Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Pošto JS na ovom forumu sa mnom ne govore jer ukazujem na njihove zablude i pošto znam da čitaju moje postove onda da razjasnimo još jednu dilemu. Da li su JS božiji narad zato što vrše delo propovedanja ? Ovo važi i za ostale denominacije. Ističem samo jedan stih smatram da je dovoljno.

​Filipljanima 1.18. I šta time postižu ? To da se na svaki način bilo iz neiskrenih poticaja, bilo iz iskrenih, Hrist propoveda. Tome se radujem . A i dalje ću se radovati.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Šardi dela govore ko ima Jehovinu podršku! Jesi li dobro razmislio o drugom delu mog posta?
Ovo nisi morao reći, jer je to već potpada pod onaj snop biblijske svetlosti iz mog prethodnog posta:
[FONT=&amp]Jakov 2:14[/FONT][FONT=&amp] Каква је корист, браћо моја, ако ко рече да има веру а дела нема? Зар га може вера спасти?[/FONT]
Znači vera bez dela je mrtva. Tako da je i to Biblija obuhvatila - ponašanje vernika. I to sa dosta stihova.

Normalno da sam razmislio o biblijskom kursu. Ali ‘’pre nego što se uhvatim u kolo moram da znam korake. Da ne bude po onoj narodnoj DALA BABA DINAR DA UĐE U KOLO, A DALA BI 5 DA IZAĐE!’’. Uvek je dobro pre ulaska u bilo koju zajednicu dobro se raspitati o njoj i upoznati je, pa tek onda pristupiti. Da posle ne bude kasno.
Jer Srpska poslovica kaže: ''Ko brzo donosi odluke, dugo se kaje''.

Ponavljam: Misliš li da bi jedan čovek, ili više ljudi mogli da vode organizaciju koja obavlja delo propovedanja biblijske istine u celom svetu i protiv kojih se fabrikuju takve bezočne laži, klevete, napadi i izopačene optužbe a da ni jedna, jedina država u svetu ne može i nije u stanju da zabrani i uništi takvu organizaciju bez obzira šta čini i pokušava???
Vočtauer ne vodi jedan čovek. Tu ima jako puno zaposlenih ljudi. A vrlo slična situacija je i kod Mormona i Adventista. Imaju pogrešno učenje. Isto propovedaju kao i vi. Ima ih više od vas. Isto im je na vrhu jedan čovek. A u Bibliji nigde ne piše da ispravnost neke religije je :
- Njen sam fizički opstanak;
- Misionarenje.
Ali na mnogo mesta piše da je prava religija ona koja se pridržava Biblije 100 %.
Tako da ipak mislim da su moji argumenti biblijski jači od tvojih. Da je Biblija ta koja određuje ispravnost Crkve, a ne ovo što ti navodiš.

Zar to nije očigledno da jedna takva organizacija svojim delima govori da ima podršku našeg Stvoritelja Jehove? Ako ti to ne vidiš onda ti je zaista potreban ozbiljan biblijski studij da bi progledao očima istine!
To sam isto več odgovorio u mom prethpdnom postu – ‘’ # 1719 - [FONT=&amp]Pretpostavimo da je JS,odnosno Vočtauer masonsko-sotonska organizacija. Ko i kako bi je u tome neko zaustavio i sprečio. ?[/FONT]‘’.

Ali mi, na žalost, ovim tvojim postom na to nisi odgovorio.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Istina iz Biblije čiji je autor lično naš Stvoritelj Jehova i koja je dostupna svakome ko je duhovno gladan, ponizan i iskren motiviše osobu da čini fantastične promene u svom životu! Evo jedne takve životne priče:

Istina me vratila u život
Većina mojih bivših prijatelja umrla je od AIDS-a. Prije njihove smrti često bih ih viđala na ulici. I ja bih bila mrtva da nije bilo istine. Dozvolite mi da vam objasnim.
RODILA sam se 11. prosinca 1954. godine kao drugo i posljednje dijete Johna i Dorothy Horry. Dali su mi ime Dolores, ali me mama prilikom rođenja nazvala Dolly (lutkica) jer je smatrala da izgledam poput lutke. Svi su me zvali po nadimku, no nitko nije ni slutio da ću postati mamina najgora noćna mora.
Živjeli smo u stanu koji je po obliku podsjećao na željezničku prugu — bio je dugačak i uzak. Nalazio se u 61. ulici u New York Cityu. Stan baš nije bio jako divan; dijelili smo ga sa štakorima. Međutim, nakon što me je jedne noći jedan od njih ugrizao, u tren oka smo se iselili.
Godine 1957. preselili smo se na istočnu stranu južnog Manhattana. Ovdje je, u usporedbi s mjestom odakle smo se doselili, bilo prekrasno — lijepe spavaonice, ogroman park ispred mog prozora i pogled na East River. Mogla sam promatrati brodove kako plove i djecu kako igraju ragbi i bejzbol u parku. Da, ovo je za mene bio raj. A onda se moj bezbrižni svijet počeo rušiti.
Alkoholizam i droga
Mama i tata su se mnogo svađali. U početku nisam shvaćala zašto se svađaju, a onda sam počela primjećivati da je tata stalno pijan. Nije mogao zadržati posao, pa je samo mama radila. Kad su moji prijatelji doznali da mi je otac alkoholičar, ismijavanje koje sam doživjela zagorčilo mi je život.
Situacija je postajala sve gora. Tata se na koncu pretvorio u nasilnika, pa ga je mama izbacila iz kuće. Tako smo postali obitelj s jednim roditeljem. Bilo mi je oko osam ili devet godina i bila sam očajna zbog situacije koja je vladala u našoj obitelji. Mama je stalno morala raditi kako bi sastavila kraj s krajem, pa je moju sestru i mene nakon škole ostavljala kod susjeda.
Negdje u šestom razredu, postala sam vrlo buntovna. Bježala bih s nastave i odlazila u obližnji Tompkins Square Park te pokušavala prebroditi svoje probleme pomoću pića. Uskoro sam pronašla društvo puno starijih prijatelja. Bilo mi je svega 11 godina, ali sam izgledala odraslije od svojih vršnjaka tako da sam mogla reći da mi je 16 ili 17 godina. Ovo novo društvo sastojalo se od prijatelja koji su pili, pušili marihuanu, uzimali LSD i ubrizgavali heroin. Ja sam se, naravno, htjela uklopiti, pa sam počela eksperimentirati s ovim tvarima. Sa 14 godina postala sam ovisnik i morala ih uzimati kako bih mogla normalno živjeti.
Majka otkriva
”Ja sam ti dala život, ja ću ti ga i oduzeti.“ Tako su znale govoriti majke u našem susjedstvu koje su bile duboko pogođene i razočarane svojom djecom. Kad je mama, koja je inače vrlo smirena i staložena osoba, otkrila da njena četrnaestogodišnjakinja uživa heroin, rekla je da će upravo to učiniti — oduzeti mi život.
Pobjegla sam u kupaonicu i pokušala zatvoriti vrata za sobom, odupirući se nogama o kadu, no bila sam prespora. Sad sam stvarno bila u nevolji! Ne trebam vam ni reći da su to bile najgore batine koje sam dobila u životu. Jedino što me spasilo od maminog gnjeva jest to da su moja sestra i osoba koja me prijavila mami uspjele ući u kupaonicu i zadržati mamu tako da sam mogla pobjeći iz stana. Kad sam se konačno vratila — nakon što sam nekoliko dana provela izvan kuće — pristala sam da potražim neku pomoć kako bih riješila svoje probleme s drogom.
Pružena profesionalna pomoć
Nekoliko mjeseci kasnije, na televiziji sam vidjela reklamu za centar za rehabilitaciju narkomana. To je ustanova gdje ljudi koji zaista žele da im se pomogne u nadvladavanju njihovih problema s drogom mogu dobiti takvu pomoć. Razgovarala sam s mamom o tome što sam vidjela, i ona me poslala na jednu od njihovih lokacija u New York Cityu. U centru je vladala obiteljska atmosfera koja ljudima daje poticaj da promijene svoj cjelokupan način života. Tamo sam živjela oko dvije i pol godine.
Iako mi je pružena pomoć bila korisna, doživjela sam duboko razočaranje kad sam saznala da su neke osobe koje su tamo radile, a kojima sam vjerovala i koje sam poštovala — te za koje se pretpostavljalo da su prestale uzimati drogu — ponovno počele drogirati. Osjećala sam se izdano i nasamareno. Oni su nas bili učili da je stara izreka: ”Jednom ovisnik, zauvijek ovisnik“ laž. No sada sam ih promatrala kao živi dokaz toga da se nije radilo o laži.
Usprkos tome, sa 17 godina vratila sam se kući oslobođena droge i odlučna da dam sve od sebe kako nikada više ne bih uživala heroin. U međuvremenu, moja majka i sestra počele su proučavati Bibliju s Jehovinim svjedocima.
Još uvijek crna ovca u obitelji
Iako sam bila prestala uživati drogu, još uvijek sam se osjećala kao crna ovca u obitelji. Bilo je to zato što nisam bila spremna živjeti prema novim kućnim pravilima, koja su uključivala zabranu pušenja, odlazaka u diskoteke i drugo. Mama me uskoro izbacila iz stana jer sam odbijala promijeniti svoje društvo i svoj svjetovni stav. Zbilja sam je mrzila zbog toga, ali to je ustvari bilo najbolje što je mogla učiniti za mene. Mama se čvrsto držala pravednih načela i nikad se nije kolebala.
Tako sam otišla od kuće kako bih započela novi i bolji život. Vratila sam se u školu da bih stekla stručnu spremu kako bih se sama mogla izdržavati dok budem na koledžu. Postala sam jako dobar učenik i koristan član društva. Našla sam dobro radno mjesto i stan. Potom je došla ljubav kad sam srela jednog svog prijašnjeg dečka. Obnovili smo našu vezu i odlučili ispravno živjeti i vjenčati se.
Moj je dečko, međutim, na koncu počeo uzimati drogu i stvari su za nas oboje ponovno krenule nizbrdo. Kako nisam mogla podnositi emocionalnu bol, učinila sam ono što sam najbolje znala — liječila sam svoje osjećaje drogom. Počela sam uživati kokain, koji je pružao ono što se nazivalo uzbuđenje za bogate. Kokain je tada bio popularan jer su mnogi smatrali da ne stvara ovisnost. No za mene se pokazao gorim od heroina.
Sredinom 1970-ih, oko tri godine uživala sam kokain. Na koncu sam počela uviđati da se vrtim u začaranom krugu te sam se stala pitati: ’Je li to sve što život pruža?‘ Zaključila sam da sam sita života, ukoliko je to sve što mi on pruža. Vratila sam se mami i rekla joj da mi je dosta takvog života i da se vraćam u rehabilitacijski centar. Nakon što sam još godinu i pol tamo provela, ponovno sam se oslobodila droge.
Gotovo sam pronašla istinu
Opet sam našla dobro radno mjesto i lijep stan, a i dečka. Zaručili smo se. Mama je u međuvremenu redovito kontaktirala sa mnom. Govorila bi mi o Bibliji i slala bi mi časopise Kulu stražaru i Probudite se!, ali ih nikad nisam čitala. Rekla sam mami da se namjeravam udati i osnovati obitelj. Ona mi je stoga poslala knjigu koja mi je zauvijek promijenila život — Obiteljski život učiniti sretnim.
Čitajući ovu knjigu, shvatila sam što želim, a i činjenicu da sam to nastojala postići na krivi način. Konačno je netko razumio kako se osjećam i što je doista u mom srcu. Nisam bila čudak zbog toga što sam gajila takve osjećaje — bila sam normalna! Međutim, mladić s kojim sam živjela ismijavao me kad sam mu pokušavala pokazati knjigu Obiteljski život i Bibliju. On nije želio poduzeti promjene koje su neophodne da bi se uživao sretan obiteljski život. Stoga sam morala donijeti tešku odluku — ostati s njim ili otići. Zaključila sam da je vrijeme da odem.
Moj je dečko bio izvan sebe od gnjeva. Kad sam se jednog dana vratila kući, otkrila sam da je svu moju odjeću britvom isjekao na komadiće. Ostala sam gotovo bez svega što sam posjedovala — bez cipela, kaputa, namještaja — stvari su bile ili izrezane ili prodane. Sve što mi je preostalo bila je odjeća koju sam imala na sebi. Htjela sam leći i umrijeti. Ponekad u životu postaneš sit borbe. Zato se opet vratiš onome što si uvijek činio kako bi izdržao — liječiš osjećaje drogom. Došla sam do zaključka da moram ili to učiniti ili počiniti samoubojstvo.
Iako sam se ponovno vratila drogi, mama nije digla ruke od mene. Posjećivala bi me i donosila primjerke Kule stražare i Probudite se! Jedne večeri u toku razgovora rekla sam joj kako se osjećam — da sam sita pokušaja i da sam na izmaku snaga. Ona je jednostavno rekla: ”Sve si drugo pokušala, zašto ne bi Jehovi dala priliku?“
Istina me spašava
Bilo je to 1982. kada sam pristala na ono na što me ona godinama poticala. Počela sam ozbiljno proučavati Bibliju. Uskoro sam postala oduševljena zbog stvari o kojima sam učila. Počela sam uviđati da je moj život vrlo dragocjen Jehovi i da život ima pravi smisao. No shvatila sam i to da moram poduzeti mnoge promjene ako namjeravam služiti Jehovi te da mi je potrebna emocionalna i duhovna podrška. Stoga sam pitala mamu da li bih se mogla doseliti natrag kući.
Mama je bila oprezna, jer sam je toliko puta razočarala. Porazgovarala je s jednim kršćanskim starješinom o mojoj molbi da se natrag k njoj doselim. Kad je primijetio da mama misli kako postoji velika mogućnost da bih se ovoga puta stvarno mogla promijeniti, ohrabrio ju je: ”Zašto joj ne bi pružila još jednu priliku?“
Nasreću ovaj put nisam razočarala mamu. Nastavila sam proučavati Bibliju te sam počela redovito pohađati kršćanske sastanke. Uz Jehovinu pomoć, potpuno sam promijenila svoj način života. Savjeti koje pruža Biblija, Božja riječ istine, pomogli su mi da prebrodim teške trenutke (Ivan 17:17). Čak sam prestala s pušenjem, ovisnošću koju mi je bilo teže nadvladati nego ovisnost o heroinu i kokainu. Prvi put u životu bila sam zaista sretna što sam živa.
Nekoliko mjeseci kasnije, dana 24. prosinca 1983, simbolizirala sam svoje predanje Jehovi krštenjem u vodi. Sljedećeg travnja, započela sam s pomoćnom pionirskom službom, oblikom povećane propovjedničke službe. U početku su me moji bivši poznanici ismijavali kad bi me vidjeli u službi propovijedanja. Bilo je to baš onako kako je apostol Petar unaprijed upozorio: ”Za to se čude što vi ne trčite s njima u to isto neuredno življenje, i hule na vas“ (1. Petrova 4:4).
U rujnu 1984. postala sam opći pionir i uskoro sam tjedno vodila deset biblijskih studija. Neke osobe s kojima sam proučavala bili su ljudi koji su me ismijavali kad sam započela sa službom propovijedanja. Bilo je to vrlo uzbudljivo vrijeme u mom životu budući da sam mogla pomagati brojnim mladim ljudima da prigrle biblijsku istinu. Oduvijek sam željela imati djecu, pa mi je to što sam, simbolično govoreći, postala majka duhovnoj djeci predstavljalo izvor stalne radosti. (Usporedite 1. Korinćanima 4:15.)
Kako su godine prolazile, viđala bih na ulici u blizini našeg doma bivše prijatelje s kojima sam se nekada drogirala. Budući da su upotrebljavali igle zajedno sa zaraženim osobama, dobili su AIDS i užasno su izgledali. Mnogi su otada umrli. Znam da bih vjerojatno i ja bila mrtva da nije bilo biblijske istine. Ona me je praktički vratila u život.
Izbjegnite bol
Često poželim da sam kao dijete upoznala istinu i izbjegla život pun patnji i nevolja. Jehova mi sada pomaže da se nosim s bolima koje su posljedica promašene mladosti, no da bi mi potpuno zacijelili emocionalni ožiljci, morat ću čekati do novog sustava (Otkrivenje 21:3, 4). Danas se iskreno trudim da ukažem mladima kako su sretni što poznaju Jehovu i što uživaju pomoć njegove organizacije u primjenjivanju onoga o čemu ih on poučava.
Svijet može djelovati očaravajuće i privlačno. I svijet želi da vi vjerujete kako možete bezbolno uživati u oblicima zabave koje on nudi. No to naprosto nije moguće. Svijet će vas iskoristiti i kad mu bude dosta, odbacit će vas. Istina je kad Biblija kaže da je Ðavo vladar ovoga svijeta — štoviše njegov bog — i da ne bismo smjeli ljubiti niti svijet niti stvari u svijetu (Ivan 12:31; 14:30; 16:11; 2. Korinćanima 4:4; 1. Ivanova 2:15-17; 5:19). Budući da svjetovni ljudi žive kao robovi raspadljivosti, njihovo društvo ne može vam donijeti pravu sreću (2. Petrova 2:19, NW).
Moja je nada da će stvari koje su se meni dogodile pomoći drugima da shvate da je ”pravi život“ — vječni život u Božjem novom svijetu — jedini život za koji se vrijedi boriti. Bez obzira na to kakve bismo uspone i padove mogli doživjeti dok hodimo u istini, život s druge strane ograde, u Sotoninom svijetu, nije bolji. Sotona samo pokušava da ga takvim prikaže. Molim se da mogu, zajedno sa svom svojom kršćanskom braćom i sestrama, zadržati svoj pogled usmjeren na pravi život, da, na vječni život na rajskoj zemlji (1. Timoteju 6:19, St). (Ispričala Dolly Horry.)
[Slika na stranici 15]
Sa mojom majkom, svjedočeći u Tompkins Square Parku
Probudite se 22.Oktobar 1996. Godine
Časopis Probudite se izdaje Organizacija Jehovini Svedoci!

;)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sama organizacija, ma koliko ona bila savrsena nista ne govori u prilog tome da tu organizaciju vodi Bog, posebno kada su u pitanju Jehowini svedoci, koji su u proslosti imali mnogo problema rasipanja svojih clanova koji su u masama napustali clanstvo organizacije zbog gresaka i pogresnih predvidjanja kraja sveta, sto je jasan pokazatelj da tu ili bilo koju organizaciju u kojoj se javljaju ovakve pojave ne vodi Bog.

Ako pogledamo bilo koju svetovnu organizaciju, videcemo da mnoge od njih imaju jake organizacije, pa da li to znaci da sve njih vodi Bog...?

Bozansko vodstvo jedne organizacije se vidi pre svega u tome sta ta organizacija uci, odnosno da li poseduje istinu koja je data kroz Bozansko otkrivenje Svetog pisma, i da li se pridrzava Bozjih zapovesti.
Rec Bozja kaze `KO ODVRACA USI DA NE CUJE ZAKONA, I MOLITVA JE NJEGOVA MRSKA... a na drugom mestu kaze `ZAKON I SVEDOCANSTVO TRAZITE, KO NE GOVORI TAKO NJEMU NEMA ZORE..

Drugo, ta organizacija mora imati silu Svetoga Duha, odnosno njegov uticaj mora pratiti svaku akciju same organizacije, posebno prilikom svedocenja ili propovedanja Bozje reci, to je bio biblijski princip, Duh Sveti je svuda pratio Apostole u svom misijanskom pohodu, i prilikom svakog svedocenja reci Bozje pred masama ljudi ili pojedincima, Duh Sveti je silazio na slusaoce i osvedocavao ih u istinitost istine.
Rec Bozja daje ove i slicne primere, `I SIDJE DUH SVETI NA PRISUTNE KAD SLUSAHU RECI PAVLOVIJEH, I UDIVISE SE...itd...

Trece, oni koji objavljuju rec Bozju, moraju sami biti obraceni ljudi, krsteni Svetim Duhom, inace ako nije tako onda oni daju lazno svedocanstvo, i time Hule na Svetog Duha, `KO SE NE RODI VODOM I DUHOM, NE MOZE VIDETI CARSTVA BOZJEGA...

Cetvrto, takva organizacija mora imati Duhovne darove, od kojih je jedan od najznacajnijih prorocki dar, kroz koji Bog vodi, savetuje, i usmerava organizaciju putem kojim treba da ide, i vodi je da obavi sluzbu na koju je pozvana, a to je objava Jevandjelja celom svetu.

Jehovini svedoci ne ispunjavaju minimum uslova da se nazovu Bozjom organizacijom, vec su oni stvoreni sa ciljem zavere, i Duhovne indoktrinacije covecanstva, a stvorio ih je sam Lucifer i njegovi agenti Masoni, o cemu je dosta napisano na ovom forumu, i dati mnogi pisani dokazi iz istorije, i pera samih Jehovinih Svedoka, koji potvrdjuju ove cinjenice..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Navedi jednu, jedinu "jaku" organizaciju u svetu koja redovno konsultuje Bibliju, Božju Reč u rukovođenju te organizacije i besplatnog vođenja najvećeg poduhvata spasavanja ljudskih života koji je svet ikada video: globalno propovedanje biblijske istine o Božjem Kraljevstvu u čitavom svetu (više od 236 zemalja u svetu na svim mogućim jezicima) koje će rešiti sve probleme na zemlji!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Navedi jednu, jedinu "jaku" organizaciju u svetu koja redovno konsultuje Bibliju, Božju Reč u rukovođenju te organizacije i besplatnog vođenja najvećeg poduhvata spasavanja ljudskih života koji je svet ikada video: globalno propovedanje biblijske istine o Božjem Kraljevstvu u čitavom svetu (više od 236 zemalja u svetu na svim mogućim jezicima) koje će rešiti sve probleme na zemlji!

Naravno.
To je Hriscanska Adventisticka crkva, prorocki pokret, cije je pojavljivanje na svetskoj sceni najavljeno biblijskim prorocanstvima zapisanim u knjizi proroka Danila i Otkrivenju, kao prorocki pokret koji drzi zapovesti Bozje i ima Svedocanstvo Duha prorostva, dakle prorocki dar, i koja ima zadatak da objavi Jevandjelje ovom svetu, i vest o skorom Hristovom dolasku.

Sve biblijske cinjenice ukazuju na to. i svako to moze otkriti za sebe ako je iskren i ako to zeli..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Naravno.
To je Hriscanska Adventisticka crkva, prorocki pokret, cije je pojavljivanje na svetskoj sceni najavljeno biblijskim prorocanstvima zapisanim u knjizi proroka Danila i Otkrivenju, kao prorocki pokret koji drzi zapovesti Bozje i ima Svedocanstvo Duha prorostva, dakle prorocki dar, i koja ima zadatak da objavi Jevandjelje ovom svetu, i vest o skorom Hristovom dolasku.

Sve biblijske cinjenice ukazuju na to. i svako to moze otkriti za sebe ako je iskren i ako to zeli..

Ako ozbiljno misliš da je to adventistička crkva onda si u velikoj zabludi jer:
1. adventisti ne upotrebljavaju Božje ime Jehova
2. ne propovedaju od kuće do kuće (na moja vrata nije nikada zakucao niti jedan adventista ali zato jesu mormoni jednom u 10 godina, dok Jehovini svedoci, kao što i sam znaš, dolaze na tvoja vrata bar jednom u nedelju dana!)
3. veruju u trojstvo
4. veruju da je Isus Svemogući Bog
5. slave sve praznike koje i ostale krive religije slave
6. učestvuju u ratovima i svim političkim zbivanjima
7. u svetu postoji više pravaca adventista (adventisti sedmog dana, adventisti koji ritualno peru noge i adventisti koji ne peru noge i drugi)

Adventisti se ni počemu ne razlikuju od ostalih krivih religija izuzev po imenu!

Druže tebi je pod hitno potreban biblijski studij sa Jehovinim svedocima, jedinom Božjom organizacijom koja ima pravu i jedinu biblijsku istinu!

;)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako ozbiljno misliš da je to adventistička crkva onda si u velikoj zabludi jer:
1. adventisti ne upotrebljavaju Božje ime Jehova
2. ne propovedaju od kuće do kuće (na moja vrata nije nikada zakucao niti jedan adventista ali zato jesu mormoni jednom u 10 godina, dok Jehovini svedoci, kao što i sam znaš, dolaze na tvoja vrata bar jednom u nedelju dana!)
3. veruju u trojstvo
4. veruju da je Isus Svemogući Bog
5. slave sve praznike koje i ostale krive religije slave
6. učestvuju u ratovima i svim političkim zbivanjima
7. u svetu postoji više pravaca adventista (adventisti sedmog dana, adventisti koji ritualno peru noge i adventisti koji ne peru noge i drugi)

Adventisti se ni počemu ne razlikuju od ostalih krivih religija izuzev po imenu!

Druže tebi je pod hitno potreban biblijski studij sa Jehovinim svedocima, jedinom Božjom organizacijom koja ima pravu i jedinu biblijsku istinu!

;)

Eto, upravo sam o tome govorio kada sam rekao da Jehovini svedoci ne poseduju minimum uslova da se nazovu Bozjom organizacijom, posebno iz ovoga sto smo videli u tvom poslednjem komentaru, a to je izmisljanje neistina.

Kao prvo, ne razumem tvrdnju da Adventisti ne propovedaju Jevandjelje, i to tvrdnjom da Jehovini svedoci to cine i da su zastupljeni u 365 zemalja ( sa oko deset milona vernika ).
To pokazuje da nisi dobro upoznat sa organizacijom Adventisticke crkve, i njihovom delu objave jevandjelja.
Nisam od onih koji sude o jednoj organizaciji po kvantitetu, odnosno brojnosti clanova, i slicno, vec vise gledam na kvalitet, ali ako gledamo sa te stane, Adentisti su za razliku od Jehovinih svedoka zastupljeni u preko 250 zemalja sveta, sa preko 20 miliona vernika, i veliki broj prijatelja i simpatizera.
Imaju svoje licne televizijske i radio kanale preko kojih objavljuju Jevandjelje, takodje razlicite programe u tom cilju, humanitarne organizacije, univerzitete, skole, bolnice, domove za decu i stara lica, itd itd...

Drugo, u bibliji nema izricite zapovesti koja nalaze upotrebu Bozjeg imena, koje u bibliji nije jedno, vec mnostvo, i to je jedan od propusta Jehovisticke nauke, koja pogresno tumaci Bozja imena u bibliji, i njihovu svrhu i smisao, i stvara dogmu od necega sto u bibliji ne postoji.

Sledece, ucenje o trojedinom Bogu se proteze kroz celo Sveto psmo, kao i ucenje da je Isus vecni Bog jednak ocu.
Dole navedeni tekstovi takodje to potvrdjuju.

Izjava da Adventisti slave sve praznike koje slave i druge crkve je izmisleno, da li svesno sa tvoje strane ili ne, ja u to ne zelim da ulazim.
Adventisti ne praznuju ni jedan tradicionalisticki praznik, osim sto postuju subotu, onako kako je navedeno u cetvrtoj zapovesti Bozjeg vecnog nepromenjivog zakona, i jednom u cetiri meseca ( cetiri puta godisnje ), odrzavaju veceru gospodnju ili pricest, sa pratecim elementima.

Lazna izjava je takodje da Adventisti ucestvuju u ratovima i politickim zbivanjima, a to moze svako da proveri, da su Adventisti iskljuceni iz bilo kakvih politickih i ratnih zbivanja.

Prema tome, svako moze da proucava rec Bozju, i da na osnovu postojecih cinjenica donese svoj zakljucak, a ne putem laznih izjava koje nemaju veze sa istinom.

ISUS BOG JEDNAK OCU

OTAC I SIN VECNI BOG - uporedni tekstovi:

- Bog prvi i poslednji - Knjiga proroka Isaije 44. 6 / 41. 1 - 4
- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8
/ 11. 16 - 17 / 21. 5 - 7 / 22. 12 - 13
---------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bog car nad carevima i gospodar nad gospodarima, vecni Bog koga niko
nije video i koji prebiva u
svetlosti kopjoj se ne moze pristupiti - 1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus car nad carevima i gospodar nad gospodarima - Otkrivenje 19. 14
- 16 / 17. 14
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Pogledace na mene Boga koga su proboli - Knjiga proroka Zaharije 12. 9 - 10
- Isus je proboden - Jevandjelje po Jovanu 19. 31 - 37 /
- Isusov drugi dolazak, ugledace ga koji su ga proboli - Otkrivenje
Jovanovo 1. 7
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Isusu predano kraljevstvo i njegova vlast vecna, on je poceo da
vlada kao kralj - knjiga proroka Danila 7.
13 - 14
- Bogje poceo da vlada kao kralj - Otkrivenje 11. 17 / 19. 16
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40. 9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Jovanu 10. 11 - 14
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Stena bese Bog - 5 knjiga Mojsijeva 32. 1 - 5
- Bog stena vecna - knjiga proroka Isaije 26. 4
- Stena bese Hristos - 1 Korincanima poslanica 10. 1 - 4
- Bog ce macem kazniti svako telo - knjiga proroka Isaije 66. 13 - 18
- Isus ce kazniti Macem - Otkrivenje Jovanovo 11. 19 - 16
- Boga slavite u srcima svojim - knjiga proroka Isaije 8. 12 - 13
- Isusa Gospoda slavite u srcima svojim - 1 poslanica Petrova 3. 15
- Obasjavace ih Bog - Otkrivenje Jovanovo 21. 22 - 23 / 22. 5
- Obasjace te Isus - Efescima poslanica 5. 14
- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3. 1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4. 16 / Jevandjelje po
Mateju 21 poglavlje
- Bog dunu Duh u nos Adama - 1 knjiga Mojsijeva 2. 7
- Isus dunu Sveti Duh na apostole - Jevandjelje po jovanu 20. 22
- Bozji svedoci - knjiga proroka Isaije 43. 10 - 13
- Isusovi svedoci, on je Bog - Dela apostolska 1. 8
- Isus dolazi kao Bog - Titu poslanica 2.13
- Isus vecni Bog - Psalam 102. 20 - 29 / Jevrejima poslanica 1. 8 - 12
- Gledacemo lice Bozje i njegovo ime bice na celima spasenih -
Otkrivenje 22. 3 - 4
- Gledacemo lice Isusovo - Jevandjelje po Jovanu 16. 16 - 22 / 1
poslanica Jovanova 3. 2
- Boga niko nikad nije video, sto znaci da ce spaseni gledati lice
Isusovo - 1 poslanica Jovanova 1. 18 /
1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus Bog - Jevandjelje po Jovanu 20. 26 - 29
- Isus Bog otac - Jevandjelje po Jovanu 14. 8 - 14
- Molitve upucene Isusu jer je on Bog - Dela apostola 22. 16 - 19 / 7.
59. 60 / 1 poslanica Korincanima 1. 2
- Bozji Duh je Hristov Duh, on je Bog - Rimljanima poslanica 8. 9 - 10

Pomenuo bih jos tekst iz 1 knjige Mojsijeve 1. 26 27 gde Bog kaze
obracajuci se dvema ostalim licnostima Bozanskog trojstva `DA NACINIMO
COVJEKA PO SVOJEMU OBLICJU, KAO STO SMO MI, KOJI CE BITI GOSPODAR OD
RIBA MORSKIH, I OD PTICA NEBESKIH...
U ovom tekstu za rec Bog koristi se izraz ELOHIM.
Imenica Elohim oznacava mnozinu i aludira na vise osoba.
Kada Bog ovde kaze `DA NACINIMO, on se ovde ne obraca Andjelima, vec
dvema licnostima sebi ravnim koji cine trojedinog Boga, jer tekst kaze
da nacinimo po svome oblicju, koliko likom, toliko i sa moci razuma,
slobodne volje, i vladanja.
Ovo je vezano i za tekst iz 1 knjige Mojsijeve 11. 6 - 8 u vezi
gradjenja Vavilonske kule, gde Gospod kaze `HAJDE DA SIDJEMO DA IM
POMETEMO JEZIKE... a iz konteksta celog teksta 11 poglavlja moze se
videti da je upravo Bog sisao da vidi ljude kako grade kulu, a ne
Andjeli, sto se moze zakljuciti da se on ovde obraca ostalim dvema
licnostima Bozanskog trojstva.
Zakljucak je dakle taj, da su tri licnosti u starom zavetu delovale
kao jedno, odnosno jedan Bog..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Govorim ti iz velikog broja ličnih iskustava iz razgovora sa tvojim suobožavaocima koji rado daju vojnu zakletvu i zakletvu državi da će u slučaju rata ako treba poginuti braneći državu u kojoj žive. To je neoboriva istina a ti možeš jedino da pokriješ oči kao malo detence koje se boji mraka i da negiraš stav tvoje organizacije koja javno kaže da je potrebno "slušati i pokoravati se višim vlastima" što je i ispravno ali samo do trenutka kada zakon viših vlasti dođe u suprotnost sa Jehovinim zakonom! Od tog trenutka Jehovin narod sluša Jehovu i zato su mnogi Jehovini svedoci umrli braneći neutralnost i lojalnost i integritet prema Jehovi poštujući Isusovu zapovest "voli bližnjeg svoga kao samog sebe!", dok tvoja organizacija i dalje sluša više vlasti i zato i dolazite u suprotnost sa Biblijom. I danas mnogi Jehovini svedoci širom sveta brane neutralnost po zatvorima mnogih država samo zato što javno, svojim stavom jasno stavljamo do znanja svima u svetu da smo pripadnici Božjeg Kraljevstva a ne bilo kog ljudskog sistema. Ima li nekog iz tvoje crkve u zatvoru koji brani neutralnost???

Ovaj jedan i jedini razlog, razlog neutralnosti je sasvim dovoljan da ti jasno stavi do znanja da nema šanse da su adventisti prava religija a o drugima nema potrebe ni da govorim!

Ipak prijatelju ako si ti lično zadovoljan svojom religijom ja nemam šta da dodam!
Želim ti svako dobro!

;)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Prava i jedina Crkva na Zemlji!

..... da nema šanse da su adventisti prava religija a o drugima nema potrebe ni da govorim!........
;)
Nema potrebe da mi ne odgovaraš na moje postove iz 3 razlogau:
1) U nekim stvarima ja se apsolutno slažem s tobom. Evo ovde si mi uzeo rečenicu iz usta. Ovo bih i ja isto napisao na bilo kom forumu! Znači po ovoj rečenici smo istomišljenici 100 %;
2) Ja tebi uvek odgovaram na tvoje postove upućene meni i
3) Ja ti iskreno želim spasenje. A koliko ti to ljudi želi na ovoj Planeti!?

Pozdrav

Natrag