Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Šardi da li ti čitaš životna iskustva koja navodim i da li uočavaš pouku iz ovih životnih iskustava?
P.S. Ne razumem šta pokušavaš da kažeš stavkom koji si citirao!
;)
Ako pogledaš sve moje postove od kada sam na SF – mogao si primetiti da sam ja na svaki, ali baš svaki post koji su JS uputili meni - odgovorio. I tako će ostati dok god budem na ovom forumu. I to iz dva razloga:
I – Imam daleko više istine biblijske nego čitava organizacija JS;
II – Pošto ne pripadam ni jednoj denominaciji, ja sam otvoren za razgovor i spreman za menjanje svih mojih stavova, ako me neko biblijski ubedi da sam u krivu. Tako da bih bilo koju moju doktrinu zamenio sa Jehovističkom, ako se dokaže da je biblijski ispravna.
Zato ja sa radošću očekujem svaki post upućen meni od srtane JS. Jer sam čak i spreman krstiti se kod JS, ako oni imaju svi biblijsku istinu!
Dok imam neodoljiv utisam da u suprotnom smeru nije tako.
- Da niti JS sa nestrpljenjem očekuju moj post upućen njima;
- Da nisu spremni menjati ni jedan svoj biblijski stav;
- Da ne odgovaraju na sva pitanja upućena njima…………

Inače mene nisi ni morao pitaita > Šardi da li ti čitaš životna iskustva koja navodim i da li uočavaš pouku iz ovih životnih iskustava?< jer si već imao odgovor u mom postu # 1700. Dao sam komentar na tvoj post - tj. životna iskustva JS –što znači da pratim tvoje postove na tu temu.

A zašto sam te pitao >P.S. Ne razumem šta pokušavaš da kažeš stavkom koji si citirao!< - zato što imam utisak da ti uopšte ne čitaš postove nesvedoka. Da te njihova razmišljanja i tekstovi (postovi) uopšte ne interesuju. To sam zaključio jer je Poelbuster naveo jedan vlo lep tekst iz Kule Stražare – o primeru jednog JS koji je napustio sastanke, a porodica ga odbacila….(post # 1703). Nešto slično kao u filmu ‘’Razdvojeni svetovi’’ što nam je isto dao Poelbuster.

I sada posle tog posta i članka iz KS. Ja dajem 20 stihova koji govore da to što rade JS sa vernikom koji posumlja u doktrinu JS, ili prestane da ide na sastanke – vi ga tretirate kao da je gubav - Apsolutno pogrešno! Baš takvom članu treba posvetiti više pažnje i podučavanja i nege – jer se on DAVI, PROPADA, NEMA MU SPASENJA (po doktrini JS). A vi ustvari radite kontra : davljenika još gurate u vodu da se ne muči puno nego da se što brže udavi. To je strašno!

Kula Stražara crpi takvu doktrinu iz sledećih stihova:
[FONT=&amp]2.Јов.1:[/FONT][FONT=&amp]10[/FONT][FONT=&amp],11[/FONT][FONT=&amp] Ако ко долази к вама и ове науке не доноси,[/FONT][FONT=&amp]не примајте га у кућу,[/FONT][FONT=&amp]и не поздрављајте се с њим;Јер ко се поздрави с њим, прима део у његовим злим делима.[/FONT]
[FONT=&amp]Мат.18:[/FONT][FONT=&amp]17[/FONT][FONT=&amp] Ако ли њих не послуша, кажи цркви; а ако ли не послуша ни цркву, да ти буде као незнабожац и цариник.[/FONT]
[FONT=&amp]1. Корин. 5:[/FONT][FONT=&amp]9[/FONT][FONT=&amp]-13[/FONT][FONT=&amp] Писах вам у посланици да се не мешате с курварима;[/FONT][FONT=&amp] И то ја не рекох за курваре овог света, или тврдице или идолопоклонике;јер бисте морали изићи из света.[/FONT][FONT=&amp] А сад вам писах да се не мешате ако који који се брат зове, постане курвар, или тврдица,или идолопоклоник,или кавгаџија,или пијаница,или хајдук; с таквима да и не једете. [/FONT]
[FONT=&amp]Јер шта је мени стало да судим оне који су напољу? Не судите ли ви оне који су унутра? А оне који су напољу судиће Бог. Извадите злога између себе.[/FONT]
[FONT=&amp]Римљ. 16:[/FONT][FONT=&amp]17[/FONT][FONT=&amp] Молим вас, пак, браћо, чувајте се од оних који чине распре и раздоре на штету науке коју ви научисте,[/FONT]
[FONT=&amp] и уклоните се од њих;[/FONT]
[FONT=&amp]Јевр. 13:[/FONT][FONT=&amp]9[/FONT][FONT=&amp] У науке туђе и различне не пристајте; јер је добро благодаћу утврђивати срца, а не јелима, од којих не имаше користи они који живљаше у њима.[/FONT]
[FONT=&amp]1. Тимот. 6:[/FONT][FONT=&amp]3[/FONT][FONT=&amp] Ако ли ко другачије учи, и не пристаје на здраве речи Господа нашег Исуса Христа и на науку побожну,[/FONT]
[FONT=&amp]2. Тим. 3:5[/FONT][FONT=&amp] Који имају обличје побожности, а силе су се њене одрекли. И ових се клони.[/FONT]
[FONT=&amp]Титу 3:[/FONT][FONT=&amp]10,11[/FONT][FONT=&amp] Човека јеретика по првом и другом саветовању клони се, Знајући да се такав изопачио, и греши, и сам је себе осудио.[/FONT]
[FONT=&amp]2.[/FONT][FONT=&amp] Солуњ. 3:[/FONT][FONT=&amp] 6,7[/FONT][FONT=&amp] Заповедамо вам пак, браћо, у име Господа нашег Исуса Христа, да се одвојите од сваког брата који живи неуредно, а не по уредби коју примише од нас. Јер сами знате како треба да се угледате на нас, јер не живесмо неуредно међу вама,[/FONT]

Međutim. Biblija bi bila u koliziji, u ovom slučaju, jer ona kaže ljubite neprijatelje svoje… I sve one stihove koje sam ti ja dao, a mislim da ih ti uopšte nisi pročitao, već odmah prešao na postavljanje svog posta (o životnim iskustvima JS).
A istina je sledeća – da svojoj deci, rođacima, kumovima, prijateljima, roditeljima…....koji se odvoje od KS, odnosno JS – uvek moraš biti na usluzi i pokušati ih vratiti na pravi put. Jer je Hrist došao zbog bolesnih a ne zdravih. Šta ima ti da se smeškaš i budeš fin sa braćom i sestrama u Dvorani Kraljevstva. Oni su ‘’zdravi i spašeni’’. Spašavaj ti zalutale ovce a ne spašene. Zaboravio si da se nebo više raduje za jednog obraćenog grešnika nego za 99 pravednika.
A stihovi koje sam ti sada naveo se odnose – DA TI NE TREBAŠ IĆI TAKVIM PUTEM (njihovim ,odpadničkim) - a ne svoje rođeno dete izbaciti iz kuće i nerazgovarati sa njim.
Malecki, ja ti ovo dobronamerno govorim. Ne slušaj mene, ne moraš čitati moje postove, ali molim te slušaj – SEBE! I svoju savest, jer smo mi napravljeni po obličju Božijem. I imamo dobru dušu i srce i savest, ali nas sotona stalno zavodi i napada 24 časa dnevno da delima i mislima i dušom odstupimo od Stvoritelja. Nikada nećeš pogrešiti ako poslušaš svoju savest, sem u slučaju da ti je ona uništena, a umesto nje ubačena hipnotisana od sotone nedobra, nebožija savest.
Svako dobro ti želim, Bog s tobom.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Šardi druže, zatraži od prvog Jehovinog Svedoka koji dolazi kod tebe na vrata, besplatan biblijski studij i počni da studiraš Bibliju, tek onda ćeš dobiti prave i istinite odgovore na sva tvoja pitanja. Sam niko i nikada nije razumeo i neće moći da razume biblijsku istinu!

;)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Šardi druže, zatraži od prvog Jehovinog Svedoka koji dolazi kod tebe na vrata, besplatan biblijski studij i počni da studiraš Bibliju, tek onda ćeš dobiti prave i istinite odgovore na sva tvoja pitanja. Sam niko i nikada nije razumeo i neće moći da razume biblijsku istinu!

;)

`Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom. ( Dela Apostolska 20. 28 -30 ).

Jer ako slepac slepca vodi, obadvoje ce u jamu upasti.. ( Mudri Solomon ).

Neka nas Bog blagi i Gospod Isus isacuvaju od ljudskih teorija lazno nazvanoga razuma...

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
@ Šarrdy

Možda ćeš bolje shvatiti zašto treba da obavezno pohađaš "besplatnibiblijski kurs" Jehovinih svedoka kada pročitaš ovaj isečak iz Kulestražare:
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Kula stražara 15.[/FONT][FONT=&quot] 10. 2004 str. 10-11 odl. 10 Raj imaš li razloga nadati mu se?[/FONT]
[SUP][FONT=&quot]10[/FONT][/SUP][FONT=&quot] Doduše, svi smo nesavršeni izato nas ne iznenađuje što se ponekad među nama javljaju problemi, kao što jeto bilo i među kršćanima u Pavlovo vrijeme (1. Korinćanima 1:10-13;Filipljanima 4:2, 3; 2. Solunjanima 3:6-14). No razmisli o duhovnom raju ukojem već sada uživamo. U usporedbi s lošim stanjem u kojem smo se nekadanalazili, sada smo izliječeni u duhovnom pogledu. Sada imamo obilje duhovnehrane, a nekada smo gladovali. Umjesto da se muči kao da je u isušenoj duhovnojzemlji, Božji narod ima njegovo odobravanje i obilje blagoslova (Izaija 35:1,7). Nismo zaslijepljeni niti smo u duhovnoj tami, već vidimo svjetlo slobode iBožje naklonosti. Mnogi koji su se bili oglušili na biblijska proročanstva sadačuju i razumiju ono što kaže Biblija (Izaija 35:5). Naprimjer, milijuniJehovinih svjedoka diljem svijeta proučavali su Danijelovo proročanstvo redakpo redak. Zatim su detaljno razmotrili i svako poglavlje biblijske knjigeIzaije. Nije li ta okrepljujuća duhovna hrana jasan dokaz da se nalazimo uduhovnom raju?[/FONT]

Ja bih rekaoda iz knjiga Kule stražare i postova Maleckog lako može da se zaključi u kakvomto raju žive Jehovini svedoci.
[FONT=&quot]

[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Najveći Čovek!

;)
Hoću, ali prethodno mi odgovori. Da li znaš koji je najveći Čovek koji je ikada hodao Planetom Zemlja?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
@ Šarrdy
Možda ćeš bolje shvatiti zašto treba da obavezno pohađaš "besplatnibiblijski kurs" Jehovinih svedoka kada pročitaš ovaj isečak iz Kulestražare:
[FONT=&amp]Kula stražara 15.[/FONT][FONT=&amp] 10. 2004 str. 10-11 odl. 10 Raj imaš li razloga nadati mu se?[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]10[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Doduše, svi smo nesavršeni izato nas ne iznenađuje što se ponekad među nama javljaju problemi, kao što jeto bilo i među kršćanima u Pavlovo vrijeme (1. Korinćanima 1:10-13;Filipljanima 4:2, 3; 2. Solunjanima 3:6-14). No razmisli o duhovnom raju ukojem već sada uživamo. U usporedbi s lošim stanjem u kojem smo se nekadanalazili, sada smo izliječeni u duhovnom pogledu. Sada imamo obilje duhovnehrane, a nekada smo gladovali. Umjesto da se muči kao da je u isušenoj duhovnojzemlji, Božji narod ima njegovo odobravanje i obilje blagoslova (Izaija 35:1,7). Nismo zaslijepljeni niti smo u duhovnoj tami, već vidimo svjetlo slobode iBožje naklonosti. Mnogi koji su se bili oglušili na biblijska proročanstva sadačuju i razumiju ono što kaže Biblija (Izaija 35:5). Naprimjer, milijuniJehovinih svjedoka diljem svijeta proučavali su Danijelovo proročanstvo redakpo redak. Zatim su detaljno razmotrili i svako poglavlje biblijske knjigeIzaije. Nije li ta okrepljujuća duhovna hrana jasan dokaz da se nalazimo uduhovnom raju?[/FONT]
Ja bih rekaoda iz knjiga Kule stražare i postova Maleckog lako može da se zaključi u kakvomto raju žive Jehovini svedoci.[FONT=&amp]
[/FONT]
[FONT=&amp]Hvala brate što me hrabriš da uzmem besplatne biblijske časove i uđem u duhovni raj i mir sa JS. I uživam svaki dan u njemu, i budem u pravoj i jedinoj istini. ( [/FONT][FONT=&amp]Исаија[/FONT][FONT=&amp] 35:[/FONT][FONT=&amp]1-7[/FONT][FONT=&amp] Радоваће се томе пустиња и земља сасушена, веселиће се пустош и процветати као ружа. Процветаће обилно, и веселиће се радујући се и попевајући; слава ливанска даће јој се и красота кармилска и саронска; та ће места видети славу Господњу, красоту Бога нашег. Укрепите клонуле руке, и колена изнемогла утврдите. Реците онима којима се срце уплашило: Охрабрите се, не бојте се; ево Бога вашег; освета иде, плата Божја, сам иде, и спашће вас. Тада ће се отворити очи слепима, и уши глувима отвориће се. Тада ће хроми скакати као јелен, и језик немог певаће, јер ће у пустињи проврети воде и потоци у земљи сасушеној. И суво ће место постати језеро, и земља сасушена извори водени, у стану змајевском, по ложама њиховим, биће трава, трска и сита. [/FONT][FONT=&amp])[/FONT]
[FONT=&amp]Ali mi sada nije jasno odakle onoliki izveštaju na Netu o samoubistvima JS, rasturenim porodicama, domovima, savetima KS da se odvojimo i nerazgovaramo sa bratom ili sestrom koji se protive nekim stavovima KS. Nesrećnim vezama, prijateljstvima, smrtim slučajevima na hirurškim stolovima.
Znači neprijatelj hoće samo da nas uplaši da ne uzmemo BESPLATNI BIBLIJSKI KURS i upoznamo se sa istinom i duhovnom harmonijom koja vlada kod JS.[/FONT]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Evo još jednog dokaza kako su Jehovini svedoci spremni da ostave zdravo tumačenje svetog pisma u korist pogrešne ideologije jednog vođe Č. T. Rasela. Pored jasnog objašnjenja da dan D. neće doćio dok se ne otkrije čovek bezakonja sin uništenja. 2.SOL. 2.3. Zašto Jehovini svedoci ovaj stih tumače kao nešta simbolično kad ovo nije simbolika ? Odgovor se krije u njihovom slepom sleđenju ideologije Č.T.Rasela jer njemu ovaj stih nije odgovarao. Zašto ? Zato što je očekivao armagedon 1914.god. a čoveka bezakonja nije nigde bilo niti se naslućivalo da će ga biti. Umesto da su ostavili njegovo pogrešno tumačenje i išli dalje zdravim putem oni ga i dalje slede po svaku cenu. Jedan stih primeren za tu namenu Isaija 5.18-19. Teško onima koji prestup vuku konopcima neistine i greh užima kolskim 19. i govore: Neka požuri sa svojim delom neka ga brzo učini da bi smo ga videli !...

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Šardi druže, reč Sotona prevedena sa hebrejskog na srpski jezik znači "Božji protivnik" dok reč Đavo znači "klevetnik i lažov"!
Sotoni se pridružilo u buntovništvu još "1/3 anđela" kako nas Biblija izveštava o tome, koji su dobili naziv "demoni" i koji takođe učestvuju u "zavođenju cele zemlje"! Biblija nas takođe podstiče da temeljito proveravamo informacije i izvor informacija posebno o Bibliji i biblijskoj istini!
U 2.Korinćanima 4:3,4 Pavle jasno upozorava sve ljude na zemlji, posebno one koji imaju biblijsku istinu i one koji proučavaju Bibliju rečima: Ako li je pak pokriveno jevanđelje naše u onima je pokriveno koji ginu, u kojima bog sveta ovog oslepi razume nevernika, da im ne zasvetli videlo jevanđelja slave Hristove, koji je obličje Boga, koji se ne vidi.

Isto tako naglasio je korintskim hrišćanima i sledeće: "Jer takvi su ljudi lažni apostoli, koji varaju druge i pretvaraju se da su Kristovi apostoli. A nije ni čudo, jer se i sam Sotona pretvara da je anđeo svjetla. Stoga nije ništa neobično ako se i njegovi sluge pretvaraju da su sluge pravednosti. No kraj će im biti po djelima njihovim." (2. Korinćanima 11:13,14)

Zar zaista misliš da bi jedan čovek mogao sa uspehom da vodi Jehovinu organizaciju kojoj niko u svemiru ništa ne može i niko nije u stanju da zabrani propovedanje dobre vesti da je zaista delo čovečije??? Da je zaista tačno to što zlobnici i klevetnici poput mnogih na ovom forumu i u čitavom svetu "kevću", misliš li da bi naš Stvoritelj dozvolio i da bi takvim ljudima pomagao i davao snagu iznad normalne da propovedaju Bibliju i istinu iz Biblije po čitavom svetu a da je to laž i da bi štitio lažove??? Jedini, pravi i Istiniti i Živi Bog Jehova to nikada ne bi dozvolio! Šardi razmisli dobro i proveri lično sam šta je istina i ko poseduje istinu, nemoj da obraćaš pažnju na zlobne klevete i laži onih koji su zaslepljeni i nisu u stanju da vide istinu!

;)

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Šardi druže, reč Sotona prevedena sa hebrejskog na srpski jezik znači "Božji protivnik" dok reč Đavo znači "klevetnik i lažov"! Sotoni se pridružilo u buntovništvu još "1/3 anđela" kako nas Biblija izveštava o tome, koji su dobili naziv "demoni" i koji takođe učestvuju u "zavođenju cele zemlje"! Biblija nas takođe podstiče da temeljito proveravamo informacije i izvor informacija posebno o Bibliji i biblijskoj istini!
U 2.Korinćanima 4:3,4 Pavle jasno upozorava sve ljude na zemlji, posebno one koji imaju biblijsku istinu i one koji proučavaju Bibliju rečima: Ako li je pak pokriveno jevanđelje naše u onima je pokriveno koji ginu, u kojima bog sveta ovog oslepi razume nevernika, da im ne zasvetli videlo jevanđelja slave Hristove, koji je obličje Boga, koji se ne vidi.
Isto tako naglasio je korintskim hrišćanima i sledeće: "Jer takvi su ljudi lažni apostoli, koji varaju druge i pretvaraju se da su Kristovi apostoli. A nije ni čudo, jer se i sam Sotona pretvara da je anđeo svjetla. Stoga nije ništa neobično ako se i njegovi sluge pretvaraju da su sluge pravednosti. No kraj će im biti po djelima njihovim." (2. Korinćanima 11:13,14)
Zar zaista misliš da bi jedan čovek mogao sa uspehom da vodi Jehovinu organizaciju kojoj niko u svemiru ništa ne može i niko nije u stanju da zabrani propovedanje dobre vesti da je zaista delo čovečije??? Da je zaista tačno to što zlobnici i klevetnici poput mnogih na ovom forumu i u čitavom svetu "kevću", misliš li da bi naš Stvoritelj dozvolio i da bi takvim ljudima pomagao i davao snagu iznad normalne da propovedaju Bibliju i istinu iz Biblije po čitavom svetu a da je to laž i da bi štitio lažove??? Jedini, pravi i Istiniti i Živi Bog Jehova to nikada ne bi dozvolio! Šardi razmisli dobro i proveri lično sam šta je istina i ko poseduje istinu, nemoj da obraćaš pažnju na zlobne klevete i laži onih koji su zaslepljeni i nisu u stanju da vide istinu!
;)
[FONT=&amp] E ovde sada ulazimo u klupko. Svi stihovi koje si naveo, a moglo bi se reći i ceo tekst je jedno vrzino kolo. O tome sam već pisao na temu da se i sotona pretvara u Božijeg anđela, ne bi li zavaro izabrane.[/FONT]
[FONT=&amp]Veliki problem je u tome što ako govorimo o ovakvim stihovima – tu nema ni pobednika ni poraženoga. Jer iste stihove koriste i Božije sluge i sotonine sluge da bi osudili jedni druge. I da bi dokazale svoju svetost ili ispravnost. Tu kraja i polemici nema![/FONT]
[FONT=&amp]Isto ovo važi i za tekst. Ajmo uzmi drugi jedan primer:[/FONT]
[FONT=&amp]Pretpostavimo da je JS,odnosno Vočtauer masonsko-sotonska organizacija. Ko i kao bi je u tome zaustavio i sprečio. Ustvari tu je pravi zaključak nešto drugo. Ako je to zaista masonsko-sotonska organizacija – pošto je Planeta u vlasti sotone – njemu to odgovara i on to delo ne da bi ukinuo ili stopirao nego bi ga podupirao. [/FONT]
[FONT=&amp]Međutim druga jedan stvar može razotkriti pravu veru od lažne. Ako si gledao one stare kriminalističke filmove, ili naše iz 60-tih godina. Kada islednici ispituju nekog. Oni uzmu jaku stonu lampu sa abažurom poput fišeka, za semenke ili kikiriki, i upere u lice ispitanika. Poima nemam zašto su tako radili, ali je to odličan primer za ovo što ti hoću reći:[/FONT]

[FONT=&amp]Znači Bog je islednik (ispitivač); Ta jaka stona lampa sa fišek-abažurom što baca jak snop svetlosti je – BIBLIJA! I onaj jadničak – ispitanik je religija. Znači kada bilo koju religiju (Denominaciju, Crkvu) osvetlimo jakim snopom Biblijske svetlosti – onda se vidi i najmanja mrlja! A ako nemamo tu jaku biblijsku svetlost onda i jako zaprljano odelo se ne može primetiti. [/FONT]
[FONT=&amp]Biblijska doktrina i biblijska tumačenja bilo kog stiha ili učenja – su jedino merilo PRAVE I ISTINITE RELIGIJE. I NIŠTA DRUGO.[/FONT]
[FONT=&amp]Ako nisam u pravu – onda mi kaži šta nisam!? Šta još može biti merilo prave Crkve?[/FONT]
[FONT=&amp]Pozdrav, Bog s tobom[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Šardi dela govore ko ima Jehovinu podršku! Jesi li dobro razmislio o drugom delu mog posta? Ponavljam: Misliš li da bi jedan čovek, ili više ljudi mogli da vode organizaciju koja obavlja delo propovedanja biblijske istine u celom svetu i protiv kojih se fabrikuju takve bezočne laži, klevete, napadi i izopačene optužbe a da ni jedna, jedina država u svetu ne može i nije u stanju da zabrani i uništi takvu organizaciju bez obzira šta čini i pokušava???

Zar to nije očigledno da jedna takva organizacija svojim delima govori da ima podršku našeg Stvoritelja Jehove? Ako ti to ne vidiš onda ti je zaista potreban ozbiljan biblijski studij da bi progledao očima istine!

Natrag