Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Da li peres ruke kad vrsis nuzdu ili ides da se zdravis sa poznanicima?
Pitanje higijene je oduvek bilo veoma bitno,i Biblija o njemu govori.
U Bibliji je Bozja naredba da se krv uvek prilikom ubijanja zivotinje proliva na zemlju,pa cak i zatrpava da je ne bi lizale druge zivotinje jer je to gadno.
U Bibliji nigde ne pise da se krv treba skupljati i potom koristiti za bilo sta.
Bozja naredba je zabrana koriscenja krvi koja je bila popularna i u I veku nase ere medju paganima.
Mislis li da se smrcu Isusa Hrista i apostola nesto promenilo???

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Da li peres ruke kad vrsis nuzdu ili ides da se zdravis sa poznanicima?
Pitanje higijene je oduvek bilo veoma bitno,i Biblija o njemu govori.
U Bibliji je Bozja naredba da se krv uvek prilikom ubijanja zivotinje proliva na zemlju,pa cak i zatrpava da je ne bi lizale druge zivotinje jer je to gadno.
U Bibliji nigde ne pise da se krv treba skupljati i potom koristiti za bilo sta.
Bozja naredba je zabrana koriscenja krvi koja je bila popularna i u I veku nase ere medju paganima.
Mislis li da se smrcu Isusa Hrista i apostola nesto promenilo???

Sta se sa tobom desilo Rise?
Znaci neznas nista da odgovoris na moj post, nego lupas gluposti.
Svakako da krv nije za upotrebu kako je neki i danas koriste, ali gde ti je odgovor na moj post? Znaci da o celom skolskom vaspitnom sistemu i o mnogobrojnim zdravsteveni i humanitarnim , o rasprostanjenom radu preko TV i Radija ti ne znas nista da kazes?
Znao si da nas kritikujes sto jednom u godini skupljamo novac za postradale, ali nisi se setio da mi taj novac ne trosimo za svoje potrebe, nego ga dajemo da pomognemo onima koji stradaju u zemljama gde su ratovi i elementarne nepogode. Reci nam Rise sta tvoja zajedica radi na tom polju? NISTA!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Postovanje Rise,
malo si me iznenadio ovom tvojom izjavom. Ili ti ne znas ko su adventisti i sta rade ili ne zelis da znas. Istina je to da advetisti svake godine idu i od ljudi traze prilog za siromasne.
Poznato mi je da to ne rade JS, ali i oni uzimaju priloge ako im neko da.

Rise, reci nam, sta vi JS radite, osim idenja od kuce do kuce i nametanje svoje literature ljudima?
Da budem posten, to sto vi radite od kuce do koce je dobro i nijedna crkva to neobavlja kao vi. To je za pohvalu. I to je dobro sto badava dajete svoju literaturu, ali Rise to je sve sto vi cinite. Da li je tako? Sam znas da jeste.

A sta adventisti rade?

1. Advetisti imaju svoje crkve po celome svetu (To i vi imate)

2. Adventisti imaju svoje zdravstevene organizacije, bolnice, klninike, sanatorijume, institute. (A vi nemate nista)
Moj sin upravo sada radi na stavarnju ujedinjene zajednice od 176 adventistickih bolnica u svetu sto ce biti najvece udruzenje zdravstevenih institucija na svetu.

3 Advenmtisti imaju svoje radio i TV stanice i progrme u mnogim zemljama svetaa. I preko njih 24 casa dnevno propoveda se Jevanjdelje.

4. Adventisi imaju preko 5000 skola od osnovnih do univerziteta.

5. Adventisti imaju svoju Dobrotvornu organizaciju - ADRA, koja neprestano pomaze siromasnima, onima koji postradaju od hurikana, zemljotresa, poplava, pozara i drugog. Hiljade ljudi su se posvetili tom poslu pomaganja,ugrozenimqa. Za njih mi idemo i od ljudi trazimo dobrovoljne priloge, kojima dajemo zvanican izvaasta u koju svrhu je utrosen novac koaga smo dobili prosle godine. A gde ste vi posle svi nedaca koje nanose veliki bol i oduzimaju hiljade zivota? Nikad ni u jednoj nesreci nisam vas sreo .

Iako vi najbolje od svih radite posao od vrata do vartata, sistem rada Adventisticke crkve dokazao je da je upotreba savremene tehnike i uticaj skoldkog sistema daleko uspesniji, nego samo posete ljudi po stanovima. To pokazije i statistika, zato je broj Advetista dvostroko veci od vas JS. Ako si blisu Adventisticke crkve navrati i potrazi knigu, DALI JE TO KULAQ STRAZAR? Na kraju te knjige dada je statistika JS i Advetista pa sam mozes videti veliku razliku.

Postovanje cika Miko,
Jehovini svedoci slede put Isusa Hrista i prvih hriscana.
JS se ne razmecu skolama i bolnicama kao i drugim ustanovama.
JS postuju zakone zemlje u kojoj se nalaze sve dok se ne suprostavljaju Bozjim naredbama.
JS pomazu koliko mogu i koliko znaju svim unesrecenima i postoje bezbroj izvestaja koje ne mozes pronaci u novinama koje citas vec na sajtu JS,kao i casopisima JS.
JS slede primer davanja koje je naredio Isus Hrist o davanju priloga.
Da li si negde u Bibliji procitao da je Isus trazio desetak od svojih ucenika???
Sta im je zapovedio po pitanju priloga?
Jel im rekao da trebaju da daju desetak?i gde je to zapisano?
Da li im je igde rekao da moraju da daju ili pak
Matej 6 glava
2. Kad dakle daješ milostinju, ne trubi pred sobom, kao što čine licemeri po zbornicama i po ulicama da ih hvale ljudi. Zaista vam kažem: primili su platu svoju.
3 A ti kad činiš milostinju, da ne zna levica tvoja šta čini desnica tvoja.
4 Tako da bude milostinja tvoja tajna; i Otac tvoj koji vidi tajno, platiće tebi javno.

i ono najvaznije
2. Коринћанима 9:7
7 Нека свако учини како је одлучио у срцу, не нерадо или на силу, јер Бог воли онога ко радосно даје.
E sad ako se desetak daje nerado,(sem sto ga Isus nije zapovedio) sta misli Bog o tome???

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Matej 6 glava
2. Kad dakle daješ milostinju, ne trubi pred sobom, kao što čine licemeri po zbornicama i po ulicama da ih hvale ljudi. Zaista vam kažem: primili su platu svoju.
3 A ti kad činiš milostinju, da ne zna levica tvoja šta čini desnica tvoja.
4 Tako da bude milostinja tvoja tajna; i Otac tvoj koji vidi tajno, platiće tebi javno.

A vi baš na sva zvona se hvalite koliko ste i kavih dobrih djela učinili.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ma nemoj?
Da se nisam mozda ja hvalio ili neki JS,kolko imamo skola,bolnica,limuzina,kome sve i na koje nacine nismo pomogli???Citas li ti sta pisu tvoji,ili je tvoj zadatak da samo spamujes?

To se vidi na FB gdje ste se hvalili, davao sam ovdje kopije vašeg hvaljenja.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pa za tebe je problem.Ti trazis desetak od svojih inace ce biti sankcionisani.

Natrag