Jehovini svedoci!

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
hohohohoho
Hoce Gerica da opravda ratovanje????
Nazalost Gerice,pravi hriscanin nikada nece ubiti neprijatelja pa makar mu klali i silovali decu.
Mislis li da tih slucajeva nije bilo???
Bilo ih je puno.....
Tu se razlikuje pravo hriscanstvo od sektastva.
Gde Je Isus Hrist rekao da se neprijatelj treba ubiti????
Pokazi mi taj stih???
Ili i za pravoslavce vaze isti zakoni kao i za katolike,i muslimane i judejce.....

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gera, zar je moguće? I ti ne bi dobru i zamamnu komšinicu kada ti se ponudi???:D

Nebi jurka jer sam izgubio prvi brak zbog toga i ostao bez dvoje dece i znam kako je to.

Bog nije djaba stavio taj zakon "ne cini preljubu ,nepozeli zenu bliznjeg svog"

Ja sam osetio to na svojoj kozi,I drzim se tog zakona uvek ja nikada nisam imao odnose sa udatim zenama osim sa mojom.

Pozdrav od gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
hohohohoho
Hoce Gerica da opravda ratovanje????
Nazalost Gerice,pravi hriscanin nikada nece ubiti neprijatelja pa makar mu klali i silovali decu.
Mislis li da tih slucajeva nije bilo???
Bilo ih je puno.....
Tu se razlikuje pravo hriscanstvo od sektastva.
Gde Je Isus Hrist rekao da se neprijatelj treba ubiti????
Pokazi mi taj stih???
Ili i za pravoslavce vaze isti zakoni kao i za katolike,i muslimane i judejce.....

Ja ne branim ratove ali voleo bih da vidim kako bi ti to gledao na svoju decu koju ti ubijaju, to nije samo neprijatelj nego i ubice.

Secas li se onog video klipa sto je Malecki stavio jedared ono u bugarskoj !! pa nebih rekao da su JS-stojali mirno od onih ludi koji su ih napali, a branise se brate jel tako.

Zasto bi ja kao Hriscanin ubio bilo koga ako on nezeli da ubije mene.

Pozdrav od gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
hohohohoho
Dragi moj Gerice
kao prvo nemoj previse da se sekiras zbog zeninog odlaska.Ima i drugih zena,a i deca ce ti dolaziti,ne sekiraj se previse.
Sto se tice ubijanja i samoodbrane......
Prvo i osnovno svako ima izbor.
Hoce li slediti Isusovu narednu da istrpi i da gleda nepravdu ili
ce da uzme pravdu u svoje ruke.

Kad dodje takav trenutak ,videce se ko je vera ,a ko je nevera.
U svakom slucaju mnogo je lakse pricati i pisati,nego postupiti kako treba u vreme nevolje.

Jedno je sigurno, svaki JS ce dati sve od sebe da zastiti svoje voljene pa i po cenu svoga zivota.Ali ne sme ubiti!!!

(hmmmm sem ako se ne desi slucajno.....hahaha)

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Jedno je sigurno, svaki JS ce dati sve od sebe da zastiti svoje voljene pa i po cenu svoga zivota.Ali ne sme ubiti!!!

(hmmmm sem ako se ne desi slucajno.....hahaha)

To se podrazumeva! o tome i ja sve vreme pricam zastititi svoje porodice ako nema drugog izbora je duzan svaki covek,ali da ubija iz cistog mira to ne nikako ili iz sporta itd.

Pozdrav.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Isus Hrist nam je ostavio poruku da TRPIMO SVAKO ZLO,
i po tome se poznaju pravi hriscani od laznih.

kolko je ko od nas pravi hriscanin pokazace delima ,a ne pricom i pisanjem....
ali nasa savest nama moze svasta da dopusti......
Setimo se primera Isusovog hvatanja,kad je Petar krenuo sa nozem (sabljom)da ga odbrani....
Isus ga je ukorio,umirio i otpustio.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Evo jednog interesantnog životnog iskustva:

Napuštanje
organiziranog kriminala ”Bio sam član Yakuze“
”TATA, kad dođeš kući, ići ćemo zajedno na sastanke. Obećavaš, zar ne?“ Ovo pismo primio sam od svoje druge kćeri dok sam po treći put bio u zatvoru. Ona je redovito prisustvovala sastancima Jehovinih svjedoka s mojom suprugom. Budući da su mi pisma od obitelji bila jedina utjeha, obećao sam joj da ću to učiniti.
’Zašto vodim život kriminalca koji me odvaja od moje obitelji?‘ pitao sam se. Prisjetio sam se danâ kad sam bio jako mlad. Otac mi je umro kad mi je bilo samo 18 mjeseci, tako da čak ne pamtim ni njegovo lice. Majka se još dvaput udala nakon toga. Takve obiteljske prilike duboko su utjecale na mene, tako da sam se u srednjoj školi počeo družiti s huliganima. Postao sam nasilan i često sam se upuštao u tučnjave izvan škole. Kad sam bio u drugom razredu srednje škole, organizirao sam tučnjavu između dvije grupe učenika. Zbog toga sam bio uhapšen i na neko vrijeme poslan u popravni dom.
Moj životni tok bio je poput kamena koji se kotrlja nizbrdo, sve ispunjeniji nasiljem. Uskoro sam formirao bandu delinkvenata i mi bismo švrljali oko prostorija jedne yakuzine grupe. Sa 18 godina postao sam punopravni član te grupe. Kad mi je bilo 20, bio sam uhapšen zbog raznih nasilnih djela i osuđen na tri godine zatvora. Prvo sam služio kaznu u Maloljetničkom zatvoru Nara, no moje se ponašanje nije popravilo. Zato su me poslali u drugi zatvor, onaj za odrasle. Ali postao sam još gori, pa sam na kraju završio u Kyotu, u zatvoru za okorjele kriminalce.
’Zašto činim takve zločine?‘ pitao sam se. Kad pogledam unatrag, uviđam da je to bilo zahvaljujući mom nerazumnom razmišljanju. U to vrijeme mislio sam da je to ponašanje pravog muškarca, dokaz moje muškosti. Kad sam s 25 godina bio pušten iz zatvora, moji gangsterski suradnici gledali su na mene s poštovanjem budući da sam za njih bio netko. Sada mi je bio otvoren put za uspon na ljestvici u svijetu kriminala.
Reakcije
moje obitelji
Negdje u to vrijeme sam se oženio i uskoro smo moja supruga i ja dobili dvije kćeri. No unatoč tome moj se život nije promijenio. Nastavio sam živjeti na relaciji dom policija — tukao sam ljude i bavio se ucjenom. Sa svakim izgredom stjecao sam poštovanje svojih gangsterskih prijatelja i šefovo povjerenje. Konačno se moj stariji ”brat“ iz yakuze uspeo na vrh i postao šef bande. Bio sam oduševljen kad sam postao čovjek broj dva.
’Što moja supruga i kćerke misle o mom načinu života?‘ pomislio sam. Mora da ih je sram što imaju kriminalca za supruga i oca. Ponovno su me zatvorili kad mi je bilo 30 godina i onda još jednom s 32 godine. Ovaj put mi je zaista bilo teško odslužiti kaznu od tri godine zatvora. Mojim kćerima nije bilo dozvoljeno da me posjećuju. Nedostajali su mi njihovi razgovori i zagrljaji.
Negdje u vrijeme kad sam počeo služiti zadnju godinu zatvorske kazne, moja je supruga počela proučavati Bibliju s Jehovinim svjedocima. Dan za danom pisala mi je o istini koju je učila. ’Što je ta istina o kojoj govori moja supruga?‘ pitao sam se. Dok sam bio u zatvoru pročitao sam cijelu Bibliju. Razmišljao sam o onome što je moja supruga govorila u svojim pismima u vezi s nadom u budućnost i o Božjem naumu.
Nada da ljudi zauvijek žive u Raju na Zemlji bila mi je privlačna jer me smrt doista plašila. Uvijek sam mislio: ’Ako umreš, onda si gubitnik.‘ Kad se osvrnem unatrag, uviđam da je strah od smrti bio taj koji me je nagonio da nanosim bol drugima prije nego što bi oni mene mogli povrijediti. Pisma moje supruge također su mi pomogla da uvidim ispraznost svog cilja da se uspnem na ljestvici u svijetu mafije.
Ipak, još uvijek nisam bio ponukan da proučavam istinu. Moja supruga predala se Jehovi i postala njegov kršteni Svjedok. Iako sam se u svom pismu složio da idem na njihove sastanke, nisam mislio postati Jehovin svjedok. Imao sam osjećaj kao da su se moja supruga i kćeri strašno udaljile od mene, ostavljajući me za sobom.
Izlazak
iz zatvora
Konačno je osvanuo dan moje slobode. Pred glavnim vratima Nagoya zatvora mnogi su se gangsteri poredali da bi mi izrazili dobrodošlicu. Međutim, u velikoj gužvi ljudi, tražio sam samo svoju suprugu i kćeri. Ugledavši svoje kćeri, koje su znatno bile narasle u vremenu od tri i pol godine, suze su mi navrle na oči.
Dva dana nakon što sam došao kući, održao sam obećanje koje sam dao svojoj drugoj kćeri i prisustvovao sastanku Jehovinih svjedoka. Bio sam iznenađen kad sam zamijetio veselo držanje svih prisutnih. Svjedoci su mi izrazili srdačnu dobrodošlicu, ali osjećao sam se kao da im ne pripadam. Kad sam kasnije saznao da su oni koji su me pozdravili znali za moju kriminalističku prošlost, bio sam zbunjen. Ipak, osjetio sam njihovu srdačnost i bio privučen iznesenim predavanjem koje se temeljilo na Bibliji. Govorilo se o ljudima koji će vječno živjeti u Raju na Zemlji.
Bio sam jako tjeskoban pri pomisli da bi moja supruga i kćeri preživjele u Raj, a da bih ja bio uništen. Ozbiljno sam meditirao o tome što trebam učiniti da bih vječno živio sa svojom obitelji. Počeo sam razmišljati o tome da napustim svoj život gangstera i započeo proučavati Bibliju.
Napuštam
život kriminalca
Prestao sam odlaziti na sastanke bande i prekinuo veze s yakuzom. Nije mi bilo lako promijeniti svoj način razmišljanja. Vozio sam veliki uvozni automobil iz pukog užitka — tako sam zadovoljavao svoj ego. Trebalo mi je tri godine da zamijenim svoj automobil za neki skromniji model. Naginjao sam i tome da tražim lak izlaz u životnim situacijama. Međutim, kako sam spoznavao istinu, bilo mi je jasno da se moram promijeniti. Ali, kao što Jeremija 17:9 (NW) kaže: ”Srce je varljivije od svega drugoga i gotovo beznadno.“ Znao sam što je ispravno, ali mi je bilo teško primjenjivati ono što sam učio. Problemi s kojima sam se suočavao izgledali su mi poput velike gore. Postao sam uznemiren i mnogo puta razmišljao da prekinem s proučavanjem i odustanem od ideje da postanem Jehovin svjedok.
Potom je brat koji je sa mnom proučavao Bibliju pozvao putujućeg nadglednika, čije je porijeklo bilo slično mome, da održi javno predavanje u našoj skupštini. Od Akite, udaljene nešto više od 640 kilometara, došao je sve do Suzuke kako bi me ohrabrio. Nakon toga, kad god bih bio izmoren i razmišljao da odustanem, dobio bih njegovo pismo u kojem bi me pitao da li nepokolebljivo idem putem Gospodinovim.
Nastavio sam se moliti Jehovi da mi pomogne da prekinem sve svoje veze s yakuzom. Bio sam uvjeren da će Jehova odgovoriti na moje molitve. U travnju 1987. konačno sam se uspio povući iz yakuzine organizacije. Budući da sam zbog svog posla svakog mjeseca morao putovati u inozemstvo, daleko od svoje obitelji, promijenio sam posao i zaposlio se kao pazikuća. Tako su mi poslijepodneva bila slobodna za duhovne aktivnosti. Prvi put u životu primio sam plaću. Plaća je bila skromna, ali bio sam jako sretan zbog toga.
Kad sam bio čovjek broj dva u yakuzinoj organizaciji, bio sam u materijalnom pogledu dobro situiran, ali sada posjedujem duhovno bogatstvo koje ne iščezava. Poznajem Jehovu. Poznajem njegov naum. Posjedujem načela po kojima mogu živjeti. Imam istinske prijatelje koji mare za mene. U yakuzinom svijetu gangsteri su samo naizgled marili za druge, ali nisam upoznao nijednog člana yakuze, ama baš nijednog, koji bi se žrtvovao u korist drugih.
U kolovozu 1988. simbolizirao sam svoje predanje Jehovi krštenjem u vodi, a od sljedećeg mjeseca počeo sam provoditi najmanje 60 sati mjesečno u razgovoru s drugima o dobroj vijesti koja je promijenila moj život. Od ožujka 1989. služim kao punovremeni propovjednik, a sada sam dobio i prednost da služim kao sluga pomoćnik u skupštini.
Uspio sam se riješiti većine svojih suvenira iz života kad sam bio član yakuze. Ipak, jedna stvar je ostala. To je tetovaža na tijelu koja mene, a i moju obitelj i ostale, podsjeća na moju prošlost kad sam bio član yakuze. Jednom je moja starija kći došla iz škole plačući i rekla je da više neće ići u školu zato što su joj njeni prijatelji rekli da sam ja član yakuze i da imam tetovaže. Uspio sam raspraviti tu stvar sa svojim kćerima i one su na kraju razumjele situaciju. S veseljem iščekujem dan kad će Zemlja biti raj i kad će moje tijelo biti ”svježije nego u mladosti“. Tada će moje tetovaže i uspomene na 20-godišnji život kao člana yakuze biti stvar prošlosti (Job 33:25, NW; Otkrivenje 21:4). (Ispričao Yasuo Kataoka.)
Probudite se 8.3.1997. God.

Časopis "Probudite se" izdaje Organizacija Jehovinih svedoka!

Interesantno da je ovaj okoreli kriminalac postao baš Jehovin svedok!

;)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

Malecki pise:Interesantno da je ovaj okoreli kriminalac postao baš Jehovin svedok!

Da i ja kazem da je interesantno mislim da mu najvise odgovara vas oblik vere,jer najverovatnije oseca da je isti car u vasem carstvu kao i injegovom u kom je bio ranije.

Pozdrav od gere.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Gerice
Bog ne gleda ko je ko.
On prima iskrene pokajnika ,koji daju plodove pokajanja.
Secas li se sta je isus rekao farisejima?,kome je dosao da svedoci za istinu?
Jehova Bog Biblije je taj koji putem svog sina Isusa Hrista,utice na ljude da se promene na bolje,da postanu pravi hriscani.
Ne znam dal se secas ,kad si dolazio na sastanke JS,izvestaja o Japancu Makiti.
Njegova prica je bila veoma dirljiva,nenamestena.
Sve to pokazuje da za pravu ljubav i istinu ne postoje prepreke koje se ne mogu savladati.
pozdrav

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gerice
Bog ne gleda ko je ko.
On prima iskrene pokajnika ,koji daju plodove pokajanja.
Secas li se sta je isus rekao farisejima?,kome je dosao da svedoci za istinu?
Jehova Bog Biblije je taj koji putem svog sina Isusa Hrista,utice na ljude da se promene na bolje,da postanu pravi hriscani.
Ne znam dal se secas ,kad si dolazio na sastanke JS,izvestaja o Japancu Makiti.
Njegova prica je bila veoma dirljiva,nenamestena.
Sve to pokazuje da za pravu ljubav i istinu ne postoje prepreke koje se ne mogu savladati.
pozdrav

Nesecam se tog japanca ali se secam kako su mi se svi smeskali i tapsali po ramenu bili srdacni dog nisam rekao da je Hristos Bog i da napustam laznu organizaciju, svi su se od jednom izmenili prema meni i nijedan me vise ne posecuje osim jedne svedske porodice koji ce izgleda da postupe kao i ja.

Mada sam donedavno imao i vise kontakta s JS-ma oni ne zele i ja nezelim da mi pune glavu glupostima iz kule strazare.
A pricu iz KS-re koju je Malecki postavio ja mogu na tuce da postavim o Hriscanstvu gde se hvali Hriscanstvo kao lek za kriminalce.

U pravu si Bog negleda ko je ko ali gleda u koju crkvu ide a vi niste crkva vi ste organizacija jer glava crkvi je Hrist !!!!! a koje glava organizacije JS-ka a Jehova a ne hrist razmisli malo,Da je Jahve to ja priznam SZ-no ime, Jehova je izmisljeno vami i pusteno u svet.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Natrag