Postovanje Rise,
malo si me iznenadio ovom tvojom izjavom. Ili ti ne znas ko su adventisti i sta rade ili ne zelis da znas. Istina je to da advetisti svake godine idu i od ljudi traze prilog za siromasne.
Poznato mi je da to ne rade JS, ali i oni uzimaju priloge ako im neko da.
Rise, reci nam, sta vi JS radite, osim idenja od kuce do kuce i nametanje svoje literature ljudima?
Da budem posten, to sto vi radite od kuce do koce je dobro i nijedna crkva to neobavlja kao vi. To je za pohvalu. I to je dobro sto badava dajete svoju literaturu, ali Rise to je sve sto vi cinite. Da li je tako? Sam znas da jeste.
A sta adventisti rade?
1. Advetisti imaju svoje crkve po celome svetu (To i vi imate)
2. Adventisti imaju svoje zdravstevene organizacije, bolnice, klninike, sanatorijume, institute. (A vi nemate nista)
Moj sin upravo sada radi na stavarnju ujedinjene zajednice od 176 adventistickih bolnica u svetu sto ce biti najvece udruzenje zdravstevenih institucija na svetu.
3 Advenmtisti imaju svoje radio i TV stanice i progrme u mnogim zemljama svetaa. I preko njih 24 casa dnevno propoveda se Jevanjdelje.
4. Adventisi imaju preko 5000 skola od osnovnih do univerziteta.
5. Adventisti imaju svoju Dobrotvornu organizaciju - ADRA, koja neprestano pomaze siromasnima, onima koji postradaju od hurikana, zemljotresa, poplava, pozara i drugog. Hiljade ljudi su se posvetili tom poslu pomaganja,ugrozenimqa. Za njih mi idemo i od ljudi trazimo dobrovoljne priloge, kojima dajemo zvanican izvaasta u koju svrhu je utrosen novac koaga smo dobili prosle godine. A gde ste vi posle svi nedaca koje nanose veliki bol i oduzimaju hiljade zivota? Nikad ni u jednoj nesreci nisam vas sreo .
Iako vi najbolje od svih radite posao od vrata do vartata, sistem rada Adventisticke crkve dokazao je da je upotreba savremene tehnike i uticaj skoldkog sistema daleko uspesniji, nego samo posete ljudi po stanovima. To pokazije i statistika, zato je broj Advetista dvostroko veci od vas JS. Ako si blisu Adventisticke crkve navrati i potrazi knigu, DALI JE TO KULAQ STRAZAR? Na kraju te knjige dada je statistika JS i Advetista pa sam mozes videti veliku razliku.