Član
- Učlanjen(a)
- 15.01.2013
- Poruka
- 555
Kad se budes uctivo izvinuo za uvrede i klevete koje iznosis i kad pokazes iskreno postovanje sagovornika onda cu da ti se obratim!
Oću, oću. Kako neću! Pozvoni mi na vrata (ono u čemu ste vi jehovci najbolji), pa ćeš da vidiš kako ću da ti se izvinem. Ti sam izaberi u koju stranu oćeš da ti se izvinem, u levu ili desnu, meni je svejedno. Sve mi je jedno, ako i ne navratiš ti lično, poslat ću ti izvinjenje po tvome bratu, sektašu, prvom koji naiđe. A naići će. Učtivo ću da se izvinem, nemoj da brineš, ima mnogo da naučite iz mog izvinjenja. Ti ili neko od tvojih će da mi se obrati pre nego ti se ja izvinem. Ti i tvoji se uvek prvi obratite jer vam đavo neda mira. Svako malo se obraćate. Koliko puta do sada si se preobratio? Koju versku zajednicu su izdao pre nego si se "obratio" ili preobratio? U šta si verovao pre nego šta si prestao da veruješ? Ona tvoja prva vera nije bila "prava" a ova sada jeste? I koja ti je ovo vera po redu? A hteo bi da te poštivam? "Alaj ti vera!" Znaš kada ću da te poštivam, kada vam ta vaša sekta postane religija, ili barem vera poštenog spomena vredna, a tebi lično ću tada da ti se naklonim i to do patosa. To će da bude "kada na vrbi rodi grožđe". Mani se ćorava posla i počni da sadiš vrbe.