Da li je time rekao da PCR ne treba koristiti uopšte u dijagnostikovanje virusa? Nije, Mire.
Nije, a ko je tvrdio da jeste? Da li si ti to igde cuo, da je bilo ko od nas tvrdio da se tom metodom ne moze potvrditi prisustvo molekula virusa?
Ne, niko to nije rekao!
Ali da se time ne moze vrsiti detekcija bolesti, to jesi cuo! I to je on svojom izjavom i potvrdio, jasno i glasno!
A to su dve potpuno razlicite stvari!
Vi vrsite zamenu teza!
Dalje, kada se utvrdi prisustvo virsa ide dalja dijagnostifikacija itd.
Ne, nije tacno! Ne ide dalja dijagnostika! U tome i jeste problem, sto te proglase pozitivnim, pa te strpaju u karantin i zabrane kretanje, zbog neke cestice koju su pronasli!
A ta cestica nije dokaz da si bolestan, niti da si prenosnik!
Zato mi i govorimo o
"lazno pozitivnim osobama", koje nisu prenosnici i nisu bolesni!
Zato je ta metoda pogresna! Lepo je rekao covek, a ja sam ti dodatno objasnio zasto se ta metoda ne moze koristiti u svrhe "detekcije bolesti", jer prisustvo cestice virusa u ma kojoj kolicini bez simptoma, ne dokazuje bolest!
To je kao kada KANDIDU dokazujes testom, i onda trvrdis da samo prisustvo gljivice dokazuje bolest? NE NEDOKAZUJE! SVAKI JE COVEK IMA U SEBI! ALI KOLICINA GLJIVICE NIJE ZA SVAKOG ISTA I NE UZROKUJE SVAKOM ISTA KOLICINA PROBLEME I BOLEST! Zato se gleda IGG u krvi, jer je najpouzdanije, a ne kolicina prisustva te gljivice. Jer IGG je odgovor organizma. Moze se preneti i seksualnim putem i na drugi oralni nacin (to nisi ni znao da se kandida prenosi) ali tek onda kada je organizam slab, odnosno kada u njemu postoji disbalans!
Isto je i sa recimo HPV virusom! On ne uzrokuje problem, a sam "pozitivan nalaz" ne dokazuje bolest, sve dok ne dodje do disbalansa. Ili kod HERPESA, i on je prelazan, ali tek onda kada se bolest ispolji kod pacijenta, a inace on to nosi u sebi svo vreme i nije zarazan za okolinu!
Niko dakle ne moze tvrditi, kao sto oni tvrde, da
"postoje asimptomatski prenosioci", to je laz i jos jedna u nizu prevara!
Ali kada je već utvrđen minimalan prag virusnog prisustva, pomoću PCR testa, onda zatim, ide amplifikacija koja pokazuje na kom stepenu amplifikacije(sekvenciranja) se može pronaći
Bilo koji prag da stavis on nije dokaz da ce svako na tom pragu razviti simptome! I to je vec apsolutno potvrdjeno!
Ljudi imaju i veci prag od dozvoljenog pa nemaju nikakve simptome! Evo kod mene na poslu, zena pozitivna, ne bi ni znala da joj nije bio potreban test za putovanje!
Znaci, njoj se na tom pragu nije ispoljila bolest, i nema apsolutno nikakve simptome!
Sto je dokaz, da ti "ne mozes tom metodom vrsiti detekciju bolesti", i stavljati nekog u karantin, zabranjivati mu kretanje samo zato sto si "detektovao neku cesticu"! To sto si ti nasao u njemu, "ne dokazuje da je ta osoba bolesna" niti da je "zarazna po okolinu"! Osoba postaje zarazna, tek onda kada se kod nje ispolje simptomi!
Zato je PCR lakrdija teska, odnosno nije sama metoda pogresna, nego (kao sto je Majls i rekao), problem su ljudi "koji lose interpretiraju rezultate"!
A ovi tvoji ne da su losi u interpretaciji, nego to namerno i rade! Jer cilj je ogranicavanje kretanja..
Jednstavno, bolest jeste preuzrokvana virusom.Posebno kada postoje brojni slučaveji kao što je tu u kontekstu COVID-19. Ne može da postoji slučajnost u svim milonima i milionima slučajeva obolelih bolešću COVID19 i utvrđenog prisustva virusa SARS-COV2.
Buduci da na istom stepenu amplifikacije ne razvijaju svi iste simptome, ondnosno da se bolest ne ispoljava kod svih, to znaci da ta cestica (virus) ne mora biti uzrok bolesti!
To sto si je ti pronasao u svakom obolelom, ne znaci da je ona sama uzrok, vec moze biti posledicna reakcija organizma (neceg drugog), jer i nase telo proizvodi RNK sekvence da bi davalo instrukcije organizmu! Cesto su virusi (RNK) kombinovani sa bakterijama, cak se nalaze na bakterijama, ili uzrokuju odgovor orgaznima u vidu RNK.
DAKLE, OVO NE DOKAZUJE DA VIRUS POSTOJI! TJ. DA JE ON UZROCNIK BOLESTI!
Da bi to dokazao, kod svake osobe moraju postojati isti simptomi i to na istoj amplifikaciji! Ti to ovde nemas!
Zato je i dijagnostikovanje HIVA-a pogresno, kao i svih novijih virusa. Jer ono sto oni nazivaju "virus" cesto je samo posledicni odgovor organizma!
Mi imamo milione i milione slučajeva..Mire.
Upravo tako, "milione asimptomatskih slucajeva"! Isti slucaj je sa HIV-om isti sa COVID-om! Zato su i raspravljali i zato Majls o ovome i duskutuje u emisiji! Zato kaze da se tom metodom "ne moze dokazivati bolest!"
Da bi dokazao bolest, test ne sme da dijagnostikuje sam RNK, vec mora da gleda imuni odgovor organizma (antitela, proteine itd), i ako on postoji, cak ni tada to ne znaci da si bolestan, vec se to mora kvantativno posmatrati! Sto ovde nije slucaj, i dijagnostika se zasniva samo na "dokazivanju postojanja cestice"!
Malis, naravno nigde ne kaže da PCR test(koji je sam smislio) ne funkcioniše.
A ko je tvrdio da je on za svoju metodu rekao da ne funkcionise? Bilo bi suludo takvo nesto ocekivati da kaze, da sam sebe ukopa!
I ne moze se ona nazivati "testom", jer to nije test! I nikada nije zamisljena da bude test! To je on i rekao!
Ta metoda sluzi u svrhe detekcije prisustva razlicitih cestica, a ne u svrhe dokazivanja bolesti! To je izjavio!
Samo govori o mogućnosti da samo prisustvo virusa ne mora izazvati uvek bolest u ovom slučaju bolest AIDS.
Pa svo vreme ti ovo govorim a ti to porices! Znaci sada si priznao da sam u pravu! A ja ne pricam od sebe, nego poznajem materiju.
Ali mi ne možemo porediti ni na koji način bolest AIDS i COVID-19...ogromna je razlika u briju slučajeva što više ne može da daje sumnju da je u svim slučajevima isključivo virus SARS-COV2 uzrok COVID-19.
Situacija je apsolutno ista!
Prisustvo cestice HIV-a ne znaci bolest niti prisustvo COVID cestice ne dokazuje bolest!
A potvrdu toga vidimo bas u milionima "asimptomatskih slucajeva" kod obe bolesti, gde se odredjeni prag ne moze uzeti kao "triger" za pojavu simptoma, odnosno ne moze se postaviti "tacno odredjena granica" kada bolest pocinje da se manifestuje!
Ne moze se dakle kolicinski odrediti (kvantitativno), jer je svaki organizam drugaciji! I da li ces se ti razboleti to zavisi od drugih faktora!
Zato sam ti i naveo primer, da je u vreme kuge, doktor (zaboravih mu ime) da bi to dokazao, popio casu punu bakcila kolere, i nije se razboleo!
A zasto se nije razboleo? Kolicinski je to bilo dovoljno da se razboli, ali on je ostao zdrav, upravo zato sto prisustvo cestice u ma kojoj kolicini (cak i ogromnoj), ne mora da uzrokuje bolest!
Iz te postavke proizlazi sledece:
Razvoj bolesti zavisi od stanja mikroflore organizma, da li je ona narusena, da li postoje uslovi da se "korov (odnosno bolest) razvija" ili ne postoji! Jer ne moze nista da raste i razvija se u enormnim kolicinama na podlozi, ako je mikroflora organizma (posebno creva) stabilna! Kao sto se ne moze nista lose razvijati ni na obradivoj zemlji, ako je ona pravilno tretirana, ako je recimo prskana protiv korova!
I zato ti mozes posipati koliko god hoces korova po zemlji, bakterija i virusa, ali ako oni nemaju pogodne uslove za rast, to se ni u sta nece razviti!
Profilaksa je ono sto je najvaznije u medicini, sprecavanje nastanka bolesti, a doktori tu malo ili nimalo paznje ne posvecuju!
Zato mi i imamo problem, i zato smo bolesni, a ne zato sto neki virusi postoje! Oni nisu opasni za nas, cak su i neophodni! Jer covek je simbioza bakterija, gljivica, virusa, i sve su to biljke koje rastu u zajedncikoj flori organizma - u coveku! Za zivot su oni neophodni!