Internet Radio i Televizija - Pitanja i Odgovori

Član
Učlanjen(a)
19.02.2011
Poruka
1.588
nedaju ti liste oni koji prodavaju njima nije u interesu ,da gledas free ,jer to su jadnici koji su iste ,uzeli ili restrimuju ,od nekog treceg
Mislim da gresis sto se tice listi najlakse je konkurenciju ubijati objavljivanjem njihovih listi ali nema veze to, drugo mi nije jesno.Danima koristite termin restrim sta to znaci?? Ja sam privatno za par drugara stavio 10-tak kanala sa satelita po toj logici i ja sam restrimer najverovatnije...Nije vazno sta sam koristio od tehnike... E sad Sota pominje legalne???? legalno je znaci sve sto je pod drzavnom kontrolom, total,sbb,polaris,nettv ok, ja sam svojim ocima video da su doticni koristili cs, pa sta je onda sa svim ostalima a ima ih na desetine dali su i svi ostali restrimeri... ovo sam sve napisao jer je izraz restrimer ovde postavljan vrlo pezurativno u vrlo negativnom kontekstu...

Učlanjen(a)
23.12.2011
Poruka
732
ni ti nisu regularni ,drug ,ali to ce se sve jednom rijesiti , na zapadu se to zove taxa ,na sve sto radis a neplacas taxu ,ako naplacujes svoje usluge je neregularno ,znaci ostajes drustvu ,duzan ,jer ,zaposleni ,bilo gdje to bilo placaju na svoju platu taxu ,a ti ako si dao tim drugatima i restrimujes i neuzimas lovu ,ti si po meni ok ,

da

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.077
Razlog zbog koga su meni odbojni restreameri, su namerno gasenje listi pred sezonu, maskismalno iskorsitavnje servera, zbog cega je puklo dosta dobrih servera koje su drugi gledali dugo pre toga, i realno njihovo ponasanje, medjusobno optuzivanje i slicno.
Recimo neko ima neki udpxy status i gleda ga godinu dana gledajuci samo po jedan kanal, restreamer dodje do istoga, i krene da vuce 10-15 kanala i naravno vlasnik primeti, i blokira sve adrese ili promeni nacin streamovanja ili ubaci zastitu.
A evo i primera kada se medjusobno prepucavaju:
2hxmzci.jpg

ayr2wl.jpg

Ovako se prepucavaju kada vise njih hoce da vuku kanale sa istog servera.
I za one koji ne znaju, ovo je dosta cesto razlog zbog cega pucaju liste...
Takodje, dosta cesto te rasprave se prenesu ovde, i okrivljuju se drugi za te probleme. Realno ako sam gledao listu godinu dana, i neko krene da je crpi, a ja da ne mogu vise da gledam, a neko ce zaradjivati na tome, ne moze mi biti pravo. Takodje, kao sto rece Dppaki, vrlo cesto ratuju medjusobno, objavlivanjem listi konkurencije.
Sto se mene tice, ako neko uzme sa satelita kanale, i ne kvari na taj nacin drugima nista, meni ne smeta bilo da zaradjuje od toga ili ne. Smeta mi samo kada neko gasenjem listi, i radi sebicnih interesa, pokusava da vam proda ono sto sto ste vec gledali, a vise ne mozete, jer taj neko nema meru, pa umesto da vuce 1-2 kanala, zauzme ceo upload servera....

Poslednja izmena:
Natrag