Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Pogledao sam brate Gera i zaista izlazi na vidjelo namjera vođstva JS, ovi obični vjernici su u zabludi. Amateri i spiristi su prevodili Bibliju. Čak su uzeli jednog Grka koji je po struci kuvar. Uuuuu....bruke i sramote

A JS zaobilaze naše postove. Evo opet post Gera i obaranje tvrdnji JS u vezi Isusa i slučaja "Što me zoveš blagi"?

Ko je taj "dobar"?

Pogledajmo sada taj česti prigovor kritika (uglavnom Jehovinih svedoka) Hristovog božanstva koji oni izvlače iz Jevanđelja po Marku 10:17-18, gde Isus kaže: "...što me nazivaš dobrim? Niko nije dobar - osim jednoga Boga". (Karadžić koristi reč "blagi".) Prema njima Isus ovde poriče da je Bog, jer da je Bog priznao bi da je dobar - prihvatio bi hvalu, ne bi je odbacio. No, ovo je proizvoljno tumačenje i nerazumevanje same suštine odeljka.
Treba primetiti da mladić oslovljava Isusa sa "učitelju" (ravi), dakle on ne upotrebljava neki od Mesijanskih naziva ili titula, što nam govori da je on Isusa smatrao kao jednog od mnogih rabina toga vremena. Dalje, izraz "dobar" je zaista u apsolutnom smislu rezervisan samo za Boga, to je nešto što je svaki Jevrejin toga vremena znao (Ps. 86:5; Ps. 100:5; Ps. 103:8; Ps. 106:1, itd). No, Isus nije ukorio mladića što ga je njime častio, On mu nije rekao:"Nemoj mi govoriti da sam ja dobar, jer je samo Bog dobar", već: "Zašto me nazivaš dobrim, kada znaš da je jedino Bog dobar?" Isus je njegov izraz upotrebio kao protiv-pitanje, kojim je hteo iskušati mladićevu veru u Njega. Međutim, bogataš nije bio spreman priznati Isusa za nešto više. Mladić nije imao svesti o stvarnoj Hristovoj veličini, da je imao, najverovatnije bi na Isusovu opasku spremno odgovorio: "Da, zato te i ja nazivam dobrim." Suština cele ove situacije je slična kao sa ženom Hananejkom, no, za razliku od ovoga mladića žena je položila "ispit vere" (Mt. 15:22-28), ona je svesno priznala stvarnu Isusovu veličinu.

Наравно, то се поставља и пред све нас. Многи мисле да је све то само прошлост, а истина је да тај испит полажемо сви ми у садашњем и реалном времену: прихватамо Исуса Христа или га одбацујемо следећи људске науке. И фарисеји су били високо образовани људи, знали су многе ствари из Писма, али ове основне и полазне нису могли да прихвате. Тако и сви ови који одбацују Христа као Бога и верују у Њега како им се више свиђа, а не онако како треба (Јер ће доћи време кад здраве науке неће слушати, него ће по својим жељама накупити себи учитеље да им голицају уши, па ће одвратити уши од истине и окренуће се причама.).

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za Miku
gde bre postavi video od 52 minuta,mogao si nesto krace,izvini,ali nemam vremena da ga odgledam.
Kolko videh spominje na pocetku i adventiste,a potom i Rasela.
Nesto kao govori o demonizmu,valjda hoce da poveze demonizam sa JS,i adventistima...bezveze,gluposti....
Poenta je da sotona zaista ima veliku moc,pa cak i da moze da napravi neka velika cuda,ali to nije za JS.
Matej 24:24 ;2.Kor 4:4
[SUP]4[/SUP] U kojima bog sveta ovog oslepi razume nevernika, da im ne zasvetli videlo jevanđelja slave Hristove, koji je obličje Boga, koji se ne vidi.
I ovde je malo slovo b za boga.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Dobio sam najnoviju brosuricu od mojih dugogodinsjih prijateljica JS s nalsovom:
"Prava vjera u Boga - Kljuc za sretan zivot". (stampano 2011). Kazu mi, ovo je namijenjeno muslimanima, imaju islamski izrazi; andjeo-melek i td.
Procitam ja to sto dobijem. I gle sta treba:
- obozavati Boga
- razvijati osobine koje Bog zeli
- odbaciti lose misli i zelje
- sacuvati vjeru u Boga usprkos iskusenjima
- poucavati druge o Bogu.

Amin! Treba biti musliman! Slazem se!

Cutam dalje:Kako mozete steci pravu vjeru u Boga?
- trazite pomoc od Biga
- Odvojite vrijeme za proucavanje Bozje Rijeci
- primjenjujet savjete iz Bozje Rijeci u svom svakodnevnom zivotu

Amin! Treba biti musliman! slazem se!

Citam dalje:
Ko je Bog?
- Bog je Jedinstven, Uzvisen i Vjecan! Stvrio je sve sto postoji na nebu i na Zemlji i podario nam je zivot.

Amin! To je Allah! Treba biti musliman! slazem se!

Dalje kaze:
Bozji duh i meleci (nadjeli):

Bozji Duh nije osoba nego nevidljiva Sila Kojom se bOg sluzi - neogranicena Energija Kojom djelue da bi ucinio sto zeli!

Osim Toga Bog koristi meleke(andjele) .

Amin! Treba biti musliman. Slazem se!

Dalje brosrurica kaze:

- Bog je beskrajno Mocan!
- Bog je Pravedan
- Bog je Mudar

Amin! slazem se! Treba biti muslian ako se hoce biti ispravan.

Ko je bio Isus?
- Bio je Mesija
- ucio je ljude da vole Boga
-ucio je ljude da vole jedni druge
- Isus je govorio o Bozijem Kraljevstvu

Amin! Sve je tako. Najboje je biti musliman. (neka se niko ne vrijedja, ja se samo slazem sa JS! To oni kazu)

Svaka cast JS! ALLAHUEKBER!

Bog je najveci!

Samo proucavajte Bozju Rijec sacuvanu bez izmjena do danas, Kur'an i bicete na pravom Putu!
(oprostite zbog malo "propagande", ponukala me ova ditljiva knjizica JS namijenja muslimanima pa i onima kolebljivim da ih odrzi u pravoj vjeri islamu - pokornosti Bogu)

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Samo ti brate koristi literaturu Jehovinih svedoka pa ćeš DALEKO DOGURATI!
MNOGO DALJE NEGO ŠTO I SAM MISLIŠ!
I samo još nešto. Nemoj je puno proveravati - jer je to jedina literatura koja je pisana pod direktnim patronatom samog Boga Jehove!
Odnosno Vočtauer iz Bruklina je jedini kanal na planeti preko koga Bog Jehova komunicira sa ostalim vericima na Zemlji.

Pa srećan put u .....!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Samo za JS

15 Ako imate ljubav k meni, zapovjesti moje držite.

21 Ko ima zapovesti moje i drži ih, on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav Otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam.

Ivan 14,15 i 21

Govori Bog Jahve

O, da si pazio na zapovjesti moje! Mir bi tvoj bio kao rijeka, i pravda tvoja kao valovi morski!” (Isaija 48,18)

A Isus kaže:

Ako zapovesti moje uzdržite, ostaćete u ljubavi mojoj, kao što ja održah zapovesti Oca svojega i ostajem u ljubavi njegovoj. Ovo vam kazah, da radost moja u vama ostane i radost vaša se ispuni.” (Ivan 15,10.11)

Ovdje je jasno da su Otac i Sin jedan Bog koji je dao zapovijesti.

“Glavno je svemu što si čuo: Boga se boj, i zapovesti njegove drži, jer to je sve čovjeku

“Jer je ovo ljubav Božja da zapovesti njegove držimo.” (1. Jovanova 5,3)

u 2. Moj. 20 kad Bog daje deset zapovjedi. On je te zapovjedi svojim prstom urezao u kamen!!
Isus Krist na propovjedi na gori ponavlja neke od tih zapovjedi Božjih, ali čini još nešto kad kaže: "Čuli ste da je rečeno starima:'Ne ubij!' Ali ja vam kažem......'Ne čini preljub!' Ali ja vam kažem...
Ali ja vam kažem...Ali ja vam kažem...
Koje bi se to biće usudio na Božje temeljne zakone (koje je On vlastoručno upisao na kamen) reći nešto poput ovoga: Ali ja vam kažem!!!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Nije dozvoljeno postavljati (ponavljati) iste postove, kako na jednoj, tako ni na različitim temama.[/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Postovanje harrybonnot,

Da li ti hoces da kazes da vi muslimani i Jehovini svedoci verujete isto?
Ma to sam i ja odavno primetio.

Samo posalji Kuli strazari Kuran i sve ce biti uredu.

Mislim da nije isto, ali je lijepo sto oni smatraju islam sasvim ispravnom vjerom kao sto su potvrdili ovom brosurom.
Sto znaci da su svi njihovi studiji s muslimanima suvisni.
Mozda ce jednoga dana oni prvi pronaci da ih Biblija upucuje na posljednjeg Bozjeg posnaika Muhammed a.s. Ne znam, Bog zna.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Mislim da nije isto, ali je lijepo sto oni smatraju islam sasvim ispravnom vjerom kao sto su potvrdili ovom brosurom.
Sto znaci da su svi njihovi studiji s muslimanima suvisni.
U ovo čisto sumnjam, jer oni smatraju da su pomazanici (144.000) samo JS. A svi ostali (veliko mnoštvo) – opet samo JS. Možda vi imate zajedničke stavove, doktrine, mišljenja.................... ali JS smatraju da su jedino oni PRAVA Crkva i ko nije u njihovoj Crkvi – nema mu spasenja.

Mozda ce jednoga dana oni prvi pronaci da ih Biblija upucuje na posljednjeg Bozjeg posnaika Muhammed a.s. Ne znam, Bog zna.
Ovo je već savim moguće. Jer su JS – mogo puta u svojoj istoriji menjali doktrine, iskaze, mišljenja.......... tako da je vrlo moguće da će te se jednog dan približiti! To mi delije izvesno.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
U ovo čisto sumnjam, jer oni smatraju da su pomazanici (144.000) samo JS. A svi ostali (veliko mnoštvo) – opet samo JS. Možda vi imate zajedničke stavove, doktrine, mišljenja.................... ali JS smatraju da su jedino oni PRAVA Crkva i ko nije u njihovoj Crkvi – nema mu spasenja.

Ovo je već savim moguće. Jer su JS – mogo puta u svojoj istoriji menjali doktrine, iskaze, mišljenja.......... tako da je vrlo moguće da će te se jednog dan približiti! To mi delije izvesno.

Ne znam sta ko vjeruje, ja sam samo procitao brosuricu koju su izdali i koju su mi ljubazno urucili, te vidim da po njihovom misljenju musliman nema potrebe da ista mijenja nego da ostane cvrsto u islamu (pokoran jedino Bogu), ako ima pameti.
Ako bi njihova knjizica, kako vi pokusavate da sugerisete, pak imala skrivenu zmijsku namjeru (budite lukavi kao zmije), neka im Bog sudi.

Meni se ta brosurica ucinila dobro i simpaticno, pa i pored moguce lukave namjere (sto sumnjam da jeste) ona ipak daje osnove vjerovanja koje onda i oni dijele, inace bi pisali lazi.

Natrag