- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Šta ima da se pravi kada ć je napravljen u I veku?
Dakle, ti pojma nemaš tko je napravio prvi prijevod Biblije na neki narodni jezik, i tako mnogima omogućio pristup Božjoj riječi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Šta ima da se pravi kada ć je napravljen u I veku?
Pavle, Petar...šta nisu oni? Nego ko? Ko je prvi? Jesu li oni pisali na narodnom jeziku? Šta pametuješ nepotrebno?Dakle, ti pojma nemaš tko je napravio prvi prijevod Biblije na neki narodni jezik, i tako mnogima omogućio pristup Božjoj riječi.
Pavle, Petar...šta nisu oni? Nego ko? Ko je prvi? Jesu li oni pisali na narodnom jeziku? Šta pametuješ nepotrebno?
Pređi na pravu stranu i uvek ćeš biti upravu. Ovako uvek u krivu. Videćeš i sam da si išao i hodio uz vetar i džaba raspao snagu.
Apostoli su pisali na grčkom, i to koine grčkom, i to je originalni jezik. Ali tko je prvi tu Bibliju sa grčkog originala preveo na jedan narodni jezik, kako bi što više ljudi imali pristup Božjoj riječi?
Jer vidi, Valdežani u 11,12,13,14 veku su obezbedili svojim verujućima na narodnom jeziku. Dakle, to je mogao i Rim, ali nije hteo.
I na hebrejski za hebreje. Naravno.Apostoli su pisali na grčkom, i to koine grčkom, i to je originalni jezik. Ali tko je prvi tu Bibliju sa grčkog originala preveo na jedan narodni jezik, kako bi što više ljudi imali pristup Božjoj riječi?
Dakle, ti pojma nemaš tko je napravio prvi prijevod Biblije na neki narodni jezik, i tako mnogima omogućio pristup Božjoj riječi.
Banda, ali napisala na narodne jezike. Zato što im katolik nije hteo i nije smeo.'Ajde, Jovane, ne sviraj. Koji Valdežani? Pa bili su i katari i albigenzi...al' sve je to ista banda. Krivovjerci,, protiv kojih se borio sv. Dominik.
Za svetog Dominika svi znaju, evo pjesme:
I da znaš, sv. Dominik je prodao pergamente svoje Biblija da otkupi roba i spasi čovjeka. To je od Krista naučio, jer to je savršena ljubav, a ne nja, nja ...daj mi moju Bibliju, da se pravim važan.
Banda, ali napisala na narodne jezike. Zato što im katolik nije hteo i nije smeo.
Tko je napravio?