Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nijedna crkva nije sebe tako prikazala kao RKC znamo kakvi su užasi izašli na površinu i koliko RKC nema istinu koja je u Bibliji, a nemaju je ni JS.

Pa glavno da "vi protestanti imate istinu", koju ste sirili "na silu" i ubijali ste druge ljude zbog vere, a koliko je samo Kalvin ubio ljudi?

Evo sta pise o njemu na wikipediji:

"У том периоду наметао је грађанима да прихвате неке његове заповести у вези са потврдом вере, па је дошло до сукоба са Фарелом, који се завршио прекидом сарадње....

Полагао је право на екскомуникацију и животе грађана. Биле су забрањене и најбаналније слободне активности као што су песма и игра. Затваране су кафане и гостионице, а за било какво довођење постојећег поретка у питање била је предвиђена казна смрћу, или, у блажим случајевима, протеривање из града. Диктатор је постао 1555.
"

Vasa prorocica ovog coveka pominje kao Bozjeg radnika!

Evo sta ona kaze u knjizi "Velika Borba"( strana 120-121) :

"Bog je pripremio i druge radnike za svoje delo. U jednoj pariskoj skoli nalazio se jedan ozbiljan i miran mladic, jakog i pronicljivog duha,koji se isticao kako cistotom svog duha, tako i velikom revnoscu za proucavanjem i poboznoscu.

Njegova marljivost i njegovi talenti, ucinili su ga ponosom skole, i svi su se nadali da ce Zan Kalvin postati jedan od najsposobnijih i najpoatojanijih branitelja (katolicke) crkve.

Ali, zrak Božanske svjetlosti prodro je čak i kroz zidove skolastike i praznovjerja kojima je Kalvin bio ograđen.. Kalvin je u Bibliji nasao Hrista.."

Vasa prorocica tvrdi da je Zan Kalvin, bio "inspirisan zracima Bozanske svetlosti", a ustvari je bio jedan obican tiranin, koji je "NA SILU LJUDIMA NAMETAO VERU"!

STA STE VI BOLJI OD KATOLIKA???

NISTA!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa glavno da "vi protestanti imate istinu", koju ste sirili "na silu" i ubijali ste druge ljude zbog vere, a koliko je samo Kalvin ubio ljudi?

To ne umanjuje značaj reform. da nije njih ne bi imali Bibliju danas, a živjeli bi kao u Srdnjem vijeku.

Evo sta pise o njemu na wikipediji:

"У том периоду наметао је грађанима да прихвате неке његове заповести у вези са потврдом вере, па је дошло до сукоба са Фарелом, који се завршио прекидом сарадње....

Полагао је право на екскомуникацију и животе грађана. Биле су забрањене и најбаналније слободне активности као што су песма и игра. Затваране су кафане и гостионице, а за било какво довођење постојећег поретка у питање била је предвиђена казна смрћу, или, у блажим случајевима, протеривање из града. Диктатор је постао 1555.
"

I Isus Navin pobio djecu, a pravosl. kažu da nijetrebao, a Bog kaže da jeste. A i sa wikiped. može da se ospori dosta tekstova.

Evo sta ona kaze u knjizi "Velika Borba"( strana 120-121) :

"Bog je pripremio i druge radnike za svoje delo. U jednoj pariskoj skoli nalazio se jedan ozbiljan i miran mladic, jakog i pronicljivog duha,koji se isticao kako cistotom svog duha, tako i velikom revnoscu za proucavanjem i poboznoscu.

Sve tačno.

Vasa prorocica tvrdi da je Zan Kalvin, bio "inspirisan zracima Bozanske svetlosti", a ustvari je bio jedan obican tiranin, koji je "NA SILU LJUDIMA NAMETAO VERU"!

STA STE VI BOLJI OD KATOLIKA???

NISTA!

Već sam davao mapu rodova bolji i od katolika i pravosl. Šta vrijedi tvoja riječ bez dokaza? I bilo čija riječ.

Čak su i sami katolici priznali koliko je reform. donijela dobra.

Vest na B92:

"Najsrećnije zemlje sveta: Na kom mestu je Srbija? Prema poslednjem istraživanju o zemljama u kojima žive najsrećniji ljudi (World Happines Report 2016), u kojem je učestvovalo 157 zemalja, najsrećniji ljudi žive u Danskoj, Švajcarskoj, Islandu, Norveškoj i Finskoj."

Moj komentar je da su najsrećniji oni koji su najprosperitetniji i najzahvalniji, a to su protestantski narodi, zbog reformacije koju su imali od XVI do XIX veka. Oni su imali proces neprekidnog duhovnog rada na sebi, borbe protiv svojih slabosti karaktera i to je ostavilo posledice na njima i do danas. A ovako su pisali katolici o njima u XIX veku (godine 1869.) pokušavajući da ospore ono što je i danas njihova odlika:
-------------------------------------------------------------------------
"Čuli smo da se tvrdi, iznova i opet iznova, da su protestantske zemlje mnogo slobodnije, prosvećenije, vrednije, više preduzimljive, više prosperitetne, više moralne i više srećne, od onih koje su ostale verni katoličkoj religiji; i postalo je moderno da se pretpostavi, da se ova takozvana superiornost prilično pripiše samozvanoj reformaciji. Ova velika religiozna revolucija XVI veka, kako kažu njeni prijatelji, emancipovala je ljudski um iz ponižavajućeg ropstva, i stoga dala novi podstrek čovječanskoj aktivnosti, čiji se rezultati vide u gore navedenim društvenim dobrobitima. Dok su katoličke zemlje ostale nepromenjene pod uticajem nepromenjenog religijskog sistema, protestantske zemlje su, pod uticajem jedne vodeće crte, od koje je progres, napredovale i postale su nemerljivo iznad svojih susjeda. Ovo je savremena teorija, koju mi želimo kratko da istražimo u ovom radu. ..." (Martin John Spalding, Miscellanea: Comprising Reviews, Lectures, and Essays, on Historical, Theological and Miscellaneous Subjects, 1869)

A Mire će da ima samo svoju riječ,a ja dokaze.

A ti dokazi se vide po državama, kakav je Meksiko ,a kakva je Švedska, kakva je Ukrajinu a kakva je Vel. Brit.

Pa Belorusija ima veći stepen razvoda nego SAD.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To ne umanjuje značaj reform. da nije njih ne bi imali Bibliju danas, a živjeli bi kao u Srdnjem vijeku.

I Isus Navin pobio djecu, a pravosl. kažu da nijetrebao, a Bog kaže da jeste. A i sa wikiped. može da se ospori dosta tekstova.

Sve tačno.

Već sam davao mapu rodova bolji i od katolika i pravosl. Šta vrijedi tvoja riječ bez dokaza? I bilo čija riječ.

Čak su i sami katolici priznali koliko je reform. donijela dobra.

Vest na B92:

"Najsrećnije zemlje sveta: Na kom mestu je Srbija? Prema poslednjem istraživanju o zemljama u kojima žive najsrećniji ljudi (World Happines Report 2016), u kojem je učestvovalo 157 zemalja, najsrećniji ljudi žive u Danskoj, Švajcarskoj, Islandu, Norveškoj i Finskoj."

Moj komentar je da su najsrećniji oni koji su najprosperitetniji i najzahvalniji, a to su protestantski narodi, zbog reformacije koju su imali od XVI do XIX veka. Oni su imali proces neprekidnog duhovnog rada na sebi, borbe protiv svojih slabosti karaktera i to je ostavilo posledice na njima i do danas. A ovako su pisali katolici o njima u XIX veku (godine 1869.) pokušavajući da ospore ono što je i danas njihova odlika:
-------------------------------------------------------------------------
"Čuli smo da se tvrdi, iznova i opet iznova, da su protestantske zemlje mnogo slobodnije, prosvećenije, vrednije, više preduzimljive, više prosperitetne, više moralne i više srećne, od onih koje su ostale verni katoličkoj religiji; i postalo je moderno da se pretpostavi, da se ova takozvana superiornost prilično pripiše samozvanoj reformaciji. Ova velika religiozna revolucija XVI veka, kako kažu njeni prijatelji, emancipovala je ljudski um iz ponižavajućeg ropstva, i stoga dala novi podstrek čovječanskoj aktivnosti, čiji se rezultati vide u gore navedenim društvenim dobrobitima. Dok su katoličke zemlje ostale nepromenjene pod uticajem nepromenjenog religijskog sistema, protestantske zemlje su, pod uticajem jedne vodeće crte, od koje je progres, napredovale i postale su nemerljivo iznad svojih susjeda. Ovo je savremena teorija, koju mi želimo kratko da istražimo u ovom radu. ..." (Martin John Spalding, Miscellanea: Comprising Reviews, Lectures, and Essays, on Historical, Theological and Miscellaneous Subjects, 1869)

A Mire će da ima samo svoju riječ,a ja dokaze.

A ti dokazi se vide po državama, kakav je Meksiko ,a kakva je Švedska, kakva je Ukrajinu a kakva je Vel. Brit.

Pa Belorusija ima veći stepen razvoda nego SAD.

Pravis se ti lud.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U meni nema ničega od onoga što mi je ovde pripisano, i ograđujem se o svaku napisanu reč.

Svako nek ispita svoje izjave pred Bogom, kao i stavove, pa neka onda sudi drugima.

Što se tiče onoga što sam napisao u svom predhodnom komentaru, ostajem pri svakoj reči.

Osim toga, svi se danas prave nevešti junaci, a u vreme kada su svi napadali na sva zvona Jehovine svedoke - ja sam ih branio, i odbijao da pišem protiv njih.
Ono što sam izneo je isključivo iz razloga - da razdvojim laž od istine, i put Božji od puta sotonskog, asvako neka se moli sam za sebe, da ga Gospod osvedoči u istinu, i da tim putem krene.

Još nešto u vezi Jehovinih svedoka.

Ja JS odvajam od ostalih protestanata, jer protestantizam je u suštini ono pravo integralno Hrišćanstvo, s time - da neke protestantske crkve imaju više, a neke manje svetlosti po određenim pitanjima vere.

Za razliku od toga - Jehovini svedoci su okultno masonska organizacija, koja propagira okultna učenja i ideje.
Oni sami sebe ne smatraju protestantima.

Samo bih odgovorio na Miretov komentar "DA JA DANA NISAM PROVEO U ORGANIZACIJI ADVENTISTA, I DA NEMAM ISKUSTVO OBRAĆENJA I PROMENE"

Mire, 24 godine sam prisutan u Adventizmu, i Adventizam poznajem u srži, i iskustvo obraćenja i promene imam, kao i mnoštvo drugih ličnih iskustava sa Gospodom.
Adventisti imaju istinu, ali nažalost - danas je u Adventizmu prisutan verski formalizam, i to je opisano u poruci Laodikejskoj crkvi, i zato je Bog podigao reformni pokret za probuđenje i reformu crkve, i on će preko njega ili sam to probuđenje i reformu sprovesti, i pripremiti svoj narod, kao i ovaj svet - za Hristov dolazak u slavi.

Amin!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U meni nema ničega od onoga što mi je ovde pripisano, i ograđujem se o svaku napisanu reč.

Nisam ti nista pripisao , ja u tebi vidim postenog i dobrog coveka, sem sto sam primetio da pomalo stajes na stranu gospodina Tripa.

Svako nek ispita svoje izjave pred Bogom, kao i stavove, pa neka onda sudi drugima.

Pa tako i treba da bude, mi prvo sudimo sebe, i Bog ce nas suditi onako kako sudimo sebe ili kako sudimo druge - odnosno po nasim stavovima.

Ako su u pitanju dvostruki standardi, ako jedan koristimo za sebe a drugi za druge, onda cemo biti i sudjeni kao licemeri..

Ja kod Tripa vidim dvostruke standarde, nazalost..

Što se tiče onoga što sam napisao u svom predhodnom komentaru, ostajem pri svakoj reči.

Tvoje pravo da imas svoj stav.

Osim toga, svi se danas prave nevešti junaci, a u vreme kada su svi napadali na sva zvona Jehovine svedoke - ja sam ih branio, i odbijao da pišem protiv njih.

Pa ja sam ih branio, ali i napadao, a sad zameram sebi sto sam bio preostar, Tripo je gori nego ja..

Još nešto u vezi Jehovinih svedoka.

Ja JS odvajam od ostalih protestanata, jer protestantizam je u suštini ono pravo integralno Hrišćanstvo, s time - da neke protestantske crkve imaju više, a neke manje svetlosti po određenim pitanjima vere.

Odvojio si J.S. od protestanata, i kazes da "svi protestanti imaju svetlosti po odredjenim pitanjima vere".

A to onda znaci da J.S. "uopste nemaju nikakve svetlosti"?

Kako to moze biti kada si i sam uzeo neka njihova ucenja i inkonprorirao ih u svoja.. Npr. ucenje o "drugoj sansi", tj. da ce svako dobiti jos jednu sansu nakon vaskrsenja u toku Hristovog hiljadugodisnjeg carstva..

Svejedno da li si sam dosao do toga - to onda svakako znaci da oni "imaju odredjene svetlosti".

Ali ipak, ti ih iskljucujes iz grupe onih koji su na strani Hrista, te svrstavas u demonske grupacije..

Koliko je protestanata koji su ucili "protiv Trojstva" i EGW ih oznacava kao "nosioce istine"???

Nisi dosledan EGW!

Za razliku od toga - Jehovini svedoci su okultno masonska organizacija, koja propagira okultna učenja i ideje.

To kaze neko cijeg pokreta je osnivac bio m... ?

Nemoj mi odgovoriti..

Samo bih odgovorio na Miretov komentar "DA JA DANA NISAM PROVEO U ORGANIZACIJI ADVENTISTA, I DA NEMAM ISKUSTVO OBRAĆENJA I PROMENE"

Mire, 24 godine sam prisutan u Adventizmu, i Adventizam poznajem u srži, i iskustvo obraćenja i promene imam, kao i mnoštvo drugih ličnih iskustava sa Gospodom.
Adventisti imaju istinu, ali nažalost - danas je u Adventizmu prisutan verski formalizam, i to je opisano u poruci Laodikejskoj crkvi, i zato je Bog podigao reformni pokret za probuđenje i reformu crkve, i on će preko njega ili sam to probuđenje i reformu sprovesti, i pripremiti svoj narod, kao i ovaj svet - za Hristov dolazak u slavi.

Amin!

Takodje 20 godina u adventizmu, koliko onda poznajem vase ucenje?

Nisam tvrdio "da nemas iskustvo obracenja u adventizmu" (procitaj ponovo, poceo si da ne citas kao Tripo) , rekao sam da nisi doziveo "promenu koja se desava pod uticajem evandjelja koje Jehovini Svedoci propovedaju" .

EGW kaze da Bog ima svoju decu u svim crkvama , a ti pricas nesto drugo, kao i Tripo..

Ja upravo podrzavam EGW.
Vi joj se suprotstavljate.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
EGW pise "DA BOG IMA SVOJU DECU U SVIM CRKVAMA" isto kao sto Hristos kaze "DA ON IMA I DRUGE OVCE KOJE SU U DRUGIM TOROVIMA KOJE TREBA DA DOVEDE U SVOJ TOR"

U oba slucaja to znaci "DA TE CRKVE U RECIMA ELLEN WHITE, I TOROVI U GOVORU ISUSA HRISTA - NISU BOZJE CRKVE, NITI ELLN WHITE, PA NI HRISTOS TO GPOVORE," vec da postoje iskreni ljudi u svim crkvama, koji ne poznaju puninu istine, i da treba da je upoznaju i postanu deo Bozjeg naroda.

Da razdvojimo dve stvari.
Ja nemam ni jedno ucenje "JEHOVINIH SVEDOKA" vec ucenje reci Bozje.

Jehovini svedoci imaju masonska ucenja obojena biblijskim ucenjima.

Mire, nije Miler bio osnivac nikakvog pokreta, posebno ne Adventista, ti i dalje podrzavas staru laz neprijatelja Adventizma koju plasiraju na protivnickim sajtovima.

Miler je u trenutku kada je drzao propovedi bio Baptista, i on nije nista osnovao, vec je SAMO drzao predavanja o Hristovom drugom dolasku, na koja su dolazili pripadnici skoro svih tada postojecih crkava u Americi, cak i Rimokatolici.

Adventisti su se organizovali tek nakon 1844 godine, i na tu potrebu je uputio sam Bog, i to od grupe ljudi pridoslih iz svih tih crkava koji su posecivali Milrove skupove.

Covek kod JS ne moze biti obracen, niti se takva obracenost ispoljava kod Jehovinih svedoka, vec mehanicko, kruto, formalno ispravno ponasanje, koje je proizvod subjektivnog korigovanja samih dela i reci, bez istinske promene srca, koje je proizvod krstenja Svetim Duhom.

Kod njih vlada velika koncentracija sotonske sile, koju sam prepoznao u vreme kada sam nekolicinu puta odlazio na njihove skupove, i kongrese.
Cak sta vise, reci cu jednu osnovnu istinu "da je sotona podigao JS da bude pandan Adventizmu, sa ciljem da bi ljude zaveo od pravog puta istine"

Ovo ne govorim iz nekakve toboze mrznje ili netrpeljivosti prema njima, jer ja takva osecanja nemam niti gajim u sebi, vec da ljude upozorim, i uputim na put istine, jer ne reci istinu - znaci podrzavati laz.
To se moze uporediti sa jednom slikom coveka koji ide jednim putem a ne zna da se tamo nalazi neka provalija ili rupa u zemlji prekrivena senom.
Ako ja znam da se tamo nalazi provalija ili rupa u zemlji a ne upozorim tog coveka - ja tada u stvari navodim tog coveka da tim putem krene, i ucestvujem u ubistvu.
Zato je duznost svakog vernog coveka - da ljude upucuje na put istine, a da zigose svaku laz i put lazni.
Naravno - ne treba to ciniti na sva zvona, odnosno - da coveku to postane zivotna preokupacija, kao sto to mnogi cine, uglavnom u tradicionalnim crkvama, vec samo u trenutcima kada se prepozna takva situacija u kojoj bi ljudi dosli u opasnost da budu zavedeni od strane puta laznog.

Moj princip je da uvek svedocim biblijsku istinu, i u svom radu nikada ne spominjem druge crkve, osim ako sagovornik na tome insisira, onda upucujem na pogresnost takvih puteva.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
JS i nisu hrišćanska organ. oni su muslimani u hrišćanstvu kako mi ih mi zovemo po FB. a još su manje protestatska organ. Odudaraju od drugih u negativnom umejsto u pozitivnom. Imaju skoro sva učenja RKC i jedan dio Judaizma i Islama.

Natrag