Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
A u srcu ti osuda na druge, materijalna dobra, sebičnost, ponos i samopravednost, kakva korist od toga onda?

Sve si lepo rekao slazem se sa tobom. Postovanjem svih zapovesti naravno da moras promeniti i svoje srce, inace ne bi ispunio prvu i najvecu zapovest.
Ako bi nekog osudjivali, ako bismo vise voleli bogatstvo nego Boga, ako bismo bili sebicni, ponosni....nebismo ispunili prvu i naj vecu zapovest. Jehovini svedoci sve to i postuju.
Nema im nista prece od Boga i svog bliznjeg.

[TABLE]
[TR="bgcolor: transparent"]
[TD="bgcolor: transparent"]Matej 22:37-39[/TD]
[TD="bgcolor: transparent"]A Isus reče mu: ljubi Gospoda Boga svojega svijem srcem svojijem, i svom dušom svojom, i svom misli svojom.[/TD]
[/TR]
[TD="bgcolor: transparent"][/TD]
[TD="bgcolor: transparent"]Ovo je prva i najveća zapovijest.[/TD]
[/TR]
[TD="bgcolor: transparent"][/TD]
[TD="bgcolor: transparent"]A druga je kao i ova: ljubi bližnjega svojega kao samoga sebe.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Znao sam da ne poznajes Bibliju, jer ti tvoj evoluirani ateisticki mozak ne dozvoljava da je uzmes u ruke.
Jehovini Svedoci se i te kako spominju u Bibliji....Nikola ( sveti ) se ne spominje u Bibliji, kog ti verovatno slavis ( cisto iz tradicionalnih a ne verskih razloga...naravno po sugestiji svojih roditelja ) samo iz razloga sto ti je bog stomak pa ti je sve potaman kada ga napunis raznim djakonijama.

Mukam mi je od praznog baljezganja, ako zelis da nastavimo diskusiju...mozemo rado, ali samo na temelju Biblije.
Ma i meni je muka od vas brate ja mislim da ti ne poznajes bibliju.
Sta si ti to ovde postavio biblijski? ama bas nista samo teksove iz KS-re,kao i Malecki.

Ti si u tolikoj zabludi da nemozes da shvatis u stvari ko je Jahve!a Jahve je Hristos:

JAHVE (JHVH)-«Ja jesam «Ja sam koji jesam- 6823 puta ustarom zavjetu
ABBA-« Otac» na Aramejskom, Rim 8,15 Gal4,6 Mt, 6,9
ADONAI- «Moj gospodin»(gospodar ) vlasnik, post, 15,2 izl 4, 10, 13 još7,7 2 Sam7, 18 ,20
ELOHIM-Bog stvoritelj, moćan, snažan, nadmoćan.» 2500 puta ustarom zavjetu
ELŠADAJ svemogući Bog u svemu dovoljan ,više nego dovoljan za mene. 48 puta ustarom zavjetu
EL ELION –Najviši Bog, Višnji ili svevišnji Ps91,1 7,18 47,3 97.9
EL ROI-Svevid Bog. Bog,koji sve vidi, Post.16, 13
EL OLAM–Bog vječni post.21,33- pnz23 ,37
JAHVE CIDKENU- Gospodin naša pavednost Jer.23, 6
JAHVE MEKADEŠ – Gospodin koji nas posvećuje Izl 31, 13 Lev 20 . 7,8 21, 8 2, 9,32
JAHVEŠALOM – Gospodin naš mir Suci 6. 24
JAHVE ŠAMA – Gospodin je uvijek prisutan,Gospodin je blizu EZ 48. 35
JAHVE RAFA –Gospodin koji iscjeljuje, gospodin naš iscjelitelj. Izl. 15,25
JAHVE JIRA—Gospodin koji proviđa, Gospodin koji me opsrbljuje, brine seza mene, Gospodin Će se pobrinuti za to .Izl 17. 15
JAHVE NISI-Gospodin stijeg naše pobjede, naša pobjednička Zastava.Izl.17.15
JAHVE ELOHENU- Gospodin Bog naš Ps.99, 8,9
JAHVE ROI- Gospodin moj pastir-ili blizak prijatelj s kojim dijeliš sve. Ps.23,1 izl. 33,11
JAHVE CEVAOT (SEBAOT). Gospodin nad vojskama, zapovjednik vojskovođa .Ps.24.101Sam.1,3
ADONAI KANA-Bog ljubomorni(želizaštititi) Izl.33. 14
ATIK-pradavni 7,9.13
KADOŠ-sveti Iz 57, 15

U knjizi proroka i Novom Zavjetu spominju se mnoga imena inazivi za Isusa.

ISUSOVA IMENA
ISUS (Ješua)- spasitelj-Jahve je spasenje
KRIST-(grč,) pomazanik
MESIJA-(heb) pomazanik
EMANUEL- Bog je s nama Mt. 1.23 Iz 7. 14
BOG- Iv, 1.1
GOSPODAR-Flp, 2.11
GOSPODIN-Iv.4,15
GOSPODIN SLAVE- 1Kor,2,8
RIJEČ BOŽJA- Otk.19,13
RIJEČ-Iv.1.1.14
RIJEČŽIVOTA- 1.Iv.1, 1
ŽIVOT- 1 Iv.1,1
ŽIVOT VJEČNI-1.Iv 1,2
.JA JESAM-Iv.8.58
SIN BOGA ŽIVOGA- Mt.16,16
SIN BOŽJI, Iv,11.27
BOŽJI JEDINOROĐENI SIN- Iv.3,16
SIN PREVIŠNJEGA -Lk.1, 32
SIN ČOVJEČJI-Lk.9,22
SINDAVIDOV-Mt. 9, 27
SPASITELJ SVIJETA- Iv .4, 42
OTKUPITELJ- Iz. 59,20
KRALJ KRALJEVA- otk. 17, 14 - 19, 16
JAGANJAC BOŽJI- Iv. 1,29
JANJE-Otk, 17, 14
LAV IZ JUDINA PLEMENA-otk. 5,5
DAVIDOV IZDANAK -otk. 5,5
ISUS NAZAREĆANIN-Dj. 2,22
POČETAK BOŽJEG STVORENJA – Otk.3.13
ISTINITI SVJEDOK-Otk. 3,14
SVETAC I PRAVEDNIK- Dj. 3.14
SAVJETNIK DIVNI BOG SILNI OTAC VJEČNI KNEZ MIRONOSNI -Iz 9,5 ,
VJERNI I ISTINITI- Otk.19.,11
VJERNI - Otk.3,14
AMEN- Otk, 3, 14
UČITELJ I GOSPODIN- Iv.13.13
ALFA I OMEGA-Otk.22,13
PRVI I POSLJEDNJI-22,13
POČETAK I SVRŠETAK- Otk..22,13
SVEMOGUĆI-Otk.1,8
SUNCE S VISINE-LK. 1.78
OSLOBODITELJ-Rim 11,26
SLUGA OČEV-Iz. 42,1
SLAVA JAHVINA- Iz.40,5
SVETAC IZRAELOV—Iz.41,14

ISUSOVI NAZIVI

Besmrtni, nevidljivi, jedini Bog- tim1,17
Odsjev Božjeg sjaja i otisak njegove biti- Heb.1,3
Božja sila Božja mudrost- Kor.1,24
SlikaBožja-2.kor. 4,4
Dar Božji- Iv.4,10
Pastir dobri- Iv . 10,11
Pastir naroda božjeg Izraela-Mt. 2,6
Vrhovni pastir- 1 Pet.5. 4
Vođa- Mt.2,6
Silan prorok riječju i djelom- Lk. 2,2
Kralj Židovski-Mt 2,2
Kralj vjekova-1, Tim.1,17
Posrednik između Boga i ljudi-1. Tim.2,5
Posrednik novoga saveza- Heb. 4,14
Veliki svećenik sličan Melkisedeku- Heb.5,10
Učitelj – Iv. 3,2
Glava crkve- Ef. 5, 23
Zaručnik- Mt .25,1
.Kruh života-Iv,6,35 , 48
Trs- Iv. 15,5 Vrata -Iv. 10 ,7
Vrata ovcama- Iv10, 7
Sunce pravde- Mat. 3, 20
Put istina i život- Iv. 11, 20
Svijetlo svijeta -Iv 8, 12
Izdanak Jahvin- Iz 4,2
Začetak života- Dj.3, 15
Začetnik i završitelj vjere –Heb. 12, 2
Vjerni svjedok- otk.1, 5
Prvorođenac od mrtvih- otk1, 5
Vladar zemaljskih kraljeva- otk.1,5
Baštinik svega- Heb1,
Vođa našeg spasenja-Heb2, 10
Sjajna zvijezda Danica-otk22, 16
Cvijet Šaronski- pj. 2,1
Ljiljan u dolu- pj. 2,1
Kamen spoticanja- Iz.8, 14
Stijena posrtanja- Iz. 8, 14
Kamen zaglavni- Ps. 118, 22
Novi Adam- 1Kor. 15, 45
Zagovornik- 1 Iv.2,1
Pravednik- 1Iv. 2,1
Blaženi i jedini vrhovnik- 1 Tim. 6, 5
Utjeha Izraelova- Lk. 2, 25
Preteča- Heb. 6,20
Čovjek boli- Iz. 53, 3
Naše pashalno janje- 1Kor. 5, 7
Duhovna stijena- 1. Kor. 10 , 4
!

IMENA DUHA SVETOGA U STAROM I NOVOM ZAVJETU

DUH SVETI-Lk. 11,13 PARAKLETOS-grč.
DUHBOŽJI- Post. 1,2 - Branitelj, pomoćnik, tješitelj , zastupnik,
DUH JAHVIN- Suci. 3,10 6.34 - jačatelj, savjetnik, onaj koji stoji uz tebe

DUH ISUSA KRISTA-Flp. 1,19 -Iv.!4,16,26 15,26 16, 7

DUH BOGA ŽIVOGA- 2Kor 3,3
DUH ISTINE-Iv14,17 16, 13
DUH MILOSTI- Heb.10,29
DUH SLAVE-Pet.4,14
DUH DOBRI- Neh 9. 20
DUH SVETI OBEĆANI- Ef. 1, 13

NAZIVI DUHA SVETOGA

Duh života- Rim 8,2
Duhposinjenja- Rim 8,15
Duh vjere-2 Kor 4,13
vječni Duh-Heb 9,14
Duh mudrosti iotkrivenja-Ef 1, 17
Duh mudrosti- Pnz.34, 9
Duh mudrosti iumnosti(Razumjevanja)-11,2

Duh znanja i straha Gospodnjeg-Iz 11,2
Duh milosni i molitveni- Zah. 12,10
Duh spremni- Ps 51,14
Duh savjeta ijakosti-Iz 11, 2

Izvanredan Duh (odličan Duh) – Dan. 5,12 6,4
Duh blagosti- Gal. 6, 1
Proročki Duh- otk. 19, 10
Duh spasenja –Iz. 26, 18
Ulje radosti- Heb . 1, 9

To je ime BOGA!!!A vi provokatori,otpadnici od vere drz te se dobro a vi dobro znate od koje ste vere otpadnici.

I sta cemo dalje A??????

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Znao sam da ne poznajes Bibliju, jer ti tvoj evoluirani ateisticki mozak ne dozvoljava da je uzmes u ruke.
Jehovini Svedoci se i te kako spominju u Bibliji....Nikola ( sveti ) se ne spominje u Bibliji, kog ti verovatno slavis ( cisto iz tradicionalnih a ne verskih razloga...naravno po sugestiji svojih roditelja ) samo iz razloga sto ti je bog stomak pa ti je sve potaman kada ga napunis raznim djakonijama.

Mukam mi je od praznog baljezganja, ako zelis da nastavimo diskusiju...mozemo rado, ali samo na temelju Biblije.

Tebi je muka od praznog baljezganja??? A šta misliš kako je tek meni od tvog pisanja?
Tražio si argumente a ja ti izneo argumentovano, opšte prihvaćeno većinsko mišljenje o sektaštvu kao takvom, i ti odgovaraš nepovezanim baljezganjem o mom mozgu Nikoli, Bibliji, slavlju, mojim roditeljima, stomaku, Bogu, đakonijama, a da uopšte nemaš pojma jesam li ja uopšte vernik i ako jesam koje sam vere ili sam ateista i ako jesam zašto jesam. ... pročitaš li ti ikada išta šta napišeš?
To na šta se ti pozivaš, to ti nije biblija. Neko te slago. Biblija je od 16 veka a jehovci nastali u 19 veku u americi, nazvali se jehovini svedoci tek u 20 veku. Verovatno se neko od jehovaca i zove Nikola ali čak ni on nije lik iz biblije i ja ga sigurno ne slavim. Ko zna šta ti je neko poturio pod Bibliju na osnovu koje ti baljezgaš ovde, trebao bi si vc-papirom brisati usta, kad već misli ne možeš.
Ja ti izneo argumenta za svoje mišljenje o sektašima i njima sličnima, a ti se o tome nisi očitovao već iznosiš tvrdnje o meni i to bez argumenata. Tvoja pravila za tebe ne vrede? Gde su tebi argumenti?
Konstruktivne diskusije između nas dvojice nikada nije bilo niti će je biti, a obzirom da ju još i uslovljavaš temeljenjem tvog bolesnog poimanja neke lažne Biblije, ja sigurno ne želim nastaviti poticati tebe na daljnje baljezganje.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Jehovini Svedoci svojim svakodnevnim zivotom i te kako postuju sve te zapovesti, usudjujem se da kazem, bolje od bilo koje druge denominacije.
Na ovoj planeti na svakom koraku prostitucija, droga, pljacke, ubistva, korupcija, terorizam itd.itd.itd...Ali nema u tome prijatelju ni jednog jedinog Jehovinog Svedoka. Zapitaj se onda kojoj denominaciji pripadaju ti ljudi koji cine sve te gore pomenute stvari, i samim tim krse sve Bozije zapovesti. Mada sam ubedjen da ih i neznaju.

a sta ti imas protiv svetog nikole? znas li ti sta pricas? pa sta ako se slavi njegov dan? ja slavim dan kad je zvezda postala prvak evrope i sveta, znaci ja ne treba da slavim taj dan iz neke radosti i postovanja? ti ili bilo koji od jehovinih samozvanih svedoka kad budete na duhovnom nivou na kom je bio taj isti sveti nikola onda mozes da kazes nesto za njega, mi imamo svetog savu svetog vasilija cudotvorca i jos mnoge druge, sta ti imas protiv takvih ljudi? kad neko od vas bude na nivou duhovnosti kao oni onda pricajte o tome a do tad cutite sto se tice toga

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
I sta cemo dalje A??????
Pozdrav.

[TABLE="class: cms_table"]
[TD="bgcolor: transparent"]Dela apostolska 3:13[/TD]
[TD="bgcolor: transparent"]Bog Avraamov i Isakov i Jakovljev, Bog otaca našijeh, proslavi sina svojega Isusa, kojega vi predadoste i odrekoste ga se pred licem Pilatovijem kad on sudi da ga pusti.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TABLE="class: cms_table"]
[TD="bgcolor: transparent"]Dela apostolska 3:15[/TD]
[TD="bgcolor: transparent"]A načelnika života ubiste, kojega Bog vasksre iz mrtvijeh, čemu smo mi svjedoci.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Jehova se zvao Bog Avramov, Isakov i Jakovljev. Jehova je vaskrsao svoga sina ( Isusa Hrista ), nije Jehova vaskrsao Jehovu i nije Hrist vaskrsao Hrista, niti je Hrist vaskrsao Jehovu.
Jehova je vaskrsao Hrista....Apostoli su svedoci tog dogadjaja!
Petar je u svom izvestaju veoma precizan i iz tog izvestaja se moze zakljuciti samo jedno, da Jehova nije Hrist i da je Jehova veci od Hrista. Uostalom to je i Hrist sam ponovio bezbroj puta. Ovakvih primera ima bezbroj.

Tako su verovali Apostoli, pisali i ucili....zasto bih ja drugacije mislio??? I zasto me ti osudjujes kada delim Petrovo misljenje???

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
a sta ti imas protiv svetog nikole? znas li ti sta pricas? pa sta ako se slavi njegov dan? ja slavim dan kad je zvezda postala prvak evrope i sveta, znaci ja ne treba da slavim taj dan iz neke radosti i postovanja? ti ili bilo koji od jehovinih samozvanih svedoka kad budete na duhovnom nivou na kom je bio taj isti sveti nikola onda mozes da kazes nesto za njega, mi imamo svetog savu svetog vasilija cudotvorca i jos mnoge druge, sta ti imas protiv takvih ljudi? kad neko od vas bude na nivou duhovnosti kao oni onda pricajte o tome a do tad cutite sto se tice toga

Niti imam sta protiv Nikole niti protiv tebe. Tebi Nikola predstavlja nesto u zivotu i ja to cenim i postujem.
Ne znam zasto se osecas prozvanim...tebi moj post uopste nije namenjen niti bilo kom drugom, namenjen je odredjenoj osobi i on ima svoju svrhu samo u tom slucaju.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ja nemam nista protiv tebe ali imam protiv tvog posta, meni sv nikola predstavlja postovanje te osobe za ono sto je radio i za nivo koji je dostigao, inace ja slavim sv jovana i kad cujem tako neke pametene da pocinju da oni sude sta treba a sta ne treba odmah se nadjem prozvanim
kad budete na tom nivou na kome su bili ti ljudi o kojima ti pricas onda mozes da ih SPOMENES

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Jehovini svedoci

1011228_univ_pnr_lg.jpg

O Jehovinim svedocima

Ukoliko želite da stupite u kontakt s nama, da prisustvujete nekom od naših sastanaka, da besplatno proučavate Sveto pismo ili samo da saznate više informacija o nama, ovo je prava stranica za vas. Pozivamo vas da obiđete naše podružnice i upoznate se s našom aktivnošću.

Proučavajte Sveto pismo

Besplatno proučavajte Sveto pismo u vreme i na mestu koje vama odgovara.

Sastanci Jehovinih svedoka

Saznajte gde održavamo naše sastanke i kako oni izgledaju.

Kongresi Jehovinih svedoka

Srdačno vas pozivamo da dođete na naše kongese! Ulaz je besplatan.

Informacije o podružnicama i obilascima

Pronađite adresu željene podružnice. Saznajte vreme obilaska.

Osnovni podaci — na svetskom nivou

• 239 — broj zemalja i teritorija u kojima Jehovini svedoci propovedaju
  • 595 — broj jezika na kojima izdajemo Biblije i biblijsku literaturu
  • 111 719 — broj skupština Jehovinih svedoka
  • 7 538 994 — broj Jehovinih svedoka u celom svetu
  • 19 000 000 — broj osoba koje dolaze na naše sastanke ili kongrese
  • 179 000 000 — broj odštampanih primeraka Svetog pisma koje su Jehovini svedoci izdali na 116 jezika
  • 20 000 000 000 — broj odštampanih primeraka biblijskih publikacija koje su Jehovini svedoci izdali u poslednjih deset godina

Najčitanije

JW.ORG/ ZVANIČNI VEB-SAJT JEHOVINIH SVEDOKA

PROČITAJTE

PREUZMITE

KATEGORIJE

KONTAKT

;)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Stvarni očajnički, na sve moguće i nemoguće načine pokušavate da pridobijete nekog novog jadnika. Još ćete se vi mnogo naobijati tuđih kućnih pragova dok ne uspete da tu i tamo uhvatite nekoga "na krivoj nozi" i da ga preobrlatite. Vrbovanje bi trebali da učite od bivše UDB-e, ovako izgledate patetično (najblaže rečeno).

Šta vi, u stvari nudite novim jadnicima?
Izbavljenje?
A šta zauzvrat tražite od njih?

...i bolje ti je da ne odgovoriš ...

Poslednja izmena:
Natrag