da uvek svedocim biblijsku istinu, i u svom radu nikada ne spominjem druge crkve, osim ako sagovornik na tome insisira, onda upucujem na pogresnost takvih puteva.

Jeste, EGW kaze da "Bog ima svoju decu u mnogim crkvama, da ce ih Bog dovesti u svoju pravu crkvu", ali takodje kaze da ako ih on ne dovede za vreme njihovog zivota u svoju crkvu - "da ce oni biti spaseni ako slede 'svetlost koju vec imaju' ".

To je ono sto vi ignorisete, samu cinjenicu, da ona "nije osudjivala pojedince", kao sto ste vi gore radite - tako baveci se "tudjim motivima" , vec je "osudjivala teologiju"!

Ti si gore pisao o "rodovima" ili "motivima" - "osudjujuci tako ljude"!
Sto na kraju procentualno gledano vodi "osudjivanju svih ljudi u toj zajednici"!

EGW se time ne bavi, vec kaze da ce "oni koji ne znaju bolje i koji rade po svojoj savesti i svetlu koje vec imaju (sto J.S. i cine) , biti spaseni" .

I to je i Biblijski stav!

A Tripo kaze da "cim oni nisu u pravoj crkvi, to je dokaz da su im i motivi zli" - pa "nece ni biti spaseni" - OVO JE APSURD!

TO EGW NIJE REKLA!!!

Jel ti citas sta on pise???

(a ako nesto drugo tvrdi, pa ja ne razumem, nek se vec jednom izjasni i da definiciju svojih tvrdnji, jer je i samom sebi kontradiktoran u izjavama).

A ti mu se pridruzujes, u takvim i slicnim "lutanjima", sto nije stav tvoje crkve, i opet ponavljam - NIJE STAV TVOJE CRKVE NITI EGW!

Ostalo ja necu ni komentarisati, jer sam nebrojeno mnogo puta rekao stav po pitanju Milera, a koji je NAGLASAVAM PONOVO - "zacetnik adventnog pokreta a ne osnivac vase crkve" - i to sam naglasio i u prethodnom postu da ne bude zabune (pa ne citas). Tako ja nista ne izvrcem i ne pokusavam manipulisati tvrdnjom da je on osnivac vase crkve.

Ipak, on je "zacetnik adventnog pokreta" i dokazano je bio mason, a njegove ideje, tumacenje prihvata i jedan od vasih osnivaca EGW, a njegovo tumacenje je bilo uprljano ranijim masonskim shvatanjima religije i same Biblije (iako su mu namere mozda bile iskrene) , i EGW prihvata ove izvrnute ideje, sto nije trebala, i to je moja tvrdnja. A isto je i sa C.T.Russell-om koji je takodje bio mason i osnivac Jehovinih Svedoka, iako mu namere mozda bile iskrene..

Ja vas, niti osudjujem niti napadam, vec ovo isticem iz razloga sto necu da podrzavam primenu "duplih standarda" u ocenjivanju bilo koga. I "upiranja prsta u druge" kao pokusaj "skretanja paznje sa sebe" - tvrdnjama kako su "J.S. su masonska organizacija a vi kao niste" - jer ako se za njih moze reci da su masonska moze se i za vas...

Ja da sam adventista, nikada ne bih potegao ovakav argumenat, jer bi time osudio i sebe, a vi to radite, neprestano pokopavate sebe svojim izjavama..

Niti ste u skladu sa EGW, a niti u skladu sa ucenjem svoje crkve, sami ste sebi oprecni. Citav jedan haos!

Dakle, sve sto se moze prigovoriti J.S, moze se prigovoriti i vama u globalu, i primeniti i na vas, i to su onda "dupli standardi" u ocenjivanju, gde upirete prstom u druge a svoje skrivate..

Ja necu to raditi, i uvek sam za posteno sagledavanje i obostranu osudu, ako osudjujem druge za nesto, osudicu isto u mojoj zajednici, sto vi ne cinite!!!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

To je tacno, i ja osudjujem vernike sopstvene crkve sto to rade, sto iznose neistine protiv adventista i drugih, neki to cine iz neznanja a neki namerno..

Dakle , ja posteno osudjujem svoje, dok vi svoje vernike koji iznose lazi protiv drugih ne osudjujete uopste..

To su "dupli standardi", i to nije posteno, ja samo trazim postenje od vas.

Nije meni do rasprave, ja znam da sam u pravu, jer se stavljam u polozaj adventiste, da sam ja adventista, opet bih osudio Tripa i tebe (a tebe zato sto ga podrzavas), jer ne pisete u korist adventisticke crkve.

Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, iznosis neistine o meni.

Ti sam znas da sam u vise navrata pisao o onim ljudima koji ne poznaju istinu, a zive krajnje posteno, po svetlosti koju imaju, da ce tim ljudoma Bog suditi po savesti.

Ja ne osudjujem nikog, vec govorim protiv laznih ucenja, i nespremnosti pojedinaca da prihvate istinu i ako im je otkrivena.

Ja ne osudjujem svoje, jer ja nisam sudija, vec sam pozvan da radim na duhovnom probudjenju i reformi crkve.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Bolje da ti je vodilja da se odbraniš od teksta kojeg sam dao. Meni je vodilja u ovome da se baš bavim arg. druge strane. A to je tebi strano. Ne smiješ ni da pogledaš šta drugi daju.
Pa ti si mi odgovorio da imas idole u kuci i da ti to ne smeta,kolko se ja secam u jednim od postova...ili nemas (idole),gadove u kuci?

Natrag