Ista stvar ti je i kod Subotara -
samo oni koji slave Subotu - bit će spašeni.
Za čiju riječ - nauk je svjedočio bilo koji SZ prorok?
Jahvinu - ili - Isusovu?
Za čiju riječ - nauk je svjedočio Gospodin Isus?
Jahvinu - ili - SVOJU?
Isus Hristos je rekao "
Pregledajte pisma... jer ona svedoce o Meni". Sve sto ja radim u Svetom Pismu, ja pregledam Pismo i trazim svedocanstvo o Isusu.
Dok vi pregledate pisma i trazite ''svedocanstvo o Jehovi''. Zato je Istina od vas sakrivena, jer: 'u Isusu je sakriveno svo blago spoznanja i Istine'' , nije ono u ''Jehovi'' , jevreji su imali svedocanstvo 'o Isusu'' ali je od njih bilo sakriveno, za proroke se kaze da su: ''
proroci.. tražili i ispitivali.. vreme u koje je javljao Duh Hristov u njima, i u napred svedocio za Hristove muke i za slave posle toga''(1.petrova 1:9) , oni su svi pisali o 'Isusu Hristu' a ne o 'Jehovi', samo je to bilo sakriveno od njih, a '
stena koja ih je pratila bese Hristos''.(1. kor. 10:4)
Ceo stari zavet ti je prica o ''Isusu Hristu'', pa kako ti mene pitas, ''za ciju rec-ili nauku'' , je svedocio bilo koj SZ prorok?
Ovde ti se cak i ''duh'' kojim su bili nadahnuti nazaiva ''duh Hristov''.
Oni govore o Hristu i svedoce njegovu nauku!
Gde u starom zavetu Jehova kaze jevrejima da ce biti upuceni u ''svu istinu'' , to je samo u novom zavetu, gde se kaze da ''je sve blago spoznanja i Istine SAKRIVENO u Isusu''.
Ti na ovaj nacin ostajes u starom zavetu, i ''pokrivalo ostaje na licu tvojemu'' prilikom citanja svetog pisma, ali kada se obratis Hristu 'skida se pokrivalo'.
Ti dakle ostajes u starom zavetu, i ti ne vidis nista vise od ''Jahvea''. Kao sto ni jevreji danas ne vide Isusa...
Kome se je Gospodin Isus molio?
TKO je Taj Bog kome se Isus molio?
Koju molitvu je Isus dao ljudima?
Da se mole Njemu - Isusu,
ili - nemome Drugome?
I TKO je TAJ?
Ako uzmes 'model molitvu' koju je Isus naucio svoje ucenike da se mole, nigde im nije rekao da treba da nazivaju Boga 'Jahve' vec 'Otac', zar je to cudno buduci da ga ni sam nije spominjao i da je u ono vreme izraz 'Jahve' bio zamenjen sa izrazom 'PIPI' u njihovim biblijama, sto znaci 'Tata'?
Nema tog 'Jahve' o kojem ti govoris ovde, Isus se moli da bi nama ostavio primer kako da se molimo Ocu dok je bio na zemlji, buduci da je bio na zemlji i u unizenom ljudskom telu(''on se ponizio i uzeo oblicje sluge''), on je u tom trenutku bio manji od Boga, zato nije nista cudno sto mu se moli.
Ako vec hoces da kazes da je molitva koju je on ovde dao, ''model molitva'' i da treba na isti nacin da se obracamo Bogu, zasto se onda ovde ne spominje ''U Ime Isusa'' , buduci da nam je na drugom mestu rekao da se molimo u njegovo ime?
Dakle jako gresis, i ako hoces da kazes da je ovo nacin na koji treba da se molimo, i to striktno pravilo, ti onda moras iskljuciti upotrebu 'Jehovinog Imena' pa cak i izraz ''U ime Isusa'' u molitvi, buduci da ga ovde nema..
Dakle ovo nije nikakav model i striktno pravilo koje mi treba da sledimo.
Covek se ne moli vodeci racuna o nekoj magicnoj formuli i striktnom pravilu, vec vodi dijalog i razgovor sa Bogom...
Ko je taj ''Otac'' kome je Isus ucio da se molimo?
Ne kaze li se da je Isus Hristos: ''
Bog silni,
Otac vecni,
Knez mirni” (Isaija 9:6).
Dakle on je taj ''Otac'' kome se mi obracamo!
I kada je govorio Filipu:
''Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam
Oca?''(jovan 14:9) , mislio je doslovno to sto je rekao, upravo zbog stiha iz Isaije 9:6 , koji ga tako i naziva...
Isusu se ne moli.
Isus je posrednik do Boga.
Isus nije Bog.
Moli se Bogu Ocu JAHVI u Isusovo Ime.
Provjeri - pa dojavi - jel istina.
Ako se Isusu ne moli, zasto mu se apostol Stefan molio:
(ne moram nista da proveravam, ti bi trebao da proveris.)
''I kamenovahu Stefana, koji se
moljaše Bogu i govoraše: Gospode Isuse, primi duh moj!
Onda kleče na koljena i povika iza glasa: Gospode, ne uračunaj im grijeh ovaj! I ovo rekavši, usnu.''(dela 7:59)
Kome se on molio?
Ako molitva predstavlja cin obozavanja, onda je ovde jos jasnija cinjenica da onaj kome se molis jeste Bog!
Zato J.S. sakrivaju i manipulisu ovim tekstom, zabranjujuci vernicima da se mole direktno Isusu Hristu, jer kada bi mu se molili, onda bi oni bili osvedoceni da je Hristos Bog.
Ja te pozivam da se direktno obratis Isusu Hristu u molitvi i upitas ga ko je on?
Kao sto su se Apostol Stefan i svi ostali Apostoli molili, tako treba i ti:
''Pavle i Sosten... sa svima koji
na svakom mestu prizivaju ime našeg Gospoda Isusa Hrista, koji je i njihov i naš"
(1. Korinćanima 1,1-2).
JS imaju Isusa na skoro 99% na točnom mjestu,
ali postoji ono - 1 mjesto,
koje poništava 99 dobrih.
JS imaju kao i Subotari - jer su zajedno bili prije,
krivonauk da je Isus = Anđeo.
Isus je TIJELO - Anđeo je Duhovno Biće.
Ti mesas neke nauke i pravis miks vere, sto je najgora kombinacija skupljas jeresi malo od jednih malo od drugih i onda pravis ''novu veru'', umesto da citas bibliju za sebe, i da sam donosis zakljucke, ti sledis njihova tumacenja.
Kakve veze ima sto je Isus bio telo dok je bio na zemlji? Zar se ne kaze da je postojao pre ''svih drugih, i da je kroz njega stvoreno sve sto je na nebu i sto je na zemlji''?
Buduci da je ''sve je kroz njega stvoreno, i
nista sto je stvoreno nije stvoreno bez njega''(jovan 1:3).
Ako je sve ''
stvoreno'' doslo u svoje postojanje kroz Isusa u ovom tekstu, i
''nista stvoreno nije stvoreno bez njega''. Ako je Isus ''stvorenje'', onda je on nekako morao sam sebe da svori!
Da li shvatas apsurd te teologije?