Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Dostojno je Jagnje da primi blagoslov i slavu i cast ne znaci daje jednako sa svojim Ocem .To jagnje Bozje jeste isus Hrist i zaista je dostojan za sve,i zaista mu pripada svaka hvala slava i cast,ali ne vise od svoga oca.On je uvek govorio za svoga Oca da je njegov Otac VECI od njega!!!Isusov položaj na nebu je isti kao i Očev. Anđeli im odaju slavu blagoslov i čast. Čitajte u Otkrivenju i Poslanicama.
Dostojno je Jagnje da primi blagoslov, slavu i čast...
A ja mislio da je Bog ljubav.............Dostojno je Jagnje da primi blagoslov i slavu i cast ne znaci daje jednako sa svojim Ocem .To jagnje Bozje jeste isus Hrist i zaista je dostojan za sve,i zaista mu pripada svaka hvala slava i cast,ali ne vise od svoga oca.On je uvek govorio za svoga Oca da je njegov Otac VECI od njega!!!
A ja mislio da je Bog ljubav.............
Hristos nije nikog oponasao, Hristos je bio Bog inace bi bio gresnik.Hristos jeste ikona Oceva, jer je on izvrsenje zapovesti OCeve, On je rec OCeva."U pocetku bese Logos i Logos bese u Boga i Logos bese Bog."Odlicno mislis,i nastavi tako i nadalje.
Bog jeste ljubav.
Isus je savrseno oponasao svoga Oca Jehovu i nama ostavio uzor da idemo njegovim stopama.
Ipak Isus je jasno rekao svima nama
Jovan 14:28
28 Čuste da vam ja kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste imali ljubav k meni, onda biste se obradovali što rekoh: idem k Ocu; jer je Otac moj veći od mene.
Hristos nije nikog oponasao, Hristos je bio Bog inace bi bio gresnik.Hristos jeste ikona Oceva, jer je on izvrsenje zapovesti OCeve, On je rec OCeva."U pocetku bese Logos i Logos bese u Boga i Logos bese Bog."
Otac moj veci je od mene, naravno da je Otac veci od coveka Isusa kao sto se ovde veli, ali On je jednak sa Sinom svojim, jer Sin i nije niko drugi do ikona Oceva, kakav je Otac takav je i Sin.
Hajde da pokusamo ponovo.
Ali ne sa prevodom DK,jer on zbunjuje.Zato sam ti i dao prevod NW koji je mnogo jasniji.
DK prevod jednostavno navodi na trojstvo.Ako bi odgovarao po DK prevodu,jednostavno bi potvrdio trojstvo.
Jedini nacin je da uzmes sinajski kodeks pa da ge prevedes ili ako ima jos neki stariji zapis od njega.
U svakom slucaju manje ili vise postoje grcki tekstovi prepisa koji se manje ili vise slazu.
I treba biti Posten Znalac prevodilac bez verske pristrasnosti,nit po babu nit po stricevima...
BGT 1 Corinthians 15:28 ὅταν δὲ ὑποταγῇ αὐτῷ τὰ πάντα, τότε [καὶ] αὐτὸς ὁ υἱὸς ὑποταγήσεται τῷ ὑποτάξαντι αὐτῷ τὰ πάντα, ἵνα ᾖ ὁ θεὸς [τὰ] πάντα ἐν πᾶσιν.
BYZ 1 Corinthians 15:28 Ὅταν δὲ ὑποταγῇ αὐτῷ τὰ πάντα, τότε καὶ αὐτὸς ὁ υἱὸς ὑποταγήσεται τῷ ὑποτάξαντι αὐτῷ τὰ πάντα, ἵνα ᾖ ὁ θεὸς τὰ πάντα ἐν πᾶσιν.
WHT 1 Corinthians 15:28 ὅταν δὲ ὑποταγῇ αὐτῷ τὰ πάντα, τότε [καὶ] αὐτὸς ὁ υἱὸς ὑποταγήσεται τῷ ὑποτάξαντι αὐτῷ τὰ πάντα, ἵνα ᾖ ὁ θεὸς πάντα ἐν πᾶσιν.
I zapamti ono najbitnije,a to je da se radnja desava u buducnosti u kojoj ce se cak i tada SIN Isus Hrist Pokoriti!.
Ko je taj Sin koji ce mu se pokoriti???Kako moze Isus da se pokori nekome?Naravno da moze i treba da se pokori svome Ocu Bogu koji je veci od njega,zar ne?
Pise li igde za Isusa da je Jednak Bogu,ili pak da je Otac veci od Isusa???
28 Čuste da vam ja kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste imali ljubav k meni, onda biste se obradovali što rekoh: idem k Ocu; jer je Otac moj veći od mene.
To jagnje Bozje jeste isus Hrist i zaista je dostojan za sve,i zaista mu pripada svaka hvala slava i cast,ali ne vise od svoga oca.On je uvek govorio za svoga Oca da je njegov Otac VECI od njega!!!
U ljubavi je jednakost, nema subordinacije u ljubavi, u ljubavi su svi jednaki pa cak i Bog i ljudi, po prirodi pak Bog je trancedentalan naspram coveka, ali Hristos posto ima istu prirodu kao Otac, On je Rec Oceva, to znaci da je isti kao Otac, a samim tim da se jednak po casti.Hajde srece ti,Gde pise u Bibliji da je Sin Jednak sa Ocem?
Grcka rec koja se prevodi sa "jedinstvo ili jedno" ne znaci JEDNAKOST ,ne znaci da su Jednaki!
Ne mozes reci da telo govori vec priroda covekova, originalni jezik svedoci da je u pitanju priroda, recimo dajem primer jevrejske reci basar, i dve grcke reci sarks i soma koje nemaju isto znacenje.Hristos je uzeo celokuonu prirodu covekovu, tj. uzeo je i dusu i telo.Sto nije uzeto to nije ni spaseno.Hristos je Bogocovek, a ne Bog u covecijem teelu, On nije polubog polucovek, On je potpuni Bog i potpuni covek.Kad citiraš gde TELO tvrdi da je Duh veći od materije citiraj i onu gde su JEDNO u službispasennja Duh kroz MATERIJU-telo.
Ne mozes reci da telo govori vec priroda covekova, originalni jezik svedoci da je u pitanju priroda, recimo dajem primer jevrejske reci basar, i dve grcke reci sarks i soma koje nemaju isto znacenje.Hristos je uzeo celokuonu prirodu covekovu, tj. uzeo je i dusu i telo.Sto nije uzeto to nije ni spaseno.Hristos je Bogocovek, a ne Bog u covecijem teelu, On nije polubog polucovek, On je potpuni Bog i potpuni covek.
Ne mozes reci da telo govori vec priroda covekova,
.Hristos je Bogocovek, a ne Bog u covecijem teelu, On nije polubog polucovek, On je potpuni Bog i potpuni covek.