Internet Radio i Televizija - Pitanja i Odgovori

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
de su izginili bein sportovi od 9 do 15 iz unistream liste? zna li neko?

Član
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
316
Ima li neko Novu HR i Doma TV na pp ? Ne salje dalje ...
Pozdrav i hvala unapred :)

Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
de su izginili bein sportovi od 9 do 15 iz unistream liste? zna li neko?

Izgleda da su trenutno van funkcije, docice do velikih promena, izgubili su premier ligu od 16:00 zbog krsenja prava prenosa, verovatno ce na 6 kanala ( mozda su bas ovo ta 6 koja ce moci samo zemaljskim putem da se gledaju i na taj nacin bi povratili pravo premimer lige od 16:00 za sledecu sezonu posto je to max broj utakmica koje mogu ici od 16:00 osim poslednja dva kola, mada tada idu utakmice od 17:00). Videcemo kako ce se odvijati situacija, po nekim nepotvrdjenim informacijama koje ja imma i sport klub ce istupiti od sledece sezone iz nettv, jer je nettv direktni krivac zasto sada nema premimer lige od 16 na sport klubu. Sport klub ima pravo prenosa samo za podrucje srbije, odnosno hr u hrvatskoj i slo u sloveniji a nettv se emituje svugde u svetu a u tim drugim drzavama druge tv su vlasnici prava i momentalno je narusen ugovor. Kazem naredni period ce izgleda doneti dosta promena jer FA England nece popustiti kako se sada cini.

Ima li neko Novu HR i Doma TV na pp ? Ne salje dalje ...
Pozdrav i hvala unapred :)

Ti cas preko Drine, cas ovde ;) Ne mozes da se odlucis ili mozda dvostruki spijun :D hahah sala mala, cim vidim koji ti je grb, ti si dobar covek :)

Član
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
316
Izgleda da su trenutno van funkcije, docice do velikih promena, izgubili su premier ligu od 16:00 zbog krsenja prava prenosa, verovatno ce na 6 kanala ( mozda su bas ovo ta 6 koja ce moci samo zemaljskim putem da se gledaju i na taj nacin bi povratili pravo premimer lige od 16:00 za sledecu sezonu posto je to max broj utakmica koje mogu ici od 16:00 osim poslednja dva kola, mada tada idu utakmice od 17:00). Videcemo kako ce se odvijati situacija, po nekim nepotvrdjenim informacijama koje ja imma i sport klub ce istupiti od sledece sezone iz nettv, jer je nettv direktni krivac zasto sada nema premimer lige od 16 na sport klubu. Sport klub ima pravo prenosa samo za podrucje srbije, odnosno hr u hrvatskoj i slo u sloveniji a nettv se emituje svugde u svetu a u tim drugim drzavama druge tv su vlasnici prava i momentalno je narusen ugovor. Kazem naredni period ce izgleda doneti dosta promena jer FA England nece popustiti kako se sada cini.

Ti cas preko Drine, cas ovde ;) Ne mozes da se odlucis ili mozda dvostruki spijun :D hahah sala mala, cim vidim koji ti je grb, ti si dobar covek :)
Hahaha, ma kakav spijun druze, nego nije mi do svadje, da mi je da se svi druzimo zajedno, i tamo i vamo, ali to nazalost trenutno nije moguce, posto ima uvijek par idiota i jbg. Vise sam vamo na serbianforumu svakako, ali nekada i tamo vidim sta ima :p Hehe, hvala :)
Pozdrav

Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
502

Ako je to tacno kao sto rece onda ja predvidjam Net tv-u propast jer bez sporta i sa tako visokom cijenom nece vise biti zanimljivi unatoc broju kanala koje nude.
Usput kako je FA saznala za nettvplus.com nije valjda da su se Englezi masovno pretplacivali na mrezu kanala koje ne razumiju ili je net tv postao prepopularan.
Samo jos da kazem da danas postoji direktiva TV bez granica i europska komisija je porucila da se ne moze zabraniti uzimanje pretplate stranog provajdera u drugoj zemlji jer cijela EZ se smatra kao jedno trziste.

Ma da kazem meni ce Nettv biti zanimljiv i dalje zbog filmskih kanala.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Ako je to tacno kao sto rece onda ja predvidjam Net tv-u propast jer bez sporta i sa tako visokom cijenom nece vise biti zanimljivi unatoc broju kanala koje nude.
Usput kako je FA saznala za nettvplus.com nije valjda da su se Englezi masovno pretplacivali na mrezu kanala koje ne razumiju ili je net tv postao prepopularan.
Samo jos da kazem da danas postoji direktiva TV bez granica i europska komisija je porucila da se ne moze zabraniti uzimanje pretplate stranog provajdera u drugoj zemlji jer cijela EZ se smatra kao jedno trziste.
Da ne objasnjavam celu situaciju jer ni SportKlub nije zeleo da da saopstenje jer su ispala kolateralna steta. Tako da nije samo nettv, vec i totaltv isto radio neke stvari van ugovora. Ovo sto ti pises za Tv bez granica, to sigurno FA England ne postuje i siguran sam da nece postovati. I nije ovde nettv glavni vec su i mnogi drugi kanali i provajderi iz celog sveta prekrsili i sad snose posledice, i jednostavno kad je reseno samo su otpadali i spisak nije konacan. Po nekim informacijama FA England zeli da sklopi dogovor sa sto manjim brojem kuca koje ce imati exluzivu u delovima sveta, a za sada se izdvaja jedna sportska kuca za koju verovatno niko od vas nije ni cuo, ali to su sve bez sigurnosti, sta je tu marketinski trik i sta je stvarni, takoreci krajnji cilj FA England znace se u narednom periodu, ali evo rekoh malopre, mislim da je i ovo sto u unistream ne rade od 9 do 15 bein sportovi isto povezano.
Resenje naravno postoji, da se raskinu ugovori sa provajderima koji rade u mnogo zemalja ili da ide black za vreme zasticenih prenosa.

Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
502
Ja sam cuo da BeinSport planira raskinuti ugovor sa FAPL na kraju ove sezone jer oni su platili sve utakmice a ne djelomicne prijenose.

za sada se izdvaja jedna sportska kuca za koju verovatno niko od vas nije ni cuo, ali to su sve bez sigurnosti, sta je tu

Pa i to sto kazes ta TV kuca ce morati prodati prava lokaliziranim kanalima ili pokrenuti svoj kanal i opet ce se nalaziti streamovi. Ne moze FA to sprijeciti uopce. Mogu jedino da zabrane distribuciju FA preko satelita ali i to nece sprijeciti CS i liste.
Ako Sportklub izadje iz Totala onda ta mreza je na gubitku ili onda ostaje da naprave satelitski snop samo za Ex-YU sto ce se mozda i desiti sa novom KA satelitskom tehnologijom koja bi u doglednu vrijeme trebala zamjeniti stari KU.
Da dodam u svijetu globalizacija granice padaju za sve cak i za autorska prava ne moze se stari model iz 20. stoljeca odrzavati u danasnjem svijetu koji je postao globalno selo.

Natrag