Član
- Učlanjen(a)
- 25.10.2011
- Poruka
- 1.562
Ako pogledaš sve moje postove od kada sam na SF – mogao si primetiti da sam ja na svaki, ali baš svaki post koji su JS uputili meni - odgovorio. I tako će ostati dok god budem na ovom forumu. I to iz dva razloga:Šardi da li ti čitaš životna iskustva koja navodim i da li uočavaš pouku iz ovih životnih iskustava?
P.S. Ne razumem šta pokušavaš da kažeš stavkom koji si citirao!
I – Imam daleko više istine biblijske nego čitava organizacija JS;
II – Pošto ne pripadam ni jednoj denominaciji, ja sam otvoren za razgovor i spreman za menjanje svih mojih stavova, ako me neko biblijski ubedi da sam u krivu. Tako da bih bilo koju moju doktrinu zamenio sa Jehovističkom, ako se dokaže da je biblijski ispravna.
Zato ja sa radošću očekujem svaki post upućen meni od srtane JS. Jer sam čak i spreman krstiti se kod JS, ako oni imaju svi biblijsku istinu!
Dok imam neodoljiv utisam da u suprotnom smeru nije tako.
- Da niti JS sa nestrpljenjem očekuju moj post upućen njima;
- Da nisu spremni menjati ni jedan svoj biblijski stav;
- Da ne odgovaraju na sva pitanja upućena njima…………
Inače mene nisi ni morao pitaita > Šardi da li ti čitaš životna iskustva koja navodim i da li uočavaš pouku iz ovih životnih iskustava?< jer si već imao odgovor u mom postu # 1700. Dao sam komentar na tvoj post - tj. životna iskustva JS –što znači da pratim tvoje postove na tu temu.
A zašto sam te pitao >P.S. Ne razumem šta pokušavaš da kažeš stavkom koji si citirao!< - zato što imam utisak da ti uopšte ne čitaš postove nesvedoka. Da te njihova razmišljanja i tekstovi (postovi) uopšte ne interesuju. To sam zaključio jer je Poelbuster naveo jedan vlo lep tekst iz Kule Stražare – o primeru jednog JS koji je napustio sastanke, a porodica ga odbacila….(post # 1703). Nešto slično kao u filmu ‘’Razdvojeni svetovi’’ što nam je isto dao Poelbuster.
I sada posle tog posta i članka iz KS. Ja dajem 20 stihova koji govore da to što rade JS sa vernikom koji posumlja u doktrinu JS, ili prestane da ide na sastanke – vi ga tretirate kao da je gubav - Apsolutno pogrešno! Baš takvom članu treba posvetiti više pažnje i podučavanja i nege – jer se on DAVI, PROPADA, NEMA MU SPASENJA (po doktrini JS). A vi ustvari radite kontra : davljenika još gurate u vodu da se ne muči puno nego da se što brže udavi. To je strašno!
Kula Stražara crpi takvu doktrinu iz sledećih stihova:
[FONT=&]2.Јов.1:[/FONT][FONT=&]10[/FONT][FONT=&],11[/FONT][FONT=&] Ако ко долази к вама и ове науке не доноси,[/FONT][FONT=&]не примајте га у кућу,[/FONT][FONT=&]и не поздрављајте се с њим;Јер ко се поздрави с њим, прима део у његовим злим делима.[/FONT]
[FONT=&]Мат.18:[/FONT][FONT=&]17[/FONT][FONT=&] Ако ли њих не послуша, кажи цркви; а ако ли не послуша ни цркву, да ти буде као незнабожац и цариник.[/FONT]
[FONT=&]1. Корин. 5:[/FONT][FONT=&]9[/FONT][FONT=&]-13[/FONT][FONT=&] Писах вам у посланици да се не мешате с курварима;[/FONT][FONT=&] И то ја не рекох за курваре овог света, или тврдице или идолопоклонике;јер бисте морали изићи из света.[/FONT][FONT=&] А сад вам писах да се не мешате ако који који се брат зове, постане курвар, или тврдица,или идолопоклоник,или кавгаџија,или пијаница,или хајдук; с таквима да и не једете. [/FONT]
[FONT=&]Јер шта је мени стало да судим оне који су напољу? Не судите ли ви оне који су унутра? А оне који су напољу судиће Бог. Извадите злога између себе.[/FONT]
[FONT=&]Римљ. 16:[/FONT][FONT=&]17[/FONT][FONT=&] Молим вас, пак, браћо, чувајте се од оних који чине распре и раздоре на штету науке коју ви научисте,[/FONT]
[FONT=&] и уклоните се од њих;[/FONT]
[FONT=&]Јевр. 13:[/FONT][FONT=&]9[/FONT][FONT=&] У науке туђе и различне не пристајте; јер је добро благодаћу утврђивати срца, а не јелима, од којих не имаше користи они који живљаше у њима.[/FONT]
[FONT=&]1. Тимот. 6:[/FONT][FONT=&]3[/FONT][FONT=&] Ако ли ко другачије учи, и не пристаје на здраве речи Господа нашег Исуса Христа и на науку побожну,[/FONT]
[FONT=&]2. Тим. 3:5[/FONT][FONT=&] Који имају обличје побожности, а силе су се њене одрекли. И ових се клони.[/FONT]
[FONT=&]Титу 3:[/FONT][FONT=&]10,11[/FONT][FONT=&] Човека јеретика по првом и другом саветовању клони се, Знајући да се такав изопачио, и греши, и сам је себе осудио.[/FONT]
[FONT=&]2.[/FONT][FONT=&] Солуњ. 3:[/FONT][FONT=&] 6,7[/FONT][FONT=&] Заповедамо вам пак, браћо, у име Господа нашег Исуса Христа, да се одвојите од сваког брата који живи неуредно, а не по уредби коју примише од нас. Јер сами знате како треба да се угледате на нас, јер не живесмо неуредно међу вама,[/FONT]
Međutim. Biblija bi bila u koliziji, u ovom slučaju, jer ona kaže ljubite neprijatelje svoje… I sve one stihove koje sam ti ja dao, a mislim da ih ti uopšte nisi pročitao, već odmah prešao na postavljanje svog posta (o životnim iskustvima JS).
A istina je sledeća – da svojoj deci, rođacima, kumovima, prijateljima, roditeljima…....koji se odvoje od KS, odnosno JS – uvek moraš biti na usluzi i pokušati ih vratiti na pravi put. Jer je Hrist došao zbog bolesnih a ne zdravih. Šta ima ti da se smeškaš i budeš fin sa braćom i sestrama u Dvorani Kraljevstva. Oni su ‘’zdravi i spašeni’’. Spašavaj ti zalutale ovce a ne spašene. Zaboravio si da se nebo više raduje za jednog obraćenog grešnika nego za 99 pravednika.
A stihovi koje sam ti sada naveo se odnose – DA TI NE TREBAŠ IĆI TAKVIM PUTEM (njihovim ,odpadničkim) - a ne svoje rođeno dete izbaciti iz kuće i nerazgovarati sa njim.
Malecki, ja ti ovo dobronamerno govorim. Ne slušaj mene, ne moraš čitati moje postove, ali molim te slušaj – SEBE! I svoju savest, jer smo mi napravljeni po obličju Božijem. I imamo dobru dušu i srce i savest, ali nas sotona stalno zavodi i napada 24 časa dnevno da delima i mislima i dušom odstupimo od Stvoritelja. Nikada nećeš pogrešiti ako poslušaš svoju savest, sem u slučaju da ti je ona uništena, a umesto nje ubačena hipnotisana od sotone nedobra, nebožija savest.
Svako dobro ti želim, Bog s tobom.
Poslednja izmena: