Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Prelistaj cetiri jevandjelja.

Evo poslušao sam te i prelistao...I ovo sam pronašao što Hrist govori za sebe:

-Ja siđoh s neba.
-Ja dođoh u ime Oca svojega.
-Da svi poštuju Sina kao što poštuju Oca.
-Nisam sam, nego ja i Otac koji me posla.
-Za mene svedoči Otac koji me posla.
-Ja ne primam svjedočanstva od čoveka.
-Otac koji me posla svedoči za mene.
-Sam od sebe ne dođoh nego ima Istiniti koji me posla, kojega vi ne znate; ja ga znam, jer
sam od Njega i On me posla.
-Ja ne tražim volje svoje nego volju Oca koji me posla.
-Pregledajte Pisma, i ona svedoče za mene.
-Sin ne može činiti ništa sam od sebe nego što vidi da otac čini; jer što otac čini
ono i sin čini onako.
-Ja od sebe ne govorim.
-Kao što mene zna Otac, i ja znam Oca.
-Onaj koji me posla sa mnom je.
-Ja svagda činim što je Njemu ugodno.
-Vi ste od nižih, ja sam od viših; vi ste od ovoga sveta, ja nisam od ovoga sveta.
-Koji mrzi na mene, mrzi na Oca mojega.
-Otac koji stoji u meni, On tvori dela.
-Niko neće doći Ocu do kroza me.
-Ti si Oče u meni i ja u tebi.
-Koji veruje meni, vide Oca.
-Ja sam u Ocu i Otac u meni.
-Ja sam vrata.
-Ja sam pastir dobri.
-Ja sam svetlost sveta.Ja sam put, istina i život.
-Ko vidi mene, vidi Onoga koji me je poslao.

Još je rekao, da ko Njega veruje, ima život večni; ko Njega prima, prima i Oca koji ga je poslao, i ko za Njim ide taj spasava dušu svoju. A ko Njega ne poštuje, ne poštuje ni Oca Njegovog, jer veli: Ja i Otac jedno smo.

-Ja i Otac jedno smo.
-Dok videlo imate, verujte videlo da budete sinovi videla.
-Bez mene ne možete ništa činiti.
-Ja idem k tebi Oče.
-Dao si mi vlast nad svakim telom.
-Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.

Ovo je svedočanstvo Mesije o samome sebi. Svedočanstvo rečima, koje se u punoj i prevršenoj meri potvrdilo delima Njegovim.

Nikad nijedan čovek u istoriji sveta nije govorio s takvom silom i vlašću kao On. I nikad nijedan čovek od pamtiveka nije pokazao takva moćna dela kao On. Ni anđeo ni čovek nego Sin Božji i Bog od Boga. Jer da je anđeo, zar bi veliki arhangel Gavril, vojvoda anđela, spuštao se da objavi Njegovo rođenje? A da je čovek, zar bi Jovan Krstitelj, najveći od ljudi "od žena rođenih“, bio Njegov preteča i sluga?

Kako ćeš ti prijatelju sada raditi ono što je Hrist radio?
Ono što mi treba da radimo, to je da težimo ka Hristovom karakteru. Da zaiskamo sopstvenu reformu grešnog srca. I tako promenjeni da činimo dela. A ne da dela činimo iz sopstvene samopravednosti i sebičnih osećanja koja dolaze iz nepromenjenog srca...

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
502012496_univ_sqr_lg.jpg

[h=1]Da li je Isus Svemoćni Bog?[/h] [h=2]Odgovor iz Svetog pisma[/h] Protivnici su optužili Isusa da se izjednačava s Bogom (Jovan 5:18; 10:30-33). Međutim, Isus nikada nije tvrdio da je jednak Svemoćnom Bogu. On je rekao: „Otac [je] veći od mene“ (Jovan 14:28).
Isusovi prvi sledbenici nisu gledali na njega kao na nekog ko je jednak Svemoćnom Bogu. Na primer, apostol Pavle je nakon Isusovog uskrsenja napisao da je ’Bog uzvisio Isusa‘. Očigledno je da Pavle nije verovao da je Isus Svemoćni Bog. Kako bi Bog inače mogao uzvisiti Isusa? (Filipljanima 2:9).

;)

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Apsolutna laz!!!

Jehovini Svedoci i tekako "moraju" moralno da se manjaju, to svaki od njih i cini za,razliku od vas.
Zato vam i jesu trn u oku pa pljujete po njima.
Jadno je to, u nedostatku argumenata vredjati i pljuvati.

Nedostatak argumenata? Upravo si izneo jedan od najvažnijih argumenata: Često menjanje morala za razliku od nas. Niste nikome trn u oku i niko ne pljuje po vama. Vi bi to hteli pa izmišljate pljuvanje i trnookice kako bi privukli pozornost i lažno se prikazali kao nekakve žrtve i paćenici, pokušavajući tako dobiti na važnosti, jer ste i sami svesni da ste malo vredni. Odrekli ste se svega šta vam je bilo vredno. Izdali ste sve šta vam je bilo sveto. Pogazili ste sve vlastite generacijske tekovine. Osim morala i vere, izdali ste svoje vlstito tradicijsko i kulturološko nasleđe. Za razliku od nas. Još argumenata? Mogu ja u nedogled da ih iznosim. Odbacivanjem svih dosadašnjih, generacijama utvrđenih, moralnih, verskih i svih drugih vrednosti, te izmišljanjem novih, jasno ste definisali svoje loše karakterne osobine. A vi bi još, posle svega toga, da vas poštivamo? I ne samo to, hteli bi i da vam se čak i pridružimo? Dobro kažeš:Jadno je to!
Pokušavanjem nametanja bolesnog straha od sudnjeg dana ne možete ni da umirite svoju izdajničku, nečistu savest a kamo li da nas pridobijete, to dokazujete i očajničkim, namerno iskrivljenim tumačenjem biblije.
Savest je kao i prošlost. Sustigne svakoga tko pokuša pobeći, i to na najokrutniji, mogući način, kad se najmanje nadate.
Nikada vam nije kasno da ponovo budete ono šta već jeste i šta ste oduvek bili. Izdajom vlastitih moralnih, verskih, tradicionalnih, etničkih i svih drugih vrednosti, zaslužujete "nagradu" koju već uživate: prezir i gnušanje. Ponašate se kao "Pokondirena tikva" od Jovana Sterije Popovića jer umesto iznošenja argumenata, umišljate pljuvanje i vređanje po vama. Manite se ćorava posla jer ko sa đavlom tikve sadi - pokondirena tikva.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Kako ćeš ti prijatelju sada raditi ono što je Hrist radio?
Ono što mi treba da radimo, to je da težimo ka Hristovom karakteru. Da zaiskamo sopstvenu reformu grešnog srca. I tako promenjeni da činimo dela. A ne da dela činimo iz sopstvene samopravednosti i sebičnih osećanja koja dolaze iz nepromenjenog srca...

Bog od nas ne trazi da lecimo bolesne ( u telesnom smislu ), vaskrsavamo, sednemo Bogu sa desne strane. Nista od toga nama nije dato, zato se od nas to i netrazi.
Ali postoji deset zapovesti koje treba postovati, to se od nas trazi. Ako to ne postujemo, necemo imati dobar odnos sa nasim stvoriteljem i njegovu naklonost.

Jehovini Svedoci svojim svakodnevnim zivotom i te kako postuju sve te zapovesti, usudjujem se da kazem, bolje od bilo koje druge denominacije.
Na ovoj planeti na svakom koraku prostitucija, droga, pljacke, ubistva, korupcija, terorizam itd.itd.itd...Ali nema u tome prijatelju ni jednog jedinog Jehovinog Svedoka. Zapitaj se onda kojoj denominaciji pripadaju ti ljudi koji cine sve te gore pomenute stvari, i samim tim krse sve Bozije zapovesti. Mada sam ubedjen da ih i neznaju.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Nedostatak argumenata? Upravo si izneo jedan od najvažnijih argumenata: Često menjanje morala za razliku od nas. Niste nikome trn u oku i niko ne pljuje po vama. Vi bi to hteli pa izmišljate pljuvanje i trnookice kako bi privukli pozornost i lažno se prikazali kao nekakve žrtve i paćenici, pokušavajući tako dobiti na važnosti, jer ste i sami svesni da ste malo vredni. Odrekli ste se svega šta vam je bilo vredno. Izdali ste sve šta vam je bilo sveto. Pogazili ste sve vlastite generacijske tekovine. Osim morala i vere, izdali ste svoje vlstito tradicijsko i kulturološko nasleđe. Za razliku od nas. Još argumenata? Mogu ja u nedogled da ih iznosim. Odbacivanjem svih dosadašnjih, generacijama utvrđenih, moralnih, verskih i svih drugih vrednosti, te izmišljanjem novih, jasno ste definisali svoje loše karakterne osobine. A vi bi još, posle svega toga, da vas poštivamo? I ne samo to, hteli bi i da vam se čak i pridružimo? Dobro kažeš:Jadno je to!
Pokušavanjem nametanja bolesnog straha od sudnjeg dana ne možete ni da umirite svoju izdajničku, nečistu savest a kamo li da nas pridobijete, to dokazujete i očajničkim, namerno iskrivljenim tumačenjem biblije.
Savest je kao i prošlost. Sustigne svakoga tko pokuša pobeći, i to na najokrutniji, mogući način, kad se najmanje nadate.
Nikada vam nije kasno da ponovo budete ono šta već jeste i šta ste oduvek bili. Izdajom vlastitih moralnih, verskih, tradicionalnih, etničkih i svih drugih vrednosti, zaslužujete "nagradu" koju već uživate: prezir i gnušanje. Ponašate se kao "Pokondirena tikva" od Jovana Sterije Popovića jer umesto iznošenja argumenata, umišljate pljuvanje i vređanje po vama. Manite se ćorava posla jer ko sa đavlom tikve sadi - pokondirena tikva.

Ako zelis da me razuveris, otvori Bibliju i pomucu stihova u njoj pokazi mi gde to Jehovini Svedoci grese.
Nadam se da znas sta je Biblija!

PS. Za sve one koji ne znaju. Ja nisam Jehovin Svedok.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Jehovini svedoci se uopšte ne spominju u bibliji.
Nadam se da znaš tko su jehovini svedoci!

P.S. Za sve one koji znaju. Boli me uvo jesi li ti jehovin svedok ili njihov advokat. S kim si takav si.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Ali postoji deset zapovesti koje treba postovati, to se od nas trazi. Ako to ne postujemo, necemo imati dobar odnos sa nasim stvoriteljem i njegovu naklonost.

Ok. Ako ti poštuješ svih 10 Zapovesti -> Ne kradeš, ne svedočiš lažno (što se baš i ne bi moglo reći za vašu organizaciju), nemaš preljube, ne ubijaš, svetkuješ dan za odmor....A u srcu ti osuda na druge, materijalna dobra, sebičnost, ponos i samopravednost, kakva korist od toga onda?

Isus je rekao da je preljuba i kad samo pomisliš sa željom na drugu ženu...

Dakle, kako ćeš se spasti od sopstvenog grešnog srca?
Formom držanja 10 Božijih Zapovesti? To su i fariseji radili, pa su izopačili.
Samokontrolom? Bičevanjem? Samokažnjavanjem? Tako možeš da se unesrećiš i izgubiš zdrav razum (Bensedin je danas nejprodavaniji lek na planeti)

Kako ćeš se onda spasiti od onoga što misliš/činiš, možda ne želiš to da činiš, ali ipak činiš?

"Jer znamo da je zakon duhovan; a ja sam telesan, prodan pod greh:
Jer ne znam šta činim, jer ne činim ono šta hoću, nego na šta mrzim ono činim.
Ako li ono činim šta neću, hvalim zakon da je dobar.
A ovo više ja ne činim nego greh koji živi u meni.
Jer znam da dobro ne živi u meni, to jest u telu mom. Jer hteti imam u sebi, ali učiniti dobro ne nalazim.
Jer dobro što hoću ne činim, nego zlo što neću ono činim.
A kad činim ono što neću, već ja to ne činim nego greh koji živi u meni.

Ali vidim drugi zakon u udima svojim, koji se suproti zakonu uma mog, i zarobljava me zakonom grehovnim koji je u udima mojim.
Ja nesrećni čovek! Ko će me izbaviti od tela smrti ove?

Jer zakon Duha koji oživljava u Hristu Isusu, oprostio me je od zakona grehovnog i smrti.
što zakonu beše nemoguće, jer beše oslabljen telom, posla Bog sina svog u obličju tela grehovnog, i za greh osudi greh u telu,
Da se pravda zakona ispuni u nama koji ne živimo po telu nego po duhu;
Jer koji su po telu telesno misle, a koji su po duhu duhovno misle.
Jer telesno mudrovanje smrt je, a duhovno mudrovanje život je i mir.
"

(Rim. 07,08)

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Jehovini svedoci se uopšte ne spominju u bibliji.

Znao sam da ne poznajes Bibliju, jer ti tvoj evoluirani ateisticki mozak ne dozvoljava da je uzmes u ruke.
Jehovini Svedoci se i te kako spominju u Bibliji....Nikola ( sveti ) se ne spominje u Bibliji, kog ti verovatno slavis ( cisto iz tradicionalnih a ne verskih razloga...naravno po sugestiji svojih roditelja ) samo iz razloga sto ti je bog stomak pa ti je sve potaman kada ga napunis raznim djakonijama.

Mukam mi je od praznog baljezganja, ako zelis da nastavimo diskusiju...mozemo rado, ali samo na temelju Biblije.

Natrag