Jehovini svedoci se po mnogo cemu razlikuju od svih ostalih religija.Jedina religija na svetu koja se ne ustrucava da kaze ono sto smatra da jeste istina ,i koja to dokazuje navodima iz Biblije,i jos bitnije,koja zivi po onome sto misli!
Jedino po cemu su isti ,jeste verovanje da je Isus uskrsnuo u nedelju.
To naravno i nije toliko bitno,jer najvaznije je da je Isus vaskrsnut,da ga je Bog Otac vaskrsnuo.
Ipak malo mi je nelogicno da se nije ispunilo Isusovo prorocanstvo da ce biti tri dana i tri noci mrtav.
Meni je licno nelogicno da je vaskrsnut bas u nedelju zorom,jer tad je proslo negde oko dan ipo,cak ni puna dva dana.
Logicnije mi je da ga je Bog vaskrsnuo u ponedeljak.
Razlog za to je moje misljenje koje naravno ne mora da bude tacno,a nije ni toliko bitno.
Eto Srbija je ove godine imala praznik drzavnosti u sbotu,a praznovao se i ponedeljak,jer je subota bila neradni dan.
Zasto to ne bi primenjivali i Jevreji?
Ako su na praznik pashu hvatali Isusa i ubili ga ,a ta godina im je bila i jubilarna pedesetnica itd,zasto ne bi produzili sabat za jos jedan dan? Pod tim uslovom bi Isus bio vaskrsnut u ponedeljak.
Mislim da u originalnom tekstu stoji rec "dan posle sabata",a ne "Nedelja",tako da je prevod nedelja meni nelogican.
Zanima me vase misljenje o tome?