Druze Jurivaka (ne ide odgovor sa citatom, zato ovako): kada neko kaze bilo sta u vezi svoga vjerovanja, ja na to nemam primjedbi. Nemati primjedbi u ovom slucaju znaci: to je njegovo vjerovanje, na to ima puno pravo, jednako kao i ja na moje, i nema rasprave.
Ali ako iznosmo nasa misljenja, to je nesto drugo, pravo na misljenje je svakako zagarantovano, kako moje tako i ostalih.
Ja kao ljudsko bice i pojedinac vjerujem da postoji Bog koji je opisan u Bibliji i u Kur'anu, s tim sto Biblija obuhvata Stari i Novi zavjet.
Bog iz SZ i NZ trebalo bi biti Jedan isti, ali ocito nije, zato postoje mnogobrojne zidovske i krscanske sekte koje se jako razilaze, dakle i zidovstvo i krscanstvo su duboko sektaske religije: prvo zidovi i krcani, a onda svaki posebno, sve sekte koje su nastale upravo na Bibliji! kako pronaci izlaz iz toga a biti siguran u njega?
To omogucava jedino Kur'an!
Onaj koji cvrsto vjeruje u Bozje Rijeci koje sadrze SZ i NZ, on je musliman.
Najveca je zalost sto se zanemaruje Bog koji se objavio na arapskom kao Allah! Koji je tamo opisan onako kako Bog Jedino i moze Biti: Vjecni, svestvoritelj, Svemoguci, Jedini itd.
Da je objavljen tako na staroslavenskom ili engleskom, ne bi bilo problema. Postoji i jasan odgovor zasto je tako. Ja taj odgovor znam.
Bog ne umire i ne vaskrsava, da se Bog ukaze planini ona bi se stresla, a covjek bi umro istog momenta. kako onda zena moze roditi Boga? I kako nije niko umro gkedajuci ga, nego je navodno on umro? Zar Bog umire?
Zato ja nisam hriscanin.
Laodikeja: Da, tako pise. sada zamisli kolilka je snaga Kur'ana da su za vrlo kratko vrijeme sasvim promijenili civilizaciju! To, na primjer, ne vidis. Sada su u teskocama oni Arapi koji se vracaju na obozavanje materijalnog (kao i ostali narodi).
Ova tvoja pricica o suncu, mejsecu, bozicama i slicnim glupostima je dijeljena pred samoposlugama u Njemckoj i nekim drugim zemljama u obliku malog stripa, i nalazim da je jako smijesna.
Zamisli, ja kazem Ko je Bog u Kojeg ja vjerujem i negiram da je to neka zena, bozica, andjeo, Hristos, Muhammed, a on mi tvrdi da ja vjerujem u ono sto mi on kaze? To je proizvod bolesnih ludjaka.
Ako ti kazes da vjerujes da je Hristos bog, ja ne govorim o tome kao zidov, optuzujuci mu majku i ubjedjujuci tebe da nije Hristos to u sto ti vjerujes da je bog. Ja prihvatam tvoje vjerovanje kao tvoje, i ne stavljam neke glupe primjedbe. Ako ih imam one poticu iz stiva za koje ti vjerujes da je sveto: iz Biblije.
Ali da i nema mene imas veliki broj zidovskih i krscanskih sekti pa te one upucuju na razlicitosti.
Da nema nista drugo meni bi bilo sasvim jasno da je samo Allah Bog, i da je Kur'an jedina ispravna(sacuvana bez izmjena) Knjiga.