Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
502013150_univ_sqr_lg.jpg

Zašto ne slavite Uskrs?

Uobičajene zablude

Zabluda: Jehovini svedoci ne slave Uskrs zato što nisu hrišćani.
Činjenica: Mi verujemo da je Isus Hrist naš Spasitelj i dajemo sve od sebe da ’u svemu idemo njegovim stopama‘ (1. Petrova 2:21; Luka 2:11).
Zabluda: Vi ne verujete da je Isus podignut iz mrtvih.
Činjenica: Mi verujemo u Isusovo uskrsenje; smatramo da je to suština hrišćanske vere i to naglašavamo dok drugima propovedamo (1. Korinćanima 15:3, 4, 12-15).
Zabluda: Vi uskraćujete svojoj deci radost uskršnjih praznika.
Činjenica: Mi volimo svoju decu — dajemo sve od sebe da ih lepo vaspitamo i usrećimo (Titu 2:4).

Zašto Jehovini svedoci ne slave Uskrs?

• Proslava Uskrsa se ne temelji na Svetom pismu.
  • Isus je zapovedio da obeležavamo spomen na njegovu smrt, a ne na njegovo uskrsenje. Svake godine održavamo Spomen-svečanost na dan njegove smrti prema biblijskom lunarnom kalendaru (Luka 22:19, 20).
  • Mi verujemo da je Uskrs zbog porekla svojih običaja, koji potiču od drevnih obreda plodnosti, neprihvatljiv za Boga. Bog zahteva da se „odanost iskazuje isključivo njemu“ i ne prihvata obožavanje koje uključuje običaje koje on ne odobrava (Izlazak 20:5; 1. Kraljevima 18:21).
Smatramo da se naša odluka da ne slavimo Uskrs čvrsto temelji na Svetom pismu, koje nas podstiče da koristimo „mudrost i sposobnost prosuđivanja“ umesto da jednostavno sledimo ljudsku tradiciju (Poslovice 3:21; Matej 15:3). Iako ćemo drugima rado objasniti svoje gledište o Uskrsu kada nas upitaju, poštujemo pravo svake osobe da odluči za sebe (1. Petrova 3:15).

;)

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Malecki.
Mani nas tih prica o uskrsu i slavljenju praznika, vecina nas ovde zna da su ti praznici ne biblijski. Nego zasto ne pogledas video koji sam postavio, zasto bezis od istine, vec pricas o nebitnim stvarima. Ako ste prava i istinita Bozja organizacija demantuj sve te navode?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Lepa slika Malecki.
Nego sta je ovo na Isusovom boku?
Meni lici na lobanju?
demon5.png

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Malecki.
Mani nas tih prica o uskrsu i slavljenju praznika, vecina nas ovde zna da su ti praznici ne biblijski. Nego zasto ne pogledas video koji sam postavio, zasto bezis od istine, vec pricas o nebitnim stvarima. Ako ste prava i istinita Bozja organizacija demantuj sve te navode?

Mire ti i ja smo završili razgovor! Nemam šta više da ti kažem što ti već nisam rekao!

;)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire ti i ja smo zavrsili razgovor! Nemam sta vise da ti kazem sto ti vec nisam rekao!

;)

Imam ja da ti kazem i reci cu ti, da bi ti kako Bog pomogao... Zasto vi mozete da kucate meni na vrata svake dve nedelje, i ja vas lepo ugostim i primim, saslusam, a ja ne mogu nista vama da kazem? Jel to posteno?

**** Evo ti nesto za razmisljanje. Jehovini svedoci uce da se nikako ne smemo moliti Isusu Hristu, vec samo Bogu Jehovi. Zasto se onda Stefan u smrtnom casu molio: “Gospode Isuse, primi moj duh” (Dela 7:59) ?

Ako si posten, odgovori?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Sakrivene poruke i slike demona u knjigama Kule stražare

Po internetu ima nebrojeno mnogo primera sakrivenih demonskih likova u crtežima koje objavljuje Kula stražara.​

Mislim da ljudi možda ponekad i preteruju pa ponekad vide i ono što stvarno nema smisla.​

Izabrao sam nekoliko primera koje treba pogledati i razmisliti o njima.​

Jednan od čuvenijih primera je iz knjige "Otkrivenje-blizu je njegov veličanstveni vrhunac"​

Obratite pažnju na kandžu.

U knjizi "Uči od velikog učitelja" koja je namenjena predškolskom i školskom uzrastu na strani 89​

Na desnoj strani slike ,da li je to mrtvačka lobanja?​

U istoj knjizi na strani 188​

Krajnje neobično je kada se slika okrene da se vide brojevi.​

Suviše očigledno da bi bila slučajnost.​

6aedcdf0.jpg67f8c2e0.jpg jehovini_svjedoci_04.jpgjehovini_svjedoci_05.jpg

Mislim da ima još zanimljivih primera i da treba da se malo razmišlja i o ovim porukama.​

Šta treba da predstavljaju ovi brojevi,kandža...

Izvor/poelbuster blog!

Posto sam ja na listi ignore kod maleckog on ove fotose ne vidi postaraj se da ih vidi,ali mislim da si i ti zavrsio na istoj listi,po njegovom poslednjem postu.

Pozdrav od Gere.

P.S
Ovaj komutator za skuter je greskom kopiran iz moje arhive a neznam kako da uklonim tu shemu!?jurka ukloni je ako mozes!

Prilozi

• 165920_1.jpg
    165920_1.jpg
    28,9 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
gerakules je napisao(la):
Sakrivene poruke i slike demona u knjigama Kule strazare
Po internetu ima nebrojeno mnogo primera sakrivenih demonskih likova u crtezima koje objavljuje kula strazara.
Mislim da ljudi mozda ponekad i preteruju pa ponekad vide i ono sto stvarno nema smisla.
Izabrao sam nekoliko primera koje treba pogledati i razmisliti o njima.
Jedan od cuvenijih primera iz knjige ''otkrivenje-blizu je velicanstveni vrhunac''
Obratite paznju na kandzu.

U knjizi uci od ''velikog ucitelja'' , koja je namenjena predskolskom uzrastu na strani 89

Na desnoj strani slike, da li je to mrtvacka lobanja?

U istoj knjizi na strani 188

Kranje neobicno je kada se slika okrene da se vide brojevi.
Suvise ocigledno da bi bila slucajnost.

Mislim da ima jos zanimljivih primera i da treba da se malo razmislja i o ovim porukama.
Sta treba da predstavljaju ovi brojevi kandza...

posto sam ja na listi ignore kod maleckog on ove fotose ne vidi, postaraj se da ih vidi, ali mislim da si i ti zavrsio na istoj listi, po njegovom poslednjem postu.

Pozdrav od Gere.
P.S
Ovaj komutator za skuter je greskom kopiran iz moje arhive a neznam kako da uklonim tu semu!? Jurka ukloni je ako mozes.

Nije ti se video post, evo nadam se da se sad vidi... Mislim sta ima nekog da ignorise, pa niko ne kaze da je on losa osoba ili tako nesto. Sto bi mi ovde gubili vreme ako mu ne zelimo dobro. On misli da smo mi skrenuli pa sad vidimo tamo neke simbole. Mozda i preuvelicavamo nesto od toga. Evo ja necu vise postavljati te slike, samo zelim normalno da razgovaram, ako i on to zeli? to je sve...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Imamo onaj stih gde Toma kaze Isusu: “Gospod moj i Bog moj” (Jovan 20:28). Isus ga nije ukorio zbog te izjave. Isto pise i u prevodu jehovinih svedoka. Neka mi neko objasni zasto bi Toma nazvao Isusa Bogom, ako on to nije?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ucenje jehovinih svedoka o Hristovom vaskrsenju direktno sa njihovog sajta:
''BOG NIJE USKRSNUO ISUSA U TIJELU OD MESA I KOSTIJU, U KOJEM JE UMRO, VEC U DUHU''

Medjutim Isus JESTE VASKRSAO U TELU.
Evo sta kaze sama biblija o tome(scena nakon vaskrsenja):

''Sam Isus stade medju njima, i rece im: Mir vam... A oni se uplasise, i poplaseni buduci, MISLJAHU DA VIDE DUHA. I rece im: Sta se plasite? I zasto takve misli ulaze u srca vasa?

VIDITE RUKE MOJE I NOGE MOJE: JA SAM GLAVOM; OPIPAJTE ME I VIDITE; JER DUH TELA I KOSTIJU NEMA KAO STO VIDITE DA JA IMAM.
I ovo rekavsi pokaza im ruke i noge''.(Luka 24:36-40).

Dakle Isus tvrdi da nije duh vec da ima telo.

Dalje biblija kaze:
''Po ovom poznajte Duha Bozjeg, i duha laznog; svaki duh koji priznaje da je Isus Hristos u telu dosao, od Boga je;
A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu dosao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kog custe da ce doci, i sad je vec na svetu''.(1 jovanova 4:3).

Voleo bih da mi Malecki odgovori? Sta ovo znaci?
Mislim da je ovo ozbiljna stvar.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Znas kad ce da ti odgovori?nikad!a i da odgovori recice ti da je to simbolicno,oni uvek tako kazu kad nemaju odgovora.

Pozdrav.

Natrag