Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Hvala vama Gero i Miko
Ali ne zaboravite da pohvalite i Maleckog,Ninoslivog.Pođi za mnom,RisaBG,Harmagedona Apoketza i druge Jehovine svedoke koji su na ovom forumu učestvovali.

Da nije bilo njih nikada ne bih napravio blog koji je za malo više od godinu dana imao preko 13 000 poseta što je veoma puno s obzirom da je u pitanju jedna sasvim marginalna pseudohrišćanska sekta.
Ne bih imao preko 70 knjiga Kule stražare na našem jeziku.Na stotine Kula stražara i Probudite se!.Raznih brošura i traktata.
CD WTLIB i u pdf-u sve bojeve Kule stražare od 1955 do današnjih dana.
Ne bih imao na engleskom u pdf-u kompletnu literaturu Kule stražare.
Ovako čitam sve redom kako mi dolazi pod ruku.Skeniram i iznosim na forum i blog.Verujem da će se s vremenom kompletirati sve što su izdali na našem jeziku.
Da nisu stalno spamovima zatrpavali moje postove gde sam iznosio samo ono što stoji u njihovim knjigama ne bih se nikad setio da započnem blog.Tako da je i njihova zasluga da danas imam blog koji već mnogi redovno posećuju.

Apokecu posebno zahvaljujem jer mi je pomogao da započnem poseban blog o "prevodu"Novi svet.

Zato vas molim da pohvalite i naše sagovornike Jehovine svedoke koji su svojim( sve samo ne hrišćanskim) ponašanjem doprineli razvoju diskusija na ovom forumu.
Nadam se da će u buduće umesto da spamuju temu svoje emocije istresati na temi koju sam samo za to otvorio
http://serbianforum.org/religija/282754-poelbuster-zloglasni-progonitelj-kule-strazare.html

Koliko god da pišu ružno o meni to ne može da diskredituje skenirane stranice knjiga Kule stražare.
Pokušaji da se ad hominem diskreditujem su možda u njihovim očima smisleni ali svako koga interesuje tema će proveriti šta piše knjiga Kule stražare i onda razmisliti o reakcijama Jehovinih svedoka.
Moram da se zahvalim Jehovinim svedocima što su pisali ono što misle i osećaju.Na žalost naš urednik Jurivaka je poneke postove izbrisao što mi je jako žao.Voleo bih da su i te uvrede ostale pa da svako ko bude čitao može sam da zaključi u kakvom to "duhovnom raju"žive Jehovini svedoci.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Hvala vama Gero i Miko
Ali ne zaboravite da pohvalite i Maleckog,Ninoslivog.Pođi za mnom,RisaBG,Harmagedona Apoketza i druge Jehovine svedoke koji su na ovom forumu učestvovali.

Da nije bilo njih nikada ne bih napravio blog koji je za malo više od godinu dana imao preko 13 000 poseta što je veoma puno s obzirom da je u pitanju jedna sasvim marginalna pseudohrišćanska sekta.
Ne bih imao preko 70 knjiga Kule stražare na našem jeziku.Na stotine Kula stražara i Probudite se!.Raznih brošura i traktata.
Ovako čitam sve redom kako mi dolazi pod ruku.Skeniram i iznosim na forum i blog.Verujem da će se s vremenom kompletirati sve što su izdali na našem jeziku.
Da nisu stalno spamovima zatrpavali moje postove gde sam iznosio samo ono što stoji u njihovim knjigama ne bih se nikad setio da započnem blog.Tako da je i njihova zasluga da danas imam blog koji već mnogi redovno posećuju.

Apokecu posebno zahvaljujem jer mi je pomogao da započnem poseban blog o "prevodu"Novi svet.

Zato vas molim da pohvalite i naše sagovornike Jehovine svedoke koji su svojim( sve samo ne hrišćanskim) ponašanjem doprineli razvoju diskusija na ovom forumu.
Nadam se da će u buduće umesto da spamuju temu svoje emocije istresati na temi koju sam samo za to otvorio
http://serbianforum.org/religija/282754-poelbuster-zloglasni-progonitelj-kule-strazare.html

Koliko god da pišu ružno o meni to ne može da diskredituje skenirane stranice knjiga Kule stražare.
Pokušaji da se ad hominem diskreditujem su možda u njihovim očima smisleni ali svako koga interesuje tema će proveriti šta piše knjiga Kule stražare i onda razmisliti o reakcijama Jehovinih svedoka.
Moram da se zahvalim Jehovinim svedocima što su pisali ono što misle i osećaju.Na žalost naš urednik Jurivaka je poneke postove izbrisao što mi je jako žao.Voleo bih da su i te uvrede ostale pa da svako ko bude čitao može sam da zaključi u kakvom to "duhovnom raju"žive Jehovini svedoci.

Odgovor:
Polebusteru, pridruzijem se tvojoj izjavi i slazem se sa tobom, a to sam vise putan navodio vec godinama, da su nasa braca Jehovini svedoci u stvari nasi saradnici, samo mozda mi toga nismo uvek svesni. Da nije njihovbe akcije usmerene na nas i reakcije na ono sto mi kao odgovor na njihove komentare dajemo, u svakom slucaju niko od nas ne bi imao ni volju da toliko pise.

Prema tome oni su dosta pridoneli bogatom repertoaru ove diskusije. Iako su u vecini, ali ne svi, njihovi naporti uglavnom usmereni da obesnaze ono sto mi iznosimo i podcene sagovornika, ipak su sve te akcije i reagovanja posluzile na dobro, jer su nas pobudeile da mnogi od nas pisu i objasnjavaju pojedina pitanja koja ne bismo nikad uzeli u obzir da nije njih koji to podsticu.

Zato, braco Jehovini svedoci, iako mora da piznam da mi je ponekad tesko da vas razumem, vas doprinos ipak posluzio je na dobro, a citaoci foruma imali su priliku da saslusaju dve ili vise stranaka, pa neka svako za sebe razmisli i usvoji ono sto zeli.

Svima ucesnicima, mnogo hvala i zelim vam sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Hvala vama Gero i Miko

Ja se u potpunosti slazem sa tobom i Mikom.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pogledao sam brate Gera i zaista izlazi na vidjelo namjera vođstva JS, ovi obični vjernici su u zabludi. Amateri i spiristi su prevodili Bibliju. Čak su uzeli jednog Grka koji je po struci kuvar. Uuuuu....bruke i sramote

A JS zaobilaze naše postove. Evo opet post Gera i obaranje tvrdnji JS u vezi Isusa i slučaja "Što me zoveš blagi"?

Ko je taj "dobar"?

Pogledajmo sada taj česti prigovor kritika (uglavnom Jehovinih svedoka) Hristovog božanstva koji oni izvlače iz Jevanđelja po Marku 10:17-18, gde Isus kaže: "...što me nazivaš dobrim? Niko nije dobar - osim jednoga Boga". (Karadžić koristi reč "blagi".) Prema njima Isus ovde poriče da je Bog, jer da je Bog priznao bi da je dobar - prihvatio bi hvalu, ne bi je odbacio. No, ovo je proizvoljno tumačenje i nerazumevanje same suštine odeljka.
Treba primetiti da mladić oslovljava Isusa sa "učitelju" (ravi), dakle on ne upotrebljava neki od Mesijanskih naziva ili titula, što nam govori da je on Isusa smatrao kao jednog od mnogih rabina toga vremena. Dalje, izraz "dobar" je zaista u apsolutnom smislu rezervisan samo za Boga, to je nešto što je svaki Jevrejin toga vremena znao (Ps. 86:5; Ps. 100:5; Ps. 103:8; Ps. 106:1, itd). No, Isus nije ukorio mladića što ga je njime častio, On mu nije rekao:"Nemoj mi govoriti da sam ja dobar, jer je samo Bog dobar", već: "Zašto me nazivaš dobrim, kada znaš da je jedino Bog dobar?" Isus je njegov izraz upotrebio kao protiv-pitanje, kojim je hteo iskušati mladićevu veru u Njega. Međutim, bogataš nije bio spreman priznati Isusa za nešto više. Mladić nije imao svesti o stvarnoj Hristovoj veličini, da je imao, najverovatnije bi na Isusovu opasku spremno odgovorio: "Da, zato te i ja nazivam dobrim." Suština cele ove situacije je slična kao sa ženom Hananejkom, no, za razliku od ovoga mladića žena je položila "ispit vere" (Mt. 15:22-28), ona je svesno priznala stvarnu Isusovu veličinu.

Dalje, kao podršku celom ovom tumačenju možemo se pozvati i na Ivan 10,gde Isus sam sebe čak tri puta naziva "dobrim". Kako to? Zar ne bi bilo nedosledno sa Isusove strane da nešto takvo prvo poriče a zatim da to sebi pripisuje? Naravno, to ne može biti. Iz svega ovoga je jasno da Isus nije mislio ili rekao Ono što mu kritici žele pripisati ili mu "staviti u usta" po njihovom tumačenju Marko 10:17-18. (Naziv "Dobri Pastir" kojim Isus sam sebe oslovljava je direktno pozivanje na Boga kao Pastira, Isaija 40:10-11. Takođe, Psalam 23 govori o "Dobrom Pastiru", a koji je Bog - Jahve.)

Izvor: Sionska truba

A sada Gera a i svi ostali pročitajte ovo.

Evo objašnjenja za ovo "neznanje" Isusa kada će doći.

Marko 13.32 kod nas je prevedeno kao da Isus ne zna dan i čas svog povratka na Zemlju.

Ovaj grčki glagol ima više mogućnosti za prevođenje, a najtačnija bi u skladu sa sadržajem bila ova:"A o danu tome i času niko neće objavljivati (predavati znanje, a ne znati) ni anđeli, ...ni Sin, do Otac." Sin koji je poistovećen sa mudrošću, koji je zajedno sa Ocem stvarao svet, koji je zajedno sa Ocem pravio plan spasenja uključujući i Hristov drugi dolazak i koji je izrekao veoma precizna proročanstva o ovom događaju sigurno zna kada će doći da uništi grijeh, ali će taj dan i čas objaviti Otac.

Dakle došlo je do pogrešnog prevoda, Isus zna tačno kada će doći. A Otac objavljuje Njegov dolazak.

Isus dolazi.

A sada Gera odgovor JS na primjedbu da Isus nije svemoguć.

Isus Hristos je mogao da vaskrsne samog sebe: "Dušu svoju polažem da je opet uzmem... vlast imam položiti je i vlast imam uzeti je opet"(Jovan 10.17,18). Naravno, Otac je vaskrsao Hrista (Djela 2.24), ali je Isus o moći vaskrsenja govorio da je on ima, jer su Otac i Sin jedno. Hristos tu moć nije koristio jer Otac i Sin imaju različite uloge u planu spasenja ljudi. Moć vaskrsenja, složićete se svi nema ni jedno stvorenje, već samo Bog.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Pogledaj kako je prevedena biblija JS-ka Brate tripo,a mogu i svi ostali.<strong><span style="color: rgb(0, 0, 255);">

Brate Gera, mnogo ti hvala na ovom videu, zaista na sve strane nalaze se dokazi koji otkrivaju istinu.
Zaista je neobicno da su se ljudi usudili da toliko odstupaju od bibloijskog ucena.
Prema svim izgledeima to i nije prevod Biblije, nego njihov komentar o Bibliji, jer su u njega ubacivali, ne samo ono soto pise u tekstu, nego i ono sto oni misle da bi to znacilo, prema tome to je komantar, a ne prevod.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Zdravo svima
za tripo41
CRO Mark 10:18 Isus mu reče: »Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar doli Bog jedini! (Mar 10:18 CRO)
Cak i u hrvatskom prevodu Stvarnost,nema dvoumljenja.
Dobri se razlikuje od blagog.Dobra osoba je razumna,dok je blaga osoba uglavnom slaba,i podlozna sazaljenju na "krokodilske suze".
Isus je ovde prozreo da mu mladic laska i pripisuje titulu koja pripada samo pravome Svemogucem Bogu Jehovi.
Zato mu je i kazao da niko(pa ni on sam) nije toliko dobar ,kolko Jedini Bog.
E sad postoje razni prevodioci koji razlicito prevode neke reci, na osnovu svojih dokaza.
ali,dosta je za danas.,laku noc....

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Samo da dodam komentar za ovaj video.,
Bas je smesan,glup i pristrasan.
Ovaj prvi dedica uopste nije ni znacajan ni bitan za prevod NW JS,tj njegov prevod,takodje je najsmesniji onaj poslednji koji kaze da je strasno sto su JS vratili bozje ime Jehova na 200+mesta u Bibliji.
Mnogo strasnije je TO sto su ga izbacili iz Novog zaveta,jer Novi zavet ,jevandjelje po Mateju ,pisano je i aramejski i grcki i licno ga je pisao matej,a Jeronim citao gde pise Jehova i dao komentar u vezi toga.
Nadalje zar ne videste i na srpskom kako se bogovi pisu mali slovom "b"
Jovan 10
[SUP]34[/SUP] Isus im odgovori: Ne stoji li napisano u zakonu vašem: Ja rekoh: bogovi ste?
[SUP]35[/SUP] Ako one nazva bogovima kojima reč Božija bi, i pismo se ne može pokvariti;

Izgleda da negde vaze pravila za pisanje malog slova "b",a ta ista pravila ne vaze tamo gde treba ocuvati prokletu nauku o trosjtvu koja jednog jedinog Boga pretstavlja kao trojednog,troglavog
http://[IMG]http://i.imgur.com/KjXHN.jpg[/IMG]

Poslednja izmena:
Natrag