Član
- Učlanjen(a)
- 28.12.2010
- Poruka
- 1.538
on je postao jehovin svedok zato sto je naucnik (cucio sa paznjom) axaxaxaxa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
on je postao jehovin svedok zato sto je naucnik (cucio sa paznjom) axaxaxaxa
mora da su pozurili ovi iz js da mu prvi zakucaju na vrata axaxaxaxPa to sto je video nelogicnosti i uverio se da evolucija nije nauka vec fikcija, ne dokazuje nista. Mogao je da ode u bilo koju religiju...
Evo jednog od nekoliko veoma važnih pitanja o religiji i odgovora na temelju Biblije:
Zasto preispitati religiju?
Ako bi vam zivot bio ozbiljno ugrozen i ako biste morali na operaciju, sigurno bi vam bilo vazno da imate potpuno poverenje u hirurga. Posto bi vamzivot bio u njegovim rukama, nema sumnje da bi bilo pametno ispitati na kakvom je glasu kao hirurg.
Slicno tome, dobro je pazljivo ispitati i svoju religiju, jer joj zapravo poveravate svoj duhovni zivot.
Od toga zavisi vase spasenje i vecna dobrobit.
Isus nam je dao merilo po kom mozemo objektivno proceniti svaku religiju. Rekao je da se „svako drvo poznaje po svom plodu“ (Luka 6:44). Na primer, ako izdvojite neku religiju ili versku grupu, kakav plod ona donosi? Da li njene verske vođe stavljaju preveliki naglasak na novac? Da li vernici žive po biblijskim naelima u pogledu ucesca u ratovima i morala? I da li uop ste postoji religija kojoj se mo ze verovati? Pozivamo vas da pogledate sta naredni clanci kazu o tome.
Moze li se verovati religiji u pogledu novca?
Estel, majka sedmoro dece, redovno je i sla u crkvu. „Rekla sam pastoru da zelim da razumem Bibliju“, kaze ona. Ali on nijednom nije ponudio da joj nesto objasni. Na kraju je prestala da ide u crkvu. „Iz crkve su mi pisali i u sustini rekli da ako ne mogu da dolazim, samo saljem novac. Pomislila sam: ’Njima nije bitno
ni da li cu doci, samo hoce moje pare.‘ Anđelina, koja je oduvek bila pobozna, rekla je: „U mojoj crkvi, tas za priloge se pronosio
tri puta tokom svake crkvene sluzbe i od prisutnih se ocekivalo da svaki put daju nesto. Stalno su trazili novac. Razmisljala sam: ’Bog nije sa ovim ljudima.‘ Da li religije u vasoj sredini traze novac, bilo na direktan bilo na indirektan nacin? Da li je to u skladu s Biblijom?
STA BIBLIJA NAUCAVA?
Isus, osnivac hriscanstva, rekao je: „Besplatno ste dobili, besplatno i dajte“ (Matej 10:8).Poruka koja se nalazi u Bibliji je neprocenjiva i treba da bude dostupna svima. Kako je hriscanska zajednica u prvom veku pokrivala svoje troskove?Svako je davao „kako je odlucio u srcu, ne nerado ili na silu, jer Bog voli onoga ko radosno daje“ (2. Korincanima 9:7). Apostol Pavle je rekao: „Dok smo vam propovedali Bozju dobru vest, radili smo nocu i danju, da nikome od vas ne budemo na teretu“ (1. Solunjanima 2:9). Pavle je izraivao satore da bi se izdrzavao i mogao da se posveti sluzenju Bogu (Dela apostolska18:2, 3).
STA SE MOžE RECI ZA JEHOVINE SVEDOKE?
Kako religija treba
da se finansira?
Jehovini svedoci odrzavaju sastanke u jednostavnim objektima koje nazivaju Dvoranama Kraljevstva. Kako pokrivaju troskove? Nikada ne pronose tas za priloge niti clanovima salju koverte da bi od njih dobili priloge. Na nasim sastancima, svako ko zeli moze diskretno da stavi dobrovoljni prilog u kutiju predviđenu za to. Jasno je da stampanje i otprema ovog casopisa kostaju. Pa ipak, u njemu nikada necete videti reklame niti poziv da date prilog. Glavni cilj je sirenje biblijske istine. Sta mislite: Da li je ovaj nacin pokrivanja troskova u skladu sa Isusovim recima i primerom koji su ostavili prvi hriscani?
Lepo je to. Ali zasto i ti ne preispitas svoju religiju, kad vec tvrdis da mi to treba da uradimo, onda budi posten i podji od sebe, i ti uradi isto sa svojom religijom...
I zasto izbegavas razgovor samnom. Jesi li me stavio na ignore, ili sta?
STA SE MOZE RECI ZA JEHOVINE SVEDOKE?