- Učlanjen(a)
- 30.01.2016
- Poruka
- 371
Ili su koristili Hebrtejsku Adonai.
Pitam se samo zašto neko uopšte postavlja pitanje imena. Za nas je Isus Bog, drugi ipostas - lice Božije, Reč. Znamo ga po zemljskom imenu Isus, Zašto bi moralo da postoji nekakvo posebno ime? Šta mi ljudi uopšte dobijamo time?
Rečeno je da je Njegovo ime ime nad svakim imenom. Sva tri najviša imena Boga su u njemu. Yah, El, Adon
Prosto je. Hebrejski Yahshua (kasnije Yehshua) doslovno znači Yah je spasitelj (ne kao što neki tvrde uzdajem se u jehovu), Izaija ga u svom proročanstvu pominje kao EmanueEl ( Bog koji je sa nama, ili čak dosllovnije Naš Bog), apostoli ga zovu Adonai (Gospod)
On to i jeste. Bog i čovek. Alfa i Omega.
Možda će Talmudskim Judaistima, i njihovim "sledbenicima" ovo biti hula, ali Isus, zaista jeste YWHW. On, Isus nije kao Bog, nego je doslovno Bog.
Kako moze covek da bude Bog.
ne moze stvarstvo da bude Bog.
Bog je stvoritelj svega.
Bog JHVH je jedini oduvek i zauvek, besmrtan.
Ne moze da umre neko ko je besmrtan.
A Isus Hrist kao Bozji sin je nizeg ranga i mogao je da se materijalizuje u coveka i da da zivot.
Jer nije besmrtan.
Jer je Bozji Sin.
Kako iko moze da degradira Boga koji je besmrtan i oduvek i zauvek, Tvorac svega
na telesno smrtno bice????
Prvo to je degradacija Boga drugo to je nemoguce
da besmrtan Bog umre.
Isus je taj koji je Bozji Sin i koji je dao zvoj zivot kao zrtvu.
On je na s posrednik do Boga JHVH
Jovan 3: 16 „Jer Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina, da niko ko iskazuje veru u njega ne bude uništen, nego da ima večni život.
Jedan je Bog i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Hrist Isus, koji je dao sebe kao odgovarajući otkup za sve - što treba da bude posvedočeno u svoje vreme“ (1. Timoteju 2:5, 6, NS)
„Da bi se znalo da si jedino ti, kome je ime Jehova, Svevišnji nad celom zemljom.“
(Psalam 83:18)
„Znajte da je Jehova Bog. On nas je stvorio, a ne mi sami.“
(Psalam 100:3)
„Ja sam Jehova. To je ime moje, i nikome neću dati slavu svoju, niti hvalu svoju likovima rezbarenim.“
(Isaija 42:8)
„Svako ko prizove Jehovino ime biće spasen.“
(Rimljanima 10:13)
„Svaki dom je neko sagradio, a onaj ko je sve sagradio jeste Bog.“
(Jevrejima 3:4)
„Podignite oči i gledajte! Ko je sve to stvorio? Onaj koji vojsku njihovu izvodi na broj, i sve ih po imenu zove. Zbog njegove ogromne moći i velike sile ne izostaje nijedno.“
(Isaija 40:26)
Otkrivenje 4:11
„Dostojan si, Jehova, Bože naš, da primiš slavu, čast i moć, jer si ti sve stvorio+i tvojom voljom sve postoji i stvoreno je.“
Poslednja izmena: