Stidis se ti i kad neko ''papu naziva ''A'' necu da izgovorim da te ne uvredim.
A upravo je to osnova protestantizma, nazivati papu ''A''
I sta si onda ti?
TI NISI PROTESTANT!
Jel ti znas sta znaci rec ''protestant''?
Oni PROTESTUJU , a ti se ovde slazes sa Katolicima
Mogao bi slobodno da im se pridruzis, posto se stidis protestanata
Čudi me da ovako pišeš. U debeloj si zabludi, možda zbog neznanja jer teško mi je povjerovati da to pišeš iz zloće.
Patriot nije napisao ništa novo kad je rekao da se se stidi što neki protestanti pišu i kako se ponašaju. To kažu i drugi protestanti (evangelici, luterani, penetekostalci...)i svi se oni ograđuju od protestanskog fundamentalizma tj. sektaša, u prvom redu Jehovine svedoke (koji su kvazi-kršćanska zajednica), potom adventiste, mormone, crkvu posljednjih dana, sektu "mi smo crkva! i druge ( ima ih jako mnogo) u kojima prevladava sektaški duh, dakle isključivost i netrpeljivost prema svim drugim kršćanima, a najviše Katoličkoj Crkvi.
Druga stvar u kjoj griješiš jest da svi protestanti nazivaju Papu Antikristom. Neee, to vrijeme je prošlo. Imaš članak o tome na protestanskom sajtu
samopismo. Samo se sektaške zajednice i možda neki pojedinci zaluđuju s tim uvjerenjem i svojski se trude da okleveću Papu.
Zar je misija protestantizma da protestiraju protiv Pape? Kakva glupost! Da je tako, bili bi najbjedniji na ovoj zemlji. Utrošiti 400 godina za napade protiv Katoličke Crkve umjesto da žive u evanđeoskoj radosti i ljepoti djeteta Božjeg? Nisu ti jasne te stvari, prouči malo. Protestantizam na Zapadu živi 400 godina, moštvo ljudi iz protestantizma se vratilo u okrilje Katoličke Crkve. Drugi nisu, rođeni su i žive u svojoj protestanskoj vjeri. Ne priznaju Papu za poglavara Crkve, ali ga ne kleveću niti ga mrze. Da nije tako, ne bi gortovo svakodnevno Papa primao u audijenciju nekog od protestanskih poglavara/pastora.
Razočarao si me s ovim što si napisao Patriotu. Zašto bi on prelazio u Katoličku Crkvu, ako je uvjeren da je da Gospodin želi da ga ljubi i da po toj ljubavi bude spašen kao baptist... Dvojila sam, ali sad vidim jasnije da si ozbiljno "zaražen". Pripazi, brate, da ti očijukanje sa sektašima ne urodi gorkim plodovima u duši.